Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Smekám před tou vaší malou bojovnicí - ale ať už je to za vámi… Do háje, proč to musí tak bolet.
Moc na vás myslíme a držíme palce i za nás.
L.
Tak teploty u nás už jsou kolem 38 !
Ráno jdeme na odběry na jaterní testy a pro další antibiotika. Takže žádná změna,jen budeme vědět jak jsou na tom játra.Pevně doufám,že ten antibiotikový maraton ustála bez nějakých problémů! Jakmile budeme vědět výsledky,tak dám vědět.
Ahojky,tak máme za sebou odběry a dokonce i stěry kolem drátu.Výsledky budou za týden.Jinak samozřejmě další antibiotika. ![]()
Dnes nás doktor překvapil,poslal nás dokonce předčasně na rentgen,že kdyby to bylo dobré,začalo by se připravovat na vydání,neboť to nedá pokoj,dokud budou dráty v těle.Jenže dorostlé části ještě nejsou úplně pevné a pokud by se přistoupilo k vyndání,tak by se jedna kost hned zlomila. ![]()
Takže za měsíc na RTG znovu a to už by prý mohlo být dobré a pak se fixátory povolí,aby se začalo se zatěžováním kostí a po čtrnácti dnech se to vyndá. Tak ode dneška nejdříve za šest týdnů. Miška dnes s přestávkami probrečela celé odpoledne,ale snad už se mi jí podařilo trošičku uklidnit a dodat jí zas trošku síly na příští týdny.
Ahoj Hromiku,
sleduju tady váš příběh a říkám si, jak jste strašně statečné a jak moc tě obdivuju, že to všechno zvládáš s klidnou hlavou. Moc na vás myslím a doufám, že už brzy budete mít pokoj.
Halka
hromiku,
moc se na to vlastně napsat nedá…ale zase jste o kus blíž k vyndání!!!a to je super!!!a když budou nožky po vyndání třeba v ortéze tak je to taky super protože nebudou kruhy!!!mě to trošku připadá jako kdyby se mišce udělala alergie na ty dráty…
holky,držte se!!!!jste šikulky!!!!já už vám píšu diplom za statečnost!!!!
prosím,pozdravuj mišku a vyřiď jí že to už uteče jak voda,kolik dní už je má a proti tomu 6 týdnů je prkotinka…
posílám velké obětí a artušek pusu!!!
![]()
Ahoj Halko, díky za uznání a za podporu.Musím uznat,že to není nijak jednoduché a několikrát jsem měla sto chutí před tím vším utéci a také jsem nebyla daleko od zhroucení.A Miška na tom je myslím obdobně,ale už je nejhorší za námi a jak zní to přísloví „CO TĚ NEZABIJE,TO TĚ POSÍLÍ!“ tak teď už je to fakt cílová rovinka,tak už to snad zvládneme.
Ahoj Kačko, dnes jsem Tvou zprávu vytiskla a odnesla jí Mišce do pokojíčku přečíst,právě dělala nějaké výrobky u stolu. A teď si představ , přečetla si to,vystříhla a připla si to na nástěnku.
Myslím,že jí to strašně moc zas pozvedlo a měla z té zprávičky obrovskou radost!
Myslím,že když by byly ortézy,tak by bylo moc fajn.Už se těší,až si bude moci lehnout v noci na břicho. ![]()
Podle mě je to také nesnášenlivost a nebo alergie.Mařík se sice k tomu nevyjádřil,ale řekl,že ty problémy to bude dělat,dokud to tam bude,takže vlastně to tím potvrdil také.
Tak snad se už nějak těmi šesti týdny prokoušeme,i když asi jen s antibiotikama,ale hlavně ať je to vše v pohodě.
Jo mimochodem,ty stávající antibiotika nám ještě nezabraly a tak jsme s chozením na čtyři mínus
I když se Miška neuvěřitelně překonává a trpí,tak se snaží alespoň trošičku se postavit a pár krůčků udělat! No i to je součástí dobrého dorůstání kostí,jak jí doktor řekl a tak dělá pro to maximum.Někdy bych nad ní brečela,ale držím se a chválím,chválím,chválím ![]()
hromíku
![]()
hlavně že vás to motivuje
a tohle mi nedlej,normálně jsem se rozbrečela jak jsem to četla…
nechceš se někdy vidět na živo?…
a jak se máte????co teploty???moc moc na vás myslím holky hrdinky,opatrujte se!!!!
a víte co je novýho?na metříku odstříháváte další dny co máte za sebou a už je jen kousek před vámi
![]()
Ahoj Kačko, nechtěla jsem Tě rozbrečet,ale potěšit! ![]()
Setkání na živo,by bylo moc fajn!!
![]()
Miška už teploty nemá,na to ty antibiotika zabírají rychle a dnes už byla zas ve škole.Včera večer jsme to relativně rozchodili a tak dnes už utíkala za povinnostmi.
Přece jen jí to ve škole lépe utíká a nemá tolik času nad sebou přemýšlet! I když ........ teď Ti to udělám znova,ale je to lichotka .....
… od té doby co jsem jí to dala přečíst,je jak vyměněná. Snad jsem ještě od ní neslyšela jedinou zmínku o tom , jak je to nespravedlivé a že Mařík slíbil..... Čte si to pravidelně a dnes mi ukazovala,že to má stále na té nástěnce!
No prosti jsi u nás zabodovala a já taky,abych nechválila jen Tebe
A to tím,že mě napadlo jí to dát přečíst osobně. ![]()
No prostě jsme dobré obě,i když Ty víc,neboť moje chlácholení už takhle nezabírá ![]()
Patří Ti moje největší DÍKY !!!
![]()
Samozřejmě i Vám všem ostatním patří moje DÍKY ,neboť mi všichni dodáváte sílu a jste pro mě obrovskou podporou!!!
![]()
Nevím,jak bych to bez Vás zvládla!
Celou dobu mi, vrtá hlavou,že když jsem začala hledat nějaké informace o této operaci,tak jsem nic nenašla,přitom se provádí poměrně dost.No nevadí,alespoň tu pro ty budoucí budeme my a třeba i poradíme!!
![]()
Jo a ještě jedno speciální DÍKY patří samozřejmě Lesině za tento krásný server! A pro nás úplně maxi potřebný. ![]()
![]()
hromíku jste strašně super statečné bojovnice!!!!
miška je malá xena - hned šupajdí do školy - no opravdu je super malá velká ženská!!!!
a hromíku - ty jsi opravdová maminka!!!!a strašně statečná a silná ženská!!!já si opravdu nedokážu představit jak zvládáš mišku a kačenku s tomíkem…moje maminka na mě neměla čas a táta…no nebyl tím tátou jakým mohl být…ale to je něco jiného…prostě si tě strašně moc vážím a jsi strašně silná ženská!!!!jak to zvládáš s humorem a dobrou náladou…
no tak kdy se ti hodí setkání?a má ráda miška plyšáky nebo barbínky?…a kačenka s tomíkem?
Já můžu vcelku kdykoliv.Občas jezdíme na víkendy k babičce,ale to se určo dohodneme. Teď mám akorát tento týden ještě Tomíka nemocného,má zánět dutin a aby toho nebylo málo,musela jsem nechat dnes doma i Kačku,neboť v noci zvracela a ráno a i celý den jí nebylo moc dobře.Dokonce i odpoledne usnula
a tak jsem říkala,že jí musí být fakt zle.
Tak něco naplánuj na dobu od příštího týdne,už se mooooc těším.
Jinak ať Tě ani nenapadne něco někomu kupovat!!!
![]()
Jediné co Ti řeknu je to,že Kačka nejraději kluky…
A od té doby,co hraje basket,tak se jí líbí černoušci
,ale né ti úplně,jen ti křížení!
No prostě dílo!
Tak hlásím,že máme výsledky krve asi následující : Trombocyty a leukocyty zvýšeny,což svědčí o zánětu.Dále vysoké CRP ,což značí bakteriovou infekci,což také nic udivujícího a ještě zvýšená bílkovina a to prý může být následkem toho,že Miška mohla jíst více masa.No nevim nějak si to nemůžu vybavit,ale vzhledem k tomu,že jí dost malé porce,tak se mi to moc nezdá.Ale třeba jí zrovna chutnalo
Jinak vše ostatní v pořádku,což se mi fakt ulevilo!
Jo a výsledky stěrů ještě nepřišly,tak tam asi něco roste.Prý se mi ozvou,kdyby bylo potřeba změnit antibiotika.
Jo a ještě jedna dobrá zpráva na RTG máme přijít 16.10. což je jen pár dní.
![]()
Abych ještě nezapomněla,dnes už byla Miška první den úplně bez bolestí
asi antibiotika zabraly plnou silou! Zítra chce jít do školy pěšky,do teď jsme jí vozili,tak uvidíme jak na tom ráno bude a kdyžtak to zkusíme.Když chce sama…
Podám hlášení
Pa pa
hromíku - miška je bez bolestí????!!!!
no já snad z toho tady začnu tančit kozáčka
to je super!!!!
a rtg takhle brzy?
…když se daří tak se daří
![]()
jé,já mám takovou radost,super zprávy!!!!!!!!!!!
a pěšky do školy - no já to říkám pořád že je xena!!!!
jo hromíku,¨mluvila jsem se ségrou a kdybys chtěla můžeš jí kdykoliv napsat mail…píšu ti ho do sz…
Ahojky
Tak škola pěšo se nekonala,neboť všude mokro a Miška má z toho strach.Už jednou jí uklouzli berle zrovna po dešti a upadla a tak se od té doby bojí,ale snad se nám to ještě podaří.
Snad už se opravdu štěstí obrátilo k nám čelem a už bude vše dobré! ![]()
Mišce jsem,ale žádnou naději nedávala,budu jí pomalu připravovat na to,že se to ještě může protáhnout,aby moc netrpěla,kdyby to nevyšlo.......ale ono to vyjde!!!!!!
Každý den pije krabičku mléka,jí tvrdé sýry a koupila jsem jí i sezamová semínka,ty prý mají hodně vápníku.K tomu dáváme každý večer dva Caltrate plus a jednou týdně Fosamax,tak snad už ty kosti začnou dělat to,co se od nich žádá.....pořádně SÍLIT!!!!!!!
Kačko,za tu adresu moc děkuju,určitě toho využiju.
Je fajn když se můžeš obrátit na někoho,kdo s tím má vlastní zkušenost. ![]()