Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc moc děkujeme Tobě Lesino i Vám všem ostatním!!! Je fajn,když člověk čte ty povzbuzující řádky a ví,že na to není sám!!!!
Díky za tyto stránky a za tuto diskusní fórum. Nebýt toho tápala bych ve všem sama,ale tady mám Vás a vím,že se Vám můžu svěřit se vším a hned je mi lépe
![]()
Díky,díky,díky
hromiku,taky se nedivím,ale bohužel to jinak nejde…
ségra už byla dospělá když na operaci šla,ale pomohlo jí že jí naši koupili psa
aby měla motivaci s ním chodit na procházky…
nějak zvednout náladu,třeba oslava…
dávej jí hodně najevo jak je statečná a že už jí za chvilku zase čeká běhání s kamarády…já vím že jí to asi říkáš viď…
teĎ mě napadlo - co takhle nějaku kamarádku co má taky kruhy,…víš,že by se navzájem podporovaly!zkus maříka…
Ahoj Hromiku,
no pěkně si to užíváte
Teď se má aspoň trošku ochladit, tak snad i to trochu pomůže.
To co popisuješ je teda peklo. A jak tak koukám máš ještě dvě další děti, no máš taky co dělat. My máme jenom jedno, ale musíme s ním pořád cvičit (Vojtovka, Bobath) tak mám někdy pocit že mám taky tři
.
Se sádrama jel malý už z porodnice a vždycky je snášel úplně v pohodě. To co popisuješ se nám naštěstí zatím vyhlo, protože když bylo minulý rok vedro tak mu nožky jenom tejpovali, takže jsme ho sice nemohli koupat ale dal se otřít vlkou žíňkou. Teď máme ortézy jenom na spaní, ale i tak to stačí. Věčně má nožky zarudlé, ale nám díkybohu stačí natřít to bepanthenem a do doby, kdy je musím na:,–(it na polední spaní se to aspoň trošku uklidní.
Minulá operace byla v říjnu a to už taky nebyly horka.
Ty kontraktury u nás asi neproběhnou tak lehce. Operace bude potřeba. Před každým cvičením protahujem co můžem, ale stejně se to ani nehne. Do úplného natažení mu na jedné noze chybí asi 30 stupňů a na druhé nožce asi 40, takže je to dost.
Jenom nám doktor ještě k těm zákrokům nic moc nevysvětlil, takže tak trochu nevím na čem jsem. Teď musíme absolvovat jehlové EMG kvadricepsu
a podle výsledků se asi rozhodne, kterou tu variantu uskuteční. Ale na kontrolu jedem až v půlce září takže nás čeká relativně klidné léto.
Totéž bych přála i vám. Držte se M.
Ahoj kačkakočko,psa už několik let máme a když mají děti jít venčit,tak už se opravdu netváří tak nadšeně jako dřív
S tou kamarádkou s kruhy to je fakt skvělý nápad,docela mě to napružilo,jenže teď pojedeme na prázdniny k babičce a tak to už nemá smysl,neboť pevně doufám,že se těch monster v září zbavíme...... Nedávno jsem mluvila s tatínkem jednoho „palečka“ v čekárně u Maříka a prý jim také sliboval šest měsíců a ve finále to měl chudák celých devět!!!!
Asi bych ho zaškrtila
Jenže já si říkám,že u nás už to nehrozí,neboť prodlužování máme úspěšně dokončené a dál už se budeme JEN hojit. ![]()
Ahoj matesatko,s dětma to vcelku zvládáme,už to nejsou žádní prckové a tak to vcelku jde,nebo spíše už jsme naučení… ![]()
Nevím kde vám ortézy dělali,ale nám v Motole a když nám doktor dovolil sundat tu levou ortézu,tak tam právě u něj byla paní z ortotiky a já zavtipkovala,že by jsme potřebovali ještě vyvrtat nějaké díry,jako větrání a ona,že se to normálně dělá,ale ona,že nemá v ordinaci na to ten stroj.To jsem na ní zůstala zírat,neboť to fakt nebylo myšleno vážně.Vzala si tu ortézu a za pět minut ji přinesla a zespodu vyřízla okénko a vředu po také ubrousila,takže ortéza byla najednou nádherně vzdušná.Tak se zkuste poptat,třeba se to u vás také podaří.
Ty kontraktury máte také dost,my měli na levé 40 a na pravé 60 stupňů.Tak třeba se to u vás také povede jen procvičit pod tou narkozou.Teď nám zbývá 10 stupňů na pravé.Pomáhá na to cvičení v leže na bříšku,kdy se nohy nechávají volně padat.My třeba podkládali nafukovací míče a postupně upouštěli,ale to pro vás asi nebude to pravé,neboť malý to ještě nepochopí.Teď máme tento cvik také a navíc by jsme měli zavěšovat na kruhy půl až kilová závaží,aby to táhlo ty nohy dolů,jenže toho se Míša bojí,tak jsme ve fázi přesvědčování… ![]()
Držím vám palečky,aby vše dobře dopadlo.
Jo jen tak mimochodem,před 2 dny jsme dobrali antibiotika a dnes opět začal jeden drát bolet,zarudnul a teče
Na:,–(ili jsme Aulin a teď se modlím,aby to zabralo…no uvidíme!!
ahoj hromiku!
to je mi líto,určo za to může změna počasí ![]()
holčiny držte se,vyhrajete to na plný čáře!!!! ![]()
upřímně řečeno,taky bych se bála těch závaží,ale mařík určo ví co dělá
jsem taková mrška že bych chtěla odměnu za každé závaží ![]()
hromiku,jsi strašně moc statečná a moc tě obdivuju jak to zvládáš
![]()
no,ty kamarádky,víš,ono i klidně po,protože je to taková zkušenost a i když jsi to prožívala s dcerou tak je to jiný.ségra měla kamarádku která je měla nějak měsíc po ní - ve finále je milada (kamarádka) měla z nohou dřív,,ale i tak si psaly a podporovaly se…
hromiku a co ty?ty asi taky potřebuješ nějakou náruč,viď?…
Ahoj Hromiku,
na ortopku jezdime na Bulovku a ty ortézky teď máme už jen od kolen dolů a vepředu jsou otevřené. Dělá to jen malé problémy, když je opravdu velké horko a jak jsem říkala zatím stačí bepanthen a hodinka vzduchu. Když jsme leželi s achilovkama tak tam přijela jedna maminka taky s ortézkama ještě až na stehna a moc se s tím neštvali. Malá z nich měla problémy, tak vzal manžel vrtačku a provtral je jak řešeto
Trošku se bála co na to řekne doktor, ale to jsem se už bohužel nedozvěděla, protože nás ráno propouštěli.
Mějte se krásně a držím palce ať zažehnáte zánět co nejdřív. M
Ahoj holky, včera jsem nějak nezvládala napsat celé odpoledne jsme lepili a gumovali učebnice......
Horší zábavu fakt neznám!
Jinak zánětu se u nás neskonale dobře daří.Okolí drátu vypadá příšerně,velký otok,zarudnutí a stále z drátu vytéká hnis! Ale na druhou stranu,přes to jak to vypadá hnusně,tak bolestivé je to pouze na dotek,tak to alespoň netrápí stále!Vypadá to,že pokud to vytéká,tak to bude dobré.Dřív v této fázi už byla Miška vždy úplně vyřízená bolestí a já zoufalstvím.Takže teď si i ten zánět relativně užíváme.
Kackakocko - Taky bych se těch závaží bála a tak se jí vůbec nedivím,ale přesvědčit jí, aby to jen zkusila je fakt sci-fi ! Ale zase se teď opravdu moc snaží kolínka propínat,lehá si i sama na bříško a včera se mi prvně sama postavila u stolku a chodila s držením okolo,takže jsme myslím na nejlepší cestě.
První,no vlastně už druhý,první byl v nemocnici,strach jsme překonali a tak doufám,že to už bude jen otázka času…
Kačkakočko,díky za uznání a za Tvůj obdiv,to mě úplně pohladilo na srdíčku
Je fakt,že chvílema jsem byla už úplně na dně!Nejhorší bylo,když přišel ten prokletý zánět a Míša strašně trpěla.To mě začala prosit ať jí pomůžu,že už to nevydrží a pak přišly ze zoufalství i věty typu,že se zabije a podobně.V tu chvíli už mi bylo jasné,že takhle to dál nepůjde a tak jsem Mišku objednala na dětskou psychiatrii.Jenže těsně před tím ,než jsme tam šli ,jsme podstupovali ten první zákrok u Maříka a pravděpodobně jí s těmi fixátory nějak pohnul a ty obrovské bolesti zmizeli jako mávnutím kouzelného proutku
Měla pravděpodobně chycený nerv do toho drátu a i ty záněty jsou od té doby bolestivě snesitelnější,takže tam fakt bylo něco špatně.Ale hlavně,že už je lépe,zlaté Maříkovi ručičky…
![]()
Matesatko - myslím,že by ty ortézky měli trošku vyladit a né čekat až to začne dělat problémy a nebo až si rodiče o to řeknou sami.Vůbec jsem netušila,že i na Bulovce dělají ortézy!
Ale to bude tím,že my se Bulovce vyhýbáme velkým obloukem!Přesto,že bydlíme v Holešovicích,tak když je problém jedeme s dětma raději rovnou do Motola.
Ten Bepanthen jdu také koupit.Od té doby co jsme sundali tu pravou ortézu a dáváme jí jen na noc,tak má Miška stále na tom stehně vyrážku a nemůže se toho zbavit.Mazali jsme to zatím jen Indulonou,tak vyzkoušíme teď tohle.
hromiku,zkusím čarovat
záněte pryč
![]()
snad se vám uleví ![]()
ale neboj,krátí se to!!!!
se zánětem máš pravdu,když jí to nebolí a vytéká to,tak to prostě vyteče až tam nic nebude…
No trošku jsi mě vyděsila tím, že se Bulovce vyhýbáte obloukem. Je to kvůli ortopedii??? My jsme z Ostravy a tady dětská ortopka není a na děti se tu nikdo moc nespecializuje, takže chvíli váhali kam s námi a nakonec jsme skončili na Bulovce a zatím jsem, co se týče odbornosti, o nich slyšela jen chválu.
Ten bepanthen kup mast, protože ještě dělají krém a ten na vyrážky a opruzeniny moc není, ten nám spíš uškodil.
Ahoj M.
Kačkakočko čaruj více,už nám rudne i drát na druhé straně!!!!!!
![]()
Ale zatím bezbolestně!Zítra volám doktorovi a vidím to zas na antibiotika ![]()
Matesátko, nestrachuj se na ortopedii jsme byli jen jednou,když byla Miška po operaci a měla čerstvě sundanou sádru,tak jí podjela noha,když lezla na klouzačku a začala nám kulhat.Tak jsem sháněla Maříka a ten byl někde na kongresu a tak jsme jeli na Bulovku na chirurgii a odtud nás odeslali na oropedii a odtamtud zpátky na chíru.No přehazovali si nás tam jako horký brambor a pak doktorka na chíře Míše nohu jen pohladila a řekla,že to bude dobrý
Žádný rentgen a nic podobného,tak to mě pěkně vytočilo.Naštěstí z toho opravdu nic nebylo a tak jsem jim dala novou šanci....... To si pak náš malý rozsekl oční víčko a tak zas cesta na chíru,tam jsme byli odkázáni na oční,prý mají jemnější šití.Bezva,to jsem pochopila,ale na očním byla první otázka proč jsme nešli na chíru,aby mu to tam zamašličkovali! Řekla jsem,že odtamtud nás posílají k nim a tak jsme vyfasovali 5 stehů.Při kontrole a vyndání stehů jsme narazili na asi stoletou doktorku,která se celá klepala a když viděla,že malý řve (byl mu rok),tak pronesla:Karle tohle já nezvládnu pojď to udělat! Jenže Karel měl jinou práci a tak si madam usmyslela,že se mu na to musí podívat tím jejich strojem kolik je tam celkem stehů!!!
Říkám jí,že pět a že to musí mít v kartě.Nestačilo jí to a trvala na svém.Tak mu začala rvát hlavu na ty držáky a přitom jak cukal mu rozsekli ještě ret.Takže jsme z vyndavání stehů odcházeli kompletně zakrvácený! To byla poslední naše cesta na Bulovku. Teď už tam jedině kdyby se z nás stali alkoholici,tak na záchytku,neboť tam je jediná v Praze!
Ale to u nás nehrozí
![]()
Jinak jezdím občas do Opavy za kamarádkou a tak to Vás pěkně lituju,ta cesta musí být pro Vás a hlavně pro malého příšerná,takových hodin!!
Tak to je teda dobrá strory ![]()
No je to dost daleko, ale naštěstí pro nás začalo jezdit Pendolino a tím se to dá zvládnout dost pohodlně a když se mi podaří načasovat malýho aby zrovna po cestě spal, tak mám někdy až 2 hoďky sladkého nicnedělání a ještě mi přivezou kafe pod nos.
Někdy jede i manžel a to je úplná pohoda, protože kočár tahá on. Ale funguje zákon schválnosti. Když jsme jeli posledně tak manžel nemohl a malý jako by to vycítil. Celou cestu do Prahy nespal (3 hodiny)a já jsem věčně lezla pod sedadla a hledala hračky co tam mrskal. Na ambulanci mi usnul na rukách jak byl grogy a zpátky jsem si libovala jak konečně spí, ale od Olomouce mi to osladil a až domů se příšerně vztekal
Holt není každý den posvícení. Od roku nám přiznali ZTP/P tak se to finančně dá. Autem jsme to dávali dvakrát, to nám to bylo VZP ještě ochotno proplatit, ale tím Pendolinem je to fakt lepší.
Přidávám se k tomu odčarovávání zánětu.M.
hromiku tak to je mi líto…
** ZÁNĚTE PRÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝČČČČČČČČČČČČ **
A jak to s vámi vypadá teď?
teda story s bulovkou je hrozná
a to si říkaj doktoři
![]()
Ahoj holky ,omlouvám se,ale teď jsme právě na venkově a tam bohužel nemáme internet. Dnes jsme jeli do Prahy na kontrolu a překvapivě jsme vyfasovali antibiotika,takže další týden ve stínu
Ale počasí nám přeje,tak nebudeme muset litovat.
Teď budeme jezdit do Prahy jen na ty kontroly,ale to vůbec nevím jak bude vypadat,tak kdyby něco budu na emailu: aja.hromik@volny.cz ,ten si stáhnu do mobilu
a odepsat také můžu.
Tak pa pa a užívejte léto a dovolenou
![]()
Ahoj holky,tak poslušně hlásím,že už jsme zas nastěhovaný zpět doma.
Musím se pochlubit: Už běháme o berličkách!!!!!
Záněty sice otravují stále,dnes jsme opět dobrali antibiotika,ale teď už to snad zvládneme!Hlavně mám úplně největší radost z toho chození!Tralala tralala ![]()
V úterý mám volat panu doktorovi a pak nás čeká RTG a podle toho,jak kosti dorostli,tak už se snad těch monster zbavíme.Podám samozřejmě zprávičku,jak dopadneme,počítám,že kontrola bude tak ve středu možná ve čtvrtek,no uvidíme!
Tak zatím papapapa a mějte také tak dobrou náladu,jako mám já
![]()