Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak to je super zpráva!!!!
Jen tak dál - teda až na na ta atb.
L.
Ahoj všem!!!
Tak jsme už po kontrole a nemáme moc dobré zprávy. ![]()
Krom toho,že máme opět nasazená antibiotika a zánět tentokrát luxusní,neboť Miška se už nezvládá ani postavit,stále brečí, že má bolesti a k tomu jsou i teploty a v noci se budí bolestmi,tak jsme se včera od pana doktora dozvěděli,že na kontrolní RTG se máme dostavit začátkem října a podle toho,jak to bude vypadat nás buď objedná k operaci na vyndání a nebo budeme pokračovat dál! Od včerejška posloucháme jen naříkání,že doktor slíbil do konce září a já jí neustále vysvětluji,že to zvládnem a že pan doktor ví co a proč dělá.Jenže ty termíny tam fakt padly a Miška se k tomu upnula a teď prožívá pravá muka.No nedivím se jí,i já se těšila,že bude pokoj od zánětů a vše bude pro ní pohodovější.Možná by to nesla lépe,kdyby nebylo alespoň toho zánětu,ale takhle dohromady je to děs.
Navíc ode dneška jsem jí nechala i domaze školy a to je další psychická zátěž.Sotva se pozdravila konečně s kamarády,tak už je zas doma.
Tak holky držte palce,ať to uteče a my to máme konečně za sebou.Jen se modlím,aby ATB zabraly rychle a vlastně aby vůbec zabraly,počítala jsem to a od března máme asi jedenácté!!!
![]()
Ahojky Hromiku, je mně moc líto, že Miška musí takové hrozné bolesti a tolik toho vytrpět. Držím moc pěstičky a věřím, že se to zlepší.
Chtěla jsem se jenom zeptat, jestli jste zkusili nějaké centrum léčby bolesti (je sice mladinká, ale určitě by jí něco dobrého na bolest našli)
A druhý můj dotaz se týká toho zánětu a jak jsi psala ,vytékající hnis - dělali vám kultivaci??
A ještě si trošku začaruji(to mně vždycky šlo) ZÁNĚTY a BOLESTI všechny pryč okamžitě střelhbitě na Mars!!!!!!!
grrrrrrrrrr
a ještě s tím zvířátkem když psa už máte.....dcerka jedné mojí známé dostala želvu (je alergická na chlupy) a také se léčila na onkologii. Můžu ale říct, že jí ta želva zvedla náladu o 100% a také chuť bojovat.
Ahojky, centrum léčby bolesti jsme nezkusili,i když kontakt jsem už měla,ale přišel ten zákrok,kdy jí s fixátory doktor pohnul a najednou ty velké bolesti zmizeli jako mávnutím kouzelného proutku.
Měla skříplý nerv a tím zákrokem se asi uvolnil a stejně tak ty záněty v tu dobu měla v horních drátech a vše se jí drželo vevnitř a nevytékalo to ven.Po tom zákroku najednou vše teklo ven,okolí už tolik nerudlo a neotékalo a bolesti byli najednou snesitelné.Jenže teď už nám záněty napadají horní i dolní dráty.Ty horní jsou stále v pohodě,teče to ven a pokud se toho silněji nedotýká,tak ani nebolí.Problém máme s těmi dolními,kde se to drží,otéká,rudne a bolí.Dnes jsme se prvně od středy pořádně rozešli.Do pátku se nepostavila vůbec a přes víkend jen pár krůčků a to ještě se slzičkami.
Tak teď už to snad vydrží a zítra mažeme zas do školy!
Kultivaci nám nedělali.V tomto případě se k tomu asi vůbec nepřistupuje,neboť je to stále jen obranná reakce těla a na ty záněty dostáváme Augmentin,to je jediné co nám zabírá.Ale i tak po dobrání vydržíme dva až pět dní a zánět máme zpátky.
![]()
No doufám,že v tom říjnu bude vše dobré a k operaci nás objednají hoooodně brzy.
Jinak k těm zvířátkům: dokonce i želvička je součástí naší domácnosti
a k tomu máme ještě rybičky,takže co se týká dalších živých tvorečků,tak my už máme vybráno
![]()
Augmentin, tak to je teda síla
Chudák malá… Kurňa, ať už to máte za sebou!!!!
L.
Taky jsem se hrozila,navíc je to 625mg a ten je až od 12 let,ale teď jsme rádi,že ho máme.Jsem zvědavá co nám prozradějí jaterní testy,mám z toho úplnou hrůzu.
No ale prokládáme to Phlogenzymem a Laktobacilama a tak snad to udržíme na uzdě.Mám strach,co ta půlroční antibiotiková a analgetická léčba provede s její imunitou,do teď byla naprosto zdravá a antibiotika měla naposledy asi v roce a půl,tak doufám,že to ustojí.Zatím se drží a nechytá žádné rýmy a podobně,tak snad!
hromiku,to je mi moc líto…
moc na vás myslím a přeju hodně síly a ať už to konečně máte za sebou!!!!už si to přeci zasloužíte!!!
promiň že jsem se dlouho neozvala,ale artuš je čím dál větší hyperaktivec a nestíhám…
kačenka
Ahoj Kačko,jsem ráda,že Tě zase čtu ![]()
Je to děs,u nás také samá honička.Začaly kroužky,škola,oběhat všechny doktory a tak dále. Dnes se vrátila ta nejstarší ze školy v přírodě,byli ve Španělsku,tak dnešek zas v jednom kole! Ale snad už se to uklidní dostane do zajetých kolejí a bude zas klídek. ![]()
Jinak jsme v pátek dobrali ATB a dnes už začal zas jeden drát prosakovat.
Já už fakt nevím co s tím. A to bereme stále ten Phlogenzym,ale stále bez úspěchu!
![]()
Navíc se Mišce neustále zarývá šroub zespod do stehna.Má ten kruh hodně blízko a v noci to neuhlídá a nohy skrčí a už tam má z toho úplnou díru a stále jí to mokvá.Podkládáme to čtverečkami,ale není to moc platné,ikdyž to přilepíme,tak to spadne,nebo se to nějak posune. ![]()
Ale snad to už zvládnem,už nám těch dní moc nezbývá,teda alespoň doufám!Antibiotika nás asi neminou,ale snad bez nich vydržíme alespoň týden!
Tak zatím pa pa a já budu podávat průběžné zprávy
![]()
jejda,hromíku,miška a ty a vlastně i celá rodina si to teda pěkně „užíváte“…
a nemůže s tím mařík něco udělat???vždyť je to určitě moc bolestivý…
no,jdu zvedat náladičku…představ si,že ten náš artuš byl dneska u dr. a očkovali ho…a on skoro nebrečel!!!jen chvilku a ta se přeci nepočítá ![]()
musíme se objednat k alergologovi na bulovku,tam jsem zvědavá co mu zjistěj…ale to moc nepomůže…
hromíku,moc na tebe myslím,jste hrdinky co jste s miškou prožily a když si to vezmeš,tak už je to brnkačka!!!!jen pár dnů - a teď si spočítej kolik dnů už máte za sebou!!!
držte se holky!!!já se ozvu!!!
Ahojky,
Mařík nám na to před čtrnácti dny řekl,že to musí vydržet a hotovo.
Jinak už jsme zas spadli do zánětu.Tečeme,bolíme a teď jsem na ní sahala a přijde mi,že má už i teplotu,ale spí,tak jí změřím až ráno.Tak zítra budu žhavit drát k Maříkům a uvidíme co dál! Přeci nám nemůže zas napsat antibiotika,když jsou to tři dny,co jsme je dobrali
![]()
No nepočítám,že by měl jiné řešení,ale naděje umírá poslední.
Sakra ať už je to za námi,copak už si ta holka nevytrpěla dost,že jí to nedá pokoj?!!
![]()
Kačko, Artušek je móóóóóóc šikovnej kluk,teda na to,že je to kluk!!
Držím palečky ať Vám vše dobře dopadne a doktory ať nemusíte navštěvovat často.Já až tohle dokončíme se jim budu taky pěkně dlouho vyhýbat!! ![]()
hromiku no to věřím!!!!
tak mě teda šoklo že to mařík nechává jen tak že to musíte vydržet,ale na druhou stranu mi přijde že opravdu počítá už jen s krátkou dobou kdy ty monstra bude miška ještě mít…
hromíku,ať vám je dobře!!!je dobře že miška súí,třeba se aspoň z horečky dokáže poprat sama,ale má asi hodn oslabenou imunitu těma atb…chtělo by to něco na posílení imunity…
a s vytékajícími dráty - víš,je lepší že vytékají,že se nedrží…aspoň trochu pozitiva v tom celém…
Taky mě to udivilo,vždyť od té doby, co jsme mu to řekli zbýval měsíc do RTG a pak buď dál a nebo nás dá do plánu k operaci.Takže když to dobře dopadne,tak s tím šroubem budem bojovat minimálně ještě měsíc. ![]()
Miška bere ten Phlogenzym,který by měl také posilovat imunitu.Možná to na něco zabírá,nechytla zatím , klep,klep,klep,ani rýmu,ale na ty záněty to nějak neúčinkuje. ![]()
Dráty vytékají,což je dobře,jenže dnes již začaly i ty proklaté dolní a tam to jen tak „prosakuje“ a začalo to rudnout a otékat a tím nastoupily i ty bolesti.Je mi jí líto,pořád se překonává a bojuje.Je vidět,že když se staví,tak má bolesti,ale překonává to,sice funí,ale chce sama!
Teď se vzbudila bolestmi,tak je jasné,že jsme v tom až po uši.
Jde to tentokrát moc rychle.
hromíku držte se!!!
ať už máte jenom slunečné dny bez bolesti!!!
miška je hrdinka!!!!vyřiď jí prosím ode mě,že si jí moc vážím a směkám před ní!!! a před tebou taky!!!
není mi dobře,chřipka útočí,jdu do pelíšku…