Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem si taky přečetla článek od Missorky - nádherně napsaný a dost smutný. Je s podivem - kolik problémuů se skrývá pod pozlátkem e-mimina.
Jitu co ti ten tvůj manžel provedl? Snaž se být v klidu a mysly na mimíska. Uvidíš, že večer se na to budeš koukat jinak.
Podívej Matiee a její včerejší extempore s manžou !
![]()
Maceli jsi hodná,ale to je na dlouho.......
když to hodně zjednoduším,tak mi každý den dokazuje,jak na nás nemyslí a jsme mu lhostejní,mrzí mě to ..............
od poledne jedem k mýmu tátovi slavit jeho narozky a protože vezem dárek i ségře pro mimi,tak jsem ho poprosila(již několikrát),aby ty dárky vzal on autem.My jedem s Moničkou už poobědě autobusem.Dárky jsou těžší a ví že nesmím nic tahat.Cestou musíme vyzvednout obal na kytaru v jednom obchodě a asi určitě bych to nepobrala.Sám mi řekl,že to tahat nesmím a že to určitě vezme.Z práce už domu nejede a jako vždy na to zapoměl a nechal to tu!!!
Takže to potáhnu ![]()
Kdyby to bylo 1-2×,ale to je pořád.Některé věci už pro nás dělá 3 rok ![]()
Slíbí cokoliv ,ale nedodrží v podstatě nic.Když chce něco on po mě,musí to být ještě týž den a on prý nemá čas a náladu a pod.
NEBAVÍ MĚ TO TAK!!!!
I Monča už z toho má rozum a taky jí to moc trápí.Večer jí slíbí,že jí ráno vezme do školy autem a když ráno vstane,táta je pryč......zapomene ![]()
Je toho moc a já vás nikoho nechci zatěžovat svými problémy.Každý má nějaké to trápení a vím,že si tu pomáháme,ale nějak se stím budu muset srovnat.
Jsem vlastně moc šťastná......mám Moničku a v bříšku nové mimi.
Mít k tomu starostlivějšího manžela,měla bych moc
![]()
No teď volal a zas mě rozbulel.Volá a nemá čas se mnou o něčem mluvit.Tak proč volá?????
no holky,to teda cist nebudu
![]()
zdravim vas,vratila jsem se zpet od nasich a jdu uklizet a varit,tak se mejte krasne!!
Matiee má štěstí,manža jí pomuchlá.Jenže ten můj řeší problémy tak,že se mnou nemluví a čeká až mě to samo přejde.On totiž nevidí to co mě trápí a slyšet to nechce.Jsou to moje problémy a mám si je řešit sama.On problémy nemá,jen se mnou,když ho s něčím obtěžuji.
Před půl rokem jsem od něj dostala kytičku po několika letech a to proto,že když mi řekl,že nebude vyhazovat peníze za IVF,že je potřebuje na chalupu.Jedno dítě máme,tak to stačí.
To jsem byla úplně opařená a rozhodnutá,že nemá cenu zůstávat s chlapem se kterým si nemám co říct.
Sliboval,že pro mimi uděláme cokoliv a pak když jsem měla vše zařízené v CAR tak mě řekl takovou věc.
Jitu to mě moc mrzí. Někteří chlapi jsou opravdu v tomhle takový. Znám jich bohužel takových dost. Slibují a pak z toho nic není. Nemá třeba moc těžké zaměstnání? Víš třeba musí nosit v hlavě spoustu pracovních věcí. ( i když na rodinu by tam místo mělo být samozřejmě vždycky). Třeba pro vás chce vydělat hodně penízků. Mě to takhle manžel vždycky vysvětluje. Že nemůže být doma brzo dělat to a tamto, protože hodně myslí na práci aby byly penízky a tak. Zapomíná taky na spoustu věcí. Hlavně když mu něco říkám a pro mě je to důležitý ![]()
A to jak ti volal. Zkus to vzít z tý druhý stránky. On v podstatě neměl čas, ale PŘESTO, ti zavolal. Mům manžel mi z práce nevolá nikdy. Nemá vůbec čas. Do sms píše 3 slova.
Jitu: mrzí mě to, někdy maj chlapi fakt „svý dny“ ![]()
naštvala jsem se na snuggle, dělá si co chce, takže mám opět nový metřík, snad už tenhle bude fungovat ![]()
KAMI ahoj
JITU vím,že tě to moc trápí,ale mysli na to,že máš Moničku a mimíska a hlavně že máš být v klidu.Vím,že to moc nejde.Co takhle si pohovořit s manželem,že to Moničku trápí,že jí slíbil odvoz do školy.S tím IVF je mě to líto,proč tak najednou otočil,když jste byli domluveni?Když nebere ohled na tebe,tak třeba na Moničku brát ohled bude.
Jitu, teď čtu tvůj druhý příspěvek o manžovi.
Tvůj manža mi děsně připomíná mého.
Pokud totiž nemám problémy, nebrečím, nezoufám si nebo nechci o něčem důležitým mluvit, tak je vše mezi námi OK.
Jakmile chci ale něco řešit, promluvit si nebo brečím. Tak dá ode mně ruce pryč. Nebo je schopen se i urazit. To jsem zažila při loňském snažení několikrát. Brečela jsem a on ke mě ani nepřišel. Dělal jakože se nic neděje.
Když začnu mluvit o tom co mě trápí, bere to skoro jako osobní urážku a pak se mnou třeba nemluví. Připadám si pak jak cvok.
Tak si říkám, že se prostě bojí problémů. Jinak už fakt nevím. Myslí si, že vše pořád bude vypadat v pořádku. Ale jak to může vypadat v pořádku když to není!!!!!
Káťo to tvrdí,mám moc starostí v práci.Ale my jak jezdíme na dovolené a vlastně skoro všude s bandou,většina lidí je od něj z práce.Všich ni mají v práci starosti a žádný z těch chlapů se nechová tak lhostejně ke své rodině.Stýkáme se každý týden.....my manželky a přítelkyně a úplně každá mi říká:toho tvýho bych doma mít nechtěla,to by mi vadilo.
Když jsme se dali dohromady byl úplně jiný.Pozorný,milý,ochotný a starostlivý.Udělal by pro mě vše na světěa já pro něj.Vím ,že po 11 letech to nemůže být stejný,ale takový????????????????
Soptí, zprávy za včerejšek byly perfektní, shrnutí všeho podstatného!!! Paráda!
Příspěvek upraven 25.05.15 v 12:09
Káťo no tak to je přesný!!!!!!!!
Nemá cenu s ním chtít něco řešit,po těch letech už vím,že on mi řekne:
NEMÁM NÁLADU TEĎ NĚCO ŘEŠIT-mimochopdem oblíbená věta
![]()
Několikrát jsem mu řekla,tak až budeš chtít o tom mluvit,tak přiď.......já si čas ráda udělám..........nepřišel nikdy!!!!!Ani po měsíci
![]()
Jitu - To je fakt, pokud to dělal dříve. Tak nechápu proč to nedělá teď.
A pokud to vidí i okolí, měl by se nad sebou zamyslet. Možná by sis s ním mohla promluvit jak říká Sopti, ale hlavně v klidu, nejlepe bez slz a vyčítání. Na to reagujou chlapi někdy děsně. Sama ale vím, že je to hrozně těžký. Když jsem ja každý večer brečela a on čuměl do počítače a bylo mu to jedno (nebo to tak vypadalo), tak jakmile jsem začla mluvit, tak to bylo ještě horší. Ach jo ti chlapi dokážou otrávit někdy život. Já jsem s tím mým 5 let, ale takový jak jsem psala byl i na začátku. Jsem už zvyklá. Když nejsou problémy je to nejhodnější manžílek. Jak ale nastanou stává se z něj uzavřená nepřístupná sůva.
Ale už dost. Máš v sobě miminko a ještě jedno dítko a to je důležitý, tak mysli na ně. Chlapa můžeš řešit v druhém pořadí.
jitutu, to me mrzi ![]()
maty, nerikam, ze jsem tlusta, ale takhle by melo vylejzat az tak za mesic ![]()