Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
xreni píše:
holky jeste me napada, na tu matriku musim v miste bydliste nebo kdekoli?? oba mame bydliste jinde nez ted bydlime…
Můžete na kteroukoliv matriku v republice. a těhotenskou průkazku s sebou ![]()
taky si myslím,že nezáleží kde,ale aby to bylo…jděte tak kde momentálně bydlíte a je to…
Tak doufám, že tam nebudeme za blbečky
Ono s mým vyjadrřováním než pochopí, co po nich chci ![]()
Půjdu tam radši až v pondělí, zítra mají zavřeno a kazit jim víkend? Radši ne ![]()
Stoprocentně je to jedno, kde, vůbec nezáleží na bydlišti.
S sebou vaše rodné listy a občanky a těhotenskou průkazku, budou se vás ptát na zvolené příjmení i na křestní jména pro kluka i holku, ta křestní jména vyplňovat ale nemusíte.
u nas ja z jednoho okresu i kraje, pritel jiny okres i kraj a bydlime v praze ![]()
Já jsem ten formulář dostala na gyndě a vyplněnej jsem ho nesla na matriku.
je to uplne jedno, muzete jit na kteroukoliv matriku v republice.
ivana
Prosím o radu, co dělat, prohlášení jsme vyplnily již dříve, ale přítel ztratil doklady občanský průkaz a rodný list, nemá ani jedno..co dělat? formulář tedy neplatí? když už nemá doklady? nevím si rady, já všechny doklady mám, on má pouze ztraťák a kartičku pojištěnce ![]()
Zdravím, prosím o malou radu. Potřebuji do porodnice prohlášení o jménu dítěte? Nebo až se malý narodí tak jak půjdeme na matriku zařídit rodný list? Nějak tomu nerozumím a nemůžu to vyčíst, asi jsem už natvrdlá
. Díky
@Ivčis Myslíš to uznání otcovství a dohodu o příjmení? Můžeš si to vyřídit i po porodu, ale myslím, že jednodušší je to před porodem.. Vezmeš těhu průkazku, občanky a rodné listy vás obou a na matrice vyplníte jeden papír.. Myslím, že když to nebudeš mít, mimčo se po porodu bude jmenovat po tobě a s tímto příjmením ti vydají rodný list a pak budete muset žádat o druhý s přítelovým příjmením..
@mmarkki Ještě jsem nenapsala že jsme manželé, takže máme stejné příjmení. Myslela jsem něco jen o jméně. jako že kluk bude Radim a holka Maruška. Nebo se nic takového nevyplňuje? Jsem s toho jelen ![]()
@Ivčis aha, tak to neporadím, tohle jsmem zatím neřešila
ale myslím, že s tímhle jedeš do porodnice, takže bys tenhle papír měla dostat asi na gyndě? Nevím.. Ale počkám, jestli někdo poradí, taky je to u nás aktuální..
@mmarkki No na gyndě asi ne, já jsem byla tento pátek naposledy. Příští kontrolu už jedeme do porodnice na monitor. Doufám že jsem něco nezmeškala ![]()
@Ivčis tenhle papír o jméně nám dával gynekolog ke konci těhotenství. Nešil, když ti ho nedají, tak se to taky nepo… už i někteří rodiče v ČR pojmenovávají své dítě až po porodu. A kdyby něco, tak tatínek ten papír vyplní při tvém porodu - zabere mu to cca 2 min. Musíš být jen asertivní - kde máte papír? nemáme, nikdo nám ho nedal, tak vám to vyplníme tady a teď