Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Přes břicho? U nás vyšetřuje panny přes rektum.
Tak i to je vyšetřovací metoda a používá se. Já zažila jen ultrazvuk.
A ona je objednaná na klasickou prevenci nebo kvůli těm obtížím? Pokud prevenci, preobjednala bych, pokud kvůli těm obtížím, tak bych klidně přišla během ms. Jako jestli ji má už týden a měla by ji mít ještě 22., tak bych fakt nečekala, až se to zastaví. Ale já taky mívala cykly ty první roky kolem 15, 17 dnů, někdy i 11. Ono se to musí ustálit a souhlasím s tím, že dokud se to nestaálí a nenastaví ten přirozený cyklus, neměla by se nasazovat antikoncepce.
Ja mela uz od 12 let tak strasny problemy s MS, ze uz mi to bylo vsechno jedno a doktorka me mockrat vysetrovala s prave probihajici menstruaci. Ja totiz krvacela naprosto furt, tuny prasku atd. a ja uz doufala, ze snad bude klid. Kazdopadne bych tam radsi cinkla a zeptala se, jak moc velkej problem to je a promluvila si o tom s dcerou, jestli se na takovou prohlidku cejti a eventuelne preobjednala.
@Anonymní píše:
@monika166 a jak je stara dcera? Ja jsem prvni cca rok mela menstruaci co 14-dni a byvala fakt silna a dlouha. Ze pry je to normalni a trva, nez se to samo srovna…A opravdu se to pak samo srovnalo.
Zítra jí je 17 let. Menstruaci má rok a půl. První půl rok děs. Od ledna ukázková po 31-35 dnů. V srpnu chtěla očkovat na covid a od té doby je to v háji. V srpnu nic, v září po 61 dnech ano, v říjnu po 47 dnech, listopadu po 35 dnech, tak jsem měla radost, že to rovná. Pak deset dnů pauza a tohle nadělení. Ale už to slábne, tak doufám, že do 22.12 to přejde a konečně se dostane na vstupní prohlídku, aby tam měla zavedenou kartu a v případě problému tam mohla hned jít.
@Anonymní píše:
@monika166 a jak je stara dcera? Ja jsem prvni cca rok mela menstruaci co 14-dni a byvala fakt silna a dlouha. Ze pry je to normalni a trva, nez se to samo srovna…A opravdu se to pak samo srovnalo.
Zítra jí je 17 let. Menstruaci má rok a půl. První půl rok děs. Od ledna ukázková po 31-35 dnů. V srpnu chtěla očkovat na covid a od té doby je to v háji. V srpnu nic, v září po 61 dnech ano, v říjnu po 47 dnech, listopadu po 35 dnech, tak jsem měla radost, že to rovná. Pak deset dnů pauza a tohle nadělení. Ale už to slábne, tak doufám, že do 22.12 to přejde a konečně se dostane na vstupní prohlídku, aby tam měla zavedenou kartu a v případě problému tam mohla hned jít. @Kobra11 Mohu se zeptat jaký problém se vám zmrazil??? Klidně do zpráv prosím. Docela jste mě vyděsila.
@Kobra11 Můžu se zeptat, jaký problém to byl? Klidně do zpráv. Docela jste mě vyděsila.
Já měla dlouhodobý problém s krvácením mimo cyklus a normálně mě vyšetřovali i při krvácení. Vyšetří ji určitě s ohledem na to, že je panna… jinak pokud je mladá, je celkem normální, že menzes takto hapruje..ale samozřejmě je lepší to zkontrolovat jestli není cysta apod…