Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny77 Děkuju. I tobě. Navíc se mi v CUBE líbilo, že zmínila i možnost léčby po té studii, že by na mě mohl zabrat Metformin a nemuseli by mě tolik mučit hormonama. Přišlo mi, že mě chtějí dát do pořádku a ne hned IVF. Ale stejně do toho IVF půjdu jestli mě vemou do té studie.
@Redík Jinak jsem stejného názoru jako @Danny77, vzala bych si opis karty (musí ti ji dát) a mazala jinam. To, že se tam cítíš špatně nepovede k ničemu dobrému. Já se necítila a už jsem fuč. Navíc teď v CUBE probíhá studie, tak jdu do toho.
Popravdě už jsem skoro rozhodnutá, že na 2. pokus IVF půjdu jinam, holt budem dojíždět do Prahy, což trvá 2× tolik času…do pronatalu v č. b. si ještě dojdu pro mrazáčka, ale znova tam už ne.
Já když se ptala na IUI tak se mi tam všichni vysmáli, jednak že nemám zjištěnou průchodnost, takže mi to tím pádem neudělaj a jednak že s naším spg to prý je úplně zbytečný. Ale jako přístup dost necitlivý, dr. Mayer mě skoro vždy málem rozbrečí, pro mě hrůza.
@Douby do studie bych šla hned, kdyby mě vzali.. ale mě nevezmou..
možná až za hodně dlouho, až budu mít nízký AMH nebo nevim co za sebou..
držím palce, v Cube budou určitě dobří.. ![]()
@elba11 nedivím se ti, já bych to taky udělala tak.. vyber si dobře Car, aby byl šikovný a líbil se ti.. na cestách nezáleží, na výsledku ano.. ![]()
@Danny77 Proč by tě nevzali? Já nízké AMH docela mám. Ale to je spíš důvod proč mě možná nevemou.
@Danny77 je to tak, akorát mě štve, že strávíme na cestách mraky času. Navíc musíme najít něco na jihu Prahy, což jsem našla zase jen Pronatal, ale třeba v tom pražským jsou příjemnější doktoři.
@elba11 Mám stejný pocit. Jinak já průchodnost mám dobrou, manža o 2% nižší pohyblivost než má mít a taky mi IUI nedoporučil.
@elba11 já do Brna jezdím 2,5 hod a to za předpokladu, že to dobře jede.. takže na cestě už mi fakt nesejde.. a pokud bych věděla, že mi někde pomůžou, tak bych jezdila i 4 hodiny
@Danny77 Tak mám zase brouka v hlavě
Já ke Špičkovi chodím ambulantně, takže mi tento CAR doporučil
, před pár lety to zase byl Art
Špička je tam jen úterky, tak ho nemusím vychytat. Dělal mi teda před 3. týdny IUI, která nevyšla
a dál se se mnou ani nechtěli bavit, jestli chci podstoupit další. Přemýšlím nad Michálkem a Artem, ale aby to nebylo z bláta do louže. Vyhovuje mi, že na UZ chodím ke Špičkovi v Prachaticích a nemusím do ČB.
@Danny77 píše:
@elba11 já do Brna jezdím 2,5 hod a to za předpokladu, že to dobře jede.. takže na cestě už mi fakt nesejde.. a pokud bych věděla, že mi někde pomůžou, tak bych jezdila i 4 hodiny
Ty bláho, 2,5 hodiny? Ale je to tak, lepší párkrat dlouhá cesta bež 100× krátká cesta.
Jinak já jsem jim řekla, že na žádnou laparku nepůjdu, před rokem jsem otěhotněla spontánně a oni mě půl roku poté naháněli na průchodnost, že klidně můžu být neprůchodná. Dupla jsem si, že do sebe nenechám zbytečně vrtat, ale mohli se tam všichni zbláznit.
@elba11 No a já jim doložila zprávu o laparo(vše průchodné) a stejně se rozčiloval, že je pro mne IUI zbytečná. To jsem teda na laparo chodit ani nemusela, když mě lanaří hned do IVF
@Redík mě ještě výslovně lanařil na laparku do krumlova, asi tam mají nějaké dohody o dohazování pacientek, nevím.
Každopádně mě naštvalo, že mě tvrdili, že mám vejcovody určitě neprůchodné, i když jsem oůl roku před tím otěhotněla. Co asi moc nejde dohromady, že. A když jsem tím argumentovala, tak se mi dr. Mayer samozřejmě vysmál. Navíc můj gyn. se mnou souhlasil, že neprůchodnost je velice nepravděpodobná. Pak jsme šli stejně na IVF, takže už to bylo stejně jedno…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.