Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
mě jí taky píchali, měla jsem špatné monitory, vyvolávací tabletky nezabrali v pondělí v 8 ráno mi jí píchli,nebyla jsem ani trochu otevřená,malá se narodila až za 24 hodin, no lepší píchnou vodu než jít na císaře,
Ahojky,
u prvního mi ji píchli brzo a já se trápila. U druhého mi ji píchli a malý byl na světě za 7 minutek, to byla pohoda. Jelikož by mě sama ani nepraskla. ![]()
Taky mi propíchli vak blan, 4hodiny před porodem. je fakt, že syn byl vysoko a nedorotovaný, nevěděla jsem, že to může být i tím. Každopadně by to skončilo kleštěma tak jako tak, dusil se na pupečníku.
Zkusím to na podruhý odmítnout, když budu mít víc síly než posledně ![]()
ahojky, asi je to blbá otázka, ale jak a čím vám tu vodu píchají. Mám z toho docela hrůzu
dělají to kovovým hákem -zní to hrozně ,ale vůbec to nebolí jen to trochu tahá.Píchali mi vodu dvakrát a nebolelo to ani jednou ,ale lepší je se na ten nástroj nedívat .
Pájinka25 píše:
ahojky, asi je to blbá otázka, ale jak a čím vám tu vodu píchají. Mám z toho docela hrůzu
Ahoj, mě to propichovli rukou. Popisovat to ale nebudu, protože to bylo na dýl.
Neboj, zvládneš to, je to mžik, jak se to povede.
Přeji pohodový porod
.
Přesně jak píše Pavla, nějakým kovovým hákem. Já ho zahlídla na chvíli a udělalo se mi špatně
Tak se nedívej. Ale nebolí to.
Me pichali vodu u druheho porodu. Tedy ten nastroj jsme nevidela, ale jinak to nic nebylo, jen takove lupnuti a pak vlhke teplo. Porod se pak krasne rozjel a maly se narodil do 35 minut.
Neboj tohle fakt nic neni. Navic pokud sido bre pamatuji tak to pichaji behem kontrakce, takze to mas stejne jine starosti ![]()
Pájinka25 píše:
Nikde není psáno, že Ti budou píchat vodu
. Poprvé mi odešla sama, nevím kdy, podruhé mi ji píchali (3:30, 3:35 se syn narodil), potřetí opět nevím, cestou do porodnice jsem ji ještě měla a za 25 minut byla dcera na světě, asi to ruplo samo až na porodním lůžku, netuším.
Snažila bych se tomu vyhnout, resp. nenechat si to udělat preventivně - někde to rádi dělají brzy, aby tzv. urychlili porod, zesílí se tím kontrakce (ze své zkušenosti musím říct, že mít zachovaný vak blan až do konce je bomba, druhý a třetí porod v porovnání s prvním skoro nebolely).
Me to tez delal dr takovym hakem a mela jsem z toho tez hrozny strach,ale vubec to nebolelo,tak drzim palce at to mas co nejjrychleji za sebou
já vím, že není psaný, že mi to musí udělat, ale radši se pro jistotu ptám. A nemůžou tím mimču pak nějak ublížit? Podle posledního nálezu má malý hlavičku dost dole, tak aby mu třeba nějak neublížili
tulenice píše:
No moje zkušenosti:
1. porod synek bumbrdlíček: píchli mi ji někdy při 5 cm, cítila jsem jak syn klesl dolů, kapačka a monitor, po vyšetření zjistili sekundární vak blan při 8cm, tak ho píchli, bůh ví co tam potom tropili, bolelo to jak swiňa![]()
![]()
a pochopitelně protože jsem potom musela ležet na monitoru a hned po něm tlačit tak se porod parádně zkomplikoval…
rozhodla jsem se po těchto zkušenostech, že mi vodu opravdu píchat nebudou a oxytocin jen přes mou mrtvolu
2. porod voda mi prdla doma, taky zhruba při 5 cm, porod bleskovka a bez komplikací neb jsem chodila do poslední chvíle …
za mě pokud není nutno, rozhodně se nenechat zbytečně popohánět. Mě totiž samotné kontrakce bolely méně jak jejich zákroky …
S tim mam bohuzel taky svoje zkusenosti, taky mi pichli vodu hned po klistiru, byla jsem otevrena snad jenom na 4cm, kdyz jsem rekla, ze to odmitam, ze to mam taky v porodnim planu, mladicka PA mi rekla, ze kdyz jsem souhlasila s vyvolanim porodu, tak jsem taky souhlasila s pichnutim plodovky
No proste jejich prax, kdybych tehdy vedela, ze se muzu hadat a odmitnout, tak bych to udelala. Po tom pichnuti se bolesti zmenili v jednu velikanskou, zadny kontrakce a taky me ty jejich zakroky boleli vic nez kontrakce samotny. Maly si i diky tomu vsemu nakonec narodila akutnim cisarem, nestihal dorotovat a byl problem ho vytlacit. Rodila jsem na Obilnaku v Brne, po techto zkusenostech tam uz nikdy vice a tak brzo praskani plodovky taky ne. Uz bych se nedala ani v bolestech.
Ahoj, já měla porodní plán, kde jsem měla pěkně vypsané co a jak si přeju a nepřeju. Dala jsem to hned na příjmu v porodnici. Sice se na to tvářili kysele, ale je fakt, že to pro ně bylo závazné a že když chtěli dělat něco jinak, než jsem měla v porodním plánu, tak se se mnou domlouvali
Plodová voda mi naštěstí prdla už doma
Rodila jsem v Motole.
kolozubka píše:
Ahoj, já měla porodní plán, kde jsem měla pěkně vypsané co a jak si přeju a nepřeju. Dala jsem to hned na příjmu v porodnici. Sice se na to tvářili kysele, ale je fakt, že to pro ně bylo závazné a že když chtěli dělat něco jinak, než jsem měla v porodním plánu, tak se se mnou domlouvaliPlodová voda mi naštěstí prdla už doma
Rodila jsem v Motole.
Ja jsem mela taky porodni plan a i kdyz pry je porodnice akceptuje, muj byl jenom papir, nic vic. vubec ho nebrali do uvahy ![]()
Ono opravdu zalezi na okolnostech. Ja prijela do porodnice - kontrakce po 5ti minutach, otevrena na 10 cm maly sestouply - takze uz opravdu slo jen o prasknuti plodove vody. Takze me to mylism pomohlo, prasli mi vodu hned jsme zacala rodit a maly byl na svete za 35 minut.
No asi kdyby mi ji pichali brzy, tak bych se zkusila poptat, proc to delaji a jestli treba neni mozne pockat.
Ja jsem porodni plan nemela - nejak doktorum duveruji a rikam si, ze oni vi snad lepe nez ja co je potreba, aby mimi bylo v poradku. Je pravda, ze jsem oba porody mela v pohode a i sympaticky personal - kdybych mela spatne zkusenosti videla bych to urcite jinak.