Propíchnutí plodové vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3358
8.2.11 12:09

Vodu mi píchali u obou porodů. Myslím ,že to pokaždé pomohlo.
První porod hrůza, v porodnici od 21h, bolesti po 3-5min, otevřená na 3cm. Ráno otevřená na 4, dopoledne stále na 4, porod nepostupoval, píchli vodu a malý se narodil ve 14,30.
Druhý porod v 6,30 ráno bolesti nepravidelně 1-10 minut, otevřená na 3, v 7.45 stále otevřená na 3 (nastala představa hrůzného porodu jako poprvé), v 7,50 píchli vodu v 8.05 se malý narodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
8.2.11 12:11

Mě vodu píchli až na sále při tlačení a minutku potom se malej narodil (taky takovým hákem - musela jsem se kouknout :mrgreen: ) Poprvé mi praskla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.2.11 12:16
kvetinka56 píše:
kolozubka píše:
Ahoj, já měla porodní plán, kde jsem měla pěkně vypsané co a jak si přeju a nepřeju. Dala jsem to hned na příjmu v porodnici. Sice se na to tvářili kysele, ale je fakt, že to pro ně bylo závazné a že když chtěli dělat něco jinak, než jsem měla v porodním plánu, tak se se mnou domlouvali :palec: Plodová voda mi naštěstí prdla už doma :mrgreen: Rodila jsem v Motole.
Ja jsem mela taky porodni plan a i kdyz pry je porodnice akceptuje, muj byl jenom papir, nic vic. vubec ho nebrali do uvahy :cert:

Tak to mě mrzí. Jedině si stěžovat, ale kdo na to má mít nervy a energii že? Na druhou stranu, dokud si nechají rodičky všechno líbit, tak se těžko něco změní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
8.2.11 12:19

Zdravím zakladatelku diskuze :-) .
Rodila jsem 3× s toho mi 2× rupla voda sama až u třetí dcery mi nabídla PA,že by mi jí lupla.Já nejdřív nechtěla,ale po necelé hoďce jsem ráda souhlasila.Malá byla do půl h potom venku :-).
Jo a rodila jsem v Havl.Brodě(všechny dcerky).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.11 14:15

Ahoj holky, mě teda píchali vodu 2krát, jinak bych přenášela ještě déle, por. plán jsem neměla. Myslím, že dokoři asi nejsou úplně blbí a hlavně por. asist.mají zkušenosti, já to nechala na nich,řekla bych,že nemají zájem matkám škodit a trápit je!!Každý porod je jiný,nebudu si přece diktovat,jak a co má PA dělat, když tomu nerozumím, jen chci porodit zdravé dítě a jít brzy domů.Když se někomu nelíbí porod v nem a má výhrady a myslí si, že je chytrý, ať rodí doma.

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
8.2.11 19:13
Anonymní píše:
Ahoj holky, mě teda píchali vodu 2krát, jinak bych přenášela ještě déle, por. plán jsem neměla. Myslím, že dokoři asi nejsou úplně blbí a hlavně por. asist.mají zkušenosti, já to nechala na nich,řekla bych,že nemají zájem matkám škodit a trápit je!!Každý porod je jiný,nebudu si přece diktovat,jak a co má PA dělat, když tomu nerozumím, jen chci porodit zdravé dítě a jít brzy domů.Když se někomu nelíbí porod v nem a má výhrady a myslí si, že je chytrý, ať rodí doma.

Jak pises, kazdy porod je jiny, mne to teda vubec nepomohlo, spis naopak. PA mi pichala vodu na 3×, vubec ji to neslo, nic pak nevyteklo, tak prisel „hodnej“ doktor a nasilim mi ji vytlacil ven, bolelo to vic nez vsechny porodny bolesti dohromady. Po tomto se bolest strasne zhorsila a ja jsem z toho zachazeni totalne vypla a nebyla jsem schopna rodit dal. I diky tomu nakonec porod skoncil cisarem. Kdyby to nechali bezet prirozene, asi by to dopadlo jinak, jenom by to dyl trvalo a tim padem by meli vic prace, to byl asi jediny duvod pichani plodovky u me. Nicmene doted mam z toho porodu velke trauma a taky jsem diky tomu mela dlouho poporodni deprese, takze tvrdit, ze to jedine je spravne, co delaji doktori, neni az tak pravda.

• Citovat
  • Upravit
10937
8.2.11 19:20

Pokud nebudeš chtít tak ti to nesmí píchnout a potom uvidíš podle situace. Mě praskla doma a ještě v porodnici mi praskla druhý vak, byla to velka bolest a jěště se na mě otrčovala co budu dělat až nastanou pravý bolesti. K tomu jsme se nedostali musela jsem rodit císařem malé selhávalo srdíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.2.11 19:23

Doktoři většinou dělají to co je pro ně pohodlný a aby se rychle zbavili rodičky. Mě malou po císaři přikrmovali a dopadli jsme tak, že jsem se nemohla rozkojit malá nechtěla tahat, dokrmovali jsme do 3.měsíců, bylo to pro ně pohodlný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.2.11 19:26

ono asi jak a u koho, mě to píchali vždycky až jsem byla na 6 otevřená a porod to tedy nezpomalilo spíš naopak urychlilo, u třetí s tím už počítám, prý mám tu blánu či co to je hodně tuhou, takže proto to nikdy nemohlo prasknout samo, i když už to bylo natolik nachystaný. nikdy to nebolelo a nic to nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.2.11 19:28

Evo a neměla tvoje malá náhodou novorozeneckou žloutenku? Tam pak i ti doktoři a jejich rozhodnutí nic moc neovlivní. no nic, já byla naopak za láhev mlíka po 3 dnech řevu hladovějícího dítěte vděčná úbytek váhy byl teda dost drastický, takže místo 3 dnů jsme tam byli 10 :nevim: než nabrala zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
9.2.11 09:39

Zareagovala bych s cílem pěkně a lidsky si podiskutovat, ale dala jsem si závazek nereagovat na anonymy typu „stydím se napsat vlastní názor pod svým nickem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.2.11 09:51
Lowel píše:
Evo a neměla tvoje malá náhodou novorozeneckou žloutenku? Tam pak i ti doktoři a jejich rozhodnutí nic moc neovlivní. no nic, já byla naopak za láhev mlíka po 3 dnech řevu hladovějícího dítěte vděčná úbytek váhy byl teda dost drastický, takže místo 3 dnů jsme tam byli 10 :nevim: než nabrala zpět

Neměla. Po císaři mi ji začali přikrmovat, malá normálně přibírala, neplakala, jenom si pila pořád po desítkách, tak mě řekli, že pokud ji nedám to umělý mlíko tak mě nepustí domů. Přitom já mlíka měla dost hned druhý den po sekci. Nechala jsem se ovlivnit (hormony, obava) a mliko ji dala chtela jsem strasne domů, jenomže malá si na to zvykla a vicemene se u mě uklidnovala a nepila. Až dostala ve třech měsících mléko, které ji nechutnalo tak se spokojila s mým. Měla jsem laktační poradkyni, která teda byla pohoršena, způsobem jak mě ji přikrmovali. Chtěla jsem ji moc kojit, jsem nemocná od 4 let, dědičnou nemocí a slyšela jsem, že kojením, by si mohla vytvořit ochranné látky, nakonec jsem kojila od 3.měsíce do 6-tého a porom do 13.měsícu v noci a dle potřeby. Uvidíme jak to půjde u druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
9.2.11 09:58

EavoG ono asi záleží opravdu na přístupu nermocnice, já zas kojit nemůžu a u nás to nutili i když věděli, že je to k ničemu, proto po zkušenosti s hladovým dítětem už dopředu hlásím, že kojit nemůžu a radši jim prsa ukážu předem. Prostě dva jak vidíš protichůdné extrémy a pokud není respektováno, je obojí špatně. Pokud teda i přes to kojíš, držím palce každý měsíc je dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.11 11:58

Já se nestydím napsat svůj názor a taky jsem ho napsala.Řekla bych,že celkem jedno, jestli tam mám chlapa v klobouku nebo jiný nic neříkající obrázek a vymyšlené jméno-Ty tam asi taky nemáš svou fotku???!!!

• Citovat
  • Upravit
1648
9.2.11 12:01

sorry děvče, ale neješitníš náhodou kvůli blbině? :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat