Propíchnutí plodové vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
9.2.11 13:07
Anonymní píše:
Ahoj holky, mě teda píchali vodu 2krát, jinak bych přenášela ještě déle, por. plán jsem neměla. Myslím, že dokoři asi nejsou úplně blbí a hlavně por. asist.mají zkušenosti, já to nechala na nich,řekla bych,že nemají zájem matkám škodit a trápit je!!Každý porod je jiný,nebudu si přece diktovat,jak a co má PA dělat, když tomu nerozumím, jen chci porodit zdravé dítě a jít brzy domů.Když se někomu nelíbí porod v nem a má výhrady a myslí si, že je chytrý, ať rodí doma.

To, že by měli být doktoři blbí, tu myslím nikdo nenapsal, nicméně jsou pohodlní a mají rádi svojí zajetou rutinnu, která může napáchat i nejednu komplikaci. Je fajn hodit zodpovědnost na druhé, ale co takhle si něco nastudovat, rozhodnout se a pak si za tím stát? Někdo na to má a někdo to radši nechá na doktorech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.2.11 14:29

Když jsem chodila na předporodní kurzy tak mi to hodně dalo, třeba nám říkala, že vyvolání porodu je bolestivější a jak vyvolávat porod doma, propíchávání pokud to není nutné tak si taky nenechávat. Upozornovala nas na to co si můžeme nechat líbit a co ne. I pro mimi je lepší přirozený porod bez zásahů. Akorát nám říkala, že jakmile chtějí těhotenství ukončit akutním císařem tak se má člověk stáhnout.

Jak píše KOLOZUBKA:nicméně jsou pohodlní a mají rádi svojí zajetou rutinnu, která může napáchat i nejednu komplikaci.

I epidurál není nejlepší kolikrtá se stává, že zastaví porod, dávala nám možnosti, které ti v porodnici nestačí říct, nebo to v bolestech neregistuješ. Co může být nejlepší pro tebe nemusí být to nej pro jiný, proto jsou předporodní kurzy, kde tě připravují na to co si nechat líbit a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.2.11 14:33
Lowel píše:
EavoG ono asi záleží opravdu na přístupu nermocnice, já zas kojit nemůžu a u nás to nutili i když věděli, že je to k ničemu, proto po zkušenosti s hladovým dítětem už dopředu hlásím, že kojit nemůžu a radši jim prsa ukážu předem. Prostě dva jak vidíš protichůdné extrémy a pokud není respektováno, je obojí špatně. Pokud teda i přes to kojíš, držím palce každý měsíc je dobrý :palec:

A to je ono, co je dobré pro tebe nemusí být dobré pro mě, proto by člověk měl mít možnosti výběru zvážení situace. Nenechávat to čistě na doktorech. Každý má jiný nároky. Nekojím malá má 2,5 roku. Ted jsem ve 23.tt a doufám, že nám to půjde líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
9.2.11 14:37
Anonymní píše:
Já se nestydím napsat svůj názor a taky jsem ho napsala.Řekla bych,že celkem jedno, jestli tam mám chlapa v klobouku nebo jiný nic neříkající obrázek a vymyšlené jméno-Ty tam asi taky nemáš svou fotku???!!!

Podle mne člověk může napsat svůj názor a gratuluji ti k bezvadnému porodu bez komplikací, asi jako jednomu z mála, pokud nejsou komplikace tak je to vždy jiný a pokud potom komplikace nastanou tak mluvíš jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.11 18:12

No holky ono nastudovat si můžeme cokoli- nepochybuji,že na to máš! Ale realita bývá mnohdy jiná a Tvé požadavky k porodu nereálné, nevím,ale když mi PA řekne,že je třeba píchnout vodu,tak předpokládám,že tomu asi rozumí trochu víc než já.Beru to,že mají doktoři svoji rutinu,taky jsem nebyla vždy naprosto spokojená a porody taky nebyly úplně bez komplikací,myslím to tak,že bych třeba nerodila doma,jedu do porod.s tím,aby mi pomohli a postarali se o mě a čekají, že budu spolupracovat a ne si prosazovat za každou cenu své.

• Citovat
  • Upravit
10937
10.2.11 20:32

nikdo neříká, že za každou cenu. Ale tu možnost máš, se rozhodnout jak by měl probíhat tvůj porod. Jinak můžeš rodit jak na slovensku v leže a s nohama uvázanýma a nevybrat si ani polohu porodu. Dula nám říkala, že v porodnici když vidí, že o porodu nevíš nic se k tobě chovají jinak než když víš jsi připravená a víš s čím máš počítat. Co ti udělá líp a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
10.2.11 20:36

A mimochodem já rodila, sice císařem protože nastali komplikace, před tím jsem si nediktovala co chci, jen jde o to, že tu možnost volby máš a že každý porod je jiný a každýmu vyhovuje něco jiného.najdi si stránky Májka Staňková - dula. kdybys prošla jejím kurzem tak budeš mluvit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
11.2.11 20:04
Anonymní píše:
No holky ono nastudovat si můžeme cokoli- nepochybuji,že na to máš! Ale realita bývá mnohdy jiná a Tvé požadavky k porodu nereálné, nevím,ale když mi PA řekne,že je třeba píchnout vodu,tak předpokládám,že tomu asi rozumí trochu víc než já.Beru to,že mají doktoři svoji rutinu,taky jsem nebyla vždy naprosto spokojená a porody taky nebyly úplně bez komplikací,myslím to tak,že bych třeba nerodila doma,jedu do porod.s tím,aby mi pomohli a postarali se o mě a čekají, že budu spolupracovat a ne si prosazovat za každou cenu své.

Jenže tady taky nikdo nepsal, že si lze v porodnici prosazovat za každou cenu své, však jsem taky měla porodní plán sepsaný jako porodní přání. Dle porodního plánu se jede dokud jde vše tak, jak má a jakmile dojde ke komplikacím a je ohrožené zdraví rodičky nebo dítěte, tak už je to plně v režii lékařů. Já jsem si něco zjistila a podle toho se zařídila. Chápu, že je pohodlné si nic nezjišťovat a nechat to na doktorech. Já to prostě takhle neumím a ani nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.11 23:05

kolozubko,jenže Ty,jak jsi to psala před tím, tak to vyznělo úplně jinak,to za prvé a pak proč máš pocit,že si tady někdo něco nenastudoval???Jen proto,že Ti někdo oponuje,tak je líný a nemá přehled,znalosti a hlavně zkušenosti??Jak podle Tvého vypadá,že jsem si něco nastudovala?Že zítra půjdu za doktorem a řeknu mu,ať mi udělá Hamiltona,že nechci přenášet??Asi by se divil,a o tomhle jsem psala já, škoda,že jsi to nepochopila!!!

• Citovat
  • Upravit
714
16.2.11 15:49

Ahoj. No mě taky píchli plodovou vodu a to i když jsem nechtěla. Nejdřív mi zavedli 1 tabletu v 8 hodin, potom druhou v 11 a porod se hezky rozjel (kontrakce pomalinku, ale opravdu pomalinku sílily, že to byla pohodička), ale ve tři hodiny přišla paní doktorka, že takhle bych se rozrodila až další den a že píchneme vodu (podotýkám, že jsem byla otevřená jen na 2 prsty a mimi rozhodně ještě nebylo sestouplé). Já jsem protestovala, že nechci píchnout vodu, ale paní doktorka řekla, že by to trvalo moc dlouho a že teď nemají žádný volný pokoj, kam by mě mohli umístit. No koukala jsem jak blázen 8-o . K tomu mě to píchnutí vody dost bolelo - prý mám čípek nějak hodně vzádu nebo co, tak za něj doktorka musela tahat.. nechápu, co se mi snažila sdělit :-? . No a abych to dokončila - nesnestitelné kontrakce asi 2minuty po píchnutí. Kontrakce po 1minutě a to až do doby, než se malá narodila v půl deváté. Takže skoro 6hodin nesnesitelnných bolestí a v podstatě bez pauzy na odpočnek. Takže každopádně příště si prosadím to nepíchnutí i kdybych měla spát na chodbě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.2.11 18:58
Anonymní píše:
kolozubko,jenže Ty,jak jsi to psala před tím, tak to vyznělo úplně jinak,to za prvé a pak proč máš pocit,že si tady někdo něco nenastudoval???Jen proto,že Ti někdo oponuje,tak je líný a nemá přehled,znalosti a hlavně zkušenosti??Jak podle Tvého vypadá,že jsem si něco nastudovala?Že zítra půjdu za doktorem a řeknu mu,ať mi udělá Hamiltona,že nechci přenášet??Asi by se divil,a o tomhle jsem psala já, škoda,že jsi to nepochopila!!!

No tak asi takhle - ty jak jsi „to“ psala… můžeš být konkrétní? Nějak necháku o čem tom píšeš a z toho co píšeš vymplývá, že o porodu nic moc nevíš, nebo jsi prostě naivní a věříš, že dr. dělá vše pro to, aby porod usnadnil, ale není to tak už je proto, že to není v jeho silách. Rodičku zpravidla vidí, až když začne porod a co o ní může vědět? Téměř nic, takže prostě používá rutinu, která je pro něj pohodlná. Kdybys měla něco o porodu zjištěného, tak víš, že každý zbytečný zásah do porodu může porod zkomplikovat. Nebudu ti to tu psát pořád dokola. Pokud to nechceš přijmout, tak to stejně nepřijmeš a je to čistě tvoje věc. Nehodlám tu slovíčkařit, napsala jsem svůj názor a za tím si stojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.2.11 19:55
kolozubka píše:
Anonymní píše:
No tak asi takhle - ty jak jsi „to“ psala… můžeš být konkrétní? Nějak necháku o čem tom píšeš a z toho co píšeš vymplývá, že o porodu nic moc nevíš, nebo jsi prostě naivní a věříš, že dr. dělá vše pro to, aby porod usnadnil, ale není to tak už je proto, že to není v jeho silách. Rodičku zpravidla vidí, až když začne porod a co o ní může vědět? Téměř nic, takže prostě používá rutinu, která je pro něj pohodlná. Kdybys měla něco o porodu zjištěného, tak víš, že každý zbytečný zásah do porodu může porod zkomplikovat. Nebudu ti to tu psát pořád dokola. Pokud to nechceš přijmout, tak to stejně nepřijmeš a je to čistě tvoje věc. Nehodlám tu slovíčkařit, napsala jsem svůj názor a za tím si stojím.

Já plně souhlasím s Kolozubka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.11 20:18

Milá zlatá, tak já porodila 2 děti a za 3 týdny jdu na třetí a máš pocit,že o porodu nic nevím a nic jsem si nenastudovala???O tom,jaké je moje povolání raději ani psát nebudu,nech si svoji pravdu a přeji hodně štěstí při dalším porodu kočky.Docela mě unavuje vést tady debatu jako- já o koze a Ty o voze!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.11 20:25

Jo a Kolozubko přečti si své příspěvky a komentáře o nějaký den dříve a snad pochopíš,co jsem měla na mysli a bacha na pravopis, když tak si to po sobě aspoň zkontroluj!!

• Citovat
  • Upravit
12272
16.2.11 23:49
Anonymní píše:
Jo a Kolozubko přečti si své příspěvky a komentáře o nějaký den dříve a snad pochopíš,co jsem měla na mysli a bacha na pravopis, když tak si to po sobě aspoň zkontroluj!!

Haha, takže když ti docházejí argumenty, tak máš v rukávu další trumf a to gramatiku :mrgreen: Fakt jsem už napsala vše, co jsem měla k tématu a o tobě se tu rozepisovat raději nebudu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí