Propíchnutí plodové vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1027
16.8.10 22:02

mě jí taky píchali, měla jsem špatné monitory, vyvolávací tabletky nezabrali v pondělí v 8 ráno mi jí píchli,nebyla jsem ani trochu otevřená,malá se narodila až za 24 hodin, no lepší píchnou vodu než jít na císaře,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.8.10 16:51

Ahojky,

u prvního mi ji píchli brzo a já se trápila. U druhého mi ji píchli a malý byl na světě za 7 minutek, to byla pohoda. Jelikož by mě sama ani nepraskla. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
17.8.10 20:57

Taky mi propíchli vak blan, 4hodiny před porodem. je fakt, že syn byl vysoko a nedorotovaný, nevěděla jsem, že to může být i tím. Každopadně by to skončilo kleštěma tak jako tak, dusil se na pupečníku.
Zkusím to na podruhý odmítnout, když budu mít víc síly než posledně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.2.11 10:40

ahojky, asi je to blbá otázka, ale jak a čím vám tu vodu píchají. Mám z toho docela hrůzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.11 10:43

dělají to kovovým hákem -zní to hrozně ,ale vůbec to nebolí jen to trochu tahá.Píchali mi vodu dvakrát a nebolelo to ani jednou ,ale lepší je se na ten nástroj nedívat .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
8.2.11 10:46
Pájinka25 píše:
ahojky, asi je to blbá otázka, ale jak a čím vám tu vodu píchají. Mám z toho docela hrůzu

Ahoj, mě to propichovli rukou. Popisovat to ale nebudu, protože to bylo na dýl.
Neboj, zvládneš to, je to mžik, jak se to povede.
Přeji pohodový porod :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.2.11 10:49

Přesně jak píše Pavla, nějakým kovovým hákem. Já ho zahlídla na chvíli a udělalo se mi špatně :lol: Tak se nedívej. Ale nebolí to.

• Citovat
  • Upravit
2073
8.2.11 10:57

Me pichali vodu u druheho porodu. Tedy ten nastroj jsme nevidela, ale jinak to nic nebylo, jen takove lupnuti a pak vlhke teplo. Porod se pak krasne rozjel a maly se narodil do 35 minut.
Neboj tohle fakt nic neni. Navic pokud sido bre pamatuji tak to pichaji behem kontrakce, takze to mas stejne jine starosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.2.11 10:58
Pájinka25 píše:
ahojky, asi je to blbá otázka, ale jak a čím vám tu vodu píchají. Mám z toho docela hrůzu

Nikde není psáno, že Ti budou píchat vodu :wink: . Poprvé mi odešla sama, nevím kdy, podruhé mi ji píchali (3:30, 3:35 se syn narodil), potřetí opět nevím, cestou do porodnice jsem ji ještě měla a za 25 minut byla dcera na světě, asi to ruplo samo až na porodním lůžku, netuším.
Snažila bych se tomu vyhnout, resp. nenechat si to udělat preventivně - někde to rádi dělají brzy, aby tzv. urychlili porod, zesílí se tím kontrakce (ze své zkušenosti musím říct, že mít zachovaný vak blan až do konce je bomba, druhý a třetí porod v porovnání s prvním skoro nebolely).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
8.2.11 11:09

Me to tez delal dr takovym hakem a mela jsem z toho tez hrozny strach,ale vubec to nebolelo,tak drzim palce at to mas co nejjrychleji za sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.2.11 11:10

já vím, že není psaný, že mi to musí udělat, ale radši se pro jistotu ptám. A nemůžou tím mimču pak nějak ublížit? Podle posledního nálezu má malý hlavičku dost dole, tak aby mu třeba nějak neublížili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
8.2.11 11:14
tulenice píše:
No moje zkušenosti:
1. porod synek bumbrdlíček: píchli mi ji někdy při 5 cm, cítila jsem jak syn klesl dolů, kapačka a monitor, po vyšetření zjistili sekundární vak blan při 8cm, tak ho píchli, bůh ví co tam potom tropili, bolelo to jak swiňa :cert: :cert: :cert: a pochopitelně protože jsem potom musela ležet na monitoru a hned po něm tlačit tak se porod parádně zkomplikoval…

rozhodla jsem se po těchto zkušenostech, že mi vodu opravdu píchat nebudou a oxytocin jen přes mou mrtvolu

2. porod voda mi prdla doma, taky zhruba při 5 cm, porod bleskovka a bez komplikací neb jsem chodila do poslední chvíle …

za mě pokud není nutno, rozhodně se nenechat zbytečně popohánět. Mě totiž samotné kontrakce bolely méně jak jejich zákroky …

S tim mam bohuzel taky svoje zkusenosti, taky mi pichli vodu hned po klistiru, byla jsem otevrena snad jenom na 4cm, kdyz jsem rekla, ze to odmitam, ze to mam taky v porodnim planu, mladicka PA mi rekla, ze kdyz jsem souhlasila s vyvolanim porodu, tak jsem taky souhlasila s pichnutim plodovky 8-o No proste jejich prax, kdybych tehdy vedela, ze se muzu hadat a odmitnout, tak bych to udelala. Po tom pichnuti se bolesti zmenili v jednu velikanskou, zadny kontrakce a taky me ty jejich zakroky boleli vic nez kontrakce samotny. Maly si i diky tomu vsemu nakonec narodila akutnim cisarem, nestihal dorotovat a byl problem ho vytlacit. Rodila jsem na Obilnaku v Brne, po techto zkusenostech tam uz nikdy vice a tak brzo praskani plodovky taky ne. Uz bych se nedala ani v bolestech.

• Citovat
  • Upravit
12272
8.2.11 11:14

Ahoj, já měla porodní plán, kde jsem měla pěkně vypsané co a jak si přeju a nepřeju. Dala jsem to hned na příjmu v porodnici. Sice se na to tvářili kysele, ale je fakt, že to pro ně bylo závazné a že když chtěli dělat něco jinak, než jsem měla v porodním plánu, tak se se mnou domlouvali :palec: Plodová voda mi naštěstí prdla už doma :mrgreen: Rodila jsem v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
8.2.11 11:15
kolozubka píše:
Ahoj, já měla porodní plán, kde jsem měla pěkně vypsané co a jak si přeju a nepřeju. Dala jsem to hned na příjmu v porodnici. Sice se na to tvářili kysele, ale je fakt, že to pro ně bylo závazné a že když chtěli dělat něco jinak, než jsem měla v porodním plánu, tak se se mnou domlouvali :palec: Plodová voda mi naštěstí prdla už doma :mrgreen: Rodila jsem v Motole.

Ja jsem mela taky porodni plan a i kdyz pry je porodnice akceptuje, muj byl jenom papir, nic vic. vubec ho nebrali do uvahy :cert:

• Citovat
  • Upravit
2073
8.2.11 11:21

Ono opravdu zalezi na okolnostech. Ja prijela do porodnice - kontrakce po 5ti minutach, otevrena na 10 cm maly sestouply - takze uz opravdu slo jen o prasknuti plodove vody. Takze me to mylism pomohlo, prasli mi vodu hned jsme zacala rodit a maly byl na svete za 35 minut.
No asi kdyby mi ji pichali brzy, tak bych se zkusila poptat, proc to delaji a jestli treba neni mozne pockat.
Ja jsem porodni plan nemela - nejak doktorum duveruji a rikam si, ze oni vi snad lepe nez ja co je potreba, aby mimi bylo v poradku. Je pravda, ze jsem oba porody mela v pohode a i sympaticky personal - kdybych mela spatne zkusenosti videla bych to urcite jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí