Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sherry mne bylo 35 a řekli mi, ze to mám na pojišťovnu (od 35 výš). Nešlo to z příspěvků, ale normálního pojištění. Mám roční dítě. Starší rodicky jsou rizikovější, tak proto.
Jo a tohle pravidlo platí pro vsechny pojistovny. Jen když je sestra nebo doktorka nesnaziva nebo neznala, tak ti to napíšou na samoplatce a pak to uz nikdo nezkouma. Nesmíte se dat.
@Mango_Lassi píše:
Ono ne kazdy dr. te nekam posila. Moje dr. to dela sama a rovnou ti to nauctuje.
Jj, já vím, že některý dr. to dělá i sám. Ale jak říkám, já jsem měla v každém těhotenství jinou pojišťovnu a neplatila jsem ani jednou nic, tak kdyby zakladatelka šla taky někam do centra, tak třeba… ![]()
Jsou centra, kde to dělají zadarmo-před 2 lety např. Zlín-měli grant.
@achesa1 píše:
Jo a tohle pravidlo platí pro vsechny pojistovny. Jen když je sestra nebo doktorka nesnaziva nebo neznala, tak ti to napíšou na samoplatce a pak to uz nikdo nezkouma. Nesmíte se dat.
Ted jsem hledala neco o tom na internetu, i na strankach pojistovny a nic jsem nenasla.
Myslim si, ze bud jsi neco poplatla, nebo jsi tomu spatne rozumela, popripade ta sestricka.
Loni jsem si nechavala proplatit ten screening a bylo to v ramci tehotenskeho balicku cili jak rikas, z benefitu. Pokud by to bylo tak, jak rikas, pojistovna by me na to upozornila a dostala bych celou castku a ne jen cast penez, ktera je presne vyhrazena na ten balicek (je mi 36).
Jo a v popisu toho balicku je jasne napsane, ze se z toho da hradit i ten prvotrim. screening a neni tam ani zminka o veku.
Pokud nekdo najde nejake relevantni info o tom, ze by pojistovny udajne proplacely to cele z duvodu veku, sem s tim. Diky.
@Anonymní píše:
@martula78 mně je taky 36, a co sebou si mám vzít na tu pojišťovnu a kam tam přímo zajít? děkuji
Asi nejlepšíje, zavolat si přímonasvojí pojišťovnu, dále předpokládám, žev budově je minimálně inf. tabule, kde zjistíš, kam jít.
@Mango_Lassi nepopletla a rozumnela jsem spravne. Zenska na prepazce v pojišťovně ví, ze to může proplatit z balíčku, ale nezna uhradovou vyhlášku. musela bys vznést oficiální dotaz na pojišťovnu. Ja se o tom bavila v nemocnici a mela jsem to zdarma pro věk. Pochybuju, ze se to za ten rok a půl změnilo. Ale pokud ti to doktorka nebo sestra napsaly jako na samoplatce, tak máš prostě smůlu, dál uz to nikdo neřeší.
@achesa1 píše:
@Mango_Lassi nepopletla a rozumnela jsem spravne. Zenska na prepazce v pojišťovně ví, ze to může proplatit z balíčku, ale nezna uhradovou vyhlášku. musela bys vznést oficiální dotaz na pojišťovnu. Ja se o tom bavila v nemocnici a mela jsem to zdarma pro věk. Pochybuju, ze se to za ten rok a půl změnilo. Ale pokud ti to doktorka nebo sestra napsaly jako na samoplatce, tak máš prostě smůlu, dál uz to nikdo neřeší.
Odpoledne jsem volala na pojistovnu a vyvratili mi to. Mas link na tu uhradovou vyhlasku?
Nebylo to pouze tou konkretni nemocnici, kde sis to nechavala delat?
Je to cele nejake zahadne, zda se, ze o tom, nikdo, krome tebe nikdy neslysel.
Kdyby to pojistovna proplacela, tak neni problem to preci proplatit zpatky, kdyz mam uctenku od doktorky.
PRohledala jsem cely google dneska a nikde ani zminka o tom, co tady tvrdis.
Vazne by me zajimalo, kde se o tom neco dozvim, pokud je to pravda, tak bych to klidne sirila dal. To je hodne dulezite.
Podle me, to cele hradi pojistovna třeba zenam, co mají nebo mely postizene miminko. Jinak, co tu psaly holky na emiminu, tak snad v Praze v Apolinari, to delaji zadarmo. Ale nejsem si tim uz jista, a nevim jestli to plati i pro mimoprazske.
@martula78 píše:
Podle me, to cele hradi pojistovna třeba zenam, co mají nebo mely postizene miminko. Jinak, co tu psaly holky na emiminu, tak snad v Praze v Apolinari, to delaji zadarmo. Ale nejsem si tim uz jista, a nevim jestli to plati i pro mimoprazske.
Mne hlavne prijde, ze v tom je bo.rdel. Kazdy tvrdi neco uplne jineho. Proc prazske to maji mit zdarma? Mimoprazske snad neplati pojisteni?
Nemela jsem zadnou zadanku, dr. mi to vysetreni udelala sama a vystavila mi ucet.
Kdo a podle ceho to rozhoduje, nekdo tvrdi, ze podle veku, nekdo tvrdi, ze podle toho, ze podle predchoziho postizeneho ditete. Fakt je v tom zmatek a nikdo nic jasne nerekne.