Proplacení od zdravotní pojišťovny testu na gynekologii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
913
18.3.15 12:58

@Sherry mne bylo 35 a řekli mi, ze to mám na pojišťovnu (od 35 výš). Nešlo to z příspěvků, ale normálního pojištění. Mám roční dítě. Starší rodicky jsou rizikovější, tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
18.3.15 13:03

Jo a tohle pravidlo platí pro vsechny pojistovny. Jen když je sestra nebo doktorka nesnaziva nebo neznala, tak ti to napíšou na samoplatce a pak to uz nikdo nezkouma. Nesmíte se dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
18.3.15 13:08
@Mango_Lassi píše:
Ono ne kazdy dr. te nekam posila. Moje dr. to dela sama a rovnou ti to nauctuje.

Jj, já vím, že některý dr. to dělá i sám. Ale jak říkám, já jsem měla v každém těhotenství jinou pojišťovnu a neplatila jsem ani jednou nic, tak kdyby zakladatelka šla taky někam do centra, tak třeba… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
18.3.15 13:52

Jsou centra, kde to dělají zadarmo-před 2 lety např. Zlín-měli grant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.3.15 13:58
@achesa1 píše:
Jo a tohle pravidlo platí pro vsechny pojistovny. Jen když je sestra nebo doktorka nesnaziva nebo neznala, tak ti to napíšou na samoplatce a pak to uz nikdo nezkouma. Nesmíte se dat.

Ted jsem hledala neco o tom na internetu, i na strankach pojistovny a nic jsem nenasla.
Myslim si, ze bud jsi neco poplatla, nebo jsi tomu spatne rozumela, popripade ta sestricka.
Loni jsem si nechavala proplatit ten screening a bylo to v ramci tehotenskeho balicku cili jak rikas, z benefitu. Pokud by to bylo tak, jak rikas, pojistovna by me na to upozornila a dostala bych celou castku a ne jen cast penez, ktera je presne vyhrazena na ten balicek (je mi 36).
Jo a v popisu toho balicku je jasne napsane, ze se z toho da hradit i ten prvotrim. screening a neni tam ani zminka o veku.

Pokud nekdo najde nejake relevantni info o tom, ze by pojistovny udajne proplacely to cele z duvodu veku, sem s tim. Diky.

• Citovat
  • Upravit
27265
18.3.15 14:07
@Anonymní píše:
@martula78 mně je taky 36, a co sebou si mám vzít na tu pojišťovnu a kam tam přímo zajít? děkuji

Asi nejlepšíje, zavolat si přímonasvojí pojišťovnu, dále předpokládám, žev budově je minimálně inf. tabule, kde zjistíš, kam jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
18.3.15 19:25

@Mango_Lassi nepopletla a rozumnela jsem spravne. Zenska na prepazce v pojišťovně ví, ze to může proplatit z balíčku, ale nezna uhradovou vyhlášku. musela bys vznést oficiální dotaz na pojišťovnu. Ja se o tom bavila v nemocnici a mela jsem to zdarma pro věk. Pochybuju, ze se to za ten rok a půl změnilo. Ale pokud ti to doktorka nebo sestra napsaly jako na samoplatce, tak máš prostě smůlu, dál uz to nikdo neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.3.15 19:40
@achesa1 píše:
@Mango_Lassi nepopletla a rozumnela jsem spravne. Zenska na prepazce v pojišťovně ví, ze to může proplatit z balíčku, ale nezna uhradovou vyhlášku. musela bys vznést oficiální dotaz na pojišťovnu. Ja se o tom bavila v nemocnici a mela jsem to zdarma pro věk. Pochybuju, ze se to za ten rok a půl změnilo. Ale pokud ti to doktorka nebo sestra napsaly jako na samoplatce, tak máš prostě smůlu, dál uz to nikdo neřeší.

Odpoledne jsem volala na pojistovnu a vyvratili mi to. Mas link na tu uhradovou vyhlasku?
Nebylo to pouze tou konkretni nemocnici, kde sis to nechavala delat?
Je to cele nejake zahadne, zda se, ze o tom, nikdo, krome tebe nikdy neslysel.
Kdyby to pojistovna proplacela, tak neni problem to preci proplatit zpatky, kdyz mam uctenku od doktorky.
PRohledala jsem cely google dneska a nikde ani zminka o tom, co tady tvrdis.
Vazne by me zajimalo, kde se o tom neco dozvim, pokud je to pravda, tak bych to klidne sirila dal. To je hodne dulezite.

• Citovat
  • Upravit
532
18.3.15 21:04

Podle me, to cele hradi pojistovna třeba zenam, co mají nebo mely postizene miminko. Jinak, co tu psaly holky na emiminu, tak snad v Praze v Apolinari, to delaji zadarmo. Ale nejsem si tim uz jista, a nevim jestli to plati i pro mimoprazske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
18.3.15 21:42
@martula78 píše:
Podle me, to cele hradi pojistovna třeba zenam, co mají nebo mely postizene miminko. Jinak, co tu psaly holky na emiminu, tak snad v Praze v Apolinari, to delaji zadarmo. Ale nejsem si tim uz jista, a nevim jestli to plati i pro mimoprazske.

Mne hlavne prijde, ze v tom je bo.rdel. Kazdy tvrdi neco uplne jineho. Proc prazske to maji mit zdarma? Mimoprazske snad neplati pojisteni?
Nemela jsem zadnou zadanku, dr. mi to vysetreni udelala sama a vystavila mi ucet.
Kdo a podle ceho to rozhoduje, nekdo tvrdi, ze podle veku, nekdo tvrdi, ze podle toho, ze podle predchoziho postizeneho ditete. Fakt je v tom zmatek a nikdo nic jasne nerekne.

• Citovat
  • Upravit
913
19.3.15 11:08

@Mango_Lassi napíšu do pojišťovny. Dám vedet, az odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová