Prosím o radu s logickou úlohou - neznáte tuto (hřebíky)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15054
10.2.11 19:56

Těžce nemocný starý pán byl u doktora a ten mu předepsal 2 červené a 2 modré prášky. Přesně o půlnoci si musí vzít právě jeden prášek modrý a právě jeden červený. Pokud si je nevezme, jeho srdce to nevydrží. Pokud si jich vezme víc, zemře na předávkování.
Protože byl z cesty k doktorovi unavený, šel si hned po příchodu lehnout (takže si prášky nenachystal). Spal až do půlnoci, kdy ho probudil budík. Ke svému zděšení zjistil, že došlo k výpadku eletřiny a všude je naprostá tma. Zašmátral v krabičce na léky a zjistil, že ty 4 prášky od sebe hmatem nerozezná a žádná možnost k posvícení také neexistuje.
Zachoval chladnou hlavu, zamyslel se a celou situaci v mžiku bravurně vyřešil. Jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.2.11 19:58

Mám ještě jednu hádanku: jsteplavčíci na zaoceánském parníku, momentálně kotvíte v přístavu. Máte za úkol natírat bok lodi barvou. Stojíte na provazovém žebříku a začínáte u hladiny. V tom okamžiku začíná příliv - za první hodinu přílivu se hladina zvedne o 120 centimetrů. O kolik příček na žebříku musíte vylézt nahoru, abyste se nenamočili? Příčky jsou od sebe 25 centimetrů daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
10.2.11 20:07

Teda,vy mi dáváte :lol: :lol: :lol: se mi zavaří mozek :mrgreen: takhle večer 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
10.2.11 20:08
dzarunka píše:
Těžce nemocný starý pán byl u doktora a ten mu předepsal 2 červené a 2 modré prášky. Přesně o půlnoci si musí vzít právě jeden prášek modrý a právě jeden červený. Pokud si je nevezme, jeho srdce to nevydrží. Pokud si jich vezme víc, zemře na předávkování.
Protože byl z cesty k doktorovi unavený, šel si hned po příchodu lehnout (takže si prášky nenachystal). Spal až do půlnoci, kdy ho probudil budík. Ke svému zděšení zjistil, že došlo k výpadku eletřiny a všude je naprostá tma. Zašmátral v krabičce na léky a zjistil, že ty 4 prášky od sebe hmatem nerozezná a žádná možnost k posvícení také neexistuje.
Zachoval chladnou hlavu, zamyslel se a celou situaci v mžiku bravurně vyřešil. Jak?

ze by leky napulil? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
10.2.11 20:15
dzarunka píše:
Zachoval chladnou hlavu, zamyslel se a celou situaci v mžiku bravurně vyřešil. Jak?

Všechny tablety rozpůlí a z kažé tablety vezme 1/2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.2.11 20:16

Fiducia na to kápla. Žádné jiné řešení totiž nemohl přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
10.2.11 20:18

Juro to bylo snadny, ale ta tvoje hadanka mi zavarila mozkovy zavity :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
10.2.11 20:18

O žádnou. S přílivem se loď „zvedne“ - ponor je pořád stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
10.2.11 20:20
elchirk píše:
O žádnou. S přílivem se loď „zvedne“ - ponor je pořád stejný

aha :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
10.2.11 20:29

Cetla jsem to chlapovi. Ten ponor si nechal opakovat 2×. Neuhodl. A leky se samozrejme predavkoval :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
10.2.11 20:32

Tak pozor, až vám vypnou elektriku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
10.2.11 20:34
Fiducia píše:
dzarunka píše:
ze by leky napulil? :think:

fidu ty jsi génius ((-: nojo účetní ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
10.2.11 20:34

elchirk takovy stesti mit nebudu 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
10.2.11 20:36

jinak díky za ten obrázek hřebíků ((-: no takto jsem si to opravdu nepředstavovala ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
10.2.11 20:36

Aty preci jen slo v podstate o jidlo :mrgreen: A o uctu mi nemluv, relaxuju a pocitam si jenom sklenicky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová