Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neznáte někdo tenhle logický úkol?
Postavit 14 hřebíků na hlavičku hřebíku.
Třeba jste to už někde někdo řešili, moc děkujeme!
Normálka - musíš mít 28 hřebíků celkem. 14 jich zatlučeš a 14 jich postavíš těm předchozím na hlavičku tzn jeden hřebík stojí hlavičkou na hlavičce jednoho hřebíku a to celé máš 14 x
Snad je to srozumitelné.
Aha, pardon.
Přesné znění je:
Postavte na hlavičku zatlučeného hřebíku 14 dalších hřebíků. Takže je to 14+1 hřebíků.
Nenapadá vás něco, nebo neslyšeli jste o tom už někde?????
Budeme moc vděční! To jsou dneska domácí úkoly :-/
Proboha z čeho to má a v jaké třídě?
Napadá mne jenom použít magnet… ![]()
jojo to jsme kdysi meli jako úkol při nějaké akci, že kdo na to přijde, něco vyhraje…ovšem dodnes nevím, jaké je řešení
![]()
A můžeš používat ještě jiné pomůcky? já bych vzala korek od vinné láhve, to něj rovnoměrně (směrem zešikma dolů) zapíchala hřebíky a korek postavila na ten hřebík.
Snad jsem to popsala srozumitelně. Teda ale ve které třídě dávají takové úkoly, že si s tím ani dospělí nevědí rady. To se mám na co těšit ![]()
Ten jeden je zatlučený, další se dá kolmo na ten zatlučený a pak se na něj dávají hřebíky tak, že se zasekávají o sebe hlavičkama… křížem. Nevím jak líp to popsat…skener nemám
a hřebíky taky ne ![]()
Tak, dle mého manžela…nevím, jestli to pochopíš, on mi to vysvětloval na propiskách.
Takže:
15. hřebík je zatlučený.
1. hřebík položíš, dalších 12 položíš kolmo přes něj. Tak, že hlavička se zapře o hřebík (o tu jeho tyčku), tyčka na jednu stranu, další hřebík položíš stejným způsobem, ale tyčka jde na druhou stranu - prostě na střídačku. To už jich máš 13 a ten 14. dáš přes to (jakoby rovnoběžně se tím hřebíkem č.1), tím se zafixuje komplex těchto 14 hřebíků. Za ty dva rovnoběžné to prý můžeš zvednout a prý by to údajně mělo držet na tom 15.
Ježiš, je to fakt složité, ale jak mi to ukazoval, tak to chápu.
Kdyby to nešlo, pohledám hřebíky a pošlu fotku.
Taky by mě zajímalo, která je to třída?
a nemá to být takto? Postavte na hlavičku tlučeného hřebíčku 14 dalších hřebíků…
to bych vedela jak…
nacpaLA BYCH 14 hrebiku do krabicky a tu na hrebik zatkuceny
Znám - dělá se to tak, jak píší holky.
Takže jeden hřebík položíte podélně na zatlučený hřebík a z ostatních děláte jakoby střechu na ten položený hřebík…
holky taky mě to zajímá, ale asi jsem úplně „TUPÁ“ ((-: a prostě si to nedokážu představit. byla by některá z vás hodná a nakreslila to, oskenovala a poslala obrázek? ![]()
Aty píše:
holky taky mě to zajímá, ale asi jsem úplně „TUPÁ“ ((-: a prostě si to nedokážu představit. byla by některá z vás hodná a nakreslila to, oskenovala a poslala obrázek?
asi jsem taky tupá
![]()