Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Elenkalea2010 píše:
Holky prosim nějaké krásné nápady na méně obvyklá jména…nesnáším moje jméno od malička Jarmila a ani skoro nikdo mi tak ani nerika
Rozhodla jsem
Se konečně pro změnu zatím mám výběr… Evelyn, Miriam, Vivian, Nadia, Biancapomůžete mi? Kdyžtak napište i co se líbí Vám at mám možnost vybírat…
Ja se jmenuju Nadia a mam sve jmeno mooooc rada.
Já jsem určitě pro změnu jména
Dokonce si myslím, že by bylo nejlepší, kdyby si každý vybral jméno sám. Dělali to tak i někteří Indiáni, že dítě dostalo dětské jméno a když dorostlo, zvolilo si nebo „vysloužilo“ dospělé jméno. Takhle by aspoň jméno vystihovalo povahu člověka, podle toho jaké si zvolil. Když by měl někdo žertovné jméno, nebo nějaké třeskutě exotické nebo naopak šíleně vážné a tradiční, věděli bychom, že si sám sebe tak představuje a mohli bychom k němu podle toho přistupovat ![]()
Asi bych zvolila jméno Jarka, které má 38 lidí, takže je možné ho dát, nebo obyčejně Jana, té zase my říkáme Jájo, tak se mi to spojilo ![]()
@Jar Jar píše:
Já jsem určitě pro změnu jménaDokonce si myslím, že by bylo nejlepší, kdyby si každý vybral jméno sám. Dělali to tak i někteří Indiáni, že dítě dostalo dětské jméno a když dorostlo, zvolilo si nebo „vysloužilo“ dospělé jméno. Takhle by aspoň jméno vystihovalo povahu člověka, podle toho jaké si zvolil. Když by měl někdo žertovné jméno, nebo nějaké třeskutě exotické nebo naopak šíleně vážné a tradiční, věděli bychom, že si sám sebe tak představuje a mohli bychom k němu podle toho přistupovat
A já si zase myslím, že jméno které neseme, nám určitým způsobem předurčuje, jaký náš život bude. Nebo jací my budeme. Konkrétní typy lidí mají konkrétní jména. Tomu já věřím. Moje sestra si klepala na čelo když jsem se s ní o tom jednou bavila a když se narodila dcera tak ji tak jednou pozorovala a říká - vidíš, jak ty jména fungujou. A je to tak i přes to, že si je nevybirame sami ![]()
@terien píše:
A já si zase myslím, že jméno které neseme, nám určitým způsobem předurčuje, jaký náš život bude. Nebo jací my budeme. Konkrétní typy lidí mají konkrétní jména. Tomu já věřím. Moje sestra si klepala na čelo když jsem se s ní o tom jednou bavila a když se narodila dcera tak ji tak jednou pozorovala a říká - vidíš, jak ty jména fungujou. A je to tak i přes to, že si je nevybirame sami
Víš jak to je. Čím mají rodiče větší průvan v hlavě, tím víc kreativity obvykle projeví při vymýšlení jmen pro své děti
A co pak chudák dítě, když schytá takové „kreativní“ jméno? To pak na sobě jen nese stopy tuposti svých rodičů, nic jiného.
@Jar Jar píše:
Víš jak to je. Čím mají rodiče větší průvan v hlavě, tím víc kreativity obvykle projeví při vymýšlení jmen pro své dětiA co pak chudák dítě, když schytá takové „kreativní“ jméno? To pak na sobě jen nese stopy tuposti svých rodičů, nic jiného.
Jenze ja si myslim, ze sobe by to jmeno stejne nedali..
@a12 píše:
Jenze ja si myslim, ze sobe by to jmeno stejne nedali..
Ovšem že ne, tak hluboce obvykle nepřemýšlejí ![]()
@Jar Jar píše:
Víš jak to je. Čím mají rodiče větší průvan v hlavě, tím víc kreativity obvykle projeví při vymýšlení jmen pro své dětiA co pak chudák dítě, když schytá takové „kreativní“ jméno? To pak na sobě jen nese stopy tuposti svých rodičů, nic jiného.
Já to myslím na všechna jména, i na ty prachobyčejná
Z toho výběru…asi bych raději zůstala Jarmilou. Možná tak Miriam by ještě šla, ale zbytek je fakt děs. Výrazně horší než tvé původní jméno. ![]()
@Elenkalea2010 píše:
@Kaileee no me to jméno fakt vadí…![]()
tady na Emiminu je jedna uživatelka, tuším, že se jmenovala taky Jarmila, a změnila si jméno na Lauru! Psala, že je velmi spokojená, jen rodiče s tím měli trochu potíž ![]()
Akorát tedy nechápu, proč se tady ptáš na naše tipy! Ty přece musíš vědět, jaké jméno/jména se ti líbí! Z těch tvých tipů bych si já osobně nevybrala ![]()
Znam par lidi ktery si zmenily sve jmena. Kdybys mohla rict vic informace, jakou mas rada kulturu, jak vypadas, mozna mas rada nejake jmeno od filmu, pisnicky, knizky, celebrity, atd.
@monty.python píše:
Asi bych zvolila jméno Jarka, které má 38 lidí, takže je možné ho dát, nebo obyčejně Jana, té zase my říkáme Jájo, tak se mi to spojilo
To u nas neni jednoznacny argument. Jarka odporuje zakonu, takze zalezi na vstricnosti konkretni matrikarky, bohuzel.
@rozand píše:
To u nas neni jednoznacny argument. Jarka odporuje zakonu, takze zalezi na vstricnosti konkretni matrikarky, bohuzel.
Opravdu? Jsem někde četla, že je to jako tzv. precedent, když už to jednou někdo schválil, není možné to jinému odmítnout, ale nehádám se
Znám případ, kdy to rodiče hnali přes soud, aby dítě dostalo jméno, které jim matrika neschválila, ale v ČR byl 1 člověk toho jména, takže měl v RL jméno: nezjištěno a asi za půl roku po schválení jim to jméno zapsali do RL. Ale ne každý je takové povahy, aby to řešil soudně ![]()
@monty.python Otazkou je, zda jmeno porusovalo zakon. Po nas chteli posudek (placeny), protoze synovo jmeno neni v knize Knappove (a nikdo v CR ho nema), ale manzel se s nimi pohadal, ze je schopen dolozit existenci jmena jinymi zdroji - a matrika ustoupila a jmeno uznala…
@rozand Takhle detailně to nevím, jenom co jsem zaznamenala, že si vyžádali nějaký papír s potvrzením, že to jméno už v ČR je a na základě toho jim uznali, že ho mohou dát.