Prosím o radu tchýně a vnoučata

13821
6.2.17 13:45

Nechala bych to být, nemůžeš nikoho přinutit, aby měl rád vaše dítě. To musí chtít sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
6.2.17 13:46

No samozřejmě bych to nechala být Jednak ona je dospělý člověk, mlže si dělat co uzná za vhodné, druhak nemá povinnost komukoliv cokoliv dávat, za třetí to vezmi tak, že tvé dítě má úplnou rodinu, Petřík to nemá a za čtvrté, tvoje mrně je mrně, nedá se s ním nic, třeba s ní naváže vztah, až bude větší, taky jí bude brát. Nicméně, nemáš jak to řešit, takže nic neřeš. A nebulíkuj to manželovi, jak je to nespravedlivé, on to nevidí, jen si uděláš „zle“ ve vašem vztahu. Začni to Petříkovi přát o vaši malou se postarej ty a máš svatý klid na duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
6.2.17 13:49

Neřešila bych to, proč taky, nemyslím si sice, že je normální dělat rozdíly mezi vnoučaty, ale každý má právo žít si po svém a projevovat náklonost komu chce. Třeba až tvoje holčička povyroste, bude se jí tchýně věnovat víc ;)

Příspěvek upraven 06.02.17 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
6.2.17 13:49

Byli byste radši, kdyby vašeho kojence tahala na 14 dní k moři? :lol:

Starší dítě holt zná déle, má k němu už vytvořený vztah, mimino je pořád mimino, jako všechny ostatní. Počkejte, až bude starší a nebude to jen spící, kojící se nebo plačící uzlíček.

Tchyně nám také dává pro dceru věci po starších vnoučatech, proč by vám měla kupovat nový nočník, když jeden doma má? To má ten starý vyhodit a za rohem koupit nový? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
6.2.17 13:51

Chápu, že je to pro Tebe v podstatě cizí dítě, nicméně je zbytečné mu závidět… pokud budeš v tomto ublíženém postoji setrvávat, budeš to v první řadě TY, kdo zaseje do rodiny rozbroje a naruší vztahy mezi babičkou a Tvou dcerkou, mezi dětmi navzájem i mezi Tebou a manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.2.17 13:58

Asi takhle, chápu že tě to štve, ale mnohem mnohem víc by tě štvalo, kdyby ti tchýně každý den volala jak se malá má a pořád k vám chodila. Malá je mimino, na dovolenou jet nemůže a není přece vyloučený že až povyroste tak ji bude brát sebou taky. Pak zase budeš brblat že ji chce vzít někam daleko a ty u toho nebudeš,…
Nech to plavat, nekaz si zbytečně vztah s ní a respektuj, že je dospělá, svéprávná a není povina ti skladat účty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
6.2.17 13:59
@Anonymní píše:
Ale Petrovi kupuje furt něco…petřík potřebuje nové boty tak je má…novou bundu tak jí má…nové lego tak ho má… bere si ho na jarní prázdniny v létě si bere 14dní dovolenou a jezdí s ním různě po výletech a letos ho dokonce bere k moři…

No Petrik si asi rekne co chce primo babicce. Dala by jsi ji svoje dite na prazdniny, nebo k mori? Asi ne, co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
6.2.17 13:59

Je to těžké, taky by mě to štvalo a mrzelo, ale lásku si nemůžeš nijak vynutit. Nechala bych to být. Hlavně, že vy neděláte mezi dětmi rozdíly a máte se všichni rádi. Třeba, až malá povyroste, změní se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
6.2.17 14:01

Pro zakladatelku: Ne neřešila bych to. Vnuk tady byl prostě první a babička si k němu vytvořila za těch 10 let asi pěkný vztah. Nedělej rozbroje a přej klukovi. Koneckonců je to sourozenec tvé dcerky. Jestli mu závidíš i lego a boty, které dostal od vlastní babičy, tak je něco špatně.
A to že vám koupila jedny pleny? Je to snad nějaká její povinnost nakupovat i pro vaše dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
6.2.17 14:12

Tak s miminem si po telefonu moc nepokecá, na výlety a cestu k moři to taky asi ještě nebude :think: podle toho bych vůbec neusuzovala, že má k dětem jiný vztah.
Jak je stará dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
6.2.17 14:19

Nepíšeš, kolik je dceři, ale asi mimčo, s ním si toho tchýně moc nenavykládá a ani nenahraje. Můžeš se jí na jaře zkusit zeptat, zda s vámi nechce jít na hřiště, pak si třeba k dceři vytvoří nějaký vztah. Nakupování na děti není povinnost prarodičů. A s tím nočníkem nechápu problém. Když jsem s dětmi u své babičky, tak taky používají nočník po mých sestřenicích a ten není 8, ale 18 let starý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 14:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky,prosím o dodržení anonymu kvůli tchýni…
potřebuju znát váš názor…manžel má 10letého syna z předešlého vztahu a narodila se nám dcera a tchýně mezi nimi dělá velké rozdíly a mě to vadí… petr je u nás jednou za 14dní a z toho jednu noc u tchýně…skoro každý den mu volá ale u nás se nestaví…a to bydlíme 10min cesty pěšky od ní nezavolá a nezeptá se jak se malá má… od jejiho narození jí koupila 1× plínky a to je vše… Ale Petrovi kupuje furt něco…petřík potřebuje nové boty tak je má…novou bundu tak jí má…nové lego tak ho má… bere si ho na jarní prázdniny v létě si bere 14dní dovolenou a jezdí s ním různě po výletech a letos ho dokonce bere k moři…a naší dceři chce dát 8let starý nončík po petříkovi…manželovi to zřejmě nevadí že mezi nimi dělá takové rozdíly…řešily by jste to nějak nebo by jste to nechaly být? děkuji

A jak to jako chceš řešit?
Chceš jí kojence dávat k moři, na hory a na výlety?

K prvnímu vnukovi má prostě už vybudovaný vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
6.2.17 14:30
@Anonymní píše:
ale je mi jasné že mi sem napíšete že když na to nemáme tak jsme si neměli dělat dítě…asi mam na to jiný názor :( ale děkuji za ty vaše…

Když na to máš jiný názor, tak si nestěžuj. Povinností babičky není vám něco kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
6.2.17 14:31
@Anonymní píše:
Dceři je 8měsíců…nejde o to aby jí přeci brala k moři ale tak je sice malinká ale má taky svoje potřeby…třeba jsou potřeba plínky, nějaké hračky na hraní…jsem na mateřské 7tis manžel posílá 4500kč alimenty a na měsíc nám po zaplacení všech výdajů zbyde na jídlo, plínky a kosmetiku 5tis…tak když přeci kupuje Petříkovi tak by se i nám hodila pomoc od babičky formou plínek třeba…
a nebo že by třeba občas pohlídala nebo si vzala malou ven do kočárku…ale je mi jasné že mi sem napíšete že když na to nemáme tak jsme si neměli dělat dítě…asi mam na to jiný názor :( ale děkuji za ty vaše…

Muzes mi napsat sz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
6.2.17 14:32

Ja nemyslim ze by vylozene nemela rada vnucku a chtela mezi nima delat rozdily, vidim to u nas svagr ma deti 10 a 14 let, tem babicka dava penize, kupuje co potrebuji a podobne, a mi mame kluka necele 2 roky, sem tam mu koupi neco sladkyho, prispeje na neco drazsiho co nutne potrebuje, ale jinak treba ani nevi co by mu mohla koupit. Uvidite treba za par let az bude kluk vetsi, tak uz k babicce nebude chtit tolik jezdit a ona zas bude rozmazlovat holku… jinak me by bylo trapny takle napsat, jim da a nam ne, navic ono se rekne financni pomoc, ono cim je dite starsi tak je financne narocnejsi, treba si babicka mysli ze mala tolik nestoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová