Prosím o radu tchýně a vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.2.17 16:40

@terinka4444 Ostatně jako mamánek byl jednou odsouzený i chlap, který odmítl dát osmdesátiletou matku do ústavu, když s ní jeho žena odmítla žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 16:43
@Anonymní píše:
Hele, já mám mamninku, nemocnou, 3.stupeň invalidity, pomáhám jí i s koupáním, autem už nesmí jezdit, nemyslitelné, bydlí vedle mě a já se o ni starám, moje dcera 10 let pomáhá, zapojuje se i ta malá pět let, alespoň nosí, podává a podobně. K vnučkám má krásný vztah, miluje je a ony jí, a ano, podtrojuje jim, tedy v rámci jejich možností alá koblížek, ne exotické dovolené. Pak mám bráchu se skoro ročním chlapečkem bydlícího cca 25km od nás, co sem přijede na dvě hodiny jednou za 14 dnů nebo taky jednou za měsíc, protože nemají čas( u maminky švagrové, kam taky musí sutem, jen o těch 10km méně) jsou pečení vaření. Jak myslíte, že bude vypadat vztah babičky a vnoučka oproti vztahu babičky a vnuček? Mám švagrovou fakt hodně ráda, ale co je její dítě na světě, tak to sleduju, skoro cokoliv máma řekne v dobrém, je hozen obličej, to co radila mně jako dceři, teď prostě radí snaše, a zatímco já v pohodě, jí to není moc po chuti. Máma už se bojí říct cokoliv, a to není prudící babička, veškeré návštěvy jsou u mě za mé asistence, ale z jejího pohledu jistojistě je, alespoň podle toho tváření se. Před dítětem to tak nebylo, nevím, proč se snachy s porozením dítěte mění, a některé ještě před dítětem, kupují debilní bodýčka a dopředu se radují, jak babka ostrouhá, rptoože hurá, šestinedělí, mám výmluvu, budu doma a babka má smůlu. Kde se to v těch lidech bere? A nejúsměvnější je to u matek chlapečků, které jednou budou ve stejné pozici :mrgreen:
Chtěla jsem neanonymně, ale raději anonym, švagrová je tady tak, tak přestože jí máme hodně rády, aby nebylo zle.

Však ona sama nejspíš uvidí, jaké to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
6.2.17 16:45
@Bábrdl píše:
To víš. Klasické emimino.

Mamka by pro děti dýchala a je tu vždycky pro ně.
Tchyně je na dětech závislá a hraje si na maminku.

Mamka by se jim chtěla víc věnovat, ale nemůže, má to vážně těžké, protože bla bla.
Tchyně je líná, bydlí kousek, ale nezeptá se, stěžuje si, kolik má práce, ale já dobře vím, že bla bla.

Mamka udělala chybu, ale ona je holt taková, vím, že má vnoučata ráda.
Tchyně udělala chybu, končím s ní, děti už neuvidí.

Jako v něčem máš určitě pravdu. Já to vidím tak, že tchyně často nemá snachu ráda ještě dřív, než ji osobně pozná, aspoň já to tak vždy měla. :-( Nic jí není dobré, vypráví synovi před partnerkou, že se nemá ženit, protože to dnes není moderní a je to finančně nevýhodné, dodává, jak její syn jde do nejlepších let, zatímco jeho partnerka ve 25 letech začíná stárnout a má se zatraceně snažit, aby o jejího syna nepřišla a podobné nesmysly. To se pak ty vztahy komplikují. Já nejspíš budu mít taky jednou snachu, protože mám syna, tak už plánuju, že ji jednou přijmu nadšeně a budu se ze všech sil snažit, abych ji měla ráda.

Příspěvek upraven 06.02.17 v 17:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
6.2.17 16:59

Jo, když už je tchýně skvělá, sype prachy, věnuje se dítěti, bere ho na výlety a dovolené, tak je to zase špatně.. protože sype na špatnou stranu. :D :zed:

Jé, v naší rodině je hned několik případů, kdy se upřednostňuje jedno vnouče před ostatními.. je to tak napříč generacemi, ať jsou to sourozenci, nebo ne… Je to smutné, ale je to tak. :nevim: My jsme to měly se sestrou tak od mala, byly jsme jenom holky, bratranci byli lepší.. Znám to od mala, a holt co. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 17:09
@WaIl píše:
My jsme to měly se sestrou tak od mala, byly jsme jenom holky, bratranci byli lepší.. Znám to od mala, a holt co. :nevim:

Bylo to tak. Teď to bývá naopak. Znám rodinu, kde se narodila holčička a najednou je syn na vedlejší koleji. Sestra je „smíšek“, „za odměnu“, „andílek“, zatímco on poslouchá, jak v jejím věku „nechtěl spát“, „vztekal se“, „byl ďáblík“. Kamarádka používá obraty jako „jen mezi námi děvčaty“, „užijeme si holčičí den“¨, básní, co všechno bude s malou dělat, jak budou nejlepší kamarádky. O kluka se taky hezky stará, ale už to není takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 17:13
@Anonymní píše:
a píšete tady jak to mají tchýně těžké chudinky…tak proč naše mamky můžou fungovat jako babičky uplně bez problému a tchýně ne?? moje mamka je uplně milionova babička..

A uvědomuješ si, že i „vaše mamky“, můžou být něčí tchyně. A že švagrová může mít na to, jestli je tvoje mamka milionová tchyně úplně jiný názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
6.2.17 17:18
@Anonymní píše:
Kdyby jí vzala ven tak by mi tim pomohla…ale to by musela chtít pomoct…tak asi tak…děkuji za nazory mějte se hezky :mavam:

Mohu se zeptat, co jsi vlastně chtěla slyšet? Že je to nespravedlivá čúza? Pokud je, tak na to jednou sama doplatí, ve vztahu od tvé dcery. A nemusíš se to ani snažit nijak ovlivnit. Děti nejsou hloupé. Pochopí to. Můj syn už od 4 let chápe, že je na druhé koleji u dědy, protože ten je zase paf jen z holek. :roll: Je to prostě všude. Kolikrát i u vlastních rodičů a neuděláš s tím nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 17:19
@Anonymní píše:
Jo a ještě když je petr u nás tak tu má vše co chce…jen o dceru nemá zájem…a to doma mladšího bráchu má takže s miminkama má zkušenosti…nepohladí jí…nepohraje si…prostě nic…
a manžel si na tchýni nestěžuje protože mamka se chová ke všem stejně..dává každýmu stejně…nedělá rozdíly…ale to vše je o povaze člověka…

Nojo, čím ono to je, že maminky jsou úžasné babičky a tchyně hrozné.
A nevlastní děti jsou vždycky nevděčné a hrozné. Čím to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
6.2.17 17:20
@Anonymní píše:
Tak od čeho jsou babičky prosím? vysvětlí mi někdo??

Od niceho, to je dobra vule kazde babicky ze hlida vnoucata a kupuje jim darky, ony uz si svoje deti vychovali a nemaji zadnou povinost se na stary kolena znova starat o vnoucata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.2.17 17:20
@Anonymní píše:
řekni nám od čeho jsou podle tebe babičky?
  • Citovat
  • Upravit
5724
6.2.17 17:23
@Anonymní píše:

Dokonce si představ, že jsou i rodiny, kde je to nastavené přesně naopak. Mladí podporují svoje rodiče ve stáří, protože babička má např. malý důchod, apod. Chápu, že to není problém Tvojí tchýně, ale to neznamená, že Vás ona musí dotovat na plenách. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
@Kriss Tina píše:
Od niceho, to je dobra vule kazde babicky ze hlida vnoucata a kupuje jim darky, ony uz si svoje deti vychovali a nemaji zadnou povinost se na stary kolena znova starat o vnoucata…

mojí mamce je 47 let a užívá si to strašně moc, ale kamarádky mamča je stejně stará a vůbec nemá zájem děti hlídat apod. prostě má svůj život, to je u každého jinak, ale podle zakladatelky by měla aspoň dotovat pleny asi

• Citovat
  • Upravit
950

Ja to vidím u nás v rodině, jsem prvorozena vnučka, ale bydlím od babicky daleko, tak je oblíbenec můj bratranec. Ja se sestrou, taky nedostaneme tolik co on, ale určitě mu to nezávidím, protože babičce pomáhá a hlavně nejsme děti. Vždy když jsme byly u babci na prázdninách, každý dostal stejně. Během roku toho určitě dostával víc. Když nás babi neviděla tak často, přece nebude schovávat mikuláše do února. Hlavně není povinnost cokoliv kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
6.2.17 17:26

A já vám všem, holky, přeji stejnou snachu, jako mám já - mám zlatou hodnou dospělou kamarádku, která má srdce i mozek na pravém místě! A Káčo, jestli to čteš, tak vážně to tak je! A ty to dobře víš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
6.2.17 17:29

@Mar__tanka1983 jeej ženský nerozčilujte se :D berete to moc osobně :D nejsem zastánce,, vtipných" triček ale tohle mi padlo do oka :D ale to neznamená že ho bude nosit ;) prostě jsem už byla rozčilená, tak jsem ho z trucu koupila ale je hozeny ve skříni, dávat mu ho nebudu :D Prostě jsem jen psala, že mi vadí to, že si přijdu jak neshopnej debžot :D A hlavně to s tema kockama, jak jsem psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová