Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky napiste mi svuj nazor mam 80 tatu, cely zivot jsem se o nej starala zcela nezistne a zdarma, ted je v nemocnici, tri roky i pres to ze spolu zijeme ve spolecne domacnosti se mnou nemluvi, do telefonu kdy jsem mu volala nekolikrat denne rekl ze co bych tam delala kdyz doma na nej neztratim slovo, moc me to mrzelo… zjistila jsem ze veskere penize odevzdava svemu vnukovi, me nedava na jidlo ani elektriku nic ani korunu, jeho vnuk mi neustale pise kdo se o nej bude starat az pujde z nemocnice…nechci uz ze sebe delat blbce, posledni roky se ke me nechoval hezky, reknete mi co by jste delaly???
V nemocnici vyklada jak se musi starat sam o sebe, ze se mu tam moc libi
@Saatine no jenze z toho on ma des, ze by se musel starat… tezko mu to muzu naridit
@Lili Co bych dělala? Dál se o něj starala. Stáří bývá někdy hodně kruté.
@Saatine nevim on se mnou nekomunikuje ani tatinek ani vnoucek ten ho tady vysadi z auta a odjede, ale on velmi spatne chodi, ale v nemocnici mu nabizeli pecovatelak a on vse odmita, vnouckovi staci penize nepotrebuje se starat
@Sojkka starala by jsi se zcela zdarma a prihlizela si jak si penize co na tobe usetri daruje vnukovi a nechala se urazet a nadavat si???
@Lili Já vím, že je to kruté, ale chceš podmiňovat péši otce tím, že přestane dávat peníze vnukovi?
Ten vnuk je tvůj syn nebo od syn sourozenců?
@Sojkka nechci nic podminovat ale tata ma sve zivotni naklady 0 kc proto muze vse darovat vnukovi pokud bych to netahla financne ja a musel by si platit elektriku atd nemohl by davat dary, je to dite sourozence
Navic neni to dite kteremu bude skoro 40 a za to ze ma dluhy nemuzu ja ani me deti a nevim proc mam do ekonecna ze sebe delat debila kdyz o to tata ocividne nestoji opovrhuje mnou
@Lili Tak si s vnukem sedněte a pořešte vše než půjde tatínek domu. Nediv se tátovi, on to třeba bere tak, že mám/táta zemřel, tak to chce být on, kdo mu pomůže. Proberte to a určitě najdete řešení.
@Sojkka oni mi lzou a kdyz ti pisu ze se mnou nekomunikuji tezko si sednou a probrat ze, ja to chapu ze mu chce pomoc ale nemuze chtit po me abych ho zivila a platila veskere zivotni naklady
@Lili Co chcete vlastně slyšet? Tak se o tátu nestarejte, nechte to na vnukovi a máte to. Peníze jsou táty, tak ať si s nimi dělá co chce.
@Lili Za tátou bych do nemocnice došla. Ale řekla mu, že starání o něj něco stojí, viz jídlo a energie. Vyčíslila si to a řekla mu, že buďto mi to bude dávat nebo ať se stará milovaný vnuk. A když už bych v tom byla tak ze sebe vychrlila, jak mi ten jeho přístup vadí a že je mi to líto. Prostě svoje pocity. Já bych v tomhle byla sobec. Když se člověk má takhle o někoho starat myslím, že potřebuje kladnou odezvu. Jinak to musí být opravdu na hlavu. A já bych si na ní asi kálet nenechala.