Co byste dělali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.1.17 08:58
@brisco píše:
@Sojkka Risknu, že budu za megeru, ale podle mě se člověk nejdřív musí postarat sám o sebe (tomto případě o svoje duševní zdraví) a pak až o ostatní. Spousta ženských se stará o všechny kolem až do roztrhání těla a když se složí, tak to pak stejně nikdo neocení.

Do kamene tesat!

Jenže zakladatelka tuto situací řeší, už ani nepamatuju jak dlouho, teď zrovna je otec v nemocnici. (Což je podle mě fajn, aspoň si můžete všichni trochu odpočinout.) Za otcem bych chodila a ptala se na něj sester, doktorů, prostě proto, aby bylo vidět, že dědek kecá, že se staráš a máš zájem.
Já už by ch to asi dávno rozsekla otec neotec.
Jenže každý má jinak velký pohár, do které postupně kapají kapky až jednou přeteče…

@Lili
Obávám se, že tvůj pohár je někde děravý :(

A pokud otec bude vše negovat a odmítat, tak s ním nikdo nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 09:02

@Paralenka červená ano odpocivam nebyt sms ktere mi chodi od jeho vnuka… proc mam chodit do nemocnice za bekym kdo o to nestoji kdo se stara sam o sebe proc se mam vnucovat a vzdycky za to dostat pres prsty, s lekari i nemocnicni socialkou komunikuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.17 09:22

Posílám ti hodně sil a trpělivosti, a až bude ten pravý čas na nějaké radikální řešení tak to sama poznáš, a nebudeš se nás tu muset ani ptát. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 09:25

@Paralenka červená dekuji holky Vam vsem diskuze mi pomaha, myslim, ze mi trpelivost dosla uz nemam kde brat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
26.1.17 11:10

Člověk si dovolí, co mu dovolí ten druhý. Podle mě základ všech mezilidských vztahových problémů. Svědomí můžeš mít čisté, starala ses. Ale s. át na hlavu od otce bych si nedala. Sorry, ale nemoc jeho chování neomlouvá. Mám pocit, že byl takový vždy, ne? Choval se tak i k Tvé matce? 80 let není zase takový věk. Soběstačný podle všeho je, dokáže si udělat vajíčka, pak si určitě dokáže vyprat. Starat se o rodiče není podle mě bezpodmínečná povinnost! Být Tebou, odstěhuju se. Počítej s tím, že ten byt tak jako tak zdědí vnuk. Tím, že darovací smlouvu může zrušit, stejně s tím asi počítá. Našetři si, a i kdybys měla s dětmi bydlet v garsonce, mělo by Ti to stát za klidné nervy. Strašně se Ti uleví. A on si to nějak zařídí, to se neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 11:13

@Dana066 ano choval se tak i k me mamince, ale ja to jako dite nevidela a nechtela videt, videla jsem v nem boha, ale vzpominam si jak kvuli nemu maminka dost plakala, neumi ani zapnout pracku a nevi jak vypada prasek na pradlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
26.1.17 11:20

@Lili Promiň, v tom případě jeho chování nemůžeš svalovat na nemoc, to je povaha a ta se s vyšším věkem zvýrazňuje. Opravdu bych odešla. Vím, že to pro Tebe bude těžké. On si Tě neváží. Děti se brzy budou chovat jako on, protože vidí, že mu to prochází. A jednou, za pět, deset let budeš mít takové tyrany třeba tři. Protože to jeho chování je psychické týrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 11:21

@Dana066 deti uz se tak obcas ke me chovaji, malej mi rikal ty nejsi mama ty jsi kacena pitoma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
26.1.17 11:22
@Lili píše:
@Dana066 deti uz se tak obcas ke me chovaji, malej mi rikal ty nejsi mama ty jsi kacena pitoma

To je strašný :cert: pryč se dědkem fakt :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
26.1.17 11:22

A ještě, nouze ho donutí naučit se prát. A dělat ostatní činnosti. Párkrát možná vytopí sousedy. Ale naučí se to. Nebo se najde jiná ochotná duše, která bude dělat věci za něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.1.17 11:26

@Dana066 V 80 letech se změní jak mávnutím proutku. To je hodně naivní představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 11:49

@Sojkka nezmeni on nevi ani jak se zapina pracka ani co se do ni sype navic kdyz se odstehuji zadnou mit nebude, vim, ze se nezmeni kdyz mi dokaze rict kdyz lezi v nemocnici co by jsi tady delala to je drsnej kalibr uz i na me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
26.1.17 11:50
@Dana066 píše: Člověk si dovolí, co mu dovolí ten druhý. Podle mě základ všech mezilidských vztahových problémů. Svědomí můžeš mít čisté, starala ses. Ale s. át na hlavu od otce bych si nedala. Sorry, ale nemoc jeho chování neomlouvá. Mám pocit, že byl takový vždy, ne? Choval se tak i k Tvé matce? 80 let není zase takový věk. Soběstačný podle všeho je, dokáže si udělat vajíčka, pak si určitě dokáže vyprat. Starat se o rodiče není podle mě bezpodmínečná povinnost! Být Tebou, odstěhuju se. Počítej s tím, že ten byt tak jako tak zdědí vnuk. Tím, že darovací smlouvu může zrušit, stejně s tím asi počítá. Našetři si, a i kdybys měla s dětmi bydlet v garsonce, mělo by Ti to stát za klidné nervy. Strašně se Ti uleví. A on si to nějak zařídí, to se neboj!

Darovací smlouvu opravdu jen tak zrušit nemůže. Muselo by to projít soudem, mít svědky, posudky…treba doklad od policie, ze ho fyzicky napadla a tak. Pokud bude mít od doktora potvrzeni, ze uz je tak demence, tak to smetou ze stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
26.1.17 11:51

@Sojkka Určitě mi dáš za pravdu, že jeho chování je dáno povahou. Zakladatelka psala, že se stejně choval i k její mámě. Pokud trpí demencí nebo něčím podobným, měl by být v ústavu. Nemyslím psychiatrii, ale třeba domov důchodců, kde se mu dostane odborné péče (nic proti zakladatelce). A nebo ho znesvéprávnit (běh na dlouhou trať a nemusí být odebrána) a šoupnout ho tam proti jeho vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
26.1.17 11:51

A proč ten byt neprodáš? A nejdete do nájmu? Nebo on tam má věcné břemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová