Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brisco tezko rict jestli to je demence… jo mela bych se chovat mravne, ale mravni se bere starat se o nekiho kdo o to ocivodne nestoji ani o moji osobu kdo mnou pohrda?? Myslim ze uz jsem vydrzela i tak tolik co by jina davno vzdala a hranice jsem posouvala dost dlouho
@Sojkka píše:
@Dana066 V 80 letech se změní jak mávnutím proutku. To je hodně naivní představa.
To ne, ale prave v minulé diskuzi jedna uživatelka popisovala, jak tihle despotičtí staříci pak v pecovateláku zobou sestřičkám z ruky. Holt se to musí umět, no. ![]()
@MariMart nema neprodala jsem ho ikdyz mi na socialce rekla to same z moralniho hlediska aby nebyl na ulici
@Lili Dokud žila moje máma, táta nehnul brvou, věčně před TV. S ničím nepomohl. Po její smrti se o mě musel starat sám, naučil se prát, věšet prádlo, vařila sestra(dovezla, bydlela už jinde), později já. On to zvládne, uvidíš.
@brisco jj on sestram v bemocnici taky zobe a pochlebuje ale jsou to cizi lidi a ne i snim 365 dni v roce
@Dana066 ale on nechce zije jako paša ktery vydava rozkazy a mysli jen na sebe kdyz mam horecky ja nezepta se me jak ti je proste nic
@Lili píše:
@brisco tezko rict jestli to je demence… jo mela bych se chovat mravne, ale mravni se bere starat se o nekiho kdo o to ocivodne nestoji ani o moji osobu kdo mnou pohrda?? Myslim ze uz jsem vydrzela i tak tolik co by jina davno vzdala a hranice jsem posouvala dost dlouho
Prober to s doktorama v té nemocnici. Bez tam, at vidí, jak se k Tobě chová. Ted máš šanci to nějak posunout.
@brisco ja jim to rikala a proto to dostala do ruky socialka ale ta mi rekla ze muze nabidnout ale kdyz nechce nikam ho nikdo nasilim dat nemize
@Lili Jistě, že nechce
. Ale až tam bude sám, bude muset. A byt považuje pořád za svůj, takže do ústavu taky nechce. V bytě je doma.
@Lili Víš co ono je to těžký. I kdyz se budeš starat ty, budeš špatná. Když ho dáš do ústavu budeš zase špatná. Když se budeš starat o takového člověka, dopadne to s tebou špatně. V důchodáku se alespon bude chovat hezky k sestřičkám. Stějně bude dál strkat prachy vnukovi a tobě zas na živobytí nic nedá. Myslím že jsi udělala co jsi mohla
@kacenka8 ano uz jsem z toho unavena vsude vyklada jak se stara sam o sebe tak bych mu mela dat moznost
@kacenka8 píše:
@Lili Víš co ono je to těžký. I kdyz se budeš starat ty, budeš špatná. Když ho dáš do ústavu budeš zase špatná. Když se budeš starat o takového člověka, dopadne to s tebou špatně. V důchodáku se alespon bude chovat hezky k sestřičkám. Stějně bude dál strkat prachy vnukovi a tobě zas na živobytí nic nedá. Myslím že jsi udělala co jsi mohla
Strkat mu nic nebude, zádný mu nezbudou
. Nedávno jsme jsme zjišťovali, kolik to tak stojí.
@Lili hele, ale to s tím prodejem bytu není špatné, a když je teď v nemocnici, udělala bych to hodně rychle ![]()
psala jsi že máš manžela, tak si kupte něco jiné své, třeba s hypo o trochu větší a problém vyřešen…
jako morálně…morálně chceš dětem zničit dětství, chceš aby z nich vyrostly taky despotové jako děda?
Když nebude mít kam jít, vezme důchoďák za vděk…vždyť ho můžeš xkrát týdně navštěvovat, aby nezůstal sám…i když on o to asi stát nebude
a ještě dokud je v nemocnici byhc si s doktory domluvila, aby ho vyšetřil psychiatr, jinak ho k d. nedostanete…pak třeba půjde dát i do nějakého stacionáře, pro lidi s psychickými problémy, tam to s nimi umí líp než v klasickém důchoďáku