Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Andrea.Tom mylis se moje maminka mela rakovinu pecovala jsem od rana do vecera ale videla jsem ze je rada, mam se starat o nekoho kdo vyklada ze se stejne nestaram a jeste ze svehompltu financovat neci hypoteku?
@Dojcanis obcas mrzuty a naladovost beru ale tohle je denni deptani
@Lili píše:
@Dojcanis obcas mrzuty a naladovost beru ale tohle je denni deptani
Fuu čtu zbytek. Nevěděla jsem
a ten byt je tvůj nebo jeho?
@Lili a proč neplatí? Vždyt je to na hlavu ne? Rozpočítej výdaje na byt, stravu… To by se líbilo všem ale takhle to není. A pokud by se mu to nelíbilo, odstěhovala bych se at se stará sám. Tohle jste si měli nastavit hned a ne že vše platíš ty a on je ještě uražený
tak at bydlí u vnoučka
že mu to neni blbý že to platíš vše ty. rozpočítat a z toho co mu zůstane at klidně dává vnukovi ale ne že ty vše a on nic. pokud je na tom už špatně bere PnP?
@Dojcanis byt byl jeho daroval mi ho protoze sestra dostala rodinny dum a ja ho zrekonstruovala je to maly byt
@Lili píše:
@Dojcanis byt byl jeho daroval mi ho protoze sestra dostala rodinny dum a ja ho zrekonstruovala je to maly byt
Mě napadlo, ze když je opravdu takový k tobě tak nějaký duchodak, nebo nevím jak se tomu teď říká, víš? Ale zas na druhou stranu by mi to asi i bylo líto, protože přece jen, je to táta. Nevím, je to těžká situace ![]()
@Markéta80 neplati protoze slozenky jsou na me a ja tady bydlim u jidla a ostatniho to rekne ze se stara sam, kdyz se odstehuju to me taky napadlo ale neuplatim dva byty, tady by sly dluhy za mnou
@Dojcanis on veskery duchodak apodobne odmita protoze by to stalo penize a ty chce darovat… me je to lito ani nevis jak nechapu proc se ke me tak chova nejvic me ranilo to ze je v nemocnici a rekne co bys tady delala
Zní to hnusne, ale domluvila bych se s lékaři, ze peci o sebe nezvládne, od vas ji nechce a vnuk taky fungovat nebude a nekompromisně domov důchodců, dum s pečovatelskou službou, nebo podobně zařízení. Tam bude důchod dostávat zařízení a přebytek si muze děda (otec) narvat vnukovi. Postaráno o nej bude a vy to budete mit bez stresu. Zní to opravdu strašně, ale pokud o tu pomoc nestojí a neváží si ji
a nezapomeňte, ze přijdou dny, kdy tu peci tak jako tak nezvladnete sama
@Markéta80 blby mu to neni dela ti radost vnukovi tak to bere a ano na hlavu to je a to ze dost
@Avocado123 ano doktorka to s nim resila ale kdyz on to kategoricky odmitne nemuzou ho nikam dat
@Lili dobře, ale kdyz vy řeknete, ze vy si ho vzít nemůžete - nemocnice neni domov důchodců. Předpokládám, ze neni kdo jiný by se o nej staral. Jen si nemyslete, ze tam jsou vsichni lidé dobrovolně.
@Lili Tak.. chtěla jsi názor.. ne? nebo chceš jen prostě podpořit, co se ti v hlavě honí už dlouho?
děcka jsou taky rozmazlené sprosté, drzé a nevděčné… Tací jsme byli i my.. oni v tomto věku na to mají také právo… Budeš také jednou taková.. Ať budeš chtít nebo ne.. Mi řekni, že by ses o někoho starala, jen pokud z toho budeš „něco“ mít.. O rodiče bych se posarala i kdyby mi nedali ani korunu… On si nemusí uvědomovat, jaký na tebe je a co dělá… Babina od přítele mi kolikrát řekla něco fak hnusného, i ať potratím atd.. Ale nakonec je za pravnuka ráda..
Zeptám se tě jinak.. Když ho vnuk nepřijme a nepostará se a ty také odmíteš, necháš ho na ulici? neb jen tak? bude ti to jedno? To jsou otázky o které tu běží ![]()
@Lili píše:
@Danulinka16 ja se snazim byt mila uz roky a ted si rikam proc ja mam byt mila kdyz se ke me chovaji jako je sluzce ktera ma povinnosti, mym detem rikal ze jsem ta osoba zidpovedna za kuchyn presne rikat muzes jak chces ale neprinutis to jde jen soudne ale nechci
Třeba proto, aby ti pak jednou nebylo líto, že jsi byla zlá a mohla jsi mít sama před sebou čisté svědomí, že jsi udělala vše, co jsi mohla, bohužel, jak se zachová otec, to už je jeho svědomí… ![]()
@Lili těžká situace, já bych se o své prarodiče starám a starat budu, ale je to úplně jiná situace a oni jsou vděčný za každou drobnost
v té tvojí bych asi opravdu řekla, že buď bude platit, jinak se o něj starat nebudeš…ať si teda alespoň jídlo, praní atd udělá sám…jestli má u tebe TP tak s tím nic neuděláš…
jestli třeba už má nějakou stařeckou demenci, myslím, že by se dalo domluvit s lékaři, aby nešel do důchoďáku, ale do nějaké LDN ![]()