Prosím o radu tchýně a vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5711
6.2.17 15:01
@Bábrdl píše:
No, být s Petříkem je zábava. Kluk už rozumí, pokecají si. Dávat mu dárky je radost, řekne si, projeví radost.

Hlídat malou je „práce“. A kupovat jí plíny žádnou radost bábi nepřinese.

Jednou jsem tu popisovala příklad své kamarádky. Jejich synovi se narodil syn, byli nadšení, ale snacha ho nechtěla dát z ruky, nesměli skoro hlídat, vozit, všechno dělali špatně, všechno co koupili bylo špatně a snacha to prodala dál, dusno. Pak se jejich dceři narodily dcery - úplně jiný přístup. Hlídali od začátku, užívali si. Pochopitelně trávili víc času s dětmi od dcery. brali je na dovolenou atad.

Pak jim syn zavolal a „upřímně si promluvili“, že oni dělají rozdíly, že berou holky na exotickou dovolenou atd. tak řekli, že jejich syna klidně taky vezmou na dovolenou. A na to snacha se synem řekli, že jejich syn není zvyklý být bez rodičů, ale že by bylo spravedlivé, kdyby jim přispěli na dovolenou stejnou částkou, jakou dají holkám na tu jejich dovolenou. 8o :zed:

Ale tam nešlo o nějaký příspěvek, ale o to užít si dovolenou s vnoučaty. :nevim:

No tak je snacha se synem taky pomlouvají, že „dělají rozdíly“.

8o To je teda drsný, prostě navalte peníze a vypadněte, o vás nikdo nestojí. 8o Chudák kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
6.2.17 15:03
@Mar__tanka1983 píše:
Kolik je dceři? Možná se jí líp navazuje vztah s desetiletým klukem než roční holkou.

Vnučce je 8 měsíců a nějaké „vztahy“ jsou v tomto případě v podstatě druhořadé.

Zakladatelky problém spočívá především v tom, že babička vnučce (tedy, potažmo zakladatelce) finančně nekompenzuje to, co dává staršímu vnukovi. Jinak řečeno - klukovi koupila lego, proč naší holčičce tedy ve stejné hodnotě nedonesla pleny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
6.2.17 15:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky,prosím o dodržení anonymu kvůli tchýni…
potřebuju znát váš názor…manžel má 10letého syna z předešlého vztahu a narodila se nám dcera a tchýně mezi nimi dělá velké rozdíly a mě to vadí… petr je u nás jednou za 14dní a z toho jednu noc u tchýně…skoro každý den mu volá ale u nás se nestaví…a to bydlíme 10min cesty pěšky od ní nezavolá a nezeptá se jak se malá má… od jejiho narození jí koupila 1× plínky a to je vše… Ale Petrovi kupuje furt něco…petřík potřebuje nové boty tak je má…novou bundu tak jí má…nové lego tak ho má… bere si ho na jarní prázdniny v létě si bere 14dní dovolenou a jezdí s ním různě po výletech a letos ho dokonce bere k moři…a naší dceři chce dát 8let starý nončík po petříkovi…manželovi to zřejmě nevadí že mezi nimi dělá takové rozdíly…řešily by jste to nějak nebo by jste to nechaly být? děkuji

Moje tchýně dělá to samé. Mě jako snachu nikdy neuznávala a naše dítě je zřejmě něco méněcenného. Nyní se ale už nestýkáme, ale to z jiného důvodu. Ze začátku mě to strašně mrzelo a manžela taky. Několikrát jí upozornil, že dělá rozdíly a ona odpověděla, že to ví. No co no, člověka nepredelas a jednou to bude mrzet jí. Prostě jsem si řekla kašlu na to a sama se snažím dát dceři co nejvíce můžu a babičku, která jí miluje má. Takže když to shrnu materiálně tak moje dcera na tom byla lépe i tak. Stávalo se třeba, že k nám tchyně přišla s koláčkem pro manželovo první a naší dceru na něj nechala koukat a neexistovalo, že by se s ní rozdělil. No tak když to udělala po několikáté tak jsem se zvedla, dceři vytáhla tabulku čokolády. Rozdýchávala to hodně špatně baba… Takže jedině co ti můžu za sebe poradit je ať se tím netrápíš a dceři se snažíš sama za sebe dát dle svých možností první a poslední a na bábu se vykašleš. Však tvá dcera to jednou uvidí a pochopí sama a bábu bude mít na háku a jí to jednou bude líto to mi věř. Nesnáším tyhle rozdíly…fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
6.2.17 15:11

No, můj manžel má zase dceru z prvního vztahu, je jí 13let za měsíc..u nás je to zase obráceně..Čekáme chlapečka a tchýně se těší :) ale docela mi to až začíná vadit.. Začínám si myslet, že si o mě mysli, že jsem neschopná.. Furt mě nenápadně přemlouvala, dělala návrhy aby jsme po porodu byly u ní, že mi pomůže a takový kecy.. To nepřipadá v úvahu.. Neměla bych klid na nic a hlavně soukromí na kojení a všechno.. Nebudu se omezovat abych se zavirala do koupelny.. Pak ještě že máme kočku ať ji k němu nepustím, hlavně že oni mají koček pět a jedna má furt rýmu a druhá všude chčije.. A když nám koupila látkové pleny a sehnala oblečky, tak mi nejmíň 6× řekla ať to nezapomenu vyprat.. Ještě asi neví že šestinedělí budeme trávit doma, takže má smůlu že za ní pojedem.. Ona do teď byla zvyklá že jsme jezdili my, protože je to asi 50km co jsme od sebe a podle ní to máme blíž. Tak doufám že nebudou moc jezdit. Dokonce jsem malému koupila body s nápisem,,Moje maminka nepotřebuje tvoje rady, rozumí mi líp než ty"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
6.2.17 15:11
@Anonymní píše:
Dceři je 8měsíců…nejde o to aby jí přeci brala k moři ale tak je sice malinká ale má taky svoje potřeby…třeba jsou potřeba plínky, nějaké hračky na hraní…jsem na mateřské 7tis manžel posílá 4500kč alimenty a na měsíc nám po zaplacení všech výdajů zbyde na jídlo, plínky a kosmetiku 5tis…tak když přeci kupuje Petříkovi tak by se i nám hodila pomoc od babičky formou plínek třeba…
a nebo že by třeba občas pohlídala nebo si vzala malou ven do kočárku…ale je mi jasné že mi sem napíšete že když na to nemáme tak jsme si neměli dělat dítě…asi mam na to jiný názor :( ale děkuji za ty vaše…

No a zkusila jsi jít ty k nim? Zeptat se jí jestli by nešla s malou na procházku atd? Nemůžeš jí mít přece za zlé že za své peníze koupí to co chce, to že koupí klukovi neznamená že musí automaticky koupit i vám. :nevim: Věř tomu že se ti bude lépe žít, když tohle hodíš za hlavu a budeš to prostě brát tak jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.2.17 15:16

@BohunkaP měsíce sem dočetla až později, ale jinak chápu o co jde ;)
A proto zakladatelce radím, ať vnučku babičce co nejčastěji „podstrkuje“. Takhle se tvoří vztah babiček a vnoučat, od malička je tchánovcům dávat pod nos a pak nebude problém, až holčička v pěti, osmi letech udělá oči a babičku utáhne na vařené nudli.
Já to vidím u nás - tam to není první a druhá rodina chlapa, ale výrazně starší vnučky od sestry partnera. Babička (tchýně) je taky zahrnovala vším možným a našemu mladýmu pleny nekupovala (když se syn narodil, neteřím bylo šestnáct a šest, cca). Taky sem mohla špačkovat, že upřednostňuje vnoučata od dcery oproti vnoučeti od snachy.
A dneska? Jéééé, to je babi sem, babi tam, babi táhne na sedmdesát a a klidně by udělala i kotrmelec, kdyby jí o to mladej poprosil :jazyk: O nákupech nemluvě…Ale taky jsem nikdy nebyla tak hloupá, abych tchýni házela klacky pod nohy nebo jí od miminka odstřihovala, protože je ještě malé a tchýně tamto nebo onto neumí, nedělá, dělá jinak než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34390
6.2.17 15:17

@Mar__tanka1983 To máš pravdu, nikde nepíše jak vychází ona s Petříkem když je u nich, jestli on má ségru rád atd? Ono to třeba taky může být tak že Petřík se cítí odstrčený, doma mimino, u táty mimino a babička se mu to třeba snaží vynahradit :nevim: Kdo ví jak to je, každopádně kdyby zakladatelka bafla malou a jela k ní na kafčo tak tím nic nezkazí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.2.17 15:18

@077lenka a to je přesně ono :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
když se nestará, je to špatně, když se stará, je to ještě horší.
Ne, já to těm tchýním fakt nezávidím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 15:26
@Martina D. píše:
8o To je teda drsný, prostě navalte peníze a vypadněte, o vás nikdo nestojí. 8o Chudák kamarádka.
@Martina D. píše:

Tak to víš, že je to mrzelo. Ale neuděláš nic. Syn je prostě ve vleku manželky, ona rozhoduje, co si oba myslí. Na babičkování a dědečkování měla svoje rodiče, víceméně byla nejspíš ráda, že tchán s tchyní se začali věnovat vnučkám od dcery a neobtěžovali ji. Vztekat se začala, až když zjistila, jaké materiální profity z toho vnučkám plynou.

Mimochodem tehdy ta exotická dovolená, to bylo myslím na Kapvery, každopádně nějak přímo u oceánuý a prý tam byly celou dobu pobytu takové vlny, že se děti koupat mohly leda v bazénu. Ale stejně si to užily, to je jasné. Uletět zimě.

Ale tohle všechno už se stalo před nějakým časem, teď ani nevím, jak přesně na tom jsou se vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.2.17 15:29
@BohunkaP píše:
Zakladatelky problém spočívá především v tom, že babička vnučce (tedy, potažmo zakladatelce) finančně nekompenzuje to, co dává staršímu vnukovi. Jinak řečeno - klukovi koupila lego, proč naší holčičce tedy ve stejné hodnotě nedonesla pleny?

protože z Lega má kluk radost, mezitím co na pleny holka tak maximálně s… jsou jí jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
6.2.17 15:30
@Mar__tanka1983 píše:
@077lenka a to je přesně ono :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
když se nestará, je to špatně, když se stará, je to ještě horší.
Ne, já to těm tchýním fakt nezávidím!!!

No, :D nejlepší by bylo něco mezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 15:37
@sagina píše:
protože z Lega má kluk radost, mezitím co na pleny holka tak maximálně s… jsou jí jedno ;)

Je to tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
6.2.17 15:41
@sagina píše:
protože z Lega má kluk radost, mezitím co na pleny holka tak maximálně s… jsou jí jedno ;)

No, já to přece vím… ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
6.2.17 15:49

Já si všimla, že první vnouče bývá zpravidla nejoblíbenější. A může být to druhé i z jednoho hnízda a už to nikdy nebude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 15:51
@boball píše:
Já si všimla, že první vnouče bývá zpravidla nejoblíbenější. A může být to druhé i z jednoho hnízda a už to nikdy nebude ono.

Já jsem si toho taky všimla. občas to bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová