Prosím o radu tchýně a vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7709
7.2.17 10:50
@077lenka píše:
Dokonce jsem malému koupila body s nápisem,,Moje maminka nepotřebuje tvoje rady, rozumí mi líp než ty"

Tak tohle by se mě teda dost dotklo.
Asi bych následně ani nenabízela a neposkytovala hlídání, když by mě snacha měla za neschopnou.
A jako vtipné by mi to nepřišlo ani od dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
7.2.17 10:57
Dokonce jsem malému koupila body s nápisem,,Moje maminka nepotřebuje tvoje rady, rozumí mi líp než ty"

Toto je strašné, fakt strašné, jak si to někdo může vůbec dovolit. Když nepotřebuje rady a je tak drzá to nechat dítěti vytisknout na oblečení, ať si tedy poradí sama i s hlídáním…Některé si absolutně neuvědomují, že ty šílené, příšerné, zlé a já nevím jaké tchýně vychovali jejich protějšky, které milují a zřejmě se tedy i dobře chovají…Pane Bože, už to tu píšu po několikáté, mám dva syny a modlím se, co je jednou přivedou za snachy. Od e-mimina se nezavděčím absulutně s ničím :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
7.2.17 15:46

@Adinka_2012 Já se tady vždycky směji tomu, že holky píší, jak mají strašlivou tchýni, hloupou, zlou, špindíru apod. Nevylučuji, že to tak nemůže být, ale jak to, jak díš, že tedy vychovaly toho jejich skvělého manžela. Nebo, že by zas tak ti manžové skvělí nebyli? :think: A taky by si měly holky uvědomit, že ten jejich maličký drobeček, má tchýniny geny a jednou v dospělosti to může být povahově klidně její kopie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
7.2.17 17:19
@boball píše:
@Adinka_2012 Já se tady vždycky směji tomu, že holky píší, jak mají strašlivou tchýni, hloupou, zlou, špindíru apod. Nevylučuji, že to tak nemůže být, ale jak to, jak díš, že tedy vychovaly toho jejich skvělého manžela. Nebo, že by zas tak ti manžové skvělí nebyli? :think: A taky by si měly holky uvědomit, že ten jejich maličký drobeček, má tchýniny geny a jednou v dospělosti to může být povahově klidně její kopie :mrgreen:

No já nevím, ale podle mě neplatí, že skvělá matka rovná se skvělé děti a mizerná matka rovná se mizerné děti, často je to všelijak namíchané, výchova něco sice ovlivní, ale není to podle mě nejzásadnější faktor. A taky mě napadá, že dobrá matka nemusí být vždy dobrá tchyně, zatímco mizerná matka může být v pohodě tchyně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.2.17 17:22
@hrdas píše:
no ono to bylo o něco složitější s mou tchýní a je..Kolikrát na mě totiž křičela i před dětmi, at jsem vlstně vděčná, že si mě její syn vzal i když jsem byla rozvedená a s klukem..když přišla na návštěvu, hodila mi pomeranče na stůl (podotýkám, že jsem nic nechtěla a nechci..) se slovy..příště ti snad koupí vaši :nevim:.Syn je už dospělý, ona ho opravdu zná od jeho dvou let. Každý máme povahu jinou, to je pravda..ale co ona dělala za scény, rozhádala celou rodinu, bylo jí jedno, že křičí na nás i před dětma, až ji manžel vyhodil. Vidí pouze svou vlastní vnučku..no a s těma dárkama..dává je opravdu se slovy..tady to mát, když jsou ty vánoce a jsem zvědavá, co dostanete od vašich…

rodinu si nevybíráš, tu tak nějak dostaneš k partnerovi, někdy takhle osud spojí lidi, co by za jiné situaci na sebe ani nepromluvili. A proto je potřeba neužírat se chováním jiných lidí, pak má člověk svatý klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.2.17 17:24
@Adinka_2012 píše:
Toto je strašné, fakt strašné, jak si to někdo může vůbec dovolit. Když nepotřebuje rady a je tak drzá to nechat dítěti vytisknout na oblečení, ať si tedy poradí sama i s hlídáním…Některé si absolutně neuvědomují, že ty šílené, příšerné, zlé a já nevím jaké tchýně vychovali jejich protějšky, které milují a zřejmě se tedy i dobře chovají…Pane Bože, už to tu píšu po několikáté, mám dva syny a modlím se, co je jednou přivedou za snachy. Od e-mimina se nezavděčím absulutně s ničím :,(.

už posté si mnu ruce, že mám holky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
7.2.17 17:37
@terinka4444 píše:
už posté si mnu ruce, že mám holky :mrgreen:

Jenom se nechlub :mrgreen:, moje bývalá skorotchyně často perlila a pamatuju na její hlášku, že by byla raději, kdyby její syn byl gay, protože by se nemusela bát, že si přivede nějakou čůzu (za celý svůj život si do té doby přivedl pouze mě). :mrgreen: Já jen, že si i dcery můžou přivést nějakou tu čůzu třeba i s pěti dětmi různého původu. :mrgreen:
Ale přeju ti spořádané zetě, to je jasný. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.2.17 17:40
@Martina D. píše:
Jenom se nechlub :mrgreen:, moje bývalá skorotchyně často perlila a pamatuju na její hlášku, že by byla raději, kdyby její syn byl gay, protože by se nemusela bát, že si přivede nějakou čůzu (za celý svůj život si do té doby přivedl pouze mě). :mrgreen: Já jen, že si i dcery můžou přivést nějakou tu čůzu třeba i s pěti dětmi různého původu. :mrgreen:
Ale přeju ti spořádané zetě, to je jasný. ;)

ty fole, čůzu :cert: já čůzu fakt nechci :cert: :cert: :cert: já mám čůz plná zuby :mrgreen: no ta starší už je na chlapce jaksi :mrgreen: amalá strašně miluje Šimonka ze školky, prý si ho vezme za manžela :mrgreen: Takže Pán Bůh se mnou a čůzy pryč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
7.2.17 18:05

@Adinka_2012 Klídek, neděs se, podle emimina bych byla taky bez sebe. Ale jsou na světě jak normální tchyně, tak normální snachy. neboj, při trošce štěstí narazíš taky na fajn kamarádku. A máš šanci cca 1:3! Fakt že jo! Přes 70%! snach vychází se svými tchyněmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
7.2.17 18:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
11.2.17 19:07

@Adinka_2012 ono by si možná chtělo přečíst to co jsem psala dál v komentářích.. Možná by jste pochopila, že to nebylo myšleno, tak jak to vyznělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
11.2.17 19:12

@AjaF když už tady začínáte číst komentáře, tak prosím všechny.. Protože v dalším jsem psala, že mi přijde že tchýně má za neschopnou mě a body jsem koupila z trucu ale nikdy bych ho neoblekla ;) Tak prosím si ten komentář najděte protože tam je to vysvětlené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.2.17 19:48
@077lenka píše:
@AjaF když už tady začínáte číst komentáře, tak prosím všechny.. Protože v dalším jsem psala, že mi přijde že tchýně má za neschopnou mě a body jsem koupila z trucu ale nikdy bych ho neoblekla ;) Tak prosím si ten komentář najděte protože tam je to vysvětlené

Promiň, ale tomu máme věřit? Žes koupila dítěti body, aby leželo ve skříni?
Možná jsi změnil názory, potom, co tě tu ten nápad nikdo nepochválil. To je vlastně dobře a kdybys to upřímně napsala, vážila bych si tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
11.2.17 21:02
@Bábrdl píše:
Promiň, ale tomu máme věřit? Žes koupila dítěti body, aby leželo ve skříni?
Možná jsi změnil názory, potom, co tě tu ten nápad nikdo nepochválil. To je vlastně dobře a kdybys to upřímně napsala, vážila bych si tě.

Aha :D tak určitě jsem to nepsala kvůli tomu, že vás to tady pobouřilo ;) třeba si tomu nevěřte ale nejsem tak pitoma abych to malému oblékala ;) když jsem to viděla na netu, tak mi to přišlo drobet vtipný ale určitě mu to nedám a to ne kvůli tomu vašemu vyjádření :D prostě už mi to přišlo blbí, když jsem to viděla. Mám ho zabalené ve skříni a fakt nebylo tak drahé aby miho bylo lito

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.17 23:56

Moje tchyne delala rozdil mezi vlastnimi detmi, vydrzela jsem to rok a pak jsem bouchla jako kamna. Nikdy nase druhe ditko nepovozila, s nicim nepomohla, nikdy nemela zajem hlidat, ucastnila se vsech oslav druheho ditka-krtiny, vitani obcanku apod., ale nedala male zadny darek a mnohdy kazila atmosferu hloupou reci napr. o tom, jak ona neni babicka. Vyvrcholilo to tim, ze narozeniny slavila nase ditka spolecne a ona poprala na te oslave jen starsimu(jsou od sebe presne 3 roky, takze se slavila 1 a 4 dohromady)…asi po 14 dnech po oslave nas prisla navstivit a starsi ditko se ji pta: jdes poprat male? Jeste jsi neprala? Odpovedela NE…v tom se ve mne uvarila voda a vmetla jsem ji vsechno, co za posledni rok vyvadela, byla jsem durazna, ale ne sprosta…od te doby k ni mam naprosto chladny vztah, jsem k ni slusna, stale ochotna, ale myslim si o ni svoje.Po mem vystupu donese male i vyzivu :), ale s hlidanim jen slibuje a stejne si pro decka neprijde. Tchyne je velky egocentrista…treba zkus nejak opatrne s ni pohovorit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová