Prosím o radu tchýně a vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
6.2.17 16:17
@077lenka píše: Dokonce jsem malému koupila body s nápisem,,Moje maminka nepotřebuje tvoje rady, rozumí mi líp než ty"

Ty jsi teda…Fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 16:20
@Mar__tanka1983 píše:
nejsem urážlivá, ale popravdě, kdyby mi snacha dala dítě prvně na hlídání s takovýmhle bodýčkem, nooooo…asi bych to ořvala… :think:
Jako né že bych se jednou chtěla mladejm do něčeho montovat (ale bůhví, jaká budu), ale tohle by mě teda hodně rozhodilo sandál…

To je fakt neskutečný. :,( To by mě zajímalo, co by holky dělaly, kdyby vnouče v takovém bodyčku strčila švagrová na hlídání jejich mamince. To by byla hned diskuze „švagrová je krva, rozbrečela mámu.“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 16:21
@terinka4444 píše:
Strašný tohle, díky bože za dcery.

To je pravda. Holky se mámy většinou zastanou, synové to mají těžší, protože když mají jiný názor než manželky, hned mají na talíři, že jsou mamánci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
6.2.17 16:23
@Bábrdl píše:
To je pravda. Holky se mámy většinou zastanou, synové to mají těžší, protože když mají jiný názor než manželky, hned mají na talíři, že jsou mamánci.

to je presny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
6.2.17 16:24

Jak to tu ctu tak chudinky tchyne, doufam ze mi malej jednou pritahne normalni snachu, krtera me nebude verejne pomlouvat ze ji na vnoucka malo prispivam, nebo se moc staram :roll: u nas je teda normalni ze obe babicky pohlidaji kdyz nutne potrebuju, ze koupi neco pro radost, obcas prispeji, ale nikoho o nic neprosim a nikomu nic nevnucuju. A este zajimavy ze ta spatna je vzdycky jenom tchyne, druha babicka vetsinou pomluvam unikne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
6.2.17 16:25

@lauraka @Bábrdl chce se mi napsat „bože chraň, aby mi syn někdy dotáhl domů takovou nějakou krá**“, ale to by zase bylo přednasazování na snachu, že?? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 16:28
@Kriss Tina píše:
Jak to tu ctu tak chudinky tchyne, doufam ze mi malej jednou pritahne normalni snachu, krtera me nebude verejne pomlouvat ze ji na vnoucka malo prispivam, nebo se moc staram :roll: u nas je teda normalni ze obe babicky pohlidaji kdyz nutne potrebuju, ze koupi neco pro radost, obcas prispeji, ale nikoho o nic neprosim a nikomu nic nevnucuju. A este zajimavy ze ta spatna je vzdycky jenom tchyne, druha babicka vetsinou pomluvam unikne…

To víš. Klasické emimino.

Mamka by pro děti dýchala a je tu vždycky pro ně.
Tchyně je na dětech závislá a hraje si na maminku.

Mamka by se jim chtěla víc věnovat, ale nemůže, má to vážně těžké, protože bla bla.
Tchyně je líná, bydlí kousek, ale nezeptá se, stěžuje si, kolik má práce, ale já dobře vím, že bla bla.

Mamka udělala chybu, ale ona je holt taková, vím, že má vnoučata ráda.
Tchyně udělala chybu, končím s ní, děti už neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.17 16:29

Hele, já mám mamninku, nemocnou, 3.stupeň invalidity, pomáhám jí i s koupáním, autem už nesmí jezdit, nemyslitelné, bydlí vedle mě a já se o ni starám, moje dcera 10 let pomáhá, zapojuje se i ta malá pět let, alespoň nosí, podává a podobně. K vnučkám má krásný vztah, miluje je a ony jí, a ano, podtrojuje jim, tedy v rámci jejich možností alá koblížek, ne exotické dovolené. Pak mám bráchu se skoro ročním chlapečkem bydlícího cca 25km od nás, co sem přijede na dvě hodiny jednou za 14 dnů nebo taky jednou za měsíc, protože nemají čas( u maminky švagrové, kam taky musí sutem, jen o těch 10km méně) jsou pečení vaření. Jak myslíte, že bude vypadat vztah babičky a vnoučka oproti vztahu babičky a vnuček? Mám švagrovou fakt hodně ráda, ale co je její dítě na světě, tak to sleduju, skoro cokoliv máma řekne v dobrém, je hozen obličej, to co radila mně jako dceři, teď prostě radí snaše, a zatímco já v pohodě, jí to není moc po chuti. Máma už se bojí říct cokoliv, a to není prudící babička, veškeré návštěvy jsou u mě za mé asistence, ale z jejího pohledu jistojistě je, alespoň podle toho tváření se. Před dítětem to tak nebylo, nevím, proč se snachy s porozením dítěte mění, a některé ještě před dítětem, kupují debilní bodýčka a dopředu se radují, jak babka ostrouhá, rptoože hurá, šestinedělí, mám výmluvu, budu doma a babka má smůlu. Kde se to v těch lidech bere? A nejúsměvnější je to u matek chlapečků, které jednou budou ve stejné pozici :mrgreen:
Chtěla jsem neanonymně, ale raději anonym, švagrová je tady tak, tak přestože jí máme hodně rády, aby nebylo zle.

• Citovat
  • Upravit
69235
6.2.17 16:31
@Bábrdl píše:

přesně a ještě chlap nic neudělá, nezastane se mě, je na straně mámy, nic s tím nedělá a bla bla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 16:34
@terinka4444 píše:
přesně a ještě chlap nic neudělá, nezastane se mě, je na straně mámy, nic s tím nedělá a bla bla

V tomhle kontextu bylo dost dobrý. „Tchyně vozí malou ke své rodině, což jsou pro mě cizí lidi. Chlap to nechce řešit.“

Chápeš, že chlap nechce řešit, že jeho matka ukáže jeho dítě jeho babičce?!!! Jako to, že nevidí, jaký je to zásadní problém!!! :mrgreen:

A když jsem psala, že přeci ta „cizí paní“ je prababička toho dítěte, dotyčná mi napsala, pro mne je to prostě cizí člověk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.2.17 16:38
@Bábrdl píše:
V tomhle kontextu bylo dost dobrý. „Tchyně vozí malou ke své rodině, což jsou pro mě cizí lidi. Chlap to nechce řešit.“

Chápeš, že chlap nechce řešit, že jeho matka ukáže jeho dítě jeho babičce?!!! Jako to, že nevidí, jaký je to zásadní problém!!! :mrgreen:

A když jsem psala, že přeci ta „cizí paní“ je prababička toho dítěte, dotyčná mi napsala, pro mne je to prostě cizí člověk…

to si děláš s prominutím prd.el, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.2.17 16:39

Čtu diskuzi a mám z toho pocit, že tady jde hlavně o peníze… ona za to nemůže že nemáš pro dítě fungujícího otce a žiješ v bídě :nevim:
já mám tchyni zlatou, ale nechovám se k ní takto, nepočítám kolik toho dala mému dítěti a kolik neteři…

• Citovat
  • Upravit
36556
6.2.17 16:40

@terinka4444 Ostatně jako mamánek byl jednou odsouzený i chlap, který odmítl dát osmdesátiletou matku do ústavu, když s ní jeho žena odmítla žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.2.17 16:43
@Anonymní píše:
Hele, já mám mamninku, nemocnou, 3.stupeň invalidity, pomáhám jí i s koupáním, autem už nesmí jezdit, nemyslitelné, bydlí vedle mě a já se o ni starám, moje dcera 10 let pomáhá, zapojuje se i ta malá pět let, alespoň nosí, podává a podobně. K vnučkám má krásný vztah, miluje je a ony jí, a ano, podtrojuje jim, tedy v rámci jejich možností alá koblížek, ne exotické dovolené. Pak mám bráchu se skoro ročním chlapečkem bydlícího cca 25km od nás, co sem přijede na dvě hodiny jednou za 14 dnů nebo taky jednou za měsíc, protože nemají čas( u maminky švagrové, kam taky musí sutem, jen o těch 10km méně) jsou pečení vaření. Jak myslíte, že bude vypadat vztah babičky a vnoučka oproti vztahu babičky a vnuček? Mám švagrovou fakt hodně ráda, ale co je její dítě na světě, tak to sleduju, skoro cokoliv máma řekne v dobrém, je hozen obličej, to co radila mně jako dceři, teď prostě radí snaše, a zatímco já v pohodě, jí to není moc po chuti. Máma už se bojí říct cokoliv, a to není prudící babička, veškeré návštěvy jsou u mě za mé asistence, ale z jejího pohledu jistojistě je, alespoň podle toho tváření se. Před dítětem to tak nebylo, nevím, proč se snachy s porozením dítěte mění, a některé ještě před dítětem, kupují debilní bodýčka a dopředu se radují, jak babka ostrouhá, rptoože hurá, šestinedělí, mám výmluvu, budu doma a babka má smůlu. Kde se to v těch lidech bere? A nejúsměvnější je to u matek chlapečků, které jednou budou ve stejné pozici :mrgreen:
Chtěla jsem neanonymně, ale raději anonym, švagrová je tady tak, tak přestože jí máme hodně rády, aby nebylo zle.

Však ona sama nejspíš uvidí, jaké to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
6.2.17 16:45
@Bábrdl píše:
To víš. Klasické emimino.

Mamka by pro děti dýchala a je tu vždycky pro ně.
Tchyně je na dětech závislá a hraje si na maminku.

Mamka by se jim chtěla víc věnovat, ale nemůže, má to vážně těžké, protože bla bla.
Tchyně je líná, bydlí kousek, ale nezeptá se, stěžuje si, kolik má práce, ale já dobře vím, že bla bla.

Mamka udělala chybu, ale ona je holt taková, vím, že má vnoučata ráda.
Tchyně udělala chybu, končím s ní, děti už neuvidí.

Jako v něčem máš určitě pravdu. Já to vidím tak, že tchyně často nemá snachu ráda ještě dřív, než ji osobně pozná, aspoň já to tak vždy měla. :-( Nic jí není dobré, vypráví synovi před partnerkou, že se nemá ženit, protože to dnes není moderní a je to finančně nevýhodné, dodává, jak její syn jde do nejlepších let, zatímco jeho partnerka ve 25 letech začíná stárnout a má se zatraceně snažit, aby o jejího syna nepřišla a podobné nesmysly. To se pak ty vztahy komplikují. Já nejspíš budu mít taky jednou snachu, protože mám syna, tak už plánuju, že ji jednou přijmu nadšeně a budu se ze všech sil snažit, abych ji měla ráda.

Příspěvek upraven 06.02.17 v 17:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová