Prosím o radu..exmanžel a naše dítě.

836
30.6.10 10:29

Prosím o radu..exmanžel a naše dítě.

Prosím o radu.Už jsem zoufalá :cry: .
Exmanžel chce malého(14měsíců) na víkend a osamotě.Prozatím návštěvy fungovaly tak,že ex napsal že by chtěl vidět malého a den návštěvy a já vždy souhlasila.Někdy to bylo jednou za 14dní jindy jednou za měsíc(už v těhu co mě opustil,mě upozorňoval,že nebude mít čas).Nejdříve návštěvy probíhaly tak,že jsem tam byla i já.Poté jsme zkoušeli aby šel s malým na procházku sám..zhruba tak na hodinu až dvě.Jenže malý celou dobu plakal a pak bylo děsný s ním zajet do normálních kolejí.Nyní už dva víkendy chce malého sám.Minulý jsem poprvé řekla,že již máme plán a aby jsme se domluvili na jindy.Odezva byla,že mu to dělám naschvál.Teď už mi vyhrožuje soudem.A to jen proto,že jsem mu řekla,že klidně malého vidět může,ale že s ním nikam nepojede a ani že já nepojedu.Malý není moc cestovací a ex chce jet k němu na chatu vzdálenou 1,5hod.Nevím co dělat :-( .Poraďte jak to chodí u Vás nabo co by jste dělali.Ještě dodám,že když mu napíšu,že je malý nemocný,tak žádná reakce..sms ani volání jak se malý má také žádné,Jediné co umí je jednou za měsís napsat chci malého vidět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.6.10 10:54

Ahoj
Mám spíš zkušenosti " z druhé strany stolu ",zajdi na OSPOD a poraď se tam se sociální pracovnicí. Dnes se dbá na to, aby dítě do 3 let bylo odtrženo od matky jen na dobu nezbytně nutnou, dbá se na dlouhodobé kojení. Ex si může vyhrožovat soudem,jak chce. Myslím, že si vysoudí jedno,2 odpoledne v týdnu a jeden den o víkendu za 14 dní - bez noci.
U dítěte do 2 - 3 let si otec těžko vysoudí víkend,někdy jednu noc,někdy ne.

Na OSPOD poradí, na co máš právo a na co ne. Sociální pracovnice má zkušenosti, jak podobné soudy dopadají.
Záleží taky na konkrétním soudci,jak situaci posoudí, není to jen o zákonech a paragrafech.

Kdekoliv ale musíš vystupovat tak, že Ti jde hlavně o dobro dítěte.

Sama za sebe - chápu Tě. V té době jsem své dítě ještě kojila a to dost často, trpělo silnou separační úzkostí, nikomu bych ho nedala, maximálně na procházku.

• Citovat
  • Upravit
836
30.6.10 11:35

Děkuji za radu :-) .Hned je mi trochu lépe.Myslím,že ex nejde vůbec o malého..myslí jen na svoje potřeby a nehledá žádné jiné východisko.Já se snažím vyhovět,ale nebudu to dělat na úkor malého.Nejhorší je,že mě jako matce se mu ho ani nechce dávat..,ale ne proto,že by jsem malého nechtěla pustit ze svého náručí,ale proto,že se o něj vůbec nezajímá.Žádná snaha o nic..přebalování,krmení..nic.A to pro něj nemá ani vybavení.Vůbec neví jaké mám priority ve výchově..nezajímá se o to.Proto mám obavy,aby vůbec malého zvládl.Vždyť nemluví a pokud mu nebude rozumět jeho potřebám,tak malý bude trpět a to já nedopustím!Stějně to aní není z jeho hlavy..vše komponuje ex tchýně.Ona malého chce vidět,ale napíše jen na narozeniny..a to je vše.Prostě už jsem zoufalá a chci se dohodnout normálně,ale bojím se,že to nepůjde. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.10 12:38

Ahoj, úplně vím, co cítíš. buď prozatím ráda, že to zvládáte takhle. s tím nocováním - je malý. já bych ho taky nedala. my máme s ex chlapečka 22 měsíců, styk určený soudem od jeho 8 měsíců a musela jsem ho dát i přes kojení. že si má malý zvykat. vše, co bude jen malinko vypadat proti jeho přání bude 100% tvůj naschvál a to že mu chceš jen ubližovat. tak to chodí s těmi, co si myslí, že jsi ta nejhorší, když myslíš na malého a ne na „tatínka“. takže celkem peklo, tedy u nás. proč ale ženy odchází od tatínků svých dětí? to se nikdo neptá.
sociálka nemusí vždy stat na straně dítěte, zvlášť jestli si ten tvůj umí hrát na ukřivděného a tak. radím právníka hned k prvnímu jednání a hlavně právníka, který umí řešit spory a jen tak někomu na řečičky nenaletí.zadarmo tyhle služba nejsou, ale zase to zvládnete líp. a až to bude přiklepnutý soudem, budeš ho muset vydávat podle rozsudku, když je nemocný ne, ale takové "banální " nachlazení (podle mého exota) není nemoc. tak na to taky pozor.
v příspěvku tady je napsáno, že ti na OSPOD poradí, někdy taky neporadí a vypoklonkují tě s tím, že nemají na starosti jen tebe. ale možná jsi kurážnější a tohle nedovolíš.
no třeba se ten tvůj trochu nad tím vším zamyslí a zvládnete to hravě. tak hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
43031
30.6.10 16:45

no ja si myslim, ze z jeho strany je to opravneny pozadavek, je to tatinek. meli byste si spolu promluvit o tom, ze nema rad cestovani a neni jeste na nej tolik zvykly a postupne oboje nacvicit a pak ho pujcovat.
urcite bych nesla cestou lzi a vymluv, ublizis tim vam vsem
dite tatinka potrebuje a z vlastni zkusenosti vim, ze neni nic hnusnejsiho, kdyz jeden rodic intrikuje proti druhemu
myslim si, ze by ses mela prekonat a jet na chatu s nimi. a treba jen dohlizet na to, jestli se tatinek spravne stara, pripadne radit

nejde jen o to, ze tatinek nyni asi nic nevysoudi - pozdeji vysoudi - a opravnene. A jak bude potom malemu, kdyz diky tvym intrikam nebude tatinka ani znat, mozna se ho bude i bat a najednou u nej bude met byt cely vikend?

chlapecek ma pravo na sveho tatinka, na tatinka, ktereho se nebude bat, bude mu duverovat, bude s nim zazivat ruzne dobrodruzstvi a bude s nim delat jine veci, nez s maminkou - a to ho musis naucit ty - at sveho ex jakkoliv nesnasis - nemela bys dopustit, aby se to preneslo na vase dite.

to je muj neodborny nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
1.7.10 09:01
Pudloslava píše:
no ja si myslim, ze z jeho strany je to opravneny pozadavek, je to tatinek. meli byste si spolu promluvit o tom, ze nema rad cestovani a neni jeste na nej tolik zvykly a postupne oboje nacvicit a pak ho pujcovat.
urcite bych nesla cestou lzi a vymluv, ublizis tim vam vsem
dite tatinka potrebuje a z vlastni zkusenosti vim, ze neni nic hnusnejsiho, kdyz jeden rodic intrikuje proti druhemu
myslim si, ze by ses mela prekonat a jet na chatu s nimi. a treba jen dohlizet na to, jestli se tatinek spravne stara, pripadne radit

nejde jen o to, ze tatinek nyni asi nic nevysoudi - pozdeji vysoudi - a opravnene. A jak bude potom malemu, kdyz diky tvym intrikam nebude tatinka ani znat, mozna se ho bude i bat a najednou u nej bude met byt cely vikend?

chlapecek ma pravo na sveho tatinka, na tatinka, ktereho se nebude bat, bude mu duverovat, bude s nim zazivat ruzne dobrodruzstvi a bude s nim delat jine veci, nez s maminkou - a to ho musis naucit ty - at sveho ex jakkoliv nesnasis - nemela bys dopustit, aby se to preneslo na vase dite.

to je muj neodborny nazor

Pudloslavo možná jsi mě nepochopila…já nejsem proti návštěvám ani pozdějšímu víkendu.Jde mi o to,že ex se nezajímá o nic co s malým souvisí..nemoci,hry,pokroky atd.Natož se o malého starat..přebalovat,krmit.A příležitost k tomu měl..navštěvoval malého i u mě doma.Můj postoj je,že pokud se nenaučí o malého starat a nebude jezdit častěji,tak žádný víkend nebude.Příležitost k návštěvám má.Podotýkám,že pouze jednou jsem již měla v jeho termínu svůj program.Jenže ex během měsíce navštíví malého jednou max dvakrát.Což mi přijde pro malé dítě,které ještě nemá dlouhodobou pamět velmi málo.Navrhovala jsem ex aby jezdil častěji a i na delší dobu,ale většinou nemá čas a nebo pospíchá.Tak myslím,že chyba není na mé straně. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.10 12:13

Ahoj monapupp,
já s tebou souhlasím. to že jednou máte něco naplánovaného neznamená proti tatínkovi nic. a také bych nevěřila tatínkovi, který tě těhotnou opustí. to že na sebe mají vzájemné právo je jedna věc, jak využít toto právo je věc druhá.
podle mých zkušeností je chlapeček na celý víkend opravdu malý a jestli není zvyklý být bez tebe, mohlo by mu to ublížit. to, že se po jeho návštěvách pak potřebuje zajet do svých kolejí také o nščem svědčí. takže pudloslavu posť z hlavy. ta ať je ráda, že nemá špatné zkušenosti.
to že máš strach o malého je přirozené, člověk který vidí dítě dvakrát na dvě hodiny v měsíci, mu nemůže automaticky rozumět, i když je to náhodou jeho tatínek.
zkuste to probrat, zkuzte to bez soudu, protože pak to bude horší. to že se najednou staví tak, že máš něcop proti němu,je jen mužská blbost a ješitnost. proč bys nemohla mít s malým plány. ať si přijde jindy, když to jde a jestli se dohodnete, že mu ledasco vysvětlíš, pomůžeš a tak, může častěji. až se přesvědčíš, že je na něho opravdu spolehnutí (jídlo, bezpečí a tak), tak proším klidně celý víkend, když se domluvíte. ale teď je na víkend opravdu malý. soudci jsou jen lidi. u nás to běží tak rychle, že je jim jedno, jak se děti u tatínka mají do té doby, než skončí v nemocnici a pak ještě řekne OSPOD, že je to vina maminky, protože dítě není připravené na bůh ví jaké „dovádění“ s tatínkem. no nic, věřím, že to zvládnete a bude líp.
 Hanka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí