PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20647
13.8.07 13:12

Tak jsem se vrátila po 3 hodinách od lékaře, jsem totálně otrávená… Všude plno důchodců a cigánů a čekací doba přes hodinu. Navíc mě doktorka poslala ještě na další krevní odběry kvůli těm modřinám, prý jestli nemám poruchu srážlivosti. Takže zítra na odběry a pozítří zase k doktorce :( . Aspoň EKG mám za sebou a v pořádku…

Ad váha: Doufám, že se to zase ustálí a nepoleze tak nahoru. Přijde mi, že ani moc nejím a jinde než přes břicho jsem moc nepřibrala. A to jsem si představovala, že přiberu za celé těhotenství jen 10 kg… :roll:. Ale sestra na kardiologii se mě dneska ptala, kdeže to břicho schovávám, že to na mě skoro nejde vidět na to, že jsem v 6. měsíci. Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
13.8.07 13:22

Ahoj holky.
Tak jsem zpátky z kontroly. Vše je o.k. To,že cítím malého dole může být tím,že „sedí“ a kope mě nožkama. Sestřičce se podařilo vzít mi krev hned na poprvé.A celou zkumavku. Hurááá.Posledně to bylo jen půl ml.
Ten test na cukrovku se dá odmítnout jako jakékoliv vyšetření,ale s podpisem.A prý se těhu cukrovka nemusí dát zjistit z moči.Tak jsem se teda nechala objednat na středu.Bléééé. Nějak to přežiju. Jen je na ho…,že se po ránu nemůžu ani napít.No potom poreferuju. :wink:

Ivčo ,prosím hodit do tabulky,že další KO je 10.9. i s ultrazvukem. Dík.

Ad váha…já mám necelých 7 Kg nahoře :oops: .Přesněji 6,7 Kg. :wink:

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
13.8.07 13:51

ahoj holky,
gratulace ke kontrolám.

Inge - my jsme na tom stejně, taky se nemůžeme dohodnout na jménu, taky bychom chtěli, aby dítě mělo svátek v létě a taky se mi líbí jméno Ondra :-). Marek chce Čendu, ale já s tím moc nesouhlasím, tak uvidíme. Však je ještě času.

Martina - 4kg není rozhodně moc, spíše naopak, ale je to děsně individuální, jak pravil můj Dr a každý přírůstek je prý OK. Já na poslední kontrole měla jen 2 kg navíc a teď už mám skoro 6, což je děsný. Za dva měsíce 4 kg :-)
Mám dotaz - co je to lekvarik?

Díky za názory na postýlku. Tak asi dám přednost tomu stahování.
Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
13.8.07 13:54

Ahoj holky,
tak mam dnešní kontrolu taky úspěšně za sebou,na další jdu za 4týdny.Dostala jsem žádanku na ten test na cukr,tak jsem se šla objednat,ale maj dovču 14 dní,musim počkat na konec srpna.
Váhu mam o 5 kilo vyšší než před těhu.Těch 5 klio je za posledních šest týdnů,doufam,že už se to trochu zmírní.
Postýlku máme po Verče bez stahovacího boku,dá se tam polohovat matrace.
Marti,bříško mam asi taky trochu větší,ale bude to tím,že už bylo i před těhu :lol:
Zatim pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
13.8.07 14:22

Ahoj holky,
add postýlka já mám vyhlédnutý rozměr 140×70, jdou z ní později odejmout bočnice a tím pádem jí využít jako junior postel. Jde polohovat matrace a vyndat dvě tyčky z jedné bočnice, ale stahovací není.. Je to opravdu problém ??
add váha mám nahoře 4 kila, ale tak nějak rozteklý všude. Ty co už děti mají, říkají, že jsem pořád hubená. ten kdo nerodil, říká, že už jsem „pěkná“ :lol: Ale zase mám 184 cm, takže ono se to víc rozloží než u menších holek.
a to nejdůležitější : dnes jsem byla na kontrole všechno OK, mimčo bylo v nepříliš dobré poloze pro UTZ, tím pádem nešlo změřit všechno a jdu znovu 21.8.2007. ale vypadá to na HOLČIČKU, jupííííííí. :D

všem blahopřeji k úspěšným kontrolám
ps: ještě k myčkám, já používám pěkně všechno zvlášť - sůl, leštidlo a gel na mytí Calgonit.
mějte se krásně.
 Alena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
13.8.07 14:33
Radka75 píše:
ahoj holky,
gratulace ke kontrolám.

Inge - my jsme na tom stejně, taky se nemůžeme dohodnout na jménu, taky bychom chtěli, aby dítě mělo svátek v létě a taky se mi líbí jméno Ondra :-). Marek chce Čendu, ale já s tím moc nesouhlasím, tak uvidíme. Však je ještě času.

Martina - 4kg není rozhodně moc, spíše naopak, ale je to děsně individuální, jak pravil můj Dr a každý přírůstek je prý OK. Já na poslední kontrole měla jen 2 kg navíc a teď už mám skoro 6, což je děsný. Za dva měsíce 4 kg :-)
Mám dotaz - co je to lekvarik?

Díky za názory na postýlku. Tak asi dám přednost tomu stahování.
Mějte se krásně

lekvarik???? :lol: :lol: :lol: je u vas dzem,marmelada........ :lol: alebo tak nejak…vies jemu vsetko trvalo od pocatia,tak preto je to lekvarik............... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
13.8.07 14:34

vsetkym blahozelam k uspesnym KO.......... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.07 16:22

Ahoj, dneska byl vyloženě kontrolový den :lol: Taky jsem jednu zmákla a zděsila jsem se, od poslední kontroly 3,5 kg nahoře. Celkem 5,5. No potěšily jste mě, že to není až tak strašné, ale raději se nedívám na metříky … Na test na cukrovku jsem se ptala, odmítla jsem to. Tak.

Zabulienka, MartinaSK - taky mám budoucí třeťačku. Pozorujete už na nich prepubertu? Já už občas jo :lol: :wink: A je to hrůza. S těma dalšíma už to určitě nebudu prožívat tak intenzivně. Aspoň doufám.

Necháme se napsat váhové přírustky do tabulky? :wink: Katka

• Citovat
  • Upravit
461
13.8.07 19:20

ahoj maminky.
Tak se po delsi odmlce hlasim,nejak nebyl cas.Dnes jsme byli na velkem ultrazvuku,ja se tak tesila,ze budu vedet,koho pak to tam mam a potvora mela nozicky u sebe tak nevim,ale zkoumam to tady doma mam to natocene,ale nic jsem nevykoumala.Jinak je vse ok vazi 380g,na jake ze to strane je ta tabulka vahy,nemam tam nejakeho burtika.Je holky ja to chci take vedet.Pujdem asi na ten 4D ultrazvuk,jinak umru zvedavosti ty brdo.Jsem rada ze je vse u vas vsech ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
13.8.07 20:02

Parfumelo.
Ta tabulky je na straně 84.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
13.8.07 20:07
anonymni píše:
Ahoj, dneska byl vyloženě kontrolový den :lol: Taky jsem jednu zmákla a zděsila jsem se, od poslední kontroly 3,5 kg nahoře. Celkem 5,5. No potěšily jste mě, že to není až tak strašné, ale raději se nedívám na metříky … Na test na cukrovku jsem se ptala, odmítla jsem to. Tak.

Zabulienka, MartinaSK - taky mám budoucí třeťačku. Pozorujete už na nich prepubertu? Já už občas jo :lol: :wink: A je to hrůza. S těma dalšíma už to určitě nebudu prožívat tak intenzivně. Aspoň doufám.

Necháme se napsat váhové přírustky do tabulky? :wink: Katka

ahoj Katka…

ja som si myslela ze bluznim ked som si to aj ja vsimla na mojej dcere,ze ju plieska puberta......... :roll: :lol:

ty brdo ..........za mojich cias nas to chytalo okolo 14........a nie okolo 8 rokov......... :lol:

s tymi vahovymi prirustkami nas chces stresovat??????? :lol: :lol: :lol:
teraz je to este ok.......ale pozdejsie tie kg budu same sa priliepat na nas.......... :! :lol: brrrrrrrrr......... :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
13.8.07 20:17

Martino - díky za vysvetleni, nějak mi to nedocházelo :-)

Alla - gratulace k holčičce :-)

a všem ostatním gratulace k úspěšným KO

Teď jsem slezla z váhy a mám 5,1kg navíc. Musím říct, že mi váha dost kolísá, včera to bylo 6 a to jsem dnes měla oběd v KFC a fidorku. No uvidíme, jestli v prosinci ještě projdu vchodovými dveřmi :-)

mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
13.8.07 21:01

Ahoj těhulky!

Teeda, vy jste toho napsaly, to je dobře :lol: ......

Všem moc blahopřeju k úspěšným kontrolám :srdce: … doufám, že my zítra taky tak dobře :lol:

My dneska neměli moc úspěšný den, sháníme manželské postele, oblítali jsme toho spoustu a bez valného úspěchu :evil: , postele, které se nám líbí stojí bez matrací a roštů 21.500 Kč, což si teda teď dovolit nemůžeme :evil: , tak bude muset přijít na řadu asi nějaký kompromis …
Ale aspoň něco se zadařilo, dnes jsme Honzíkovi objednali postýlku :lol: přijde do čtyř týdnů. Nakonec ne přes internet, ale u nás v obchodě, prohlédla jsem si ji live a super. Vyjde „jen“ o 300 kč více než přes internet, tak to není taková hrůza :wink: No a k tomu matraci, vybrali jsme kokos-molitan, tak snad bude dobrá.
Vybrali jsme tu 140×70 jak psala Alla, z ní se pak udělá ta junior postel. Allo , to že se nedá stahovat neřeším, právě proto že má dvě polohy matrace, a pak až bude prcek lézt, tak mu vyndám ty dvě tyčky, aby si mohl sám vylézt z postýlky. Četla jsem nějaké diskuse na toho téma - stahovací bok/vyndavací šprušle - no a holky psaly, že to stahování ani moc nevyužily a když jsem se koukala v obchodě o kolik to jde dát dolů, tak těch pár centimetrů ....... prostě myslím, že až takový problém to není.
ještě tu někdo řešil buk / borovice… taky jsem chtěla borovicovou, měli moc hezkou, ale Milan mi to rozmluvil (je trulář, tak jsem na něj dala :lol: ) … prý ty z měkkého dřeva (borovice atd.) časem „třepí“ a prcek by si lehce mohl zadřít třísku. Prý to nejde vybrousit do hladka jako tvré dřevo ikdyž se člověk snaží a lakování tomu „třepení“ zabrání jen na chvíli. No, kdybychom kupovali postýlku na dva roky, tak bych asi neřešila a vzala tu borovici, ale nám má vydržet šest let, tak jsme teda vzali bukovou.

No, taky jsem pokročili v zařizování ložnice, ale teď to bude stát na těch postelích :roll:

K těm kilům, jsem zvědavá, kolik mi zítra sestřička naváží :oops: , asi se nebude čím chlubit :wink:

Martina, s takovým „bruškem“ bych se taky chlubila :lol:

Alla , gratulace k holčičce! :srdce: ..... a holčičku už můžu napsat do tabulky???? Nebo to budete ještě měnit :wink:

Parfumelo , mimčo Vás pěkně napíná :lol: … příště bude určitě sdílnější :lol:

No, snad je to všechno co jsem chtěla ..... zase jsem se rozepsala…půjdu raději doplnit tablku :wink:

Tak dobrou a brzy ahoj I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
13.8.07 21:10

Ahoj holky.
Ratolesti už asi půl hodinky spí.Uf.I když dneska byli dost hodní. :D Kubík byl poprvé po prázdninách ve školce.Vypadal moc spokojeně.Tak mám radost.

Jinak děkuju všem za tipy k myčce.Ještě jedna otázečka. :oops: Když používáte tablety,neucpává se to?Dneska mi jedna paní říkala,že tím,jak jsou slisované,se špatně rozpouštějí a potom se ta myčka ucpává.Ale nevím,jestli je to problém pro servis, nebo se to dá odstarnit nějak po domácku.

Jdu péct buchtu.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
13.8.07 21:24

Přezdívka - jméno / věk / počet dětí / věk dětí / TP / KO

zabulienka - - / 30 let / 1 dítko / 8 let / TP 29.11. / holčička Emma * chlapeček Lukáš **

KalinkaIvča** - Ivana / 26 let / zatím nemá / TP 30.11. / KO 14.8. / chlapeček Honzík bramburka81 - Bára / 25 let / zatím nemá / TP 1.12. / KO 20.8. / chlapeček Matěj Inge - Kristina / 28 let / 1 dítko / 2 roky / TP 1.12. / KO 3.9., oGTT 21.8. chlapeček kitty25 - Petra / 29 let / zatím nemá / TP 4.12. / chlapeček Robin vladi1 - - / - / 1 dítko / 2 roky / 29.11./ TP 4.12. / 9.12. / UZ 24.9. Terulka - Tereza / 28 let / 1 dítko / 6 let / TP 5.12. / KO 5.9., oGTT 30.8. EvickaS - Eva / 28 let / 3 dítka / 9, 8, 4,5 roku / TP 6.12. /19.12. / chlapeček jirabobes - Jiřka / 28 let / 2 dítka / 4, 2 roky / TP 7.12. / KO+UZ 10.9. / chlapeček Radovan Aluška - Alena /29 let / zatím nemá / TP 8.12. / KO 17.8. Knoflice - Kateřina / 29 let / 2 dítka / - / TP 8.12. Radka75 - Radka / 32 let / zatím nemá / TP 12.12. / KO 17.8. / chlapeček Čenda MartinaSK - Martina / 29 let / 1 dítko / 8 let / TP 13.12. / 17.12. / KO 30.8. / chlapeček Jakubko Lena1 - Lenka / 29 let / zatím nemá / TP 17.12. / 4D UZ 13.9. Jitus1 - Jitka / 30 let / 1 dítko / 2 roky / TP 19.12. / holčička Klárka alla - Alena / 28 let / zatím nemá / TP 20.12. / KO 21.8. / holčička elle - Dáša / - / 1 dítko / 2 roky / TP 20.12. / holčička Simonka Sevca - - / 28 let / zatím nemá / TP 22.12. / KO 8.8., UZ 9.8. / chlapeček Alex Safira - Monika / 37 let / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / TP 23.12. / KO + oGTT 4.9. / holčička Vaneska Sabika - Hana / 24 let / 1 dítko / 2 roky / TP 24.12. /31.12 / KO 22.8.
Parfumela - Míša / 24 let / zatím nemá / TP 30.12. / KO 27.8.
Markýsek - Markéta / 33 let / 1 dítko / 15 let / TP 31.12.

Zjištěné pohlaví miminek - holčičky 4 : chlapečci 9 : překvapení 6

1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0

• načítám...
  • Citovat