PROSINEC 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1999
9.8.07 21:50

Ahoj holky,
my máme komodu, která je ale krátká, tak jsme na ni přidělali větší desku a na tu pak položím přebalovací podložku, ještě zbyde místo na kosmetiku, pleny a další věci. S Baruš jsem to tak měla a všechno bylo pěkně po ruce. ALe někdo má podložku danou na posteli, určitě se to tak dá taky řešit :wink:

Vladi , jste šikulky, tak teď pěkně odpočívej.

Holky, na test na cukrovku chodí všechny těhulky? V minulém těhu jsem na něm nebyla a teď mi o něm dr. taky neříkala.

Pohyby jsou taky cítit podle toho, kde je mimčo v bříšku. Nevím, jak to napsat, prostě podle toho, jestli kope dovnitř nebo ven :)

Čekám, jestli u nás taky začne pršet. Zatím nic, jen fouká vítr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
10.8.07 09:18

cukrovka je povinná pro všechny. je to nebezpečné, kdyby ti to zjistili. to se na to určitě zeptej. kolegyně jí má a musí držet dietu, když jí to špatně dopadne, tak píchat inzulin, dítě pak prý může mít problémy u porodu.

jinak podložka - už mám krásnou zelenkavou, dám jí na skříňku, co už máme, pult nechci, co pak s ním. dá se to zvládnou všeliak, kámošky používali stůl a taky přežily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
10.8.07 10:57

Ahojky!

K podložce...... taky nemám pult, koupila jsem přebalovací podložku se zpevněnými zády - taky zelenkavou :lol: , je super, na koupání si ji přenesu kam potřebuju, jinak ji budu mít asi na skříňce přes postýlku, jak se bude hodit.

Jo a ten test na cukrovku dříve býval povinný pro všechny, teď jsem někde četla, že někteří dr. o něj u vybraných maminek ustupují, když nemají předpoklady ...... myslím, že to je u maminek nižšího věku, bez diabetu v anamnéze, s normální váhou před otěhotněním, ještě možná něco, už nevím.
Každopádně při pozitivním testu na těhotenský diabetes má maminka špatný metabolismus nejen cukrů, ale i bílkovin a tuků, to má samozřejmě vliv na plod, nejčastěji se pak rodí velká miminka - taková ta pětikilová.

Normální hodnoty při testování : první hodnota nižší než 5,5 mmol/l, po první hodině nižší než 8,8 a po druhé hodině nižší než 7,7 mmol/l. Test se má správně dělat mezi 24. a 28. týdnem těhotenství.

Ještě jsem koukla na internet a pěkně je to zpracované na těchto stránkách, kdyby to někoho zajímalo:
 http://www.fnmotol.cz/…diabetes.php?…

Zatím pa I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
10.8.07 11:02

Ahoj holky.
Mám dotaz k tomu testu na cukrovku.Jak to,že teď je to povinné a ještě před 3 lety nebylo?
Sestřička mi říkala,že se to dělá proto,že v EU je to povinné.Ale do té doby se to dělalo jen těm,kteří mají cukrovku v rodině.Proč by měli trápit i nás, u kterých je to v pořádku? Jsem z toho jelen. :nevim: Nejraději bych se tomu vyhla.

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
10.8.07 11:08

Přebalovací podložka
Koupila jsem (už po třetí) přebalovací podložku v Ikei.
www.ikea.com/…cts/70025318
Po „znečištění“ se jednoduše osprchuje a pověsí na šňůru.Do dalšího přebalování uschne. :wink: Mám ji (teda budu ji mít) v koupelně na pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
10.8.07 12:21

ahoj holky,
co se týká pohybů, pořád nic a to jsem se včera vážně snažila „naslouchat“. V PO jdu na kontrolu, tak snad bude všechno OK a hlavně se dozvím co to bude :D
Co se týká přebalovací podložky, tu už mám koupenou, bílo-žlutou a s žirafou :) Mám vyhlédnutý celý dětský pokoj v Kika, součástí je i prostorná komoda, která má nahoře i takový pultík. V momentě kdy už není potřeba, jde sundat a komoda slouží dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
10.8.07 13:29

Ahojky,

to jsem zvědavá, jak s testem dopadnu. Další kontrolu mám za 14 dní, třeba mi k tomu doktorka něco řekne. Díky za odpovědi :wink:

Už mi dorazily písemné výsledky z amnia :potlesk: Čekala jsem, že to bude obsáhlejší, ale je toho jen na část listu A4. Nevadí, hlavně, že píšou, že malá je zdravá.

Jinak u nás nepršelo, teď je zataženo, ale zase z toho nic nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
10.8.07 15:29

Jiřko ,
to je zajímavý, nás ve škole před čtyřmi lety učili, že je to povinné, ten test na cukrovku, jako součást péče o těhotnou ženu. Spíš mě překvapuje, že to teď nedělají všem 8O

No jsem z toho jelen ..... I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
10.8.07 15:55

Ahoj holky.
Jedna návštěva je pryč a co nevidět dorazí druhá. :) Před chvílí začlo buřit a pršet.Dokonce na chvilku vypli proud.Doufám,že si to nezopáknou.
Reagovat budu raději až večer. :wink:

Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.8.07 20:45

Ahoj holky!

Marti, mám prosbu: mohla bys sem hodit fotku toho přebalováku na postýlku a odkud ho máš? To by bylo řešení pro mě. Já mám sice krásný pult, který jsem si nechala udělat pro první děcko, ale teď jsme udělali reorganizaci našeho bytečku a máme malinkou ložničku, kam sice vecpem ještě postýlku, ale ten pult ne. Má ho brácha pro malou.

Na testech na cukrovku jsem nebyla ani u jednoho dítěte. Mladší má 3 a povinné to nebylo. A teď ho prostě odmítnu. Holky měly 3,2 a 3,45 a diabetes žádného stupně se v naší rodině nikdy neobjevil. Pro mě je to jasné - tahání peněz z pojišťoven :twisted:

Parfumelo, Allo, já jsem si taky stěžovala na nedostatek pohybů. To se sice nezměnilo, ale je to opravdu tak, že když je placenta na přední straně a mimi línější, tak se musíte pekelně soustředit, abyste to cítily :lol:

Hurá, že prší! nepřihlášená Katka

• Citovat
  • Upravit
15317
10.8.07 20:55
anonymni píše:
Ahoj holky!

Marti, mám prosbu: mohla bys sem hodit fotku toho přebalováku na postýlku a odkud ho máš? To by bylo řešení pro mě. Já mám sice krásný pult, který jsem si nechala udělat pro první děcko, ale teď jsme udělali reorganizaci našeho bytečku a máme malinkou ložničku, kam sice vecpem ještě postýlku, ale ten pult ne. Má ho brácha pro malou.

Na testech na cukrovku jsem nebyla ani u jednoho dítěte. Mladší má 3 a povinné to nebylo. A teď ho prostě odmítnu. Holky měly 3,2 a 3,45 a diabetes žádného stupně se v naší rodině nikdy neobjevil. Pro mě je to jasné - tahání peněz z pojišťoven :twisted:

Parfumelo, Allo, já jsem si taky stěžovala na nedostatek pohybů. To se sice nezměnilo, ale je to opravdu tak, že když je placenta na přední straně a mimi línější, tak se musíte pekelně soustředit, abyste to cítily :lol:

Hurá, že prší! nepřihlášená Katka

ja ho mam ale zo slovenskej stranky ale aj v cechach ju isto maju..........

http://www.bambino-kociky.sk/index.php?…

http://www.bambino-kociky.sk/…ka_tvrda.jpg

mas dva rozmery........podla toho aku mas velku postielku........ja mam klasiku 70×50cm............... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
10.8.07 21:11

Ahojky,
tak u nás prší celý den,až k večer jsme mohli jít na chvíli ven.Hezky se ochladilo,až moc.
Já na tom testu na cukrovku byla i před třemi lety,ale protože se mi objevil v moči a máme cukrovku v rodině.Ostatní kámošky těhule na to nechodily.Test mi dopadl dobře,když jsem nejedla sladké den před kontrlou,tak už jsem měla i moč ok.Ségra a kamarádka,co byly těhotné loni,tak už na něj musely jít.
 pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
10.8.07 21:45

Katko ,
já mám ten přebalovák taky takový http://www.prckove.cz/…-deskou-i279 , má rozměr 45×75 cm, stál 599 Kč a koupila jsem ho v Puntanele ve Vaňkovce v Brně. Ale určo ho seženeš na netu levněji, já ho koupila v těch prvních záchvatech pořizování výbavičky :lol: :wink:

Teď jsem našla přesně ten co má Marťa:

http://www.detskydum.cz/detail.aspx?…

nebo tady: http://slunecz.vasoft.cz/index.php
http://promimi.mimishop.cz/detail.php?…
http://terkaperka.mimishop.cz/detail.php?…

Tak šťastný výběr! I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
10.8.07 22:00

Holky, taky řeším problém .......

přemýšlím, jestli mám koupit autosedačku, která mi jde dát s adaptérem na kočárek - tzn. zn. Roan a nebo něco jiného, líbí se mi celkem Chicco. Jde o to, že Chicco je celkem dost testované v crash testech, tam berou ale samé „profláknuté“ značky, které se mimo jiné zabývají výrobou autosedaček a ty „kočárkové“ se do crash testů neberou, tak mám obavy, aby ta sedačka byla dostatečně bezpečná, když v ní budemem vozit ten náš poklad :lol:
Paní v prodejně mi sice říkala, že ta autosedačka Roan má samozřejmě atest, ale nevím 8O

… jak to řešíte Vy??????

Díky za rady, I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
10.8.07 22:18

Huráááá.Už zapojili net. :lol:

Autosedačka…máme Chicco,ale jen proto,že jsme (kdysi) potřebovali nečekaně odjet a jinou neměli. :lol: Nijak jsem nezkoumala atesty.Měli jsme asi tak půl hoďky do odjezdu. Ale čistě náhodou jsme potom koupili i golfky Chicco.Prý tam jde dát ta autosedačka,ale nikdy jsme nevyzkoumali jak.

Katko a nebylo by lepší koupit ten přebalovák z Ikei a dát ho na pračku?Stojí asi 160,– Kč.A když bude miminko střílet do dálky :lol: (třeba),tak se aspoň netrefí na koberec (postel).I voda je po ruce. :wink:

Ivčo v pondělí jdu na KO,tak se zeptám sestřičky,jetli je možné ten test na cukrovku odmítnout.Kdyby náhodou se mi začal zvedat cukr,tak se to stejně pozná v poradně z moči.Aspoň myslím.

Jitus gratuluju k výsledkům z amnia. :srdce:

Snad jsem nic nezapoměla. :nevim:
Tak pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest