Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoooj holky
Předem všem moc děkuju za gratulace ![]()
**Aluško vítej doma z dovolené
.Gratulace ke kontrole.
Jiřko** Gabka je moc kouzelná
.Už se taky nemůžu dočkat až budu Kristýnku takhle strojit,ta si toho užije
.
Katko mám doma puberťáka a holčičku jsem si přála,ale nějak jsem v ní pořád nevěřila,ale nakonec tam opravdu je
.Pořád si pamatuješ jak jsem si tady stěžovala na váhu
.No,přibrala jsem asi 3 kila,tak doufám,že je to aspoň trochu normální
.
Radko Děkuju za pochvalu jména
:Kristýnka je krásný jméno a líbilo se mi,že má hodně variant.Líbila se mi ještě Sofie,ale ta neprošla ani náhodou.Tak třeba ti Kristýnka vyjde příště
.Užij si to na chaloupce
.S těma křečema ti asi neporadim
.
Tak my jedem ke tchánovcům „oznámit“ Kristýnku ![]()
Pa Markéta
Ahoj holky.
Dík za pochvalu Gabky. ![]()
Těch pidi oblečků můžete mít klidně i míň,ale s tolika aspoň nebudete muset denně prát a žehlit. ![]()
Katko
To já jsem jen koukala,co všechno je funkční a co budu muset sehnat.Takže jsem to jen vybalila,zkoukla a zase zabalila.
Vladi
Gabka tak spala asi tak maximálně 20 minut.Raději jsem ji nebudila.Potom už byla zase zlatá holčička. ![]()
Taky mi Ráďa sedí dole a útočí na močák.
A podle fotky bříška od Martiny mi manžel říkal,že mám břicho níž.I doktor říkal,že mi malý asi sedí dole a proto je to víc cítit.
Radko
S křečema v lýtkách ti moc neporadím.Nepomáhá náhodou dávat nohy nahoru?Zatím jsem měla křeče jen 2 noci.A naštěstí i u minulých těhu se mi to stalo jen občas.Tak fakt neporadím.
Na chaloupce si to pořádně užij.
Markýsku
Nechci tě nějak zklamat,ale stálo mě to hodně úsilí Gabku přemluvit,ať si nechá učesat culíky.Teprve teď v létě jsem ji konečně přesvědčila,že aspoň na ven musí.Aby ji to nebolelo a neštípalo až se pod vláskama zpotí.A hned jak přijde domů,už si to sundává a prohlašuje,že už nemusí.Ale šatičky má ráda. ![]()
Přeju pěknou noc.Pa pa J.
Ahojky ![]()
Tak křeče mívám taky, hlavně v noci, jednou mi musel manžel masírovat nohu, protože já jsem nebyla schopna jí pohnout. A Mg se na to předepisuje, nevím o tom, že by to mělo být placebo…
Na močák mi malý taky tlačí, celé těhotenství chodím několikrát za noc na záchod, už jsem si zvykla…
Holky, Miiri z listopadu už má malého Oliverka na světě!! Když jsem viděla tu jeho fotku, tak jsem měla slzy v očích… Ale je kráásný…
Zítra jedu na svatbu kamarádky, tak už se těším… Dobrou noc
B.
Hezký víkend přeju, hlavně pracujícím, ať užívají volna.
Na Oliverka jsem taky koukala, není možné, že za měsíc už je to takhle veliké
Tak teď držet palce, ať je v poho, i tak si ježdění po doktorech užijou až dost. ![]()
Já mám břicho taky hodně dole, s každým dítětem víc, ale to není nic zvláštního. Tahá mě hodně dolů, uvažuju o koupi podpůrného pásu. Nový stojí skoro 1000, ale na mimibazaru někdy jsou. Tak to budu hlídat. Máte s tím některá zkušenost, třeba aspoň z druhé ruky? (jako od známých) Jak jsi mi Jiřko radila mazat, tak to nepomáhá, mě se něco napíná spíš vevnitř.
Markéto, ty si pěkně přibírej, ty můžeš … ![]()
Nemyslím, že by magnézium bylo placebo, spíš věřím tomu, že to pomůže, šla bych do toho.
Aluško, vítej v Evropě
Posledně jsem zapomněla. Kdy se to má vrátit Terezka?
Aluška
Jéje,já jsem nějak nepostřehla,že jsi doma.
Tak to vítej zpět. ![]()
Kdo se to zase nepřihlásil?Jsi to ty Katko?
No v každém případě si myslím,že když ti to mazání nepomáhá,tak bys měla zkusit ten pás.Škoda,že se nedá nikde půjčit.Aspoň jsem o tom nikdy neslyšela.
Oliverek je fakt moc pěkný.Ani nejde poznat,že je to nedonošeneček. Určitě všechno zvládne.
Jdeme se vyvenčit.Pa pa J.
Jiřko, čus, jo jsem to já. ![]()
Ten pás už mám objednaný. Tož potom napíšu, co jsem to zas koupila.
Katka
Ahoj devcatka.
Tak se pomalinku loucim,zitra odjizdime na tu dovcu a jiz zminovanou svatbu.Snad vse dopadne jak ma.Mejte se tu vsichni hezky opatrujte briska a sve ratolesti papa
ahoj holky, tak jsem zpět z dovči. bylo to fajn, ale jsem ráda, že už jsem ve své postýlce.
jinak gratuluju ke všem úspěšným kontrolám a dvěma novým přírůstkům do holčiček.
Katko - kočárek je moc pěkný a na Firkon jsou i dobré reference
ad myčka - máme Bosch a je super, používám tablety i sůl a jsem spokojená, nedovedu si to ani bez ní představit
ad autosedačka - nejlepší je Maxi cosi cabrio fix. pozor ať má sedačka tu opěrku hlavičky, kamarádka si po měsíci šla koupit novou. Na kočárek jí nasazovat nechci, protože to pro dítě není zdravé, je skrčené a navíc má být v autosedačce max. 2 hodiny. kolikrát když to v Praze vidím, si říkám, co budou chudáci děti říkat na záda až jim bude 20.
ad věci - koupila jsem pro Robinka dvě bodýčka 62, mám od švagrové nějaké dupačky a ještě půjčí kamarádky, takže to budu řešit až se mi to sejde. navíc z MMB to máte do dvou dnů doma.
Kalinko - postel jsme sháněli taky déle, ale hlavně kvalitní matrace to chce. už si to ani bez těch zdravotních nedovedu představit. to se nedá srovnat. teď jsme týden spali na klasické posteli s úložným prostorem a jsem celá rozlámaná
ad postýlka - já chci stahovací bok a bukovou taky mi byla doporučena
ahoj maminky,
tak jen rychle muj prispevek k diskuzi o krecich v nohach …
jak psala Alla, staci mi mala davka magnesia a pomaha to, vlastne je mi i docela jedno, jestli je to placebo nebo ne, hlavne, ze to zabira
…
kdyz jsem byla unavena z ruznych vyletu na dovolene a bolely me svaly nebo vazy v brisku, taky to pomohlo … nejim to pravidelne, jen kdyz neco nekde poboli (a to je cim dal casteji
… zatim jsem nejvic vzala 2 tablety/den (Magnessi Lactici 0,5), pry se jich da jist az 8/den, pokud ma nekdo nejaky vazny nedostatek magnesia … pravdepodobne je potreba predpis (nezkousela jsem je kupovat bez predpisu)…
vedle kyseliny listove, jednoho baleni tehu vitaminu a jedne tablety paralenu jsou to jedine leky ci doplnky, ktere jsem zatim sezobala, nezadouci ucinky by mit nemely ![]()
drzim palecky, at vas krece prejdou (kdyz uz je mam tak taky rano, sval pak z toho boli cely den …) dneska me pro zmenu (asi aby to nebyla takova nuda) bolela stehna ![]()
tak hlavu vzhuru a at je lip … pa vam i mimiskum…
Přezdívka - jméno / věk / počet dětí / věk dětí / TP / KO
zabulienka - - / 30 let / 1 dítko / 8 let / TP 29.11. / holčička Emma * chlapeček Lukáš **
KalinkaIvča** - Ivana / 26 let / zatím nemá / TP 30.11. / KO 4.9., oGTT 22.8. / chlapeček Honzík bramburka81 - Bára / 25 let / zatím nemá / TP 1.12. / KO 20.8. / chlapeček Matěj Inge - Kristina / 28 let / 1 dítko / 2 roky / TP 1.12. / KO 3.9., oGTT 21.8. chlapeček kitty25 - Petra / 29 let / zatím nemá / TP 4.12. / chlapeček Robin vladi1 - - / - / 1 dítko / 2 roky / 29.11./ TP 4.12. / 9.12. / UZ 24.9. Terulka - Tereza / 28 let / 1 dítko / 6 let / TP 5.12. / KO 5.9., oGTT 30.8. EvickaS - Eva / 28 let / 3 dítka / 9, 8, 4,5 roku / TP 6.12. /19.12. / chlapeček jirabobes - Jiřka / 28 let / 2 dítka / 4, 2 roky / TP 7.12. / KO+UZ 10.9. / chlapeček Radovan Aluška - Alena /29 let / zatím nemá / TP 8.12. Knoflice - Kateřina / 29 let / 2 dítka / - / TP 8.12. Radka75 - Radka / 32 let / zatím nemá / TP 12.12. / chlapeček Čenda MartinaSK - Martina / 29 let / 1 dítko / 8 let / TP 13.12. / 17.12. / KO 30.8. / chlapeček Jakubko Lena1 - Lenka / 29 let / zatím nemá / TP 17.12. / 4D UZ 13.9. Jitus1 - Jitka / 30 let / 1 dítko / 2 roky / TP 19.12. / holčička Klárka alla - Alena / 28 let / zatím nemá / TP 20.12. / KO 21.8. / holčička elle - Dáša / - / 1 dítko / 2 roky / TP 20.12. / holčička Simonka Sevca - - / 28 let / zatím nemá / TP 22.12. / chlapeček Alex Safira - Monika / 37 let / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / TP 23.12. / KO + oGTT 4.9. / holčička Vaneska Sabika - Hana / 24 let / 1 dítko / 2 roky / TP 24.12. /31.12 / KO 22.8. / srdíčko 21.9.
Parfumela - Míša / 24 let / zatím nemá / TP 30.12. / KO 27.8. Markýsek - Markéta / 33 let / 1 dítko / 15 let / TP 31.12. / holčička Kristýnka
Zjištěné pohlaví miminek - holčičky 5 : chlapečci 9 : překvapení 6
1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0
Ahoj těhulky!
Doufám, že si užíváte klidný víkend!
Aktualizovala jsem tabulku, tak do ní mrkněte, případně doplňte info ![]()
Kitty , zdravím po dovolené
, s těma matracema máš pravdu, pro nás to bude super změna, spíme právě na těch válendách s úložným prostorem a už se to fakt nedá .....
Story pro pobavení ...... konečně jsme v pátek našli postel podle našich představ, za rozumnou cenu (právě chceme aspoň trochu kvalitní matrace, tak nechceme do postele tolik investovat), takovou bytelnou, česká výroba, prostě jsme se dohodli, že tuhle berem, vrátili jsme se po dvou hodinách do toho obchodu, že ji kupujeme a ona byla už prodaná
........ no, ještě nám zbývá jedno spánkové studio, kde měli dovolenou a jestli ani tam nic, tak kupujeme jenom matrace a postel Milan vyrobí, už se rozhodl, že do toho jde, tak se těším, bude dělat kombinace kov-masiv a jak si řeknu ![]()
Třeba bude lepší než všechny co jsme viděli ![]()
Aluško , taky tě vítám z dovolené
, ta tabulka s mírama miminka v bříšku je na str. 84.
Ještě jsem jednou koukala na ten seznámek věcí od Jiřky a musím říct, že toho taky nemám ani polovinu
......hned jak budeme zase řádně bydlet, musím si napsat co mi chybí a začít zase shánět..... HURÁ…
Jinak postýlku pro Honzíka už máme doma, nakonec ze čtyř týdnů to byl jeden, tak už stojí smontovaná v ložnici. A jsem moooc spokojená.
Ke křečím ...... magnézium není placebo, určitě to zabírá. A byla bych v klidu, četla jsem, že to bere hodně těhulek, tak to mimču neškodí a před porodem (měsíc, dva???) Vám to vy:,–(í kvůli kontrakcím, aby byly ![]()
Bramburko , tak aspoň že netrpíš krvácivostí, železo neublíží, ale ta zácpa po něm ......
Parfumela už je asi pryč, tak si to asi nepřečte......ale každopádně hodně štěstí do manželského života
![]()
No, snad je to všechno co jsem chtěla, když tak později ![]()
Jo, ještě: Mirii, Makk a jejich předčasně narozeným chlapečkům přeju mooooc sil a hlavně zdraví a štěstí, ať kluci přes ten těžký start mají jen krásný život!!!! Držím pěsti!
Tak zatím pa I.
Přece ještě....... holky v jiných diskusích mají vypracovaný seznámek kontaktů a systém, jak si sdělovat info, když není možnost připojit se na net, třeba v porodnici. Tzn., že si vzájemně dávají vědět smskou - třeba že už porodily, míry miminka a tak ...... pošlou to „své kontaktní osobě“ a ta to sdělí ostatním holkám, aby měly „čerstvé info“ .....
Co Vy na to????? Mě se to zdá jako dobrý nápad..... I.
Ahoj holky ![]()
Tak svatba byla super, flámovali jsme až do půl třetí ráno… Chudák Matýsek, ani se nemohl vyspat, celou noc mě kopal… ![]()
Aluško Tbl. magnesii lactici 0,5 jsou i volně prodejné a těhulky to používají jak na křeče, tak na tvrdnutí bříška…
KalinkoIvčo dobrý nápad s těmi kontakty… Chceš být kontaktní osoba?
Máme ti tel. čísla poslat přes SZ?
Tak se zatím mějte, vyrážím na chvíli na kolo (doufám, že se moc nepotřesu…) B.
Ahoj holky.
Kontaktní osoba by, podle mě, měla mít termín porodu mezi posledními.A nebo někdo mezi prvními i posledními.Aby se nám nestalo,že náš kontakt bude v porodnici a nebude komu sdělit info. Ale na to je myslím času dost.
Ivčo
To máš tak šikovného manžela? Tak to gratuluju k výběru.
Marťa by dokázal jednoduché skříňky,stůl a poličky.Ale postel? Na to by si asi netroufl.
S těma pidi věcičkama........7 bodýček mám oproti minule navíc.
A o jedny dupačky míň.Ty ale dokoupím. A dá se to zvládnout s míň věcmi,ale pak musíš prát a žehlit denně.A to se mi nechce.
Bramburko
Ty jezdíš na kole? Já bych se už bála.
A navíc by mě moje kolena určitě neuvezla.
Holky s tou mojí sklerózou je to čím dál horší. Už 2× jsem tento týden zapoměla,že jsem se domluvila s kámošem.
V pátek jsem ho potkala,když jsem šla pryč.Měl chudák smůlu.A dneska zazvonil a až když jsem ho viděla,tak jsem si vzpoměla.
Taky jsem jeli pryč.Tak bylo štěstí,že jsme se doma dohodli,že pojedeme později.Jinak by zase přišel zbytečně.
Já už si budu muset psát snad úplně všechno. A chudáci lidi v mém okolí. Něco s tím budu muset udělat.Ale co?
Pa pa J.