Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Radko.
S kočkou jeto jako s lidmi.Každá je jiná.Já mám 2 a úplně v pohodě.Možná proto,že jsou 2.Ani do postýlky a potom do dětských postelí nesmí vlézt.Postýlku jsme postavili o měsíc dřív a hlídali,ať tam nevlezou.Jednou to zkusily,dostaly a už se to neopakovalo.Tak na děti ani nežárlí.Do kočáru taky mají útrum.(nechci v něm mít chlupy). Naučily se „vyklidit pole“ když jsou děti rozdováděné.Ale říkám,možná je výhoda,že jsou 2.
Mateřská na 2 roky vyjde ve finále finančně stejně jako na ty 3roky.Na 4 už je opravdu moc nevýhodná.Já bych chtěla být doma 4 roky,ale bude se to muset řešit jinak.V prosinci mi u más děcko do školky nevezmou.A platit si školku (držet místo) už od září je podle mě holý nesmysl.Co když neseženu práci?To vyletí potom peněz komínem. ![]()
No,v každém případě budu na mateřské 3 roky a pak padám do konce léta na pracák.A práci si budu hledat od září.Babička pracuje a druhá sice taky,ale i kdyby nepracovala,vyjde to na stejno.
Teda pokud se to zase nezmění.
Pa pa j.
Hani gratulka k párečku!
Jo, já ti s PC neporadím, sama potřebuju radit furt. No fotky snad mají i mega, natož kilo, a jak se to zmenšuje zase nevím, tak to … ![]()
Jo, jo, ti naši politici … Já taky změny ještě nestudovala, jen doufám, že nám to společné zdanění nesebrali.
A i kdyby, tak za tenhle rok by ještě mělo být, ne? Já beru tu 3letou mateřskou, páč nemám příjem a při té 3leté to vychází finančně líp než při 4leté. ![]()
Fakt už PC vypínám nebo dneska nebudem obědvat. ![]()
Zabulienka
To je normální,že se ti hůř dýchá. Já jsem to tak taky měla u obou předchozích těhu.Teď se mi dýchá dobře,protože malý sedí moc dole.Ale zase lítám pořád čůrat. ![]()
Vydrž.Později ti mimčo klesne (svou váhou) dolů a zničeho nic se ti začne zase dobře dýchat. ![]()
Pa pa J.
Katko
Jak to bude se společným zdaněním ještě nevím.
Ale konkrétně u plínek se má zvedat daň a o dost.Tak mám všude doma balíky plínek. ![]()
A budou i změny ve výplatách našich drahých poloviček.Tak doufám,že tím nepříjdeme o dětské přídavky.Teď jsou malé (mám asi 250 na každé děcko),ale prý mají být nějak jinak počítané,že kdybychom se vešli,tak si pěkně polepšíme.No vzhledem ke zražování bychom na tom mohli snad být stejně.Ale pokud o ně příjdem,tak to bude ještě zajímavé. Pokud jsem to včera dobře pochopila.
A dost už o politice a financích. Je to nervy.
Pa pa J.
Radko, tak my mame dve kocky (kocoura a kocicku) a psa, vsichni ted se mnou lezi v posteli, kdybych dosahla na fotak, tak Ti je vyfotim. Jsou to vsechno docela sverazne charaktery (pekni cvoci), nekdy bych je vymetla kostetem, ale jasne, ze je miluju prave takovy jaky jsou … Jestli si vsimli tehotenstvi nevim, ale jsou vic mazlivi nez predtim, to asi proto, ze travim vic casu doma (tedy az na tu dovolenou
. Co se tyce poradku v domacnosti tak to taky udela svoje, mit tri zviraky, z nejakeho toho chlupu na obleceni, na podlaze a nekdy i v taliri zadne pozdvizeni nedelame, ono se to totiz jinak prezit neda
S miminkem doufam, ze se sziji, budou muset
, rozhodne je pryc nedame, pokud by nebyly u miminka zadne vazne zdravotni komplikace ci se kocky nebo pes nezblaznili a nezacali byt agresivni … ale nevypada to, uvidime. Takze hlavu vzhuru, je to treba ozkouset, treba to pujde!
Ahoj holky,
tak v těch novinách je hned pod titulkem ,že se společné zdanění ruší, takže od příštího roku máme smůlu
Hlavně, že chtějí podpořit rodiny s malými dětmi. No nic
Jířo - já vím, že ta mateřská vyjde stejně, ale já bych po 2 letech šla do práce (mám obě babičky v důchodu) nebo na druhou mateřskou, takže bych dostala méně a navíc mě přijde, že u nás všechny výhody dost rychle berou (viz porodné), takže mě přijde lepší dostávat 11,4 tis po dobu 2 let a pak kdyžtak rok nic než si to zase naše vláda přepočítá a zjistí, že je to drahé.
přídavky na děti - taky nepotěšující zpráva. rodina s dvěma malými dětmi dosáhne na přídavky pokud bude mít čistý měsíční příjem 22 tisíc a méně tj. 2,4 násobem živ. minima, doposavad to bylo 36 tis.
Přídavek je 500 do šesti let, 610 do patnácti let, 700 Kč do 26 let.
Jinak my máme stavět, ale protože máme za souseda vyčůránka, tak nám blokuje stavební povolení (chce na tom vydělat, takže nám souhlas dá za pouhých 1 000 000 Kč) a navíc díky tomu nového stavebnímu zákonu se v tom plácáme už rok a tudíž začneme stavět až příští rok. tj. zvýšená sazba DPH a protože všichni již začali skupovat stavební materiál, tak už se ani levné cihly sehnat nedají.
Omlouvám se, že si stěžuji, ale mám jisté obavy, jak to budem zvládat, to víte první dítě, manžel vydělává méně než já a do toho budeme stavět, splácíme hypotéku na pozemek, tak mě to občas chytne
Ale já vím, že to bude v poho, zvládli to i jiní, tak my taky.
Tak se mějte krásně
Ahojky,
tak koukam kolik jste toho stihly napísat.
Verča se bouřky bojí,navíc má pokojík s balkonem a jak hodně prší,tak ji to tam mlátí na plech a toho se bojí asi ještě víc.No nic postel jsem převlíkla,vyprala.U nás je hezky tak to rychle uschne.
Sabiko,gratulace k chlapečkovi.
Radko,taky jsem měla hodně kaktusů,ale když jsme vyměnili dvojitá okna za plastové,tak mi postupně odchází.Každý rok krásně kvetli a ted nic ![]()
Reformu radši neřešim stejně s tim nic neuděláme.Společné zdanění zruší,ale zase si bude moci manža víc odečíst na vyživovanou manželku a děti,tak se to má prý kompenzovat,uvidíme ![]()
kočky - díky za rady. Já tu naši taky nedám pryč pokud to nebude nezbytně nutné. Myslím, že to cítí, že se něco děje, ale zatím žádné naschvály nedělá, tak uvidíme až bude postýlka
Ahoj holky ![]()
Sabiko gratulace k chlapečkovi ![]()
Tak jsem si taky prohlížela tu reformu… Těch 11400,– by bylo moc pěkné, ale těžko říct, co bude za dva roky… Taky by mě zajímalo, jak by se postupovalo, kdyby někdo pobíral vyšší rodičovskou a za dva roky měl další dítě a chtěl zase vyšší rodičovskou (takhle by to šlo pořád dokola a člověk by pořád pobíral 11400,–??). Asi to vidím pro jistotu na 3 roky a pokud to bude možné, tak budu dělat na částečný úvazek. Počítat s rodičema v důchodu taky nejde, švagrová se taky chtěla vrátit brzo do práce a jednak mají velmi živé dítě a taky tchýně už hlídat nemůže (nemoc)… A to porodné nám zůstane ještě to vyšší, že?
Jinak mám pocit, jestli Matýsek není tak trochu tasemnička
- dneska na snídani dva rohlíky, oběd, na večeři 4 krajíce chleba…
A to mám ještě hlad ![]()
Mějte se
Ahoj holky.
Právě jsem vytáhla z trouby povidlové buchty. ![]()
Ad porodné…pokud odrodíme ještě letos,tak nám zůstane. ![]()
Sabiko
Nevím,jestli se neopakuju.GRATULUJU K CHLAPEČKOVI.......Raději 2× než vůbec ![]()
Pa pa J.
Tak se Marti pochlub ![]()
Já to raději neřeším,protože jak už tu bylo řečeno,ikdyž se postavim na hlavu tak s tim vůbec nic neudělám.
Jinak mateřskou nějak moc neřešim u Sabiky jsem na mateřský nebyla dá se říci vůbec (pracuji převážně z domu,max. 1 týdně na 1 hodinu do kanceláře) a teď když už je větší tak podle hlídání a potřeby. A navíc nám socka stejně chtěla vše vzít že manža podniká a má nadstandartní příjem (podle socky
). A tak uvidíme. Necháme tomu volný průběh.
Ale asi by mě vytočilo kdybych porodila 1.1. a oni mi řekli že mám smůlu. Manža totiž porodné považuje za odměnu pro mě a tak je jen moje ![]()
(stejně to vždy vrazim do věciček pro děti),ale naštvalo by to.
prvorodicka....................11tisic
co sa ale mna netyka.......
a druhorodicka 4460sk........
a rodicovsky prispevok je 4440sk..........
nie je cim sa chvalit............... ![]()