Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Radko,těžko radit,já před první mateřskou vydržela až dokonce sice toho bylo někdy dost,ale je fakt,že na mě celkem brali ohled.Jestli se máš nervovat,tak bud doma,stejně to budou muset za chvíli zvládat bez tebe.
Velikosti oblečení,radši větší,zezačátku se mohou ohrnout rukávy a pak mimčo doroste.Já mam dost věcí zděděných,tak koupim asi něco nového tak ve velikosti 62.Bohužel na těch starších věcech jsou ustřihané cedulky,tak ani nevim,co je to za velikost ![]()
Do listopadu občas nakouknu.Držim Miiri a Oliverkovi palce,at jim to dobře dopadne a jsou oba v pořádku.
Dobrou noc.
Do listopadu nakukuju taky. Však nakonec uvidíme, kdo z prosince porodí v listopadu a naopak a kdo z prosince porodí v lednu a naopak.
Fuj, ale leklo mě to a teď jim držím palce. Už jsou za 28. týdnem, aspoň …
Já jsem to v práci měla před mateřskou ok, ale taky jsem měla nějaké peníze načerno, co se mi pak nepočítaly do příjmu
A teď žijem už jak dlouho z rodičáku, jednu dobu jen z přídavků (když jsem začala vysokou) a prostě jsme to nějak přežili. S těma penězma to nějak půjde, to se neboj, to já bych se víc bála, že se budu nudit
![]()
Nikdo jste mi nepochválili kočárek
![]()
Katka
Katko: KOČÁREK JE MOC KRÁSNEJ TAKY SE MI MOC LÍBIL ALE MI MÁME PO SABICE TAK NEMÁM NÁROK ![]()
Holky k té výbavičce oblečení:
musim se připojit k názoru že okolo 5,10 kousků je málo.
Naše beruška byla blinkací miminko a převlíkala jsem ji po každém jídle,bavlněné plíny problinkala raz dva a brindáčky byly hrozně malý i ty největší,no a pak když ještě jednou dvakrát za den protekla plínka tak jsem i patnáctkrát za den měnila komplet oblečení.
Nehledě na to že potom to vyprat usušit a vyžehlit je při mrňouskovi otázka ne hodin ale dnů ![]()
Když se dostanu ještě dnes k tomu abych to přebrala tak vám napíšu co a kolik od všeho máme.
Všem moc hezký den. Ahoj Hanča
Ahoj těhulky!
Zase po dvou dnech… nějak nestíhám…a to nechodím do práce ![]()
Každopádně Katko , kočárek je moc pěkný, líbí se mi jak svítí, určo bude bezpečný a vypadá i pohodlně ..... jako prostorný. Mimčo se v něm bude vyjímat!
Radko , mrzí mě to s tou Tvojí prací, fakt bych myslela, že když chodíš do práce, tak budou na Tebe ohleduplní ...... vlastně to platí pro Vás všechny pracující ![]()
Nechápu to, u nás se teda po otěhotnění jde hned na PN, ale do té doby než jsem odešla (chodila jsem ještě tři týdny od zjištění těhu) byli všichni více než ohleduplní, až mi to bylo hloupé - nebrat si těžší pacienty, při toaletě jsem na otáčení vždy volala pomoc a nenechali mě ani zvednout hlavu, teda hlavu pacienta ...... no nefunguju to tak všude ![]()
každopádně holky, jestli v práci máte takový problémy a stresy, že se na to nevybodnete ........ už se jedná fakt o měsíc, nemocenská je sice asi o dva tři tisíce míň (teda u mě), ale raději přijít o prachy, mimčo a vaše tělesné a duševní zdraví je přednější ....... zvažte to.....
Jinak u nás dobrý, KO v úterý v pohodě, dr. jen zkontroloval čípek (nemůžu mít UZ miminka každý týden.....
) , ale ten teda kontroluje vnitřním UZ, tak jsem aspoň kousek Honzíka zahlídla ![]()
Na váhu o tři
kila víc od minule
....... musím se začít asi krotit, jinak na konci těhu neprojdu dveřma ![]()
Už začínám chodit na kontroly po třech týdnech!!!! Hurá, zase to bude rychleji utíkat, takže jdu už 4.9., no ale před tím mě čeká test na cukr, a to jdu 22.8., už mám doma vyzvednutou glukózu z lékárny ..... jsem zvědavá, jak to zvládnu, nalačno je mi blbě ![]()
Jinak pokračujem v „přestavbě“, zatím stále marně sháníme postele
, v ložnici už nám chybí jen to, a jak přijde Honzíkova postýlka, tak ještě přizdobím zeď, ale to až tam bude stát postýlka, abych viděla, jako to vypadá.
Allo , na prcka mám ještě „babybox“ na první měsíce, abych ho mohla mít u sebe v kuchyni nebo v obýváku, všechny (i z bazaru) koše se mi zdály zbytečně drahý, tak jsem koupila velkou plastovou krabici (používá se do vestavěných skříní), pošily jsme to a vypadá to super. A i s „matračkama“ a látkou mě to přišlo asi na 700 Kč, a má to kolečka a je to lehký, tak si to všude přenesu. Akorát je to jen asi na první tři měsíce (no, uvidím jaký budemem obříci), asi jako ten koš ..... finální výsledek dávám do fotogalerie, tak kouněte, jak bude naše miminko přes den vegetit ![]()
No, jdu makat, musím nastěhvat oblečení do skříní a při té příležitosti udělat čistku, pak mám spicha ve městě se ségrou, bude mít svátek, tak jdem něco koupit a pak kávička s holkama z vejšky..... zase to mám dnes akční ![]()
Jo, ještě jsem chtěla, taky moc držím pěsti Mirii a Oliverkovi, aby to zvládli co nejlíp!!!!
Všem krásný den, pa I.
Tak jsem ještě dala ty fotky do alba, taky nějaký hadříčky, co jsem sehnala z MMB ...... no musím se pochlubit ![]()
Ještě jsem chtěla, všechno nejlepší Vašim ratolestem!!!!!
![]()
Před dvě dny (tuším) měl narozeniny Honzík od Inge, dneska Sabinka od Hanky, tak ať jsou všichni zdraví a šťastní!!!!!
Snad jsem na nikoho nezapomněla.....
I.
Ahoj holky.
To je hruza s tou praci,mela jsem podobny problem tak jsem se na to vy..... na to sup.Sice ty koruny chybi,ale mam klid.
Holky vcera jsme byli v Praze i s moji mamcou a znamym co tam bydli a navstivili jsme HM a na to ze se nam to mimco neukazalo jsme tam poridili oblecky za 2000 tisice,ale uz 74 a 68,ale krasny.Tak jsem se vam musela taky pochlubit.Dnes jdu koupit jeste podlozku na prebalovak a pristi mesic matraci do postylky a mam temer vse,pak uz jen pleny a prdim na to dnes je vseho vsude dost tak kdyz bude potreba zabehnu do kramu a koupim no ne?
Hezky den pohladte brisinka
Katko
Mooooc se omlouvám.
Já jsem si pro sebe říkala,že se mi ten kočárek moc líbí.Ale nějak jsem to už nenapsala.
Asi mi Radek ubírá nějaké ty mozkové závity,či co.
Ne fakt.Je moc a moc pěkný.
A při té příležitosti gratuluju všem k úspěšným kontrolám,narozeninám a svátkům.
A držím všem pěsti na kontroly,kreré ještě budou. ![]()
Raději to berte automaticky.Jsem hlava děravá.Ale rozhodně ne nepřejícná nebo tak něco. ![]()
Právě před chvílí jsme se vrátily z venku s „hudbou“.Gabča chytla hysterický záchvat.
Naštěstí sebou nemrská na zem.
A teď dostala na zadek a nesmí ven z pokoje.A kupodivu je potichu.Konečně se uklidnila.Tak snad už to bude dobré.Ťuk ťuk ťuk. Ale mě to tak rozčílilo,že se Radek v bříšku asi pěkně diví.
Pa pa J.
Jéééé chcete se zasmát? Šla jsem za malou do pokoje,že už může jít z něj ven a koukám ona spí.
Máme pod její postelí matraci,aby padala do měkkého,když bude třeba ze spaní padat.A Gabča leží na té matraci a spí.
![]()
Pa pa J.
Ivčo Ten „babybox“ je dobrý nápad.A vypadá to fakt pěkně.
A úplně sladké jsou ty dupačky s pejskem.Našim dětem tahle barva staršně sluší.
Za chvilku přijde návštěva s mimčem.Hurá.
Pa pa J.
katko ahoj, no jasně, že je kočárek krásný a to moc ![]()
Já teda chodím pořád do práce a mám to v plánu až do konce, ale spíš z hlouposti. Jsme čtyři na odd. a jedna z mých kolegyň je doma na rizikovém a ve dvou by to nezvládaly. ![]()
mějte se krásně..
ps: jinak se ještě vrátím k pohybům, Katka radila dobře: opravdu mám placentu na přední straně a miminko je kapánek „pasivnější“ jak řekl dr
. Ale už se mi zdá, že je cítím
Ahoj holky…
Tak jsem se vrátila od doktorky - krvácivostí teda netrpím, ale zjistili mi, že mám stále anémii (i přesto, že užívám Aktiferrin). Dostala jsem zprávu pro gynekologa a ten to má nějak vyřešit. No, jestli mi zvýší dávku, tak potěš - zácpou trpím už teď
. Výsledky cukrtestu ještě nemám (a to měly být v pondělí)
.
Jinak jsem objevila kousek od baráku dětský second hand (dovoz z Anglie) - tak jsem hned nakoupila pár zimních věciček
.
Katko jsme to ale ostudy, ani kočárek ti nepochválíme. Moooc hezký ![]()
Tak se mějte, ze včerejšího výletu sešlo, tak vyrážíme až dneska ![]()
Ahoj holky.
Hodila jsem vám fotku vytuhlé Gabky do galerky.
Ještě,že není puberťačka.Asi by mě za to nesnášela.
Pa pa J.
Ad prace - mam 3/5 uvazek, na konci cervence mi zrusili skoleni ve Spindlu, misto toho me poslali na projekt, takze 3 tydny byl z castecneho uvazku plny a na skoleni pry pojedu na tyden koncem srpna do Madarska, takze takhle to je s ohledy u nas v praci ![]()
Na druhou stranu me to ted dost bavi a chci vydrzet co nejdele (treba i nastoupit o neco pozdeji na materskou). Ale workoholik nejsem
![]()
Pristi tyden jdu na tu cukrovku, tak doufam, ze to bude v pohode, protoze vaha mi strasne leti nahoru, uz mam asi 63 kg ![]()
Bramburko - zelezo jsme minule brala asi 3 mesice pred a 3 po porodu. To ti zvednou jeste davku nebo co?
Obleceni - ve 3 mesicich mi Honzik vyrostl z dupacek 68, takze z tech malych velikosti asi ani nic prikupovat nebudu, kdyz ruzova bodicka nebudou potreba
Jenom samozrejme nejakou zimni kombinezku asi v 62. Jo ale 5 dupacek je malo. Na druhou stranu ale myslim, ze na doma lze kombinovat ruzne velikosti, kdyz jsou 56 spinave, 62 taky poslouzi. Bodicka mam doma pouze ve velikostech 62, 80 a 92
Honzik dekuje za prani k narozeninam, musim mu upravit metrik…
Prvni mesice jsem mela v kuchyni a obyvaku Honzika v korbicce od kocarku, pak jsem dala na zem silny molitan z postele, aby mel prostor.
Mejte se a piste.
Ahoj holky,
moc díky za rady ohledně práce, zítra jdu na kontrolu, tak to s lékařem proberu. Mně ještě zbývá 2,5 měsíce práce, tak bych to nějak zkombinovala.
Katko - kočár je moc pěkný, omlouvám se, že jsem zapomněla.
holky - taky máte tak děravou paměť? Já fakt děsně zapomínám,
pořád něco hledám i v práci už se mi smějou
oblečky - já jich mám v 56 víc, kamarádka hrozila, že jejich holčička pořád blinkala a byla prťavá, takže tuto velikost využila nejvíc, což je teda asi extrém, ale já neodolala těm prťavým věcičkám ![]()
nákupy - tak dnes mi přišel z MMB balík s hrací dekou, kolotočem a chrastítky. Z té hudby se asi zcvoknem, ale jinak jsou moc hezké ![]()
košík na mimi - já mám to houpací lehátko a tak když bude potřeba, tak ho dám do něj, stejně máme mrňavý byteček, takže bude na něj odevšad vidět.
Tak to je vše, holky mějte se krásně a užívejme si, zachvilku máme břicha jako balon a už to nebude ono ![]()
Tak teď jsem dotřídila pidi věcičky po dětech+pár nových.
Mám:
10× košilka + asi 5 hrozných
2× tričko s dl.rukávem vel 62
4× tričko s kr.rukávem vel.62
2× tričko s dl.rukávem vel.68
2× bodíčko s dl.rukávem vel asi 56 (není štítek)
7× bodíčko s dl.rukávem vetších vel.asi 68
11× (7nových) bodýčko s kr.rukávem vel.62
2× dupačky na malinké mimčo (jedny nebo dvoje ještě dokoupím)
3× dupačky vel.62 (asi)
10× dupačky vel.68
2× malinkatý overal
6× overal vel.62-68
5× overal větší
3× kalhoty vel.62 (pěkné na doma)
1× teplý overal na ven vel.62(rukávy měli děti zahnuté)
9× svetřík (počítám i ošklivější) z toho jen asi 4 hrubší
6× takový ten tenký svetřík,co vypadá jak košilka
5× (asi) tenké čepičky
1× beranici ![]()
nějaké ponožky,rukavičky,1 punčocháče (opravdu malinké)
2× rychlozavinovačka
4× klasická peřinka asi tak 20 let stará
1× fusak
2× deka
40× látkových plínek
15× (asi)bryndák
Overaly jsem dávala na spaní.
Na dupačky jsem našila kolem kotníků šňůrky,tak jsem oblíkala i větší čísla.
Svetřík jsem zahla,když byl větší.V zimě jsou prcci stejně ve fusaku.
A víc si asi nevzpomenu.Když tak mě něco napadne na přímou otázku.Nevím.
Zatím pa pa J.