Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky, tak nějak nebyl minulý týden čas na psaní, měla jsem tři dny dovolenou.
srazík - pro ty, které se nemohly zúčastnit v Praze - byl super, jsme všechny děsně ukecané, takže jsme probrali i detaily těhotenství viz. nadýmání… fotky až příště, nebyl foťák.
porod - též doufám, že bude vše ok a půjde normální cestou, ale holt kdyby bylo něco špatně, raději císař
nemoc zabulienka - mě pomohly na bolení v krku pastilky Propolki - můžou i těhotné a zabírají
praní - budu prát až půjdu na mateřskou, nevzrušuji se tím, takže Aluško v klidu - kdyby něco hrozilo, doktor by to řekl ne?
cukrovka - tuším, že se dělá mezi 26-28tt, takže už bychom to měli mít skoro všichni za sebou ne?
jinak holky, já byla na dnech marianne na slevových nákupech a moc jsem si to užila, jsem si řikala, že před mateřskou se musím zásobit… jinak jsem koupila dvě kojící podprdy, s tím, že kdyby mi byla jedna malá, tak jí prodám nebo naopak, jednu jsem koupila o číslo větší, ale byla 30% sleva, takže se to vyplatilo, za stejnou cenu by se daly i prodat, takže mě to nemrzí, že to bylo dřív. Ovšem žádná erotika to teda není. jinak jedna celkem hezká od Triumphu - růžová trošku krajek - vyprodávají ji i na netu - stála 400,– což je dobrý.
Ahoj,
Hlasim po kontrole, CS porad 3, tak mi snizila davky magnesia na 2× denne, prcek ma podle UZ pres 1,6 kg
. Podle UZ je TP 21.11., ale neco podobneho mi vychazelo i u Honzika a pak se narodil az 41+3. Zatim je mimco otoceno koncem panevnim, ale to se snad jeste otoci zpet. Pristi kontrola 8.10.
Vcera jsem si uzivala krasneho pocasi, manzel byl s kamarady, Honzika si odvezl deda s babickou a ja posekala zahradu a cetla si na slunicku na lehatku, proste pohoda.
Mejte se hezky a priste adresne.
Krásné sluníčkové pondělí,
venku je tak krááásně a já musím sedět v práci
…
Jinak mooc díky za odkazy na samolepky, už mám asi vybráno, chci vymalovat na žluto, tak tam asi dám medvídky, už to úplně vidím, to bude nádhera ![]()
Jo chtěla jsem se zeptat berete pořád ty těhu vitamínky, já jsem je tada přestala, prý už se nemusí, ale říkala jsem si, že si aspoň koupím železo v rozpustných tabletách, co myslíte?
Holky, kdy se musí nejpozději nastoupit na MD? mám termín 15. prosince.
Zatím díky a papa
Kitty i já jsem milovnice Marianne dnů
měla jsem bezva úlovek v Debenhams - džíny s tričkem na mimíska, po slevě za 300 a navíc ještě dalších 25% dolů ![]()
Sevčo řekla bych, že 6 týdnu před termínem porodu musíš nastoupit na MD ![]()
Ahoj holky.
Tak jsme se vrátily.No řeknu vám,už to není co bývalo.Bolí mě nohy jak blázen.A to jsem zvyklá chodit (auto nevlastníme
).
Nevíte někdo,kde pořídím levnou kuchyňkosu linku?Zatím to vypadá na Orfu.Ale znáte to,každá korunka dobrá. ![]()
Jdu dělat oběd.Tak zatím pa pa J.
Sevco
Nástup na mateřskou je 6 až 8 týdnů před porodem.Pracujícím se většinou dává těch 8.
nástup ti musí vypočítat gynekolog - já už to teda vím asi třetí měsíc. nejpozději musíš nastoupit 6 tt před porodem jinak ti seberou 6týdnů. nejdříve můžeš nastoupit těch 8, tak já udělala kompromis a vyberu si ještě nějakou dovču. už chci doma odpočívat.
díííky za info k to mu nástupu, tak jestli jsem dobře počítala, tak mám termín 15.12. k tomu ještě 8 dní dovče (nevím jestli počítat celou do konce roku, ale podle mě jsem jakoby pořád v zaměstnaneckém poměru), tak to mi zbývá 5 týdnů v práci
teda, tak to je teda mazec, to je hrozný, jak to utíká.
jo a bere někto ještě ty těhu vitamínky?
Ahoj těhulky,
já mám dneska prací den. Peru věcičky po Barunce, pořídila jsem si na to Lovelu, krásně to všechno voní a na čerstvém vzduchu to dobře uschne
Baruš kupodivu spí, za poslední týden spala po oběde jen jednou ![]()
Sevčo , fakt už ti zbývá jen 5 týdnů? To je teda něco, jak to utíká. Ten nástup je 6 až 8 týdnů před TP. Já jsem brala Calibrum mami, ještě jich mám pár v krabičce, když si vzpomenu (tak jednou za týden), jeden si zobnu.
JiraBobes , s kuchyní neporadím, ono se těžko vybírá, co? My si ji nechali dělat na míru. Zkus třeba poslat mailem poptávky na víc firem a uvidíš.
Ivčo , pokojíček je moc hezký ![]()
Jinak všechny zdravím a přeju pěkný týden ![]()
Sevčo dovolená se Ti nekrátí, máš nárok normálně na celou
dneska jsem se na to ptala u nás na pers. odd.
páček
Allo moc díky za info…
Jiřko s tou kuchyní taky asi neporadím, nechávali jsem si přímo na míru, ale vím, že třeba Sconto mívá pěkný nábytek, do Ikei bych nešla vzhledově dobrý, ale kvalita nulová, teď se bude v Brně otvírat KIKA, tak jsem na ni zvědavá, prý tam bývají hezké věci a kvalitněnší než Ikea.
já už vitaminy neberu, skončila jsem hned po 3.měsíci, kdy mi naordinovali jod a dr. usoudila, že to není nutné, prý se pak rodí zbytečně větší děti - tak jsem jí řekla, že nechci žádného mrňouse, ale stejně to prý nutné není.
já bych řekla ohledně nábytku, že to závisí od kusu. mě např. Sconto v některých věcech připadá aušus stejně jako Asco, Kika je pěkná, ale taky dost drahá. Postel jsme např. kupovali v Jeně, ale taky se muselo vybírat. Něco dobré něco ne.
Ahoj holky ![]()
Taky se hlásím po kontrole… Všechno je OK, potvrzený chlapeček (podle doktora na 100%), jsme hlavičkou dolů (hurá) a máme asi 1,5kg. Jinak podle UZ to vypadá už na 30.-31. tt. Ukazoval mi všechny orgány včetně moč. měchýře, žaludku, bránice… Další KO až za 4 týdny, 15.10. Doktor se pořád tváří, že když nemám žádné problémy, tak je všechno pohodička… Cvičit můžu, jak je mi libo. Je to primář, ale přece jenom jsem čekala větší péči
(byla jsem tam tak 5-10min).
Na mateřskou jdu asi 16.10.(tj. 6 týdnů před prvním termínem),ale mám ještě 10 dnů dovolené, tak snad to budu moct vyčerpat.
Sevčo vitaminy beru tak příležitostně, jednou dvakrát týdně. Střídavě užívám ještě vápník (teď už ho budu brát asi pravidelně), protože nepiju mléko a v těhotenství je ta potřeba vyšší. Jo a my máme taky v pokojíčku žluté zdi a na nich ty medvídky. A na zemi červený koberec taky se žlutýma medvídkama ![]()
Jo, ještě se vám musím pochlubit s dnešním příšerným zážitkem s Českou poštou. Šla jsem si vyzvednout tem kojící polštář, na přepážce pro balíky fronta až ven. Byli tam nějací lidi, kteří ani neuměli vypsat podací lístek (nevěděli, kdo je odesílatel a kdo adresát). Ti tam byli asi 20min. Celkově jsem tam strávila asi 45min, myslela jsem, že tam padnu. Žádná klimatizace, hnusný vzduch
. Nejhorší bylo, že jsem tam táhla manžela, aby mi pomohl s tím velmi těžkým balíčkem (no, nevěděla jsem dopředu, jak to bude těžké) a on to byl takový pidi balíček
.
Tak jsem si postěžovala… Mějte se B.
Jo, ještě by mě zajímalo (když jsme hlavičkou dolů), co mě to tam tak nízko pořád kope nebo bouchá? Cítím to až v tříslech. Tak nevím, jestli mi nebuší hlavičkou do břicha… ![]()