Poradna duly
Jana Čurdová
Prajem vám krásne májové ráno.
vítam nové tehulky. U mňa sa to vôbec nezlepšilo. včera som si aj kúpila v lekárni lieky GINGER sú na tehotenskú nevolnosť, ale nič. asi som odolná voči všetkému. už mám 4 kg dole. tak aspoň na niečo to je dobré.
ahoj holky,
allo, gratuluju k srdicku, jen tak dal ![]()
zabulienko, ja taky koupila zazvorova lizatka, ale moc mi nejedou, musim priznat, ze jsem spis na slany, kdyz je mi blbe, tak casto na to lizatko nemam chut … s bonbonama by to asi bylo stejny … zkus spis castejc jist neco normalniho … jestli to jde … ono se to radi, vid ![]()
takze alespon drzim palce at to rychle prejde, pry od 12 tydne je to lepsi, to uz mas za chvili ![]()
mejte se vsichni krasne, zatim pa
alla
Tak to moc gratuluju.
![]()
Radka75
No kámoška se celé těhu koupe.Taky to má radši než sprchování.Jen si dává o něco chladnější vodu než obvykle. Raději se ještě poptej u doktora.
zabulienka
Vydrž holka naše zlatá.Za pár týdnů už ti snad bude dobře.Já se sice netrápím tolik,jako ty,ale taky se tím uklidňuju. ![]()
Ahoj holky,omlouvam se,že jsem tu dlouho nebyla.
Vítam nové těhulky.
V pondělí jsem byla na kontrole,vše je v pořádku,mimi roste.Taky mi brala sestra krev ted a ještě chtěla moč ve zkumavce,že to posílaj do laborky.Termín porodu mam 9.12.
Těhu celkem snášim dobře,ale jsem šíleně unavená,tak místo PC,jdu radši dělat hají,ale už se to lepší.Tak se sem dostanu častěji.
Holky,ty nevolnosti vám nezávidim,mě se to celkem sklidnilo,tak doufam,že to zvládnu bez blinkání.
Tak zatim pa.
tak ja mám už 1. poradňu za sebou. odber krvi som vydržala. pani lekárka bola nešťastná z toho ako chudnem, chcela mi dať pn. nakoniec sme sa dohodli na čipkach a po týždni sa mám prísť ukázať, či je to lepšie. tak dúfam že zaberú
Ahoj všem.
Kde jste? Snad vás v pondělí neupálili?
S kým bych si tu povídala? ![]()
zabulienka
Ahoj.Moc ti přeju,ať ti ty čípky pomůžou. Měj se pěkně.Pa pa
cauky holky, tak jak je? standardne nic moc? ![]()
no snad se to zlepsi … ackoli mne se to trochu lepsi a to se zas bojim, ze neco neni v poradku
… takze at je nam radeji trosku soufl ![]()
taky me vic nez zaludek (na ten se vetsinou staci najist) stve ta unava, mam to urcite spojene i trochu s psychikou, protoze mam spoustu prace a nechce se mi do ni
… to jsem mela i pred tehu, ze prisly mirne deprese z nezvladani pracovniho tempa a s nimi spjata unava …
taky jsem se zaregistrovala na pregnancyweekly.com kdo z vas umi anglicky, je tam docela poctenicko co se tyce zdravi etc etc
koupila jsem olej proti strijím od weledy, doufam, ze to k necemu bude, i kdyz zatim mazu dost nepravidelne, chybi mi disciplina
- jaky nazor na to maji zdejsi vicenasobne maminky??
dejte vedet jak se dari
pa vam i pidiskum
Si taky řikam, že se to tu nějak nehybe
Strie: buď k nim máš sklon a prostě se jim nevyhneš, nebo k nim sklon nemáš a pokud nepřibereš přes 20 kg, tak je mít nebudeš. Zjisti u mamky. Já se mazala obyčejnýma mastičkama, mastnýma a bylo to ok, moje mamka je nemá. Je fakt, že jsem přibrala jen 9 a 12 kg. No teď to vidím na víc ![]()
Holky, napište, jaké znáte pověry ohledně chutí apod., já se na tím ráda bavím…
Jako třeba špičaté břicho - kluk, špeky - holka (taky špatná pleť a chuť na sladké) …
Ahoj holky,
tak jsem dnes byla na KO a vše OK. Hurá! Měla jsem docela obavy. Viděla jsem i tlukot srdíčka na ultrazvuku a velikostně odpovídá osmému týdnu. Sice chvilkama vypadalo jako strašidýlko na halloweenu, ale i tak mně ukápla slzička. Na další KO jdu až za měsíc, což asi nepřežiju ![]()
Jinak jsem se ptala na to koupání a voda má být max 30-32 stupňů, což já značně překračuji, takže dnes pod sprchou asi zmrznu
Hlavně, že jsem to miminko neuvařila. To bych to pěkně zvorala.
Jinak koupání ve vlažné vodě nevadí, ale nutné počítat s rizikem infekce. To lze řešit tamponem.
Taky jsem se ptala jestli je nutné brát kyselinu listovou a ještě babyplan, (kde je jí méně než je DDD- viz některé internetové diskuse), ale doktor říkal, že je to zbytečné a stačí babyplan.
Těhu průkazku ještě nemám, ale asi není kam spěchat. Jo a taky se mi dnes docela silně ozvaly nevolnosti, hlavně v tramvaji, takže jsem na vaši radu zakoupila lízátka.
Holky, chodíte už na těhotenské cvičení nebo plavání ? Já už o tom uvažuji, začínám být hodně uvolněná a celulitidy přibývá. Taky mám děsněj strach z porodu a prý plavání hodně pomahá. Vítě o tom něco?
Tak se mějte moc hezky a já se jdu kochat svým obrázkem.
Radka
Ahoj všem.
Už je mi líp.
Ale je to určitě tím,že když začínám cítit nevolnost,napiju se Pepsiny. Nechutná mi,ale pomáhá. Zvracení se bohužel neubráním,ale to snad do měsíce přejde.Musí!!!V červnu jedeme na dovču.
Aluška
Raději se mazej. Pokud máš sklon k striím,tak aspoň nebudou tak moc velké. Já je mám, i když jsem se mazala,ale není to tak hrozné.Ani v plavkách se nestydím.
Ale v podstatě je jedno čím se mažeš.Tady jde o to,aby pokožka byla pružná(asi).
Knoflice
Ahoj.Já se tím taky dost bavím.Hlavně proto,že jsem naruby.
Špičaté břicho-byla to holka, špeky(21,5 Kg navrch)-byl to kluk. Ale prý mi každé těhu slušelo.
Což se o některých bohužel říct nedá. Ale říká se,že holka ubírá na kráse a jedna moje známá,když čekala kluka fakt zkrásněla.A to o dost. Možná na tom něco pravdy bude. Sama sebe neposoudím a znám jen jednu maminku,která měla holčičky.A u té taky nemužu posoudit,protože nevím jak by vypadala,kdyby čekala kluka. Takže zase jen neověřené teorie.
![]()
Radka75
Ahoj.Těhu průkazka se většinou dává až po první poradně.Kolem 12.tt.Já už se na ní klepu.Ještě musím vydržet. Koukám,že jsi se přidala k nám. Myslím s těmi nevolnostmi.
Kdyby se ti přejedly ty lízátka,tak Pepsina taky pomáhá,ale je moc sladká.
Na těhu cvičení je ještě moc brzy.Ale zaplavat si klidně můžeš.Ale na bazéně je mnohem větší riziko infekce než ve vaně.
A teď něco pro všechny. Předám dál,co manža tvrdí.
![]()
Kdyby byl porod něco tak hrozného,tak by každý den začínaly zprávy:„Áááá dneska 5 tisíc bab porodilo!“ Vy jste na to stavěné. Kdyby to byla taková hrůza,tak by jsme buď vymřeli nebo by vědci už dávno přišli na jiný způsob.
No není to zlatíčko? Podotýkám,že byl u všech porodů.A když se proti tomu ohradím,řekne:„Kdo by měl rodit?Chlapi?Ty máš širší pánev.Samice jsou přírodou ztvořeny a uzpůsobeny k tomu,aby rodily potomky.Uznávám,že je to těžší než se vys..t,ale jste k tomu stvořené.“
(to jsem psala,když to říkal)
![]()
Nechávám ho vypovídat a pak mu s úsměvem vždycky řeknu,že oni (chlapi) nikdy nemůžou cítit miminko v sobě.Už se těším,až budu cítit pohyby.
Oni nikdy miminko nenakojí.
To jsou moc krásné okamžiky.A jsou naše…maminek.
![]()
Máme doma veselo.Že?
![]()
Koukám,že jsem se nějak rozepsala.Tak pa pa J.
Ahoj těhulenky!
Manžel kouká na fotbal a tak jsem zasedla k počítači, tady je to větší zábava.
S těma striema je to opravdu spíš dědičné. Já jsem při prvním těhotenství taky mazala a přibrala jsem jenom 10kg a stejně se mi udělaly.
Mamka jich má spoustu, ale je silná a při mě i bráchovi dost nabrala. Postavou jsem spíš po tetě a ta je má taky, takže mě byly souzené.
U mě pověra s bříškem poprvé opravdu seděla. Čekala jsem kluka a bříško jsem měla víc dopředu. Z pohledu ze zadu nebylo téměř poznat, že jsem těhotná. Známá zase měla holčičku a opravdu se jí rozlezlo víc do stan, ale opravdu si nemyslím, že by to bylo pravidlo.
Navíc jsem slyšela, že u kluků nejsou nevolnosti a já první 3 měsíce prozvracela.
Za týden jdu na odběry krve, ale mimčo asi uvidim až 29.5. To bych měla dostat konečně i průkazku. Připadá mi to jako věčnost.
Pole PM jsme starší, ale podle UZ je puleček dneska 9+0.
UZ opravdu věřim, kluk se narodil podle UZ na den přesně.
Mějte se krásně a opatrujte pupíčky. ![]()
pa Terka
Ahoj Terulko,
tak to vypadá,že se vám podařilo zplodit miminko přesně podle teorie,tj.12-14 dní od PM. Kamarádka to tak taky má. Já jsem plodná hned po skončení mentruace.Aspoň to tak bylo už 2×.
Jak to vyšlo teď ukáže až příští kontrola.
Já jsem u kluka nevolnosti neměla.Zato u holky jsem si to vybrala.Teď je mi snad ještě hůř,než při minulém těhu. To jsem zvědava co to tentokrát bude. ![]()
Pa pa J.
Dneska jsem tu brzo, než půjdou děti do školy, protože jsem se zařekla, že nebudu vysedávat před PC…
Jirabobes - fakt jsem se zasmála - chlapi jsou všichni stejní. Když já se lituju a chci, aby se přidal a politoval mě, tak mě polituje a pak řekne, že on s tím nic nenadělá a že je to pořád dokola …
Ale za tu jistotu, že jsou děti moje to přeci stojí, ne? ![]()
Dobré ránko.
K těm striím,já u prvního těhu jsem se nemazala a žádné se mi neudělaly.
U Verči si každý myslel,že budem mít kluka,měla jsem jen bříško,hezkou plet,pak se divili,že máme holčičku.
Mě dali těhu průkazku ted v pondělí.
Přeji krásný den bez nevolností.
ahoj holčiny,
tak koukám jak vaše diskuze kvete. Já jsem s termínem stále taková hraniční - poslední verze stanovení TP 27.11. (že bych tě IvčoKalinko trumfla
) a tak spíš brebentím s holkama z listopadu ![]()
Je mi božsky,nic nebolí,nic se nezvedá (myslím třeba žaludek),váha šla prozatím dolů již o 2 kg (to jen a jen vítám
), a můj bobíšek měří neuvěřítelný 3 cm (borec po tátovi
).
Ve středu jedeme do Prahy na genet.vyšetření-prý z důvodu věku matky (potvrzeno-tak jsem definitivně stará
) a už se těším,až mi sdělí,že k těm mým dvěma darebákům (2 synové 18 r. a 12.r.) přibude další „nepovedená“ holčička
![]()
Zatím pa,opatrujte se (my jsme v „listopadu“ měli těď dost dramatický minulý týden
) a ať mimískové zdárně rostou
![]()
M.