Poradna duly
Jana Čurdová
Aluška
Já jsem naše pozvala do hospůdky (spíš restaurace).Přišla napřed mamka (taťka byl v práci dýl).Počkala jsem si až si objedná a pak jsem položila fotku z ultrazvuku před ni na stůl. Jenom vybafla:„Ty jsi v tom?“ A pak objednala šampus. Ještě hoďku byla taková roztřepaná.A pak ji to asi došlo a byla hrozně dojatá.Začala obvolávat lidi,že zase bude babička.
Pak dorazil taťka,taky jsem mu dala obrázek před něj.Ten jen kroutil hlavou.To jak byl z toho v šoku. My jsme říkali,že další děti dělat nebudem a teď tohle.
Taťka myslel,že je to nehoda.A ptal se co na to říká Marťa (manža).Tak jsem mu se smíchem sdělila,že jsem to samozřejmě plánovali. Naši byli fakt dobří.
Mamka se už strašně těší,až se mimčo narodí.
Tchánům to řekl manža.A prý to vzali v pohodě a že nám gratulujou.Dokonce neměli blbé poznámky.
Ahoj holčiny.Jdu Vás narychlo pozdravit.Snažím se řádně odpočívat,aby se prdolka řádne uchytila.
Jinak já žádné nevolnosti ani chute zatím nemám…tedy až na jednu chut…mohla bych spořádat kilo jablek,ale mám vyzkoušeno,že mě pak tlačí v břichu ![]()
Vítám všechny nové těhulky ![]()
ahoj těhulky, já mám pořád hrozně nafouklé břicho, je to normální? jsem v pátém týdnu. Ráno to ještě jde, ale večer se nevejdu do kalhot a vypadám jak v sedmém měsíci
tak se mi přítel směje, že jestli to bude pokračovat tímto tempem, že budu moc pěkná ![]()
Ahoj těhulky!
Všem moc gratuluju k vašim pulečkům.
Taky jednoho čekám, podle PM nám to vychází na konec listopadu, ale podle ultrazvuku nám to vychází na 5.12.
Měli jsme od začátku trošku smůlu, v začátku těhu (když jsem to ještě nevěděla) jsem měla těžký blok hrudní páteře a musela jsem volat sanitku aby mě odvezla do nemocnice. Dostala jsem kapačku na uvolnění s několika léky a pak následně ještě 3krát a po poslední infuzi jsem prodělala rentgen.
Zatim jsme v pořádku, ve středu jsem viděla už i srdíčko, tak doufám, že nám to dobře dopadne.
Už jsem byla i na konzultaci v Gennetu a pani doktorka řikala, že by to mělo být v pohodě, tak jen doufám, že bude puleček v pohodě.
Zatím pa a opatrujte svá bříška.
Dobré ráno. ![]()
Přeji pěkný slunečný den. Vítám nové budoucí maminy.
Dneska to bude celkem záhul. Manža má denní dvanáctku dneska i zítra. Tak musím nějak překonat únavu a nevolnosti a pořádně zabavit ty moje dva ďáblíky. Odpoledne jdeme řádit do lesa.Teda ne my,ale oni.
Já budu dělat jen dohled.
Teď čekám,ať si trošku pouklízí vzniklý čurbes a asi budeme modelovat. To jim,ale asi moc dlouho nevydrží.
Doufám,že jim u toho neusnu.
![]()
Pa pa J.
Ještě mám dotaz.
Už někdo z vás něco přibral? Nebo jsem divná? Beru to od //. Já mám už 1 Kg navíc.Teď jsem podle UZ cca 8+2tt.
Ahojík jirabobes!
Neboj já už taky přibrala, sice nevim jestli to je tim těhu, nebo jestli je to proto, že jsem ještě v době snažení přestala kouřit.
Taky už jsem zase kilčo zhubla, jejikož mám 24hodinovou nevolnost. Naštěstí aspoň nezvracim. Minulé těhu jsem první 3 měsíce každé ráno zvracela a nebyla jsem schopná skoro nic pozřít, nakonec jsem měla po prvnim trimestru o 4 kila míň a to taky neni moc příjemné.
Tak jen klidně přibírejme dokud to máme na co svádět.
Krásné těhu pa Terka
Ahoj Terulko
Já už mám teďka nadváhu,tak se bojím,abych moc nepřibrala. Při minulém těhu jsem na začátku vážila o cca 3 Kg míň než na začátku tohodle a poslední asi 2 měsíce mě děsně bolely kyčle.Byla to celkem hrůza.
Celodenní nevolnost mám taky a navíc minimálně jednou denně zvracím.Zatím bylo maximum 4× za den.Při minulém těhu to bylo v průměru 6× děnně. Nejhorší je,že pro těhulku na přetížené klouby nic není.Prostě to musí vydržet.
Dala jsem si závazek,že přiberu maximálně 15 Kg.No teď už jen 14.
Porce jím celkem dost malé a čokoládu a jiné sladkosti taky moc nemusím.Stačí mi troška. Ze zkušenosti vím,že hroznové víno ve velkém nesmím.
Ale jinak netuším v čem dělám chybu. No uvidíme jak se to bude vyvíjet. Nerada bych vypadala jako paroloď. A že mě kus budei tak. ![]()
Pa pa J.
Přezdívka - jméno / věk / bydliště / počet dětí / věk dětí / stav / TP / KO
alla - Alena / 28 let / - / zatím nemá / - / TP 31.12. / -
Aluška - - /29 let / Praha / zatím nemá / svobodná / TP 8.12. / KO 17.5.
elle - Dáša / - / Ivančice / 1 dítko / 2 roky / vdaná / TP 20.12. / KO 11.5.
Inge - Kristina / - / Praha / 1 dítko / 1 rok / vdaná / TP 1.12. / KO 22.5.
jirabobes - Jiřka / 28 let / Orlová okr. Karviná / 2 dítka / 4, 2 roky / vdaná / TP 7.12. / KO 21.5.
KalinkaIvča - Ivana / 25 let / Jihlava / zatím nemá / vdaná / TP 3.12. / KO 22.5.
kitty25 - - / 29 let / Praha 8 / zatím nemá / vdaná / TP 6.12. / KO 26.5.
Knoflice - Kateřina / 29 let / - / 2 dítka / - / - / TP 8.12. /
Mikina - - / - / Milovice / - / - / - / KO 27.4. .Mína. - - / - / Česká Lípa / - / - / TP prosinec /
Radka75 - Radka / 32 let /Praha 7 /zatím nemá / vdaná / TP prosinec / Ko 2.5.
Safira - Monika / 37 let / Havířov / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / rozvedená / TP 23.12.
Terulka - - / - / - / 1 dítko / 6 let / - / TP 5.12. /
vladi1 - - / - / - / 1 dítko / 2 roky / - / TP prosinec /
zabulienka - - / 29 let / Kysuce / 1 dítko / 8 let / vdaná / TP 29.11. / KO 2.5.
Ahoj těhulky,
tak hlásím, že je mi líp ...... musím to někam zaťukat
, ale následkem je nezřízené jídlo v průběhu celého dne
..... je to děs, je mi ze sebe na nic, ale prostě mám chuť na všechno ![]()
No, musím se ovládat, mimču to asi neškodí, ale mamince ano
..... hlásím se do klubu nadváhy už před těhu, tak mám taky strach, že mě pak nohy neunesou ![]()
Já už jsem taky přibrala, cca 2-3 kg, ale je to podle mě tím, že jsem přestala chodit do práce a nemám na PN vycházky. no, to pocházení po zahradě žádnej velkej pohyb není
v práci jsem celých dvanáct hodin lítala, tak to dělá svoje. pak jsem sice kvůli zažívacím obtížím 2 kila zhubla, ale po dnešku..... asi to bude zpět ![]()
Alla, nic si z bříška nedělej, taky jsem ráno v pohodě a večer mám pěkně zakulaceno
, někdy mám pocit, že je vidět i vypitá sklenice vody ![]()
Jinak, Terulko, vítám
, už si naše - myslím v tabulce prosinčátek ![]()
Tak zatím pa, hezký den všem! I.
ahoj holky. já teda rozhodně trpím nadýmáním a jde to horem i spodem.
nejhorší taky večer, přestože jsme v 8 týdnu, břicho už mám taky. večer už jdu domu s rozepnutýma kalhotama, protože mě tlačí. prý je to ale normální.
jinak jsem to říkala doktorce a ta se vyjádřila, že ten špek je ale můj a mimi to určitě není. no co koupím větší kalhoty.
jinak jsem začínala taky s mírnou nadváhou, ale zatím jsem nepřibrala. nemusím sníst velké porce, ale mám často hlad, takže jím spíš méně, ale častěji. jinak speciálně mám chuť na chleba s marmeládou a jablka.
sladké občas, ale kupodivu nemusím zmrzlinu tolik jako dřív. dokonce jsem si dneska žádnou nekoupila
divný…
držte se a hlavně na sebe dávejte pozor.
jo, co se týče oznámení:
připravili jsme tzv. rodinnou zprávu a tu jsme rozvezli včera našim i tchánovcům do schránky i s fotkou z UZ. tak koukali.
potom jsme to teprve mailem poslali sourozencům.
mělo to docela úspěch
Dobré ráno.
Dneska děti vztávali až v 7.15 hod.
Ale nechali mě ještě hoďku spinkat. Snídali a koukali na pohádky. Dneska asi ven nepůjdeme,je tam zataženo a po dešti.
Tak doufám,že to rychle uteče.(Ten den
)
Jinak jak se kdo máte?
Přeji příjemnou neděli.Pa pa J.
Ahoj holky zdravím vás všecky, venku je už zase hezky a já jsem doufala, že celý den proprší. Už taky přibírám, taky jsem nafouklá - jen mi není špatně, naštěstí.
Kitty bobes - prosím Tě, můžeš mi vypsat tu adresu sakumpikum jak má vypadat? (k metříku)
Něco prostě dělám blbě …