PROSINEC 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
4.5.07 21:07

Ahoj holky.
Kde jste? Snad už nespíte?

Před hoďkou mi manža zamával před nosem sáčkem s klobáskou.Samozřejmě jsem hned letěla… :lol: A on prohlásil,že jsem hrozná.Prý si myslel,že mi klobása bude vonět. A už se smál. Nezabily by jste ho? :lol: Dneska jsem četla,že nevolnosti můžou přetrvávat do 16.tt :cry: :x No to doufám,NE! No a taky se může stát,že nás budou doprovázet celým těhu. Na to jsem optimista a myslím si,že celé těhu určitě ne.Ale do 16.tt?! To bych měla fakt nezapomenutelnou dovču. :roll:
No raději nás přestanu strašit. :oops:
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.5.07 21:13

Ty co jim je špatně lituju, ale taky potřebuju politovat :oops: Nadýmá mě úplně ze všeho, co mám dělat? Koupila jsem si nějaké laktobacily, že to má snad pomoct, ale kdy to začne fungovat?

Do těhotenského plavání jsem chodila u první, ale ukázalo se, že se tam nedělá nic, co bych nezvládla v městských lázních sama a jen to stojí mnohem víc :?

Látkové pleny jsem používala a používat budu, samo že i papírové. Prachy, prachy, ale co ekologie? A já žehlím ráda, skládání plen byl relax, ale nikomu tohle nevnucuju, mám kamarádky co žehlení nesnášejí … Pořizovací náklady byly vpoho, zajistily babičky. Jinak jsme navíc nesnášely jakékoli jiné pleny než echt pampers. Jo a taky to mám kde sušit, že jo a úplně jsem milovala, když byly v létě hned suché a voňavé. Ale třeba vlhčené ubrousky, to je samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.5.07 21:16

Kdo to psal, že zapomíná? To mám taky. Chtěla jsem ještě napsat, že nafukovací balón je perfektní, uvolňuje zádové svaly, snad i kyčle, vřele doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
4.5.07 23:14

Knoflice
Moc tě lituju,že tě nadýmá. Je to nepříjemné.
Pomohlo,apoň trošku? :wink:
Ale kdy zaberou laktobacily ti opravdu neporadím.To nevím.

A ekologie? Nechci dělat vlny,ale prací prášek navíc přírodě taky nepřidá. Třídění odpadu je pro mě samozřejmostí.A i děti k tomu vedu. A nemyslím si,že zanícené ekoložky (tím nemyslím tebe,ale fanatiky) používají při menstruaci, místo tampónů a vložek, hadřík. A senioři taky nepoužívají látkové pleny.Malé dítě používá pleny max.do roku a půl.Senioři dýl a menstruující? Ty roky raději ani nepočítat. Samozřejmě ti neříkám,že máš něco měnit. :wink: To byl jen můj názor a moje zkušenost. Navíc žehlení mám spíš jako povinnost. Nevím na kolik lidí žehlíš,když tě to ještě baví.Nás bude 5. Dřív mě žehlení bavilo,až když jsem začla.Ale už dlouho mě to nebaví.Někdo to udělat musí. :lol: :lol:

A co se týká značky. Dcera musela mít jen Pampers,jinak se hned osypala.V látkových by se asi trápila.Má moc citlivou pokožku. Něco špatného po mamince zdědit musela. :wink: U syna jsme zkoušely různé značky,ale nakonec vyhrály Pampers. Asi jsou fakt nej. :)

A za vlhčené ubrousky by si vynálezce zasloužil nobelovku. Lituju maminy,které ještě neměly tu možnost. Taky se to dalo řešit,ale ne už tak pohodlně. :wink:

Za překlepy se omlouvám.Už na to skoro nevidím.Dobrou noc všem.J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
4.5.07 23:19

Knoflice
Ještě jsem jukla do tabulky. Taky čekáš 3.dítko? Tak to jseš fakt dobrá,že tě ještě nepřestalo bavit žehlit.
Dobrou.J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
4.5.07 23:31

Ahojdy holčičky!

Dneska jsem byla nakupovat TESCU v Letňanech a koupila jsem si super 2 podprdy na spinkání a nošení podoma. Vzhledek tomu, že mám už nyní opradu hodně nalitá prsa, tak se bez nich neobejdu.
Taky tady doma klukům slibuju, že až mě přejdou ty celodení bolesti žaludku, tak začnu konečně fungovat. :)

Plavání je opravdu dobrý nápad a až budu v poho tak taky bucu chodit. Jenom jsem chtěla říct, že jestli máte někdo OZP pojišťovnu, tak některé dny v týdnu máte plavání v některých bazénech se slevou.
Alespoň co vím tady v Praze.
Někdy chodím s kluukem rávě do Letňan do laguny. Normálně bych za sebe a syna zaplatila 210Kč, ale v pondělí a ve středu to mají děti do 145cm s OZP zdarma a mě to stojí místo 140 jen 70.
A jsou i jiné bazény ještě levnější, to podle původní ceny.

Betynky mám taky schované ještě od těhotenství ze synem, tak je taky začínám pročítat.

9.5. jdu taky na odběry krve, budu zrovna 10+0 a taky mi budou dělat odběry krve. Zjišťují z nich krevní skupinu a Rh faktor, protilátky proti pohlavně přenosným chorobám (hepatitida B, HIV a syfilis), glukosa dále hladina protilátek proti Toxoplasmose a Borreliose a hladina fenylaninu ( vyšetření na poruchy metabolismu. Součástí odběrů je i tzv. biochemický screening (vyhledávací vyšetření) na chromozomální vady plodu (Downův syndrom, trizomie chromozomů 13 a 18). Toto vyšetření je založeno na stanovení hladiny hormonu HCG a proteinu PAPP-A v séru budousí matky.
Tyto odběry by měly být provedeny v době od 9+0tt do 10+6tt.
Aspň takhle to mám napsané v papírech co jsem dostala u doktorky.
Chodím do Gyncentra v Hloubětíně a musím říct, že jsem tam opravdu spokojená a pani doktorka je báječná.

Tak zatím dobrou noc vám i mimčům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
5.5.07 07:53

ahoj holky,

je mi líto všech, co je jim špatně a soucítím s těmi, které trpíte nadýmáním.
to je i můj problém, večer nevím, kudy dřív..... no báječné.
jinak beru mořskou řasu, je to trošku lepší, bohužel, že by to vymizelo úplně, o tom si asi nechám zdát. takže se obávám, že laktobacil na tom bude podobně… no nic vydržíme ne?

pleny - já teda žehlení nesnášim a určitě budu kupovat látkové - co se týče zkušeností mých kamarádek - pro malé mimčo vyhrály pampers, od 3 měsíců huggies a všechny střídají s tesco plenami (fialový obal) a ty si moc chválí.

plavčo - na těhotenské plavčo nejdu - stojí v Praze cca 200,– Kč, na to se můžu… chodíme s těhulkou kamarádkou do Axy - (60/hod - počítá se na minuty a platí zde i OZP), je tam čisto a jsme spokojené. Ona sem chodila i celé první těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
5.5.07 11:02

Ahoj holky, tak jsem se zařadila mezi Ty, kterým je špatně. Nejdřív to začlo nepatrně po ránu a v podstatě stačilo se najíst, teď už je mi špatně celý den. Je fakt, že zatím nezvracím, jen je mi zle od žaludku, ale předpokládám, že i to přijde :cry: Ale co se divím, já který bylo vždycky špatně i po dvojce bílýho :wink: natož když mi teď v břiše roste cvrček.
A o břichu už ani nemluvím, mám ho jak balon, každý den. Už se mě v práci začínají ptát, jestli nejsem těhotná a to jsem to chtěla ještě min. 2 měsíce tajit :? zatím teda tvrdím, že ne, tak uvidíme, jak to dlouho vydrží.
Co se týká plavčení, tak stejně jako Kitty chodím do Axy na Praze 1 - máme to totiž zadarmo z práce. Dřív jsem tam chodila hodně do sauny, což teď nepřipadá v úvahu.
Ještě holky otázečka, docela často chodím do posilovny cvičit. Teda od tý doby, co jsem těhulka, tak jen chodit rychlou chůzí na běhací pás - třeba i 45 minut a max. hodně zlehka kolo. Myslíte, že to vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
5.5.07 11:51

Ahoj holky.
U nás je dneska zataženo s deštíkem,ale byl už třeba.
Plenky jsem používvala Pamprsky a když byla malá větší a jeli jsme do Tesca,tak jsme tam koupili ty jjich fialové.Malá se nikdy po nich neosypala a cenově v akci vycházely slušně.
Přeji hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
5.5.07 11:52

Alla: Cvičení prý nevadí, pokud jsi zvyklá, jen se nepřepínej, myslím, že to poznáš sama, kdy už stačilo.

Jirabobes: Na žehlení jsem úchyl, každý máme něco. Ale ponožky nežehlím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
5.5.07 12:08

Knoflice: v klidu, mě žehlení taky baví a moje mamka navíc žehlí i ponožky a spodní prádlo :lol: ale je fakt, že zatím žehlím jen pro dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
5.5.07 16:56

Ahojda děvčátka!

Já žehlení taky dost nesnášim a neznám snad v okolí sebe nikoho kdo by to měl rád.
Navíc co si pamatuju tak v šestinedělí, to moc ani nejde, jakmile jsem si stoupla k žehlení dýl jak na půl hodiny, tak mě začala hrozne bolet děloha a musela jsem si sednout. Porod jsem měla super, ale představa, že bych měla třeba po císaři žehlit 40 plen je trochu morbidní.
Taky v případě, že na celý den vypadnu na návštěvu a budu mimčo několikrát denně přebalovat a pak si ty smradlavý plínečky povezu domu v pytlíku je taky dost divná.
Takže já jsem rezolutně pro jednorázovky.
Už to, že jsem používala látkové pleny na utírání pusinky po ublinknutí a pod hlavičku do postýlky, se na žehlení dodt odrazilo.

Zrovna teď jsem koukla na tu hromadu prádla co tu mám na žehlení hrůůza. Dneska ležim celý den v posteli a prosím žaludek aby se umoudřil.
Přestane to někdy???? :(

Zatim pa a hezký víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
5.5.07 18:16

juu, holky, tady se to rozjelo :)

my si prave uzivame na chalupe, bylo mi docela dobre, tak jsem rejdila po zahradce, ale ted prisla unava tak lezim v posteli a uzivam si vymozenosti laptopu a netu v baraku …
spatne je mi vlastne asi min (nebo jsem si zvykla?), ale na druhou stranu se tak vic bojim, jestli je vsechno v poradku …
chute me tedy neopustily, nakladane okurky namy namy, ale na tech jsem ujizdela i pred tehu :) … no a tresnovy kompot, musim priznat, bych si tedy taky dala … pokud ne rovnou cerstve tresne :)

taky jsem zvedava, co mi budou delat za ty testy, rekla jsem si i o test na toxoplazmozu, i kdyz jsou moje dve kocky domaci a ven nechodi (ale jednu jsem vzala pred dvema rokama z ulice), doktorka rikala, ze by to nemel byt problem, ale pro jistotu …

plavat budu asi chodit do YMCA nebo taky do AXY, pokud tedy nekdo tady nebude tvrdit, ze to tehu plavani je neco extra … jinak Radko, jsem taky ze sedmicky :)

no a k plenam … jsem rozhodne zastance latkovych plen (samozrejme na cestovani atd jednorazovky, ale jen jako doplnek) k vasi diskuzi s ekologickym podtonem musim rict, ze ja jsem stale vetsi radikal, na menstruaci jsem si poridila mooncup, praci prasky a prostredky na nadobi a podlahu kupuju dost casto eko (v Praze vetsinou, na chalupu vzdy) a i kdyz jsou nektere veci spojene s eko chovanim drazsi ci nepohodlnejsi, tak se snazim …

ale mam problem, nezehlim, a to skoro vubec :oops: ale snad to neni zlocin … mozna me zmeni pleny, ale treba by je slo susit v susicce a pak rovnou skladat, ne? :wink: :roll: :lol: 8O uvidime …

mno a co se tyce kvality pleti, tu uz mam od vysazeni HA nic moc, zadna hruza, ale idylka taky ne … bedaky mam obcas i na ramenou … krasa …
snad to mimi jeste nezhorsi, ackoli vydrzime vsechno, ne? :) na listopadkach zas holky probiraly, jak jim vic nebo min (a na jinych mistech) rostou chloupky, buhvi, co nas jeste ceka :lol: 8O

ale zvladame, ne? 8)

krkani a prdeni je taky oblibena kratochvile, stava se ze me tak trochu zviratko, ktere potrebuje najist a vyspat, ale to k tomu asi patri …
s lactobacilem proti nadymani nevim nevim, zazivani to asi vyladi, brisko bolet nebude, ale plynatost zmizet nemusi :)

Bettynku (nebo Betynku?) nectu, asi tam jsou i dobre rady, ale i dost strasaku, jestli chcete cist neco o porodech, zkuste Porodni pribehy (nedavno vyslo), tam maminy lici, jake to bylo … pokud chcete neco alternativnejsiho poucnyho, tak treba Zdrave tehotenstvi, prirozeny porod od Ingeborg Stadelmann

takze takhle … jsem se rozkecala, jdu si dat toho slofika :)

mejte se a dejte na sebe pozor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
6.5.07 10:16

Ahoj holky,
jak vám je? Tady v Praze prší, takže dnes to vidím na odpočinkový den - úklid a lenošení v postýlce.
Jinak děkuji za vaše rady. Na plavání budu určitě chodit a YMCu i Axu v Praze mám blízko, takže to zkusím po práci. Jenom mám jeden dotaz, nebojíte se že vás na normálním plavání někdo kopne?
A co se týče těch krevních testů, tak můj doktor říkal, že se dělají až v 16tt, ale od vas jsem četla, že už v 10tt, tak tam asi zítra pro jistotu zavolám a zeptám se, mám taky kočku, tak aby pak nebylo pozdě.
Jinak klasické příznaky - nadýmání, pálení žáhy, nevolnosti, pupínky všechno jak má být. Snad to brzy přejde :-)
K tématu žehlení a látkové pleny - máme doma sušičku, takže já skoro nežehlím a musím říct, že to není moje oblíbená činnost, takže spíš jsem pro papírové. Vím, že je to pro ekologii rána a trochu mě to trápí, ale mateřství není procházka růžovým :,-(em, takže si zasloužíme trochu si ušetřit práci.

Takže vám přeji příjemnou neděli a bez zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
6.5.07 10:32

Ahoj maminy.
Tak včera i dneska jsem se náááádherně vyspala.Včera ráno jsem vztela jen na to,abych sbalila děti k babičce.Manža je tam odvedl.A já jsem šla zase spát.A spala jsem do 10. Potom jsem šli na bazén. Troufla jsem si jezdit i na tobogánu.I když je u nás jen mírný, doufám,že jsem nic nezkonila. Ale všechno vypadá o.k. A dneska mě manža vzbudil snídaní do postele.Kousek před desátou.Tak jsem jrááásně vyspinkaná.To se mi už dlouho nestalo.Děti se mi budí na můj vkus moc brzo.

Jinak všem přeji moook krásnou neděli.I když je venku zataženo.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí