PROSINEC 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
3.5.07 13:32

ahoj maminy,
tak s tema strijema tedy nevim, ja je v podstate nemam moc viditelne (z dospivani, tloustnuti a hubnuti), jen mirnoulince na prsou a v zadu nad zadkem, ale moc to videt neni … takze tusim, ze tehotenstvi bude jina kava a budu radeji mazat, i kdyby to melo pomoci jen trochu.

co se tyce pover o chutich a tvarech etc, tak chute mam divoky na vsechno, ne moc na sladke, ale to, ze kdyz je chut na sladke bude holcicka je hrozny klise :) … koneckoncu je vzdycky 50% sance, a to je docela velka sance ;)
jinak mi je soufl, ale zadne superzvraceni, unava prijde vetsinou po jidle ci nejakem vykonu, ale snad se mi trochu zda, ze uz to ustava (nechci zakriknout)

tehotenskou prukazku mam dostat ted 17. na kontrole, hlavne aby byl mimisek v poradku, to jsou nejvetsi obavy, zvlast kdyz tady Mina strasi, ze meli u listopadek spatny tyden, je to o strach pocitat s tim, ze vsechno bude ok … takze mimisove drzte se! nechceme zadne katastrofy…

na plavani se tesim, ale jsem docela lina, tak jsem zvedava, jak se donutim :) myslim, ze pravdepodobnost infekce je vlastne stejna jako pred tehu, jen je to blbe lecit s miminkem, takze kdo k tomu mel sklony i pred tim, tak radeji opatrne …

ju, at uz je toho 17. prestavam verit, ze je to skutecnost a ze je vse jak ma byt :) :)

mejte se kocky, pozor na pupiky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
3.5.07 17:39

Zdravím všechny.
Dneska je mi nějak víc špatně. Ještě,že před půl hoďkou vzal manža děti na chvíli ven. Aspoň chvilka klidu.A hlavně nemusím nikomu na nic odpovídat. Když je mi zle,tak se mi nechce mluvit.Mám pocit,že je to pak ještě horší.
Tak už se mi vrací. :( To tam moc dlouho nepobyli.
Loučím se zase a jdu si poslechnout dojmy z vycházky.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
3.5.07 20:02

Přezdívka - jméno / věk / bydliště / počet dětí / věk dětí / stav / TP / KO

alla - Alena / 28 let / - / zatím nemá / - / TP 31.12. / -
Aluška - - /29 let / Praha / zatím nemá / svobodná / TP 8.12. / KO 17.5.
elle - Dáša / - / Ivančice / 1 dítko / 2 roky / vdaná / TP 20.12. / KO 11.5.
Inge - Kristina / 28 let / Praha / 1 dítko / 1 rok / vdaná / TP 1.12. / KO 22.5.
jirabobes - Jiřka / 28 let / Orlová okr. Karviná / 2 dítka / 4, 2 roky / vdaná / TP 7.12. / KO 21.5.
KalinkaIvča - Ivana / 25 let / Jihlava / zatím nemá / vdaná / TP 3.12. / KO 22.5.
kitty25 - - / 29 let / Praha 8 / zatím nemá / vdaná / TP 6.12. / KO 26.5.
Knoflice - Kateřina / 29 let / - / 2 dítka / - / - / TP 8.12. /
Mikina - - / - / Milovice / - / - / - / KO 27.4. .Mína. - - / - / Česká Lípa / - / - / TP 27.11. /
Radka75 - Radka / 32 let /Praha 7 /zatím nemá / vdaná / TP prosinec / Ko 2.5.
Safira - Monika / 37 let / Havířov / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / rozvedená / TP 23.12.
Terulka - Tereza / - / Praha / 1 dítko / 6 let / - / TP 5.12. /
vladi1 - - / - / - / 1 dítko / 2 roky / - / TP 9.12./
zabulienka - - / 29 let / Kysuce / 1 dítko / 8 let / vdaná / TP 29.11. / KO 2.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
3.5.07 20:08

Ahoj těhulky,

aktualizovaná tabulka je tu, jestli jsem na něco zapomněla, tak mi to prosím písněte, díky :wink:

Míno, třeba se do prosincového termínu ještě vrátíš :wink: , ale klidně mě trumfni, já si počkám na prosinčátko :lol:

Holky, ty nevolnosti už mě nebaví, už aby byl tak konec května, to už snad bude vše O.K., ale hlavně budu vědět, že mimi je v pořádku ..... Aluško, taky se nemůžu dočkat, a to jdu ještě o pět dní později než ty :roll:

Snad zítra bude líp a napíšu Vám víc.

Tak ať se daří Vám i mimískům, pa I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
3.5.07 21:29

Holky
Tak to se mi ještě v žádném těhu nestalo. Celý den mi bylo hodně špatně. Na záchodě pomalu už bydlím. :lol: A jak mám v krku tak nepříjemně,tak si lámu hlavu,čím si to zpravit.A přišla jsem na to! Normálně, nakládané okurky. :lol: :lol: A fakt to pomohlo. :lol: Teď si dávám třešňový kompot.

KalinkaIvča
Ivčo,dík za tabulku.

Všem přeji příjemnou noc.Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
4.5.07 08:32

Ahojík hojčičky!

Tak jsem chlapy zrovna vyslala do školky a čeká mě celé dopoledne samoty. Vzhledem k tomu, že mé nevolnosti stále přetrvávají tak je to paráda. Když je mi hodně špatně tak jsem pak na kluka někdy nepříjemná a je mi to moc líto, vždyť on za to nemůže.

Včera odpoledne měl syn ve školce táborák a měli tam ukázku dravých ptáků, bylo to prýma, aspoň malé zpestření dne. Jsem doma na neschopence a tak se ven moc nedostanu.

Včera jsem koukala na oblečky na mimi, ale hrozně se bojim něco koupit, abych to tim nějak nezakřikla. Už se těšim až budu moct pulečkovi nakupovat výbavičku, ale dokud ho neucítím tak radši ne.

KalinkaIvča na mě jsi trošičku zapoměla :wink:

Ta zatím pa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
4.5.07 09:11

Ahoj holčiny,

ve středu jsem byla na krvi a chtěla jsem se pak vnutit k doktorce, aby si aspoň poslechla srdíčko, abych se uklidnila, a zjistila jsem, že má tři týdny dovolenou. Takže musím vydržet do kontroly za tři týdny.

Břicho stále jen malinký náznak, nevolnosti celodenní. Rodičům to chceme říct, až to kontrole a v práci co já co nejpozději (uvidím, kdy bude bříško vidět). Zatím jsem nepřibrala.

Když jdeme na hřiště, tak si Honzík přivlastňuje všechny hračky a svoje odmítá půjčit, to jsem zvědavá, kdy to pochopí :(. No a ve středu měla jedna paní na lavičce svačinu - bábovku, tak si vyhlídl vhodnou chvíli a nacpal si ji do pusy - to byla zase ostuda…

Kalinko, ještě mi do tabulky prosím napiš, že je mi 28. Díky

Výbavička - tu budu řešit tak za 5 měsíců, mám věci po Honzíkovi, jenom pak nějakou kombinézku na zimu a kdyby snad byla holčička, tak nějaká růžová bodíčka.

Mějte se a užijte si víkend.

Příspěvek upraven 02.05.13 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.5.07 10:22

KalinkoIvčo, proč mám v první tabulce všecky údaje a teď nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
4.5.07 11:39

ahoj holky,

já byla ve škole, takže jsem nebyla vůbec na netu. máme se dobře s mimi. jinak míň jím, z většího množství je mi zle.

plavčo a cvičení (těhu) mám povoleno, když se nebudu přepínat. myslím, že plavat bychom měly, protože je to zdravé. infekce se nebojím, když přijde, přijde. ale kamarádky měly vše ok.

jinak pověry znám jen, že holka bere krásu, tot vše, takže nevím, protože kartářka mi řekla, že první dítě bude kluk a mě se dělají všude beďary. takže vám nepovím. určitě si to nechám říct, jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
4.5.07 15:11

Ahoooj těhulky!

Chci se omluvit za zmatky s tabulkou, ukázalo se, že jsem si ji minule zapomněla uložit a zaktualizovala jsem tabulku starou :roll: , tak se všem mooooc omlouvám :oops: , teď už by to mělo být všechno v pořádku :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
4.5.07 15:35

Ještě jednou ahoooj :lol:

dneska už je mi líp - pravidelná strava v malých dávkách dělá divy - tak brouzdám po netu.

Pobavily mě ty pověry jak jste psaly - znám akorát tu s tím, že holky ubírají na kráse. No, jestli je to tak, tak čekám holku jako vymalovanou, protože ty pupínky co mám po obličeji, to jsem neměla ani v pubertě. Vždycky jsem měla pleť celkem čistou, ale teď… jo a taky se mi hrozně mastí vlasy.
Na druhou stranu mi zase říkala mamča, že když mě a ségru čekala, že měla pleť v celkem čistou, tak ta si myslí, že to bude kluk :) , pak se v tom vyznejte :wink:

Kitty, taky si myslím, že plavat těhulkám prospívá, chci ještě počkat do konce prvního trimestru a pak, jestli bude všechno v pohodě, chci chodit do bazénu a pak i cvičit těhu cvičení. říkala jsem si, že bych si teď nechala k narozeninám koupit ten velkej gymnastickej míč, malej už mám, tak ještě abych se měla na čem houpat - uvolňovat svaly.

Holky, hrozně se těším, až budem vybírat nějakou výbavičku, ale na to je ještě moře času .....
akorát přemýšlím už teď o jedný věci - hodně jsem četla o návratu k látkovým plínám a vážně o nich uvažuju. Tady na emiminu je celá diskuse na toto téma, má sice přes 120 stran, ale asi to pročtu, abych získala info a hlavně názory mamin, které s nima mají zkušenosti.
Co si o tom myslíte Vy???

Jiřko, snad už je Ti dnes lépe :! a všem Vám ostatním taky. Ty mimča nás zlobí, co :wink:
Jo, ještě chci říct, že mě taky celkem zabírají ty kompoty, musí být studený, likviduju aspoń jeden denně - ananas, broskve, meruńky, mandarinky, většinou se mi po pár lžičkách ledovýho kompotu uleví.
Ještě je výhoda, že obsahují hodně vody, tak se spojuje příjemný s užitečným :lol:

Tak to je zatím vše, ještě se večer stavím, tak pište, a´t je co číst :! I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
4.5.07 16:26

KalinkaIvča
Dík za optání,ale mimi „zlobí“ dál.Nebo spíš moje tělo mě zlobí vesele dál. Ale co.Je to asi naposledy,tak si to asi musím vychutnat. :lol: :lol: :lol:
Látkové plínky? Takových 40 je dobré mít jen pod hlavičku a na odbrknutí. Já zůstávám u Pampersek. Pokud nakupuješ v akci,tak tě to tak moc draho nevyjde. Když jsem nad tím před více než 4 lety přemýšlela a různě propočítávala,tak jsem zjistila,že finančně to vyjde zhruba stejně. Ale u látkových se přijde o pohodlí,jak u miminka,tak u maminky. Vezmi si pak toho žehlení. :roll: Např.můj syn byl téměř průtokový.Téměř po každém nakojení se i vykakal.Ve dne v noci.To by bylo prádla. :roll: Je to samožřejmě každého věc. To je jen můj názor a moje zkušenost. :wink:
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
4.5.07 17:57

Ahoj holky,
tak mně sice není vyloženě na zvracení, ale je mi celý den divně a taky jsem pořád nafouknutá a to jím zdravě. Dnes jsem v práci padala únavou a musím říct, že jsem začala hodně zapomínat. Sice jsem četla, že se to stává, ale snad až v třetím trimestru, tak nevím, co se mnou je. Mimču se tento týden začal vyvíjet mozek tak doufám, že to neznamená, že mně začně ubývat :-) Teda aspoň po tomto týdnu mám vážné pochyby :-)

Jinak jsem si dnes zakoupila nějaké časopisy a dokonce i speciál Betynky porody. Je to trochu silné kafe, protože si to nedovedu představit, ale je to zajímavé čtení. Jaké čtete časopisy?

Co se týče plavání, tak chci začít chodit, co nedjříve. Už jsem si našla na internetu, že v Praze je jedno pro těhotné na gymnáziu Pražačka, tak kdybyste se tam někdo z Prahy chystal, tak mi dejte vědět nebo jestli máte i nějaké odzkoušené bazény, budu ráda za informaci.

Musím říct, že vás, kdo máte málá děcka obdivuji, že s těmi nevolnosti zvládáte jejich výchovu. Já mám v práci co dělat se udržet v tempu.

Taky jsem četla, že ve 12. týdnu se ultrazvukem měří šíjové ztluštění a pak v 16. týdnu z krve vývojové vady a odběr plodové vody, pokud je podezření. Někdo prý chodí i dobrovolně. Máte s tím někdo zkušenosti? já se chci na to zeptat při příští kontrole, ale ten můj doktor je na info dost skoupý, sám moc toho nesdělí, tak bych nechtěla něco zanedbat. Už vám teď někomu brali krev? Nebo se bere až v tom 16. týdnu? No já mám doma kočičku, takže bych určitě chtěla test na toxoplazmozu.
Tak se asi přímo zeptám, kdyby zapomněl.

Tak vám přeji hezk víkend a žádné nevolnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
4.5.07 18:00

Ještě jsem zapomněla, že akné mám také, ale já ho měla ihned jak jsem přestala brát antikoncepci, takže žádná změna. A to jsem si myslela, že to bude o dost lepší. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
4.5.07 18:16

Radka75
Ahoj.Já nevím kolik testů na toxoplazmózu se běžně během těhu dělá,ale mi dělali pokaždé dva.Taky mám kočku (dvě) a tak jsem to doktorovi raději řekla.
Taky jsem četla Betynku.Odbírala jsem ji 2 nebo 3 roky.Jsou tam celkem dobré informace a rady.Dokonce i pro větší děti.Ale to už je dávno. :wink: Mám je ještě schované.Kdyby byla potřeba si osvěžit nějaké věci. Ale více méně se spoléhám na nabyté zkušenosti.
S nevolnostmi se děti zvládat dají.Taky jednou poznáš. :wink: Zrovna včera jsem malou málem porazila,jak jsem utíkala na záchod. :lol: :lol: :lol: Jen jsem prohodila,že za chvilku přijdu.Naštěstí nevypadala moc vystrašeně. :lol: Kuba naštěstí chodí do školky.Ale ten chápe,když jsem unavená a potřebuju na chvilku klid.I když víkendy jsou náročnější.Ti dva,když si hrajou,vydají za 10 dětí. Mám takové obavy,že ani to třetí nebude zrovna nějak moc klidné.Aspoň se nenudíme.
Jéje,koukám,že jsem se zase nějak rozepsala.No jo,děti se koupou,tak mám zase chvilku relativního klidu.
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital