PROSINEC 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11359
29.4.07 14:08

Ahoj holčičky!
Tady v Praze je celý den hezky, zrovna se za chvilku chystáme na procházku.
Děkuji Kalinko za uvítání a taky bych chtěla přivítat Knoflici.
Je to hezké moct si popovídat s těhulkama, v mém okolí zrovna žádná těhu neni a netěhu to moc nezajímá. Tak jsem ráda, že mám aspoň vás tady.
Před chvílí jsme teprve doobědvali. Nebyla jsem schopná vstát, zas mě trápil te žaludek. Už se těšim až budou ty první 3 měsíce pryč.

Přeji hezký zbytek dne pa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
29.4.07 15:12

Ahoj holky,
tak nám konečně doma spravili internet a tak už budu s vámi častěji.
Taky mi vadí, že ty kontroly jsou až po měsíci, já jdu teď ve středu a už se celá klepu, jak to dopadne. S tím soukromým ultrazvukem je to dobrý nápad. Mám strach, že nepoznám, že se dítě přestalo vyvíjet, ale prsa mám pořád hodně citlivá, ale zase špatně mi není a všude píšou, že když jsou nevolnosti, tak je to OK- tak jsem trochu nervozní.

Jinak já už jsem naši radostnou novinu ohlásila budoucím babičkám a dědečkům s přáním ať zatím nic nekupují a co si myslíte? Naše budoucí mimi mám už 10 bodíček. Jsou hodní, ale teď je fakt brzo. Včera jsem četla v těhu kalendáři, že kolem 5. června by už riziko mělo být velmi malé, tak kéž by se dal květen nějak přeskočit, že? Omlouvám se, že jsem nervozní, ale je to moje první těhotenství, tak nevím jak to pořádně chodí.

Tak se mějtě moc hezky a ať vás moc netrápí nevolnosti. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
29.4.07 16:03

Ahoj holky,
zkouším vložit ticker, tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
29.4.07 16:16

Ahoj těhulky!

Tak nejprve k vašim metříkům - má to být ve tvaru:

http://celá adresa bez mezer adresa bez mezer

Radko, musíš zkopírovat to okno, jak tam je BBSCode nebo tak, bývá to druhé okýnko.

Tak snad už Vám to půjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
29.4.07 16:27

díky Kalinko,
teď už je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
29.4.07 16:27

Holky, já mám dneska den blbec :cry:

Nevolnosti mě polevily, měla jsem je u vaření, ale jinak pohoda. No ale chtěla jsem udělat manžovi radost a udělala jsem jeho milovanou svíčkovou, jenže jsem včera zapomněla na citron, tak jsem kyselila octem..... no dokážete si představit, jak to asi chutná. Ke všemu jsem včera koupila novou sůl a solí zase úplně jinak, a taky mi ujela ruka s tymiánem, prostě jsem to nemohla dochutit, a jsem z toho špatná celý den :roll: , když on se na to tak těšil. Sice si přidal, ale asi jen aby mě potěšil :wink:

jinak jsem ráda, že našim hokejistům to na MS zatím jde, doufám, že jim to vydrží do rozhodujících zápasů :lol:

Terulko, taky se těším, až budou ty první tři měsíce pryč, to si pak budem užívat..... obcházet obchody s těhu věcma a s věcma pro mimísky… moc se na to těším.

Radko, jak píšeš, že Ti není moc špatně - jen závidím, mě zase skoro nebolí prsa, občas mám citlivější bradavky, ale to je tak vše....... asi to máme každá jinak, ale jistě je vše v pohodě.

Holky, taky jsem si říkala, že se zkusím na netu kouknout na nějaký články o výživě v těhu, naše mimčo asi dostává dost zabrat..... ráda kořením a nějak extra se zrovna neomezuju :oops: asi bych to měla změnit..... Vy jste jídelníček nějak upravovaly?? poraďte nezkušené mamině :lol:

Tak jdu lovit, zase se stavím, tak zatím hezký den! I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
29.4.07 16:29

Radko, super metřík, medvídky taky miluju :wink: , chtěla bych je jako výzdobu pro miminko .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
29.4.07 16:36

Ahoj Kalinko,
já se snažím přejít na zdravou stravu, ale postupně, nechci si vypěstovat nechuť. Naštěstí mně některé vyloženě nezdravé věci jako brambůrky přestaly chutnat a např milovaný hermelín už také nemusím. Je pravda, že mám pořád velkou chuť na uzeniny, ale ty se opravdu snažím moc nejíst. No za chvíli už bude na trzích spousta čerstvé a taky ne děsně drahé zeleniny, tak nám to půjde samo. Trochu bojuji s přísunem tekutin, nikdy jsem toho moc nevypila, tak teď je to boj. V práci je to lepší, ale doma je to problém.

Tak hezký zbytek neděle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
29.4.07 16:51

Cauky maminky, vitam vsechny nove :)

ad vaha … ja uz urcite taky pribrala, vidim to tak na 1,5 a vice kg ;), nadvahu sice nemam, ale trosku zacinam pochybovat, ze se vejdu do optimalnich 12 tehotenskych kil navrch … ale zase jsem na nejake diskuzi cetla o zenskejch, co pribraly 20 a vic a maj je pryc, asi je to dost individualni
jim temer kontinualne, je mi pak lepe, mela jsem spoustu predsevzeti co se tyce zdrave stravy, ale chute mam na veci neprilis zdrave (vede veprove s ryzi, dobre korenene, samozrejme, taky rizek, sunka, vsechno kysele od cocky pres okurky, ale to jsem mela rada vzdycky, na sladke mam chut minimalne - ale treba takovy ovocny pohar s bananem a jahodama, vanilkova poleva … to by nevadilo :)
brisko uz mam taky vykulene, asi ne miminem, ale malym spekem a lehce nadmute tez, nastesti to ze me leze vic horem, nez spodem :wink: :oops: , ale slysela jsem, ze je to v tehotenstvi bezne horemdolem :)
jinak ja to nikomu jeste moc nerikame, tak jsem takova natesena, zvlast nasi budou prekvapeny, precijen prvni vnouce :) … hlavne at se udrzi, prtous … a at je v poradku, samozrejme :)
ad prsa - boli me jen obcas, nastesti … neni mi sice nejak do skoku, ale na druhou stranu si rikam, ze jestli mi nebude nejak moc hur, ze se to vlastne da zvladat, snad to nezakriknu :lol:

jo a do tabulky pro KalinkuIvcu, jsem taky Alena :)

mejte se fajne, davejte na sebe pozor!

tipy na zdravou vyzivu, kucharske recepty, navody na cviceni atd vitany! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.4.07 17:16

KalinkaIvča
S tou svíčkovou si nic nedělej. Třeba,že fakt byla moooc dobrá (když si přidal) a ty máš jen jiné chutě.
Já nás celkem dost šidím. :oops: Budeme to muset ještě cca měsíc vydržet. Ale fakt to nedávám.Maso nám teď nesmí do bytu.Tak se snažím baštit ovoce a zeleninku. Jabka a okurku salátovou milují i děti. :lol: Tak snad moc nestrádají.

Včera jsem došla k závěru,že další děti tvořit nebudeme. :lol: Když mi je s každým těhu hůř a hůř. Při prvním úplně v pohodě,ale přibrala jsem 21,5Kg :! No jo,hroznové víno je prevít. :) Při druhém těhu jsem už zvracela,ale nebylo mi špatně.Přibrala jsem 14 nebo 16 Kg. A teď je mi špatně celý den a sem tam i zvracím. Při tom čtvrtém bych už se asi přestěhovala na onu místnost natrvalo. :lol: :lol: :lol: Raději to nechci zjišťovat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
29.4.07 19:48

Knoflice - Kalinka poznamenala tu adresu jak by to mělo být. nemůžu to celé správně napsat, protože pak se vloží metřík. máš tam špatně jen ty závorky s img. je totiž rozdíl mezi families.com a lilypie. u families je to ok a může se vkládat celá adresa, ale lilypie se musí zkracovat. mě to teda systém nechtěl vzít, že je to moc dlouhé.

jinak ad jídelníček - dnes jsem měla chuť na guláš z rýží, maso jsem nejedla, nejelo mi. ovšem holky teď… ještě že manža šel do hospy a můžeme větrat. je to teda síla…
jinak ráno palačinky, přes den ovocíčko zejména jablka. já to řešit nebudu. jo taky zmrzka. budu se snažit spíš menší porce a častěji, prokládat zeleninou, ale jinak dle chuti.
jinak se přikláním, že maso mi moc nejede.

jo holky nedepreste se komu není blbě, už jsem to ověřovala u kámošek a některé taky nebylo a vše ok. mě občas bolí prsa, ale nijak zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
29.4.07 19:51

pití - holky hlavně hodně pijte. já se teda nutit nemusím, mám pocit, že musím pít skoro pořád. nemám moc chuť na kafe, ale ráno si ho v práci ráda dám. jinak ovocný čaj, ředěný džus, voda. k obědu si dám ráda colu.

jo pozor - od holek jsem slyšela že bychom neměly pít light nápoje. já to teda nikde nečetla ale prý ten aspartan (nevím jestli se to tak píše) je škodlivý pro mimi.

dále rodiče už to vědí, byli nadšení a skoro nám vynadali, že jsme jim to neřekli dřív. já ale čekala na tu doktorku, jestli bude vše ok. a děti od švagra (10,8) říkali, že to prý pro ně bude životní zážitek, tak jsme se s manžou docela pobavili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
29.4.07 21:18

Ahojky, ráda jsem si přečetla Vaše poznatky o jídelníčku.

Hledala jsem na netu a nemá to asi smysl, nejrozumnější je asi držet se hesla všeho s mírou :wink:
taky teda nejím maso, z toho se mi navaluje, miluju teď chleba s čímkoli - se sýrem, s rajčatama, s paštikou..... jo a kompoty. No a taky už jsem za posledních 14 dní spořádala dva melouny. ty já teda miluju, ale teď stojí hříšný prachy :roll: , ovšem kdy jindy si to dopřát, no ne?!

Ale jak píše Kitty, já mám problémy s tím pitím, nevím co bych, z minerálek mi není dobře, čaje už mi nejedou, voda je taková ..... no, musím něco vymyslet a fakt dodržovat ty tekutiny.

jo, a k tý svíčkový, asi nakonec byla fakt dobrá, večer se Milan nadlábl zase, holky máte někdo divný chutě? Asi nebudu nic dochucovat :lol:

nic, jdu do hajan, zítra budem trochu ponocovat, tak ať máme sílu :wink:

Tak dobrou všem, i miminkům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
30.4.07 08:37

Děkuji vám všem za pomoc - jedno lomítko, závorka jinak a už není metřík! Jak prosté! Třeba se mi nakonec podaří vložit i metříky na holky! Kolik mají mít ti naši mimísci? 2,5 cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
30.4.07 09:31

Dobré ráno všem maminkám.
Asi začnu pít kolu. Bleee.Je moc sladká,ale pomáhá.Aspoň zatím.
Je úplně super,jak nám ti mimísci rychle rostou. Před nedávnem to bylo jen pár buněk a už jsou tak velcí.

KalinkaIvča
Taky mám moc ráda melouny.A zvlášť teď. Mám pocit,že mě nic jiného neosvěží. A dokonce jsem už snědla 2 nanuky během týdne. A běžně to moc nemusím. :D Normálně sním v průběhu léta tak 3 nebo 4. Jsem zvědava na čem budu tentokrát ulítávat. :lol: U prvního to byly bramboráčky (bez česneku,jemně mleté),potom hroznové víno a nakonec mandarinky. V druhém těhu asi jenom mandarinky.Ty jsem jedla pořád a ve velkém. :lol:

Jinak přeji príma den. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital