Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko těhulky!!!
Teda, pročítám co jste napsaly a úplně se stydím
, já tady řeším nevolnosti a že musím vařit a Vy máte takový starosti ![]()
Inge, držím pěsti, ať se u toho manža brzy dostane. Ještě asi hlupý dotaz … Ty chodíš do práce? Vždyť Honzík je ještě malý… nebo možná jenom na částečný?
Elle, Ty se šetři a poslouchej dr. a všechno bude O.K. stejně teda čekaj s tou kontrolou… v tomto případě bych se tam asi vecpala každý týden
. Jinak info doplním.
S těma kontrolama mě fakt derou. už jsem to zmińovala několikrát, ale já mám taky strach, aby bylo vše v pohodě.
Holky, nemáte s tím někdo zkušenost od známých nebo tak - já jsem v únoru spontánně potratila v pátém týdnu a hned v dalším cyklu jsem otěhotněla - s požehnáním doktorů v nemocnici i s mého dr., že můžu, že to aspoň „pohnojí“ to další těhu. Tak se zadařilo, ale já myslela, že budu třeba chodit na kontroly častěji, když jsem minule měla problém.
Nevíte, když jsem měla na minulém UZ srdíčko (cca 6 týden podle početí i podle dr.), když nemám extra bolesti břicha, nešpiním, nekrvácím, to je asi vše v pohodě, ne?! kdyby se něco dělo, tak bych to asi nějak poznala, ne?!
Jsem jak hysterka, co
ale jsem těhu poprvé, ke všemu to minule nevyšlo, tak mám fakt strach. Holky a ta kontrola až 22.5. ![]()
Ahoj maminy,
po pár celkem klidných dnech,je to opět tady.Zase zvracím.
Ale prý je to známka toho,že je vše o.k. To mi říkala kámoška. Tak tomu raději věřím a těším se na červen.To mi už snad špatně nebude. ![]()
Elle
fakt vydrž nic nedělat.Ono se to vyplatí.Já jsem měla při minulém těhu hematom větší než mimi (někdy kolem 8 nebo 9 týdne) a měla jsem jen ležet. Syn měl jen něco přes rok,tak jsem podepsala revers (manža doma nemohl zůstat).Poctivě jsem ty 2 týdny ležela a malý i když jinak je to až moc aktivní ďáblík,byl zlatý. Bral si hračky k mojí posteli,abych si s ním mohla hrát a vůbec nezlobil.
Teď beru to co ty,prý kvůli nedostatku hormonů.Tak moc držím pěsti aby vše bylo o.k. A neboj…určitě BUDE.
Inge
Držím pěsti,ať je manža brzo fit.
KalinkaIvča
Neboj nejsi hysterka. Já jsem těhu potřetí a nejraději bych měla doma svůj malý soukromý ultrazvuk,abych mohla pozorovat mimčo.Ty kontroly se i mi zdají dost daleko od sebe. Snaž se nestresovat a užívej si to.Fakt asi není hezčí období v životě ženy. A počkej až ucítíš pohyby.
To je teprve parááááda.
Naštěstí se mi nestávalo moc často,že bych dostala moc velký kopanec,tak jsem si to fakt vychutnávala. Jejda,já už se tak těším. ![]()
Kdyby se něco dělo,tak by si toho dr.všiml.A když jsi v pohodě,tak se nejspíš nic neděje.A jakoukoliv změnu raději konzultuj s dr.Třeba i po telefonu.Popíšeš,co se děje a on ti poradí co dál a nebo tě jen uklidní,že je vše v pořádku. Neboj. ![]()
Ahojky,
Tak nejdrive info o mne do tabulky: Kristina/Praha/vdana/TP 1.12./KO 22.5.
Jinak dekuju moc za podporu, pokud to bude OK, tak snad pujde na vikend uz domu. Hlidat bude zitra muj bracha s pritelkyni, v patek si vezmu volno ja.
Kalinko - pracujeme oba s manzelem na 1/2 uvazek a doma u Honzika se stridame.
Prvni tehotenstvi jsem vubec neresila, ani me nenapadlo, ze by neco mohlo byt v neporadku. Ted jsem nervoznejsi, asi hlavne diky emiminu
![]()
Koupila jsem si v lekarne lizatka proti nevolnostem a prijde mi to pak fakt lepsi, nastesti zatim nezvracim.
Kdyz jsem byla tehotna s Honzikem, tak mi hned ze zacatku hodne narostla prsa a ted nic - asi to bude tim, ze kojim.
Odpocivejte se, setrete se, jdu uklizet.
Příspěvek upraven 02.05.13 v 11:43
Kalinko já taky doufám, že vše bude ok, pořád si říkám, že kdyby něco, určitě by se něco dělo (krvácení, bolesti břicha nebo tak), takže jsem optimistická a určitě bude vše ok.
holčiny, držte se… ![]()
Ahojte tehulky,
ozývam sa po dlhej dobe, ale čítam vás pravidelne. Mne je stále tak strašne zle, že nevládzem ani písať. Ja kadiaľ chodím, tadiaľ zvraciam. A najhoršie je, že sa nemôžem ani napiť a taká som smädná. Neviete mi poradiť čo piť a nevyvraciať to?
Zabulienko, vydrž! jistě si to teď vybereš a do konce těhu už to bude jen nádherné období…
Zkus pít ledovou Coca Colu light, po doušcích, dává se i dětem při zvracení, nebo si třeba tu colu zamraž do kostek a ty pak cucej. Jo a musí to být pravá cola, žádná kolová limonáda, to nás učili už na zdravce. Tak to snad pomůže!
No a jinak - co ty lízátka proti těhu nevolnosti? Občas mi pomůžou - mělo by to být tím zázvorem, který obsahují. Tak jestli je u Vás neseženeš, zkus v nějakých bio potravinách kandovaný zázvor - zalít vodou, vylouhovat, jistě Ti poradí. Nebo mi doporučili lízátka z javorového sirupu, že to nějaké těhulce pomáhalo, ale třeba na mě to nezabralo, jsou hodně sladká.
Tak držím pěsti, už ten svůj žaludek taky zase cítím, tak se jdu natáhnout.
Dobrou noc všem a zítra ahoooj I.
Jo, ještě jsem si vzpomněla - pokud zvracíš tekutinu nějak dlouhodobě, že máš suché sliznice, slabost, točení hlavy ......... tak šupem do nemocnice na infuze. Jo a při velkých nevolnostech jak popisuješ může dr. napsat i v těhu nějaké léčivo, tak to zkus, nevolnosti a zvracení k těhu patří, ale do určité míry!
uff, spadlo mi pripojeni tak jeste jednou .....
oficialne se sem hlasim, termin 8.12., mimco ma na UTZ 13 milimetru, srdicko tluce, vse co se da zjistit takhle brzo se zda byt ok …
mne je mirne spatne od zaludku, taky unava, spala bych 13 hodin a vic (po davkach), ale nic drastickeho nezvracim (zatim ![]()
taky vic vnimam vune, ale zatim mi to nevadi, nechutenstvim netrpim, spis naopak, mam vlci zachvaty hladu na ne moc zdravy veci (napr. gulas) ![]()
tak at nam to pekne jde, komu je spatne tak tomu preju at je mu lip a muze si to uzivat! a hlavne zadny obavy, snad vse pujde tak jak ma
papa maminky
![]()
Aluska
Ahojte.....
ja dnes idem na KO.......tak uvidime co bude… ![]()
vsetkym co je spatne prajem aby to ustupilo.......
a vsetkym co maju nejake tie problemiky tak prajem nech sa stratia a nech je tehu v pohode.......
Přezdívka - jméno / věk / bydliště / počet dětí / věk dětí / stav / TP / KO
alla - Alena / 28 let / - / zatím nemá / - / TP 31.12. / -
Aluška - - /29 let / Praha / zatím nemá / svobodná / TP 8.12. / KO 17.5.
elle - Dáša / - / Ivančice / 1 dítko / 2 roky / vdaná / TP 20.12. / KO 11.5.
Inge - Kristina / - / Praha / 1 dítko / 1 rok / vdaná / TP 1.12. / KO 22.5.
jirabobes - Jiřka / 28 let / Orlová okr. Karviná / 2 dítka / 4, 2 roky / vdaná / TP 7.12. / KO 21.5.
KalinkaIvča - Ivana / 25 let / Jihlava / zatím nemá / vdaná / TP 3.12. / KO 22.5.
kitty25 - - / 29 let / Praha 8 / zatím nemá / vdaná / TP 6.12. / KO 26.5.
Knoflice - - / - / - / - / - / - / - / TP 8.12. /
Mikina - - / - / Milovice / - / - / - / KO 27.4. .Mína. - - / - / Česká Lípa / - / - / TP prosinec /
Radka75 - Radka / 32 let /Praha 7 /zatím nemá / vdaná / TP prosinec / Ko 2.5.
Safira - Monika / 37 let / Havířov / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / rozvedená / TP 23.12.
vladi1 - - / - / - / 1 dítko / 2 roky / - / TP prosinec /
zabulienka - - / 29 let / Kysuce / 1 dítko / 8 let / vdaná / TP 29.11. / KO 2.5.
Ahoj těhulky!
Tak tabulka je doplněná, další (dobrovolné
) info směřujte ke mě do SZ, díky.
Už se to rozrůstá, co?!
Jinak Martina, držím pěsti na dněšní KO a čekáme jen dobré zprávy!
Zabulienka, co Ty? Doufám, že už je Ti lépe......
Holky, dnes jsem zahájila režim příjem potravy po 2 hodinách a zatím jakš takš dobrý..... v noci mi bylo blbě, ke všemu mě už pátý den trápí průjem, musím s tím něco dělat, už mám dole 2 kila..... tak k obědu si dělám rýžovou kaši, snad to pomůže. A to dlabu vlákninu v ovoci ve velkým, jsem z toho jelen...... to tělo si dělá co chce..... ![]()
Jinak mám od včerejška hroznou chuť na rohlík s máslem a se šunkou, včera byl doma jen jeden a dva plátky kladenský, no děs, kdyby nebylo tak pozdě, tak jsme vyrazili na nákup
, dneska už si to dám, Milan mi to nakoupil, tak ať už přijede z té práce !!!!!
Je to postavený na hlavu, pořád nevolnosti a k tomu takový chutě… no, jestli to nebude tím těhotenstvím ![]()
Tak se všechny opatrujte, dávejte na sebe pozor!
Hezký slunečný den ! Pa I.
Ještě jsem zapomněla - Jiřko, moc díky za Tvá slova, je to fakt, že si to těhu má člověk užívat a ne se stresovat, jestli je všechno v pohodě. Protože samozřejmě je všechno v pohodě ![]()
Já doufám, že ty nevolnosti jsou jen otázka prvního trimestru, pak už si chci opravdu jen s mimčem užívat ![]()
ahoj holky,
mimochodem na rohlík se šunkou jsem měla děsnou chuť asi před dvěma týdny, kdy mě bolel šíleně zub a nemohla jsem kousat, tak jsem si to ani neužila. no jinak u mě chutě spíš na rohlík s něčim pořád a pak různě, hodně na řízek
Kitty, já na ten rohlík stáááále čekááám...... už aby byl tady ![]()