Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminy,
tak mám dneska „úspěšně“ za sebou,kromě celodenní nevolnosti i první zvracení. Zase se budu stravovat převážně těstovinami.
Z vánoc mám taky celkem obavy. S břichem se to dá v klidu zvládnout. To už mám 2× vyzkoušené
. Ale s čerstvým mimčem??? Možná,že plaším zbytečně,ale.....
Jméno pro kluka máme vybrané už něco přes 4 roky. Když jsme pojmenovali Kubu (ještě v bříšku),tak jsme přišli i na další. Radovan. Jméno pro dceru nám dalo celkem zabrat. Manžel tentokrát chtěl aby to mělo i nějáký pěkný význam. Tak to bude Markéta. A na to jsme přišli až někdy v lednu.
Jak jste poznaly,že budete mít mimi?
Mě se zdál sen,že test byl pozitivní.Tak jsem ráno vstala a udělala jsem si ho.
A pozitivní byl.
Menstruaci jsem měla dostat až za 2 dny. Už jsem ji nedostala. ![]()
Jak jsem to oznámila?
Manžel odvedl syna do školky,když jsem to zjistila. Tak jsem mu volala,ať nechodí do obchodu a přijde rovnou domů. Pozdě. Už byl v obchodě,tak jsem mu řekla,co se mi zdálo a že je to fakt. Koupil mi kinder vajíčko a dal mi ho se slovy:„Co se ti z vajíčka vyklube?“ A představte si,že tam byl Obelix.
![]()
Rodina to ještě neví.Vlastně až na 2 lidi nikdo. V pátek jdu na UZ.Potom to vykřičím do světa. ![]()
ahoj. na těch snech něco bude, ale mě to poprvé nevyšlo. zdálo se mi v únoru, že na UZ vidím svoje mimi, ale nakonec jsem to dostala, takže nic. pak jsme jeli na dovču do Egypta a už mi trošku bylo jasné, že by to mohlo být těhu, takové jako pocity, nakonec jsem to nedostala, tak mi to bylo jasné. Ale kdybychom na tom nepracovali a neudělala bych si test, nevím, zda bych to poznala (hlavně zpočátku)
Kromě toho, že mám trošku větší prsa, občas je mi trošku šoufl, ale nic hrozného a občas mě bolí břicho, tak jiné příznaky nemám.
jinak jména - no jméno pro holčičku máme - já bych chtěla Natálku a manžel by chtěl kluka Robina - no moc s tím nesouhlasím, ale zase si každý vybral jedno. jinak ale kartářka mi řekla, že první bude kluk, tak uvidíme.
Ahojte kočky, ja vám až normálne závidim, že si to tak užívate. Ja trpím ako kôň. A včera to bolo asi najhoršie.
Zabulienko, neboj, v tom trpění nejsi sama
, taky jsem si toto období představovala jinak ![]()
Ale pro mimčo to klidně vytrpíme, no ne?!
jen škoda, že tady to moc nežije ![]()
pri synovi to nebolo také strašné, ráno som si svoje vyzvracala a mala som pokoj, ale teraz je to 24h denne. A najhoršie je to v práci. Dnes som to chcela povedať aj šéfovi, ale nebola vhodná situácia, musím, lebo často cestujem na rôzne semináre, a teraz by som to isto nezvládla
MartinaSK
Buď ráda.
U prvního mi bylo taky dobře,jen jsem první 3 měsíce neměla ráda nic kuřecího,ani vývar. U druhého jsem zvracela cca 6× denně. A teď jsem zvracela jednou (zatím),ale zato je mi mizerně skoro celý den.
A pořád brkám. ![]()
Zabulienka
Jestli je ti fakt moc mizerně a v práci se to nedá nijak vyřešit,tak popros na gyndě o nemocenskou. Někdy jsou hodní a vyjdou vstříc. Já jsem na mateřské,tak to naštěstí nemusím řešit. Hodně zdaru.
Ahoj holky,
tak mě přestalo chutnat jíst,ale špatně mi není jenom jím míň
.To by mohlo vydržet celé těhu
.
Zabulienko taky bych ty nevolnosti řešila nemocenskou aspoň si odpočineš a co lízátka nebo cola nezkoušelas prý to holkám hodně pomáhá.
Monika
Colu som skúšala, ale ič. Mám aj homeopatika, ale len od včera. Tak uvidíme, Lízatka mám tiež, len sú ešte u sestry v čechách. Na PN nechcem ísť, lebo potom by ma už lekárka nepustila do práce. V júni chcem ísť na PN ale to u svojeho obvodného lekára, potrebujem voľno na učenei, mám bakalárske štátnice. Tak aspoň dovtedy to vydržať.
Zabulienko vydrž. držím palce. Kamarádce je taky špatně celý den, u prvního dítěte to prý bylo lepší.
Já taky nezvracím Marti, takže je to ok, už jsem se ptala kámošek, jestli nejsem divná. jinak mě spíš pobolívá břicho.
Jo a nadýmání je nejhorší, večer zvlášť, trošku mi pomáhají řasy, ale večer to je síla…
Zabulienko, paní v bylinkářství mi taky poradila nějaký čaj, tak jsem ho kamarádce poslala, snad jí to pomůže