PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
18.1.09 14:50
vladi1 píše:
Jiři,dí za snahu,jestli chceš na to mrknou ,tak ti to přepošlu.

To je zbytečné,když do toho nejdete. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
18.1.09 14:56
jirabobes píše:
zelí…dělám skoro jako Terezka,akorát zahušťuju zasmažkou.Nebo se tomu říká jíška? No tím,jak tuk,sádlo …něco mastného zahřeješ na pánvi aˇpřimícháš mouku.A můžeš to udělat buď cibulové nebo bez............dobrý popis,co? :roll: :lol:

u nas je to zaprazka..... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
18.1.09 15:28
jirabobes píše:
zelí…dělám skoro jako Terezka,akorát zahušťuju zasmažkou.Nebo se tomu říká jíška? No tím,jak tuk,sádlo …něco mastného zahřeješ na pánvi aˇpřimícháš mouku.A můžeš to udělat buď cibulové nebo bez............dobrý popis,co? :roll: :lol:

no u nás je to jíška a ta mouka smíchaná s vodou je taky jíška, jenom falešná, tu zasmaženou na pánvi dávám jenom do polívek, bramboračky a čočkovky, se mi kvůli tomu nechce jinak mejt pánev :oops: :lol:

a toho octu tam dávám jenom tak kávovou lžičku, jenom, aby to bylo malinko navinulý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
18.1.09 15:32
kitty25 píše:ms přišla :( :( :( tak upravím metřík a snad příští měsíc

budu držet palečky… :)

já jsem se teď stavovala na up kvůli účtu, na který posílají rodičovský př. (trošku úřední telátka…měnila se ebanka na raiffeisen…a teď jen koncovka a byl to jediný úřad, který to neudělal sám, ale musela jsem tam jít podepsat nějaký papír)

no a při té příležitosti jsem se té moudré paní zeptala, jak to bude výhledově a co mám udělat, abych něco neprošvihla…
paní mi oznámila, že se něco od ledna mění, ona přesně neví co, takže co mi řekne nemusí platit…
v každém případě mám teď dvouletou variantu a jelikož jsem nebyla prozřetelná ukončila jsem ve škole prac. poměr, protože jsem věděla, že už to dělat nebudu chtít…
no a milá paní mi řekla, že od měsíce, ve kterém se narodí miminko, spadnu na čtyřletou variantu…nebudu mít možnost volby…Bert je osvč, takže by si musel 180 dní před tím platit nemocenskou, aby si mohl vybrat… no ale to už asi nestihneme…
chtěla jsem zjistit, od kdy těch 180 dní a tak, ale paní pořád opakovala, že se v tom nevyzná… tak jsem chtěla písnou na aperio, jenže tam zase dostali grant jen od Prahy, takže zodpovídají dotazy jen pražských (asi podle ip adresy)… tak vás pak některou pražandu poprosím, jestli by mi to tam nepísla…text bych poslala :)

jinak Lucinka asi nemá moučnivku…ve st jsme s ní zašli k MUDr., chodíme vždycky s Bertem, jenže tentokrát parkoval a doktorka se najednou chovala úplně jinak… před Bertem pořád plká, a tohle a tamhleto… a teď mě přijala, docela nepříjemně (končit měla za hodinu a půl) s tím, že doufá, že už nikdo v čekárnách není…
zeptala se, proč jdeme…řekla jsem jí, že máme něco v pusince, jetsli to nemůže být moučnivka… ona se skor ani nepodívala a už psala genciálku.
Tak jsem jí donutila se tam kouknou a snažila jsem se jí říct o oparové infekci, kterou jsem měla já…jí to samozřejmě blbku nezajímalo. Místo toho se jukla, ani ne do krku a prohlásila, že to takhle nepozná a že spěchá, takže když se to nezlepší, máme přijít v pondělí.

Docela pech, protože se to samozřejmě nezlepšilo a Lucinka teď odmítá cokoli než mlíčko… má úplně zduřelé horní patro, zastřeně mluví… při mandarince začala plakat (jinak jí miluje) a vadí jí i dudlíček…tak nevím, jestli je možné, aby byla moučnivka takhle bolestivá…

jdu dočítat, jedu postupně…zase je toho strašně moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
18.1.09 15:41
kitty25 píše:
vladi1 píše:
Kitty,jakýzelí,myslíš normálně ke knedlíku?Jsema si natvrdlá,co,
no, ale v hospodě dělávají takový sladký a jako bych řekla zahuštěný???

no my ho děláme tak, že nejdřív osmažíme cibulku, pak přidáme cukr, ten smažíme do zhnědnutí, ale ne úplně, jak zkaramelizuje, je to v prčicích… no a pak hned kyselé zelí a je to takovéto nahnědlé sladkokyselé, podobné jako v hospodě… je to mňamka…na tu menší lahvičku zelí, dávám tak 2-4 lžíce cukru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
18.1.09 15:42

Enio
To je pech s tím rodičákem.Ale já jsem to tu psala,že si musíš 180 nebo 240 dní platit nemocenské pojištní.A jelikož mě propustili rok před porodem tak jsem měla smůlu.A na aperiu nám poradili,že má jít Martin. Bert si to nemocenské nemůže zaplatit zpětně?Poptejte se.
A ta doktorka je nějaká divná. :? Nemůže to být „žába“? Nevím jak vypadá,ale to prcek nemůže jíst a bolí to......Přeju,ať je Lucince brzo líp.Bobek malý. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
18.1.09 15:45
enia píše:
kitty25 píše:
vladi1 píše:
Kitty,jakýzelí,myslíš normálně ke knedlíku?Jsema si natvrdlá,co,
no, ale v hospodě dělávají takový sladký a jako bych řekla zahuštěný???
no my ho děláme tak, že nejdřív osmažíme cibulku, pak přidáme cukr, ten smažíme do zhnědnutí, ale ne úplně, jak zkaramelizuje, je to v prčicích… no a pak hned kyselé zelí a je to takovéto nahnědlé sladkokyselé, podobné jako v hospodě… je to mňamka…na tu menší lahvičku zelí, dávám tak 2-4 lžíce cukru…

Hmmmm,to zní zajímavě.Asi příště vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
18.1.09 16:15

Ahoj při neděli,

po kuchařské diskuze moc nepřispěju, protože zelí ke knedlíku nevařím a uzenou polévku taky ne. MMB buchtu jsem nepekla, zato jsem včera poprvé zkusila recept na pudingovou bábovku a vůbec mě to nenadchlo :?.

Enio, rodičák zamrzí a ani ten první celý nevyužiješ :?. A nechceš radši skočit s Lucinkou na kožní?

Honzík je dnes u našich, dopoledne jsme byli koupit manželovi nové džíny a kalhoty do práce. To jsem zvládli, ale pak řekl, že by chtěl ještě černý ideálně bavlněný rolák do svetru :roll: :roll: :roll:. Ondra chtěl v obchodě ven v kočárku, ale měl jen bačkůrky a v těch jsem ho fakt po obchodě chodit nenechala, tak se trochu vztekal.

Dneska Ondra dostal nové golfky, tak si neodpustím fotečku, a když už jsem je stáhla do počítače, tak i Ondru v autosedačce 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
18.1.09 16:27

Inge
Koukám,že se tam Ondrovi moc líbí. A jak se směje v té autosedačce,tak mu o moc sluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
18.1.09 17:02

no já teda taky dělám zelí tak max. 2× do roka neb nikdo jinej to u nás nejí

INGE
ty golfky jsou moc hezký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
18.1.09 17:08

Právě jsme zbouchali pomelo a jdem se s Kubou učit mluvit. :roll: Se mi neeeechceee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
18.1.09 17:34
Jitus1 píše:
kitty25 píše:
jo neumíte někdo takový to zelí co dělají v hospodě? sladký a takový to tekutý?

Zrovna včera jsem dělala knedlo, vepřo, zelo :wink: Jako v hospodě ho neumím. Zahušťuju nastrouhanou bramborou spolu s moukou rozkvedlanou ve vodě. Je takový matlavý…

jo tak to možná bude ono. zkusím příště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
18.1.09 18:15

Inge pěkný golfky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
18.1.09 19:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
18.1.09 19:16

no my dneska se spaním měli veselo, na půl třetí měla přijít návštěva a tak jsme se od dvanácti snažili uspat. v postýlce řval cca 45minut, nic, ležel s námi v posteli nic. počkal až přijde návštěva samozřejmě začal prudit, vydržel hodinu a pak padnul s manželem… :lol: paráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí