Poradna duly
Jana Čurdová
Za jak dlouho by měl čípek zabrat? Pořád hoří.
A už i kňourá.
Jiřinko co začít Radečka ochlazovat?
Obklady na třísla a tak?
jirabobes píše:
Za jak dlouho by měl čípek zabrat? Pořád hoří.A už i kňourá.
Do půl hodiny určitě, řekla bych.
jirabobes píše:
Za jak dlouho by měl čípek zabrat? Pořád hoří.A už i kňourá.
15 - 20 min.
Tak jsme zpět, doktorka byla moc hodná. Jsem jí řekla, že si připadám jak blázen a ona řekla, že to vůbec nemusim, že je chuděrka nemocnenej už po několikátý za sebou nemocnej a do toho ještě to očkování, tak že je chudinka asi z toho celej vyšťavenej a že tam mohl proběhnout klidně nějakej zánět žaludku a mohla mu tam nějaká žilka prasknout.
Tak jsme chvilku povídali, máme dávat probiotika a snažit se dávat čerstvou zeleninu a ovoce kvůli vláknině. Jo a sestřička se smála, když jsem jí vyprávěla naší raní odchytovou akci. ![]()
Teďko spinká, usnul v autě. Včera mi takhle usnul v autě a pak spal asi 3,5h. Je vidět, že ho ty bacily fakt válcujou.
KalinkaIvča píše:Bebuska píše:
Terko, vtipná ranní akce, ti řeknu(promiň)… ten pytlíček ti měli dát, taky vím, jak to vypadá… no jsou to blbci, co na to říct
![]()
![]()
Dočítám za včerejšek, ale musím už reagovat a a zastat se zdravotníků …
až takový blbci nejsou
Tak že tak, ju?… do té zkumavky se odchytává pokud možno sterilní moč, jedná se vyšetření bakterilogické. V pytlíčku nikdy sterilní moč být nemůže, max. z toho vyšetří chemický složení moče. Ikdyby byl pytlík sterilní a bimbásek by se před nasazením odezinfikoval, tak stejně, pokud by se nesundal hned po načůrání, tak by se pěkně v teplíčku sviňušky pomnožily … takže by vyšli pozitvní bakterie, který tam třeba vůbec nejsou, lečilo by se ATB třeba zbytečně …
Jojo, asi to tak je, protože pani doktorka jí chtěla uplně čistou. Nesměli jsme načůrat ani do ničeho jinýho a pak přelít. Jedině co dovolila, aby se vyčůral třeba do skleněný misky z který jíme, ale předtim bych jí musela pomalu vyvařit, aby tam nebyly žádný saponáty a tak.
Ale to mi zas příde humusový, bych se z tý misky pak už nikdy nenajedla.
Inge píše:Pád z postýlky - Pokud jde dát níže, určitě ji dej. Honzík mi v rámci nacvičování samostatného usínání (asi v 15 měsících), taky vyskočil z postýlky a vůbec nechápu, jak se mu to povedlo, protože ji měl úplně dole.
Jo tak na tohle maj hajzlíci síly dost. Akrimek spal v postýlce jenom, když jsem ho uspala a pak tam položila a stejně byl do 20ti minut vhůru a musel ke mně do postele.
V rámci samostatného uspávání jsme pak jeli 3× na pohotovost. ![]()
Poté postýlka sloužila už jenom jako zábrana u mojí postele, aby z ní nespadnul, a když byl pak už těžší, tak svojí vahou postýlku odsunul, když padal, tak byla na zemi složená peřina, kolikrát jsem ho na ní našla ráno spát.
![]()
bramburka81 píše:
Jenomže Matýsek spí u sebe v pokojíčku a tak nevím, jestli když mu dám postýlku dolů, tak aby si neslízal z postele i během noci…Teď mi volala jedna magistra z lékárny, kde jsem byla minulý týden, že by o mně měla zájem napořád, že se mi přizpůsobí. A do budoucna by jí dva dny v týdnu vyhovovaly…Tak mám zase na rozmýšlení.
Báro vezmi to. moc gratuluju. Jestli o tebe mají zájem, vyjdou ti vstříc
Terko jsi šikulka s odchytem…
jsem přežraná, tchán mi přivezl super oběd čína s brambůrkem a jdu se učit
martinaSK píše:
inak ja uz viem co bude Matka alebo kubko studovat.......![]()
za lekarnika…:lol:
Jj, na SK se prý teď lékárníci mají dobře
.
KalinkaIvča píše:Bebuska píše:
Terko, vtipná ranní akce, ti řeknu(promiň)… ten pytlíček ti měli dát, taky vím, jak to vypadá… no jsou to blbci, co na to říct
![]()
![]()
Dočítám za včerejšek, ale musím už reagovat a a zastat se zdravotníků …
až takový blbci nejsou
Tak že tak, ju?… do té zkumavky se odchytává pokud možno sterilní moč, jedná se vyšetření bakterilogické. V pytlíčku nikdy sterilní moč být nemůže, max. z toho vyšetří chemický složení moče. Ikdyby byl pytlík sterilní a bimbásek by se před nasazením odezinfikoval, tak stejně, pokud by se nesundal hned po načůrání, tak by se pěkně v teplíčku sviňušky pomnožily … takže by vyšli pozitvní bakterie, který tam třeba vůbec nejsou, lečilo by se ATB třeba zbytečně …
stydím se, stydím! A děkuju za vysvětlení. Nezažila jsem to, proto mi přišlo na první pohled lepší, kdyby pytlíček dali, ale takhle je to jasné, člověk nad tím nepřemýšlí, proč co a jak… a nezlob se na mě, pls, obecně jsem k doktorům vstřícná ( a po tomhle týdnu o to víc
)… bez vás by to nešlo a že se rouhám, no jo, občas jo ![]()
KalinkaIvča píše:
Ty jo, už je půl jedenáctý a já od rána sedím tadyJeště jsem chtěla k tomu přání k narozeninám … pobavím Vás naší story, občas ji před narozeninama dávám k dobru doma …
Tři měsíce před naší svatbou jsem měla narozeniny. Milan nic, říkám si třeba bude překvápko. V kuchyni mi popřáli naši, tak jsem si sedla a čekala na Milana. přišel na stole kytka a bonboniéra a on na to tak bezelstně: "něco slavíme? " sem myslela, že ho v tu chvíli zabiju …
kitty25 píše:Báro vezmi to. moc gratuluju. Jestli o tebe mají zájem, vyjdou ti vstříc
Díky
. Já už tam chodím příležitostně necelý rok a tak nějak jsem si říkala, že bych tam mohla na nějaký částečný úvazek nastoupit. Ale to že o mně má šéfová takový zájem, je super.
Teď jsem zaplatila členské příspěvky do lékárenské komory, ti hajzlíci po mně chtějí 1500,–, i když jsem na mateřské
.
Terko , si borec, gratuluju taky… jestli to, nedejbože, budem někdy potřebovat, tak si tě všechny budem zvát, už budeš mít praxi
![]()
Jiři , tak jak je prďolovi? Už dobře?
dnešní punkce MOŽNÁ byla poslední, uvidíme zítra a už jen tamponky párkrát..hurááá ![]()
dítko spí, jdu vyčistit filtr v akvárku, bléé