Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, tak dnešní KO dopadla snad úspěšně. Mám napsáno čípek polotuhý, hrdlo 2 cm a hlavička naléhá na vchod. Nejsem z toho moc moudrá, ale vypadá to, že u nás už to taky nebude moc dlouho trvat. Příští KO+CTG za týden v pondělí.
Právě jsem dorazila z třídní schůzky, tak se mi trochu zúžily datumy kdy můřu být v porodnici. V žádném případě nesmím přenášet. Takže s blížícím se termínem porodu, budu k nám do 6. patra asi chodit pěšky a dolu budu poskakovat. Akrimek má s třídou 12.12. nějaké malé vystoupení u nás v kulturnim domě a to si nemůžu nechat ujít.
Ahoj Barčo
Tak v plánu to mám
,ale můj Dr.si nemyslí,že by to mělo vyjít.
Asi teda budu muset počkat nějak do doby blíž k termínu a porodit slůně. ![]()
Zabulienka
Já se ráda předběhnu.
Aspoň bude Radeček vážit normálně. ![]()
Rachel
Přeju ti,ať je ti brzo líp.To tvrdnutí můžou být poslíčci.Ona se už ta děloha připravuje.Mě taky tvrdne břicho.Ale bolí jen někdy.Navíc mě občas píchne „tam dole“.To je prý způsebeno zkracováním čípku. Takže takové pocity jsou normální.Nenormální by bylo,kdyby byla bolest moc silná a moc dlouhá.
Pa pa J.
Mám tipy na pořadí.
1. Barča (bramburka)
2. Terezka (terulka)
3. Ivča (KalinkaIvča)
No a pak se uvidí.Ráda bych tam byla taky,ale začínám o tom pochybovat.
Já tu budu strašit asi až do Vánoc. ![]()
Ahoj holky,
tak vy už fakt chcete rodit??? to já si radši ještě počkám, mám ještě spousta věcí nedodělaných a TP je přesně za měsíc.
Ra chel - ať je ti brzy lépe
počasí - závidím sníh, v Praze je hnusně, celý den lilo a foukal vítr
dneska jedna holka z listopadu porodila 4,5 kg dítě. To musela být bolest.
Jinak já v noci vůbec nespala, prostě to nešlo. Celý den mě braly křeče do zad a ještě jsem si asi natáhla něco u klíční kosti, protože nezvednu ruku. Takže noc bude bezva, spát pouze na 1 boku, to bude paráda ![]()
Jinak gratulace ke KO a zítra se uvidíme na srazíku. Moc se těším. Doufám, že se Aluška dostala z těch závějí na chaloupce a zítra taky dorazí.
Radka
Jo,jo Ivčo ,na Zabulienku jsem zapoměla.
Omlouvám se.
Jdu se sprchnout a pak asi do hajan.Dneska nějak brzo,že?
![]()
Dobrou noc všem.Pa pa J.
Dobré ránko, vstávat a cvičit ![]()
Včera jsem lítala po Ostravě a odpo už to nešlo, tak jsem dneska ani nemohla dospat, co se tu dělo. Stihla jsem přečíst, ale přečtu si to ještě jednou …
Báro , můj dr. je na dovolené, tak měl za sebe zásup Kurase, což je vedoucí porodního odd. na Fifejdách, takže jsem se včera taky dověděla, že tam malují.
Tak jsem si říkala, že to bude už 4. známý obličej … I když radši bych se znovu potkala s Malíkem než se Zubíkem
Rachel , ty si pamatuješ, kdo rodil tebe?
Na CTG jezdím ke svému doktorovi, ale do ordinace v Porubě. Byl to včera mazec, protože mimi pořád utíkalo, takže za 12 min. to dvakrát pištělo a muselo se začínat znova. A nálezem mě dr. potěšil i ne, protože se to už fakt chystá, ale už půjdu rodit potřetí, takže to zas tak moc neznamená.
Tak jdu vypravit děti a pak budu reagovat. Zatím se mějte. ![]()
Dobré ranko,
začíná posněhovat!!!!
Jirabobes - diky moc za uklidnění, asi to budou fakt ti poslíčci. Nebudu se tedy přeobjednávat u doktora na dřív, vydržím do pátku a poptám se…
Knoflice - no mě rodil na Fifkách Malík.
Jo, ještě jsem vám možná nepsala o včerejším předpor. kurzu. V půlce jsem se musela omluvit a zdrhnout.. takový záchvat kašle jsem dostala, k tomu ucpaný nos, no připadala jsem si tam nemožně… to by mě asi ostatní mamky hnaly kdybych tam hurcala pořád. Takže téma Kojení jsem neslyšela celé. No a příští pondělí prý téma porod + video. No jestli to bude podobné video jak tady posílala Marťa, tak mě picne.
Holky, držte se, čas letí a užívejme si ještě poslední dny bez dětského pláče, přebalování, dětských prdíků, kojení, strachu o mimi, i když se na to vše stejně už mooooooccccc těsím.....
Pa
Dobré ráno!
To byla zas noc. Mimino mělo škytavku a tak mnou zase otřásalo. To škvrně si tam žije svým vlastním životem a nejvíc elánu má v noci. Dneska tak vyvádělo, že se mi udělalo špatně od žaludku a musela jsem jít ![]()
Jdu se ještě natáhnout a zkusit se trošku dospat, abych na tom dnešnim srazíku nevytuhla uprostřed obídku.
Zatim pa T
Terulko, Radko, Kitty, Aluško holky, sraz si užijte, já nedorazím…včera jsme „pařili“ do půlnoci se známými v restauraci, mě bylo v noci špatně a skoro nespala..takže teď to budu dohánět a budu se válet celý den. papa
Ahoj holky,
tak u nás taky sněží a dokonce už je i malá vrstvička,Verča je nadšená,že bude dělat sněhuláka.Tolik ho zas neni.
Všem,co maj úspěšně kontroly za sebou gratuluji.Těm co je dnes čekaj držim palce.Já jdu zítra,tak uvidíme jestli mi zas jen prohmatá břicho nebo bude něco víc.
Tak jsem včera nedala Verču prvně po obědě spát,usnula v půl devátý.V noci,ale spala klidněji.
Holky co dnes vaříte,dejte mi nějaký typ,nějak dochází nápady.
Pražandy,užíte si srazík.
Zatim pa pa.
Vladi , já jsem na tom úplně stejně, už jsi něco vymyslela? Čas se krátí, aby nakonec nebyla krupicová kaše ![]()
Tady máte něco pro pobavení. Už jsem to četla dávno, ale dneska mi to přišlo mailem, tak to dávám sem.
První, druhé a třetí dítě
Něco pro rodiče a pro ty, co se chystají mít víc než jedno dítě ..
Ano, rodičovství všechno změní. Ale rodičovství se také mění s každým
dítětem. Zde jsou některé příklady, jak se mění s druhým a třetím dítětem.
VAšE OBLEČENÍ
1. dítě - Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor
potvrdí,že jste těhotná.
2. dítě - Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné.
3. dítě - Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení.
JMÉNO DÍTĚTE
1. dítě - Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování a psaní
kombinací všech vašich oblíbených jmen.
2. dítě - Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Agáty. Můžete
to být klidně i vy.
3. dítě - Otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do
kterého se zabodl váš prst.
PŘÍPRAVA NA POROD
1. dítě - Pravidelně trénujete dýchání.
2. dítě - Nezdržujete se trénováním dýchání, protože sipamatujete, že
dýchání posledně vůbec nepomohlo.
3. dítě - Zažádáte o epidurál již v 8. měsíci.
VÝBAVIČKA
1. dítě - Oblečky na novorozeně předem vyperete, sladíte je podle
barev a srovnané uložíte do skříňky.
2. dítě - Zkontrolujete zda jsou oblečky čisté a vyřadíte pouze ty s
nejtmavšími skvrnami.
3. dítě - Chlapečci mohou taky nosit růžovou, není-liž pravda ?
STAROSTLIVOST
1. dítě - Při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do
náruče.
2. dítě - Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že se nářkem vzbudí
prvorozeně.
3. dítě - Naučíte 3-leté dítě jak natáhnout mechanickou houpačku.
AKTIVITY
1. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v
knihovně či divadle.
2. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi.
3. dítě - Berete dítě do supermarketu a čistírny.
ODCHODY Z DOMOVA
1. dítě - Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte
během té doby 5 krát domů.
2. dítě - Před tím než odejdete nezapomenete zanechat telefonní číslo, na kterém je vás možno zastihnout.
3. dítě - Zanecháte následující instrukce: Volat pouze tehdy, když se
objeví krev.
DOMA
1. dítě - Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte.
2. dítě - Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec nezmáčknul,
nestrčil nebo neuhodil toho mladšího.
3. dítě - Strávíte část dne schováváním se před dětmi.
Knoflice -
já se mále počůrala smíchy z toho o těch dětech … fakt bomba
ale je to opravdu tak
![]()
Tak jsem přišla z barvení řas a obočí, holky, to byl relax… nejradši bych na tom lůžku ležela celý den, mohla by si se mnou kosmetička dělat co chce…
Tak zatím pa a koukám, že ode dneška už mám 9. měsíc… jéžiši…
no tak vidím, že některé nás už chcete opustit v listopadu… no to je pěkné.
dnes oběd: my vaříme s holkama v restauraci
jsem vám asi nepomohla co?
ale včera jsem měla opečené škubánky s buřtíčkem od našich, dobrůtka