PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
11.11.07 21:32

Ahoj mamky,
nefakčí mi PC nejde přihlášení a jen něco pořádnýho napíšu tak se kousne potvora v úterý snad přijde kamarád a udělá s tím něco.
Snad jen co jsem stihla dočíst,tak tipy na miminka:

Zabulienka-3250g
Kalinka-2890g
Jířa-3350g
Bramburka-3000g
Martina SK-3550g
toť moje tipy,ale nikdy mi odhady moc nešly.

Jo a psaly jste o těch trvání vztahů a svatbách,tak mi s manžou jsme se potkali 22.KVĚTEN 2004 pak odjel na měsíc do lázní a 20.LISTOPAD 2004 jsme se brali a já byla 2měsíc těhotná,ale upozorňuji že svatba byla naplánovaná a když jsme domluvily detaily tak jsme na to skočili a ono to hned vyšlo takže i mimi bylo naplánované a chtěné a brali jsme se protože už to bylo domluvené ne protože jsme museli. Ale byl to všechno pěknej fofr to přiznávám :-)

Doufám že je vše u všech v poho a až budu mít PC OK tak zase přijdu a pořádně dočtu a napíšu takže asi ve středu PÁPÁ SABIKA

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.11.07 21:36

Ahoj mamky,
nefakčí mi PC nejde přihlášení a jen něco pořádnýho napíšu tak se kousne potvora v úterý snad přijde kamarád a udělá s tím něco.
Snad jen co jsem stihla dočíst,tak tipy na miminka:

Zabulienka-3250g
Kalinka-2890g
Jířa-3350g
Bramburka-3000g
Martina SK-3550g
toť moje tipy,ale nikdy mi odhady moc nešly.

Jo a psaly jste o těch trvání vztahů a svatbách,tak mi s manžou jsme se potkali 22.KVĚTEN 2004 pak odjel na měsíc do lázní a 20.LISTOPAD 2004 jsme se brali a já byla 2měsíc těhotná,ale upozorňuji že svatba byla naplánovaná a když jsme domluvily detaily tak jsme na to skočili a ono to hned vyšlo takže i mimi bylo naplánované a chtěné a brali jsme se protože už to bylo domluvené ne protože jsme museli. Ale byl to všechno pěknej fofr to přiznávám :-)

Doufám že je vše u všech v poho a až budu mít PC OK tak zase přijdu a pořádně dočtu a napíšu takže asi ve středu PÁPÁ SABIKA

• Citovat
  • Upravit
11359
11.11.07 21:49

Ahojky všem!

Tak jsem zase přežila jeden den se svojí depkou. To vám teda nepřeju. Byla tu u mě kamarádka na kávě a tak jsem si jí postěžovala, no a místo slov útěchy jsem si vyslechla, že jsem měla zůstat svobodná a bezdětná. Málem jsem se z toho rozbrečela, začínám pochybovat, jestli to je stále kamarádka.

My také poneseme mimíska v autosedačce, na sobě bude mít kombinézu a fleesovou zavinovačku do autosedačky a autosedačka má i nánožník.

Allo muj pupek rozhodně uvidíš, z toho kabátku co nosim mi pěkně vylejzá

Radko určitě Ti DVD ráda přinesu, (teda pokud mi nevynechá mozek, během těhotenství se jeho funkce trochu pozastavila, radši si ho jdu dát do kabelky hned) byla bys tak hodá a půjčila mi 4.díl? Taky jsem ho nějak nestihla sehnat.

Autíčko taky řídím a vypadá to, že budu řídit až do konce, taky musim vozit Akrimka na karate a bohužel neni nikdo jinej, kdo by ho odvezl. Zítra ráno jedu na KO do nemocnice, tak nevim co by bylo lepší, jestli pražské ranní zácpy na silnici nebo v metru, v autě jsem aspoň sama a nikdo do mě nežďuchá. Jinak žádné dlouhé trasy mimo Prahu taky rozhodně nepodnikám.

Jinak mé vysněné datum porodu je 29.11. Aspoň bych nemusela manžovi kupovat dárek k výročí, tohle by byl asi ten nejhezčí dáreček co znám.

Tak zatim pa přišel manža a jdeme kouknout konečně na kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
12.11.07 07:07

Bolest v krku

Jak postupovat pøi bolesti v krku bìhem tìhotenství? Bolest v krku bývá èastým pøíznakem nachlazení, ale také angín a zánìtù dýchacích cest. Lékaø by se mìl vyhledat v pøípadì, pokud bolesti trvají déle než pìt dní, pøi obtížném a namáhavém dýchání a polykání. Na bolesti tohoto charakteru jsou k dispozici pøípravky ve formì tablet, které se rozpouštìjí v ústech, dále spreje a kloktadla.

Lépe je vyhýbat se pøípravkùm obsahujícím lokální anestetikum, což jsou látky znecitlivující, používané k tlumení silnìjších bolestí v krku (Drill pastilky, Hexoraletten pastilky, Strepsils plus pastilky, Orofar pastilky, Septolete). V tìhotenství lze doporuèit tridekanamin adipát (Septisan pastilky), chlorhexidin (Septofort pastilky). Vhodný a u silnìjších bolestí èasto používaný je fusafungin (Bioparox sprej), který aplikuje ètyøikrát dennì do dutiny ústní.

Z kloktadel lze doporuèit heømánkový èaj nebo tinkturu z heømánku (Chamomilla), práškové salinické kloktadlo, které je nutné individuálnì pøipravit v lékárnì a minerální vodu Vincentka, dostupná v souèasné dobì i ve formì tablet.

Na bolesti v krku èasto doporuèovaná šalvìj, a už jako èaj nebo tinktura (Florsalmin), se v dobì tìhotenství nesmí užívat! Šalvìj byla shledána jako škodlivá pro plod a mùže být i teratogenní!

V tìhotenství se nesmí používat pøípravky s jodovaným povidonem (Jox), existuje zde možnost ovlivnìní štítné žlázy u matky i u plodu. Nìkterými lékaøi pøedepisované „Kutvirtovo kloktadlo", které se pøipravuje v lékárnách, je v období tìhotenství také nevhodné.

Pøi léèbì bolestí v krku stejnì jako u kašle je nezbytný dostateèný pøíjem tekutin. Osvìdèeným prostøedkem je pití èaje s medem. Med je ovšem nezbytné pøidávat do vlažného, ne horkého èaje, jinak dochází ke ztrátì úèinnosti látek obsažených v medu. Rovnìž zvlhèování vzduch v místnosti pomáhá tlumit bolesti a usnadòuje léèbu.

http://www.safebryo.cz/…azenidop.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
12.11.07 07:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
12.11.07 08:13

Krásné ráno všem,
tak i já hlásím, že jsem včerejší depku ve zdraví přečkala. Návštěva zabrala, pomuchlovala jsem si půl roční miminko a hned bylo x krát líp :). Ono fakt občas neuškodí se sebrat a z toho dusna doma na chvíli vypadnout, s odstupem času to člověk vidí zase trochu jinak.
Ale děkuju za podporu, vím, že úplná idylka není nikde, ať se člověk třeba na hlavu staví :). No i přesto doufám, že už máme s hádkama na dlouhou dlouhou dobu vybráno, páč komu by se chtělo na svět do takovéhle atmošky, že? :D
Jinak chválím pupíčky :), super… jen co bude chvilka a dokopu se k tomu, taky vám sem to svoje pupíno dám.
Tady na Rakovnicku už dneska není po sněhu skoro ani památky, ještě včéra všechno roztálo a k ránu pěkně namrzlo, takže cestování v tomhle asi žádný med…ještě že nikam nemusím. Na druhou stranu , holky, čím větší sibérie, tím víc mi dochází, jak se nám to mílovými kroky blíží a už jsem celá nedočkavá, která z nás tady tu lavinu miminek spustí :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
12.11.07 10:33

ahoj maminy to je zase román…

Bolest v krku - babská rada která mi ale vždycky zabere (nálev z cibule a cukru-nechat alespoň půl dne uležet a až cibule pustí šťávu tak si několikrát za den dát lžíci. Chuť je sice nezvyklá ale dá se to přežít).

Tady je taky dost sněhu. my z toho zase takovou radost nemáme. Můj mužský je stavař a termíny má už tak napjaté, lidí je málo, a těch schopných ještě méně :(

Jinak vysněný termín porodu nemám, ve středu jdu na kontrolu a pak pravděpodobně do nemocnice zkonzultovat otočení mimíse. Takže budu mít termín nejspíš jaký mi určí nemocnice. Strašně se těším na vánoce, ale pořád si nedovedu představit, že budu mít vedle sebe miminko.

Holky nemáte některá takový ten speciální odpadkový koš na použité plýnky-prý stojí 1500. Uvažujeme o něk, ale ta cena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
12.11.07 11:02

Ahoj holky :)

Tak dneska jsem se konečně dobře vyspala… A s tím porodem si asi budu muset ještě počkat - dostala jsem nějaké informace, že tenhle týden jsou Fifejdy uzavřené :( . Ještě se odpoledne zeptám svého gynekologa…
Katko ty jezdíš na to CTG na Fifejdy nebo někam jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
12.11.07 11:03

fazole já ten koš mám, ale jen proto, že v Anglii vyšel na pětistovku a dovezla mi ho přítelova sestra. Za 1500 bych do něj asi fakt nešla :lol: ale na netu ho určitě seženeš levnější.

holky, je 11.OO a já jsem se teprve vzbudila, myslela jsem si, jak se budu na mateřské nudit a já těch šest týdnů tak nějak příjemně prospím :lol: :lol:

add délka vztahu: jsme spolu šest let, svatba plánovaná není a asi nebude, s tím už jsem se smířila, hlavně že bude mimčo :lol:

tak já jdu něco dělat.....papáááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3124
12.11.07 11:39

Ahojte maminy

Tak vy sa len budíte a ja som už doma od zubára, odsedela som si tam 2,5 h. Našťastie som bez kazu a všetko je ok.

Zajtra zase poradňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
12.11.07 12:03

Ještě mne napadlo docela zajímavé téma. NARODI SE NÁM MALÉ STŘELČATA NEBO KOZOROZČATA (možná někdo stihne i štíra).

Jak to berete? Já jsem ze střelce moc nadšená nebyla, střelci jsou prostě střelení a u lidí které znám to platí. Ale zase mi přijde lepší než kozoroh - ten jsem já osobně. Moc jsem jako dítě komunikativní nebyla a spíš jsem si hrála sama v koutečku. Takže popravdě toužím spíše po dítěti živém, temperamentním což by střelec být mohl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
12.11.07 12:51

ahooooooooooj :lol:

tak už jsem zpět z práce…, tady v Brně je pěkně hnusně, ráno mrzslo a teď je z toho sračka :cry: a k tomu je tam pěkně vlezlo :cry:

Dala jsem si obídek a měla bych se pustit do úklidu, páč jsem na to o víkendu ani nešáhla, ale mně se tááák nechce :?

Jinak kbelík na pleny, jak píšete nemám, kašlu na to za ty prachy, koupím obyč kbelík s víkem a dám to na balkon.

S těma horoskopama mě to taky zajímá, musíme někam mrknout na net o charakteru znamená, ale něco jsem našla v Betynce :

Dítě narozené ve Střelci - 23. 11.-21.12, počaté v Rybách 21.2.-20.3. bude vyžadovat mnoho podnětných činností. Bude zvídavý a přemýšlivý. V dospělosti bude rád studovat a cestovat. Bude mít představivost a velkou touhu po romantice.

Dítě narozené v Kozorohu 22.12.-20.1., počaté v Beranu 21.3.-20.4. bude mít odmalička vzory ve starších a vyzrálejších lidech. Bude špatně snášet výsměch týkající se jeho osoby. V dospělosti bude pragmatický, obchodně založený a ctižádostivý.

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
12.11.07 12:53

Jaké bude (je) miminko narozené ve znamení …

ŠTÍR (24.10. - 22.11.)
Zrozencích narození pod tímto znamením nejen chytří, cílevědomí a nekonvenční, ale i citliví, vášniví a intuitivní lidé s vlastními životními pravidly, jejichž základem je snaha, dostat se na kloub všem nejasnostem a záhadám světa.

Již odmalička potřebuje malý Štír dostávat hodně lásky, pochopení a důvěry. Zejména štíří miminka jsou na lidském teple téměř závislá a dobře jim dělá i častá pozornost, obdiv a respekt k jejich potřebám.
Malý Štíři si libují také v protikladech a kontrastech, což platí jak pro jejich vybavení pokoje, tak i oblečení a týká se to nejen barev, ale i materiálů. Vaším nejdůležitějším výchovným úkolem se nyní stane ukázat svému potomkovi život jako výzvu a vést jej k jejímu naplnění, přičemž se pokuste mírnit nejen jeho emoce, ale i vrozený perfekcionismus a jeho touhu po dokonalosti.
Podaří-li se vám objasnit svému potomkovi i to, že každý konec bývá začátkem něčeho dalšího, často i nového a lepšího,vychováte z něho člověka, který dokáže překonat sebe samého a jeho schopnosti a vnitřní síla budou neotřesitelné. Kamarádů a přátel Štíři nemívají příliš, avšak vztahy, které jednou vytvoří, trvají velmi dlouho. Štíři bývají zdravé a silné bytosti, které však často hazardují se svým zdravím, někdy i životem. I v této oblasti zacházejí často do extrémů - jednostranně se stravují, celé dny čtou, dívají se na televizi nebo naopak až do úmoru sportují. Štírovým slabým místem jsou jeho pohlavní orgány a zažívání,přičemž významnou roli zde hraje také jeho psychika. Hromadí-li malý Štír své nespokojenosti, frustraci a hněv ve svém nitru, odrazí se to pak i na jeho zdraví. Stávkovat může někdy také jeho imunitní systém, zejména formou různých druhů alergií. Stane-li se tak, přezkoumejte, co se vašemu potomkovi na jeho okolí i jemu samému nelíbí.

Pro trvalé zdraví malého Štíra je potřebné především naučit se duševnímu uvolnění, které mu přinese třeba sport, později mu také neuškodí osvojení si autogenního tréninku či jiné techniky sebeuvolnění.

STŘELEC (23.11. - 21.12.)
Zrozenci tohoto znamení se rodí jako čilá a usměvavá miminka, kterým se zdá, že veškerá existence kolem zpříjemňuje jejich život.

Malý Střelec si rozhodně nenechá jen tak, pro nic za nic, svoji dobrou náladu pokazit - netrvá na přesném dodržování denního rozvrhu, potěší ho každý rozruch či nová událost, raduje se z procházek a nenabízí-li se právě nic zajímavého, snadno se dokáže zabavit i sám.

Je-li však přesto někdy vytržen ze svého vrozeného pocitu pohody, stává se neklidným a někdy i sebedestruktivním. Jeho optimismus a dobrou náladu mu však snadno vrátíte procházkou v přírodě, sportem či jakoukoli jinou dobrodružnou činností. Dobře mu udělá i vůně bergamotu nebo citronu.

Střelec špatně snáší pocit jakékoliv stísněnosti, od kojenecké zavinovačky až po oblečení, které mu kupujte raději o číslo větší, nejlépe s veselými barevnými motivy. Zrozenci tohoto znamení jsou zábavné, srdečné, tolerantní a optimistické osobnosti velkých slov i gest, které se rychle, bez ohledy na ztráty, ženou za svými nápady a po celý život hledají své ideály. Využijte proto pozorovacího talentu svého potomka a trpělivě mu ukazujte, co se děje v jeho okolí. Pokuste se také, zbavit ho přesvědčení, že musí druhým předvádět vždy jen usměvavou tvář a své problémy skrývat. Pomozte mu i při hledání správné míry a smyslu pro přiměřenost. Naučíte ho tak zachovávat si svůj životní směr a orientaci a neztrácet sám sebe ve vlastních ideálech. Děti narozené v tomto znamení jsou výjimečně odolné vůči běžným dětským nemocem.

Případným zdravotním problémům, které se u nich mohou v dospělém věku objevit, je možno předcházet vhodnou prevencí v oblasti žlučníku a jater, kyčlí a vegetativního nervového systému. Hrozící obezitě lze zamezit včasným omezením moučných, sladkých a tučných jídel.

KOZOROH (22.12. - 20.1.)
Kozorozi bývají klidní, spolehliví, zodpovědní, vytrvalí a čestní lidé, s láskou k tradicím a úctou ke starším a zkušenějším lidem, kteří se bez problémů podřídí jakémukoliv smysluplnému řádu či struktuře. Těhotenství, končící malým Kozorohem, často předcházejí mnohé marné pokusy o početí.

Malý Kozoroh mívá sklon přijít na svět poněkud dříve a s houževnatostí horské kozy šplhající k vrcholu pusté hory, si pak razí svoji nelehkou cestu životem. Pro pokojné a spokojené dětství malý Kozorohové potřebují, aby vše probíhalo podle předem připraveného plánu a daných společenských norem. Miminka a malá batolata nemají ráda jakékoliv cizí tváře a nejlépe je jim v důvěrné známem prostředí vedle maminky. Jedním z vašich nejdůležitějších výchovných cílů proto bude, pomoci malému Kozorohovi, najít si své stálé místo v životě a rozvíjet jeho vrozený smysl pro pořádek a řád. Oblečení, v němž se váš potomek bude jistě cítit dobře, by mělo být vždy nenápadné, avšak ušité z kvalitních pevných látek, tmavších barev a usedlého střihu. Také jeho dětský pokoj zařizujte nejlépe v konzervativně-praktickém stylu. V okamžicích, kdy váš potomek bude mít pocit, že mu není věnována dostatečná pozornost, či že ho nikdo nemá rád, kápněte mu do vonné lampy esenci s vůní myrty a prohlídněte si s ním obrázkovou knížku, případně se společně zaposlouchejte do klasické či vážné hudby. Jako malé děti vypadají zrozenci Kozoroha často neduživě, jsou náchylní k onemocnění z nachlazení, k zažívacím problémům, vyrážkám, bolestem kloubů a lámavosti kostí.

S přibývajícím věkem se však vůči těmto nemocem stávají stále odolnější. Již odmalička dodržované pravidelné pitné kůry zbaví jejich tělo škodlivin, sprchování studenou sprchou je otuží a dětské společenské akce a vlídná a chápavá domácí atmosféra je ochrání od přepínání vlastních sil a později i od jejich sklonu k workholismu.

:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.11.07 13:03

Ahoj holky,
Marťo - díky za podrobný popis znamení :-)

Holky, s tou šalvějí jste měly pravdu. Jsem naštvaná, protože sama lékárnice mi řekla, že jako těhotná toto můžu a že to pomůže… a vidíte - neměla bych to (i když dneska jsem se ptala PA, že do 3 měsíců vývoje by se nemělo, ted už si nemám dělat starosti), no ale ještě mi ty bonbony ani ted podruhé nepomohly… krk mám horší, kašel, rýma, no škoda o tom už psát :-(

Náladu mi snad může spravit jen kdyby začalo krásně chumelit… zatím tu svítí slunce.....

Tak papa, jdu se kurýrovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
12.11.07 13:06

Martinko díky :)

tak ten střelec se čte hrozně hezky, ani jsem to nečekala…
A kozoroh no na mne osobně docela sedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital