Poradna duly
Jana Čurdová
Jirko , koukam, Ty to tehotenstvi beres nejak hakem
, nejdriv prosinec, pak konec listopadu, ted uz jsi v prvni pulce listopadu … takhle to urychlovat, jeste se nam vratis z dovolene uz s Radovanem/Marketkou v kocarku
…
ahojte kočky,
ako ste strávili nedeľu, ja zas nad učením,a le dnes som tomu nedala moc zabrať.
Ja som mala niekedy vyhliadnuty kočik X-LANDER X1 ale zdá sa mi ta hlaboká korba primala, tak neviem či si nekupim zvlášť hlboky a zvlášť športový
Ahoj holky,
tak jsme byli celý víkend na chalupě a bylo to prima. Sice hodně práce, ale čerstvý vzduch a večer grilované masíčko - teda já měla hlavně lilek a opečený chleba, maso mi moc nejede. A taky jsme byli v sobotu i v neděli na houbách a našli spousty hříbků
. Bohužel jsem dnes večer zjistila, že mám 3 klíšťata, tak mám dost strach. Byla malá a přisátá jen pár hodin, tak snad to bude OK (kéž by). Já nikdy klíšťata nemívala, tak jsem počítala, že i teďka žádné nebude. Měla bych být více zodpovědná.
Držím palce všem na zkoušky, ať to dobře dopadne ![]()
Co se týče kočárku, tak ještě nemáme představu. Kamarádka má Xlander a druhá Bebecar a obě jsou spokojené. Chceme čtyřkolku, ta je prý stabilnější. A taky s další brzdou, protože se budeme stěhovat za vesnici, kde je prudký kopec, který pokud půjdu nakoupit, tak pojedu dolů, takže musí mít terénní kola a tu brzdu.
Tak se mějte krásně, já jdu do hajan. Snad zítra konečně vložím obrázky do galerie, dnes už na to nemám sílu ![]()
Radko, klistata by Te nemela ohrozit vic nez normalne, sance, ze byla infikovana snad neni tak velika … taky uz jsem letos kliste mela, u nas na chalupe (Jizerky) jich je habadej, jak v trave tak v lese …
ale ty hribky! to zavidim … takze uz rostou??
parada …
Loni jsem nemela houbarske stesti, jsme tu novi, tak nevime poradne kam chodit a co presne hledat
tak snad letos, ackoli chci se videt, jak se do tech mistnich kopcu sunu s brichem a kosikem v ruce
![]()
Zkousky … jojooo to je mor
![]()
Ahoj děvčata,
teď jsem se sem vůbec nedostala,Sabika měla aktivní víkend.
V pátek jsme měli dětský den a já v 19 padla za vlast a vzbudila mě až Sabinka ráno s kytičkou a slovy Všechno nejlepší zdraví a mě k svátku (narozeninám
).
Takže hlásím od včera zase o rok víc.
Dnes celý den lilo takže jsme se zabavovali doma a Sabice upravovali za její pomoci pokojíček.
Ke kočárkům: Máme po Sabince 4kolku do terénu,byla jsem maximum spokojená,takže čekám že ve sněhu sním také uspějem a teď máme ještě sportovní 3kolku (mám jí hlavně kvůli bruslím) tak doufám vydrží i na druhé capartě.
Jinak jména se pořád mění jak ponožky každý den ![]()
Studentkám budeme držet všechny pěstíčky a pevné nervy.
Pozdravení pupíkům a mějte se papa
Ahoj holky.
Tak jsem napsala dlouhý příspěvek,vložila smyjlíka a.....vše se mi smazalo.
![]()
Sabika
Všechno nejlepší k narozeninám.
Radka75
Klíšťat se neboj.Pravděpodobnost nakažení je malá.Pro jistotu používej repelent.Taky teď budu kutit nějaký.Děti jedou s babičkou na opavsko.Tam je velký výskyt těch nemocných potvor.Až vykutím nějaký dobrý,dám ti vědět.Jo?
Aluška
Taky koukám.
Tentokrát je to cdelé nějaké zmatené.Já už raději nebudu nic počítat a počkám si na ten ultrazvuk.Jo? Stejně se nic nového nedozvím.Psala jsem už dřív,že to tu rozjedu.Tak to bude asi pravda. ![]()
Holky hřiby rostou!!! Mamka byla v sobotu a přivezla hromadu velkých a krásných kovářů.A byla smaženice.
Mňam.Zbytek si nechala mamka,ale i tak nám to stačilo.
Pa pa J.
P.S.: Doufám,že se to teď nesmaže.
Hurááá. Nesmazalo.
![]()
Ještě jsem zapoměla.....všem studentkám hodně zdaru. ![]()
Pa pa J.
Ahojky všem!
Sabiko všechno nejlepší k narozeninám, i mě to za necelé 3 týdny čeká.
Jinak strašně moc držím palečky všem ke zkouškám.
Konečně s vámi komunikuji v sedě na židli. Včera jsme byli koupit stůl na počítač, do teď jsme ho měli na starém stolku pod televizi a seděli u toho na zemi, takže už mě začalo trochu vadit jak si u toho mačkám pupíka.
Zatím pa pa T
Přezdívka - jméno / věk / bydliště / počet dětí / věk dětí / stav / TP / KO
alla - Alena / 28 let / - / zatím nemá / - / TP 24.12.
Aluška - - /29 let / Praha / zatím nemá / svobodná / TP 8.12. / KO 14.6.
bramburka81 - Bára / 25 let / - / zatím nemá / vdaná / TP 5.12. / KO 21.6.
elle - Dáša / - / Ivančice / 1 dítko / 2 roky / vdaná / TP 20.12.
Inge - Kristina / 28 let / Praha / 1 dítko / 1 rok / vdaná / TP 1.12.
jirabobes - Jiřka / 28 let / Orlová okr. Karviná / 2 dítka / 4, 2 roky / vdaná / TP 7.12. / KO 18.6.
KalinkaIvča - Ivana / 26 let / Jihlava / zatím nemá / vdaná / TP 30.11. / KO 12.6.
kitty25 - - / 29 let / Praha 8 / zatím nemá / vdaná / TP 6.12.
Knoflice - Kateřina / 29 let / Ostrava / 2 dítka / - / - / TP 8.12.
MartinaSK - Martina / - / SR - Kalinovo / 1 dítko / 8 let / rozvedená / TP 17.12. / KO 27.6.
medanek - Petra / 25 let / Praha / zatím nemá / vdaná / TP leden 2008
Mikina - - / - / Milovice / - / - / - / .Mína. - - / - / Česká Lípa / - / - / TP 27.11. /
Radka75 - Radka / 32 let /Praha 7 /zatím nemá / vdaná / TP prosinec / KO 7.6.
Sabika - Hana / 24 let / Havlíčkův Brod / 1 dítko / skoro 2 roky / vdaná / TP 24.12./31.12 / KO 20.6.
Safira - Monika / 37 let / Havířov / 4 dítka / 18, 16, 10, 1 rok / rozvedená / TP 23.12. / KO 4.6.
Terulka - Tereza / 28 let / Praha / 1 dítko / 6 let / vdaná / TP 5.12.
vladi1 - - / - / - / 1 dítko / 2 roky / - / TP 4.12.
zabulienka - - / 30 let / Kysuce / 1 dítko / 8 let / vdaná / TP 29.11. / KO 5.6
Ahoooj holky!
Koukněte do aktuální tabulky, jestli je tam všechno v pohodě, jo
Díky. Jiřko , nechceš už přece jen změnit TP? Kdyžtak mi napiš, který datum by se Ti tam líbil
, nebo tedy miminku by se líbil, aspoň předběžně ![]()
Safira má dnes KO a zítra Zabulienka , tak holky, mačkám pěsti ![]()
Sabika , všechno nejlepší k narozeninám :lol:
![]()
Holky, Vy jste mě navnadily s těma houbama...... mňam...... přemýšlím, že taky vyrazím do lesa. Houbičky na řízeček, smaženičku..... jeee já mám chutě
. Jenže je tu trochu zataženo, tak nevím, jestli mám vyrazit pěšky nebo radši počkat až Milan přiveze auto z práce a jet na hoďku až pak
možná raději počkám, stejně musím ještě koupit ten repelent, z klíšťat mám panickou hrůzu ![]()
Terulka , blahopřeju k příjemné poloze u počítače
, mimísek se už nedal utlačovat, co?!
Aluško , někde jsem na netu četla, na co se zaměřit při výběru kočárku, tak jestli to najdu, šoupnu sem odkaz ![]()
Studentky, napište nám, kdy děláte zkoušky, ať můžem fandit! Takhle je člověk v očekávání pořád
… jo a září je taky hezký měsíc..... ikdyž s tím bříškem už by to asi nebyla taková sranda ![]()
Hezký den všem! Pa I.
PS: Vypadá to, viz. jedna z posledních diskusí, že budou nový (více) smajlíci ![]()
K výběru kočárků:
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
http://tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/….php/kocarky
a tady je ještě článek o testu kočárků maminkami:
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…
Zatím vše, ahoj I.
Ivco , diky moc, ten prvni clanek byl dobry, dva dalsi uz jsem cetla … no a co Vase soukrome tipy? Krome zminovaneho X-landeru a Jane Slalom mate jeste dalsi favority?
Hezky den! ![]()
myslím, že by mělo jít hlavně o to, jak je kočárek těžký, holky dejte na to pozor, četla jsem hodně názorů od maminek, že po měsíci používání těžkého kočárku, je bolí záda, jsou unavené a s kočárkem se nechtějí tahat. Další bod je, že pokud jde z kočárku sporťák, měl by jít polohovat až do lehu, protože jinak to pro dítě není zdravé.
já osobně preferuji barvu červenou, ale to je na každé z nás, že.
přečtěte si také diskuse, občas se dají najít na rodině, asi i tady, co se týče praktických zkušeností.
kamarádka má vybraný kočárek Bugaboo, ale je hrozně drahý, nicméně nejlehčí u nás. celkově i s korbičkou 8kg.
na x-lander - kamarádky ho mají, vajíčko ok, mě se s ním i super jezdilo, jinak sporťák si kamarádka stěžuje, že jí vadí, že když malý spí, nedají se rozepnout přezky na bříšku, že by ho vzbudila. takže vyzkoušejte, než něco koupíte, je to lepší.
Ahoj holky!
kitty tak s tou váhou toho kočárku máš vážně pravdu. Náš kočárek co jsme měli na kluka vážil 16,5kg a byl to fakt záhul ho vytáhnout třeba do tramvaje. Jakmile dítě povyroste je to fakt tíha, zvlášt když jdete třeba s nákupem a potřebujete ho třeba vytáhnout po kolejnicích do schodů.
Měli jsme už od začátku sporťák a s tim jsem byla spokojená, jenom kdyby tolik nevážil.
Bohužel kterýkoliv kočárek se mi teď poslední dobou líbil tak měl kolem 15-17kg.
Hlavně proto jsem po kočárku začala koukat už takhle brzo, jak se znám nak to ani do porodu nestihnu.
Holky to je báječný venku se začína dělat docela hezky, Akrimek má dneska ve školce pasování na školáka spojené s táborákem a ráno to vypadalo, že to moc dobře nedopadne.
To je hrůza jak to letí, ještě nedávno byl malý mímo a teď už půjde po prázdninách do školy ![]()
Jejda málem mi ukápla slzička. ![]()
Zatim pa a hezký zbytek dne T
Ahoj holky.
Tak jsem koukala na ty repelenty.A prý nejlepší jsou : REPELAN,AUTAN,REPELENT (výrobce ALPA) a DIFFUSIL REPELENT SPRAY.
KalinkaIvča
Ahoj Ivčo.Raději ten termín ještě necháme tak.Nechci v tom moc dělat zmatky. Na ultrazvuk půjdu až ve 20.tt,tak potom to upřesním.A potom si upravím konečně i metřík. ![]()
Všem kontrolovaným držím pěsti.
Pa pa J.