Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky!
Vypadá, že se nám to venku vybírá, co ?! Trošku tepla by to chtělo, aby se ohřál bazén, ale zase neee moc hice ![]()
Jinak včera obídek s kámoškama byl super, večer jsem sice opět
, ale to bylo z toho co jsem zplácala
, k obědu sice „jen“ zeleninový salát, ale za ním šla ledová kávička se šlehajdou a pak ještě horký jablka se šlehačkou a karamelem, noooo, večer z toho Honzíkovi asi nebylo dobře
(čemu se divit, co?!)
No, ale pak jsme ještě vlezly do dvou obchodů s mimi věcma a mě napadlo se zeptat na ten můj kočárek, sice ho tam nemají, ale pán říkal, že s tou firmou spolupracují a budu-li chtít, tak mi ho objedná (říkala jsem si, že je lepší abych prodejní místo měla v dosahu pro případnou reklamaci), tak jsem se s ním tak domluvila, že ho okouknu na živo jinde a pak si ho tam objednám. No a taky mají tu službu, že ho schovají až do porodu u nich a záruční doba poběží až od narození mimča. Tak docela úspěch. No a taky dodávají tu postýlku jak chceme kupovat, sice stojí o 300 Kč víc než nejlevnější na netu, ale k tomu bych stejně ještě měla 100 Kč poštovný, tak už to vyjde celkem na stejno a zase k vůli tý záruce…
Holky, akorát si nepamatuju co jste kdo
..... tak co mám v paměti:
Markýsku , předně všechno nej k svátku
…tak to u vás v práci mají taky radost ze dvou těhulek
, no, ale zase je výhoda, že vy do práce chodíte, my jim na léto vypadly tři
, ale stejně jsme si s holkama říkaly, že nám ta práce chybí..... tak Ti závidím, že tam chodíš, ono to taky hezky utíká a s dětma asi tím spíš
. No, já děti miluju, ale na dětským bych asi dělat nemohla...... občas se u nás taky objevilo dítě (nezapomenu na jednu holčičku, přivezli jí, že se vybourala na kole a na chirdě jim upadla do bezvědomí … sotva jsme na ní šáhli, tak oči jak míče a ten řev, jeeee, no čtyři jsme na ní leželi, aby jsme jí píchli flexilu a pak postupně dostala celkem 5 ml Dormica (midazolam - nevím co máte vy) než lehla...... to kolikrát stačí na dospělého! Joo, holčičce bylo asi šest). No a nejhorší zážitek s dětma pro mě byl resuscitace sedmidenního miminka, bylo to fakt ošklivý, prďolka měl nezjištěnou srdeční vadu
, proto velmi vážně přemýšlím o dechovém monitoru, no, uvidím, říkám si, že pokud miminko bude zdravý a nebude mít reflux, tak možná ne, ale ještě uvažuju…
No, co vy holky, budete pořizovat dechový monitor? To je otázka do pranice ![]()
EvickaS - tak co, budeš „jen šmírovat“
nebo se aktivně připojíš? jestli si Tě máme poznamenat do seznámku ![]()
Knoflice, Leno … u nás se teda taky ještě nedá mluvit o pohybech … prcek mě možná dvakrát víc šťouchnul (jestli to teda bylo ono
), jinak zase nic ![]()
Jo a jak je našim marodům ..... Jiřko, Terulko; Vladi , hlavně že malý už je líp ![]()
Kitty , tak si užívej prázdniny, to se prima čte ty knížky pro ženský po takový době, co?! Žádný skripta a chytrý knihy
… taky se mi líbí spoustu věciček v mimibazaru i v aukcích, ale řekla jsem, že do výsledků nic
, teď nevím, jestli to vydržím, utečou mi aukce …
Jo, holky, ještě jednou prosím o radu ohledně toho fusaku, není metr na délku pro novorozeně moc? Aby se mi to vešlo do sedačky ![]()
Knoflice , žes neřekla, taky jsem ten případ řešila, mohly jsme dát hlavy dohromady ![]()
Aluško , ty hice, to je mazec a s výbavičkou neboj, nic Ti neuteče, my pak budeme závidět že vybíráš a my už nemůžeme
. Jo a u nás bylo horší jméno pro holčičku, na tom jsme se do teď neshodli … naštěstí už nemusíme ![]()
Bramburko , to pohyblivý miminko Ti závidím ..... abys ho necítila když jsi jak proutek, myslím, že u nás je to tím „prostorovým rozložením“ u mě - to jsem zaslechla v TV a moc se mi to líbí, že jsem jinak prostorově řešená
![]()
Snad si to měla dnes v práci lepší … teda, než se takhle nervovat, tak raději fakt ta nemocenská ![]()
Hurá, po víkendu začíná smršť kontrol
, taky se tak těšíte
To je otázka, co?!
To zase bude megapříspěvěk
, musím Vám vynahradit dvoudenní absenci
, stejně to asi není vše co jsem chtěla .....
Tak zatím pa I.
Jiřko , k obědu dnes na rychlovku - květák na mozeček s okurkovým salátem, mňam ![]()
Leno , my máme asi rok a půl foťák Samsung Digimax S600, tehdy stál asi 6.500 Kč, tak teď by mohl být levnější, má 6 megaPixelů, 3× zoom a velký display a hlavně české menu (chtěli jsme Olympus, ale vše v angličtině
) a jsme spokojení, žádný problém, krásný fotky. Tak taky můžu doporučit.
Ahojky,
KalinkoIvčo jako proutek jsem jsem možná byla, haha, ale teď mám asi 3,5 až 4kg nahoře (a to vše za poslední tři týdny). Na kontroly se taky moc těším, mám v pondělí ten screening a v úterý hned poradnu, tak se těším, že uvidíme pohlaví… ![]()
Knoflice na srázek bych přijela, pokud by mi to vyšlo časově.
Mějte se, přeju pěkný víkend ![]()
Ahoj těhule, teda vy jste toho zase napsaly, pak se mi to vždycky zamotá a nevim, co jsem chtěla každé zvlášt napsat, ale hrozně ráda čtu vaše příspěvky, tak aspoň co si pamatuju.
Eevo, EvickoS vítej, doufám, že nebudeš jenom nakukovat a taky se přidáš. ![]()
Moc držim palečky všem, co čekaj na výsledky z amnia a doufám, že to holky všem dobře dopadne.
parfumelo taky trpím při vedrech na bolesti hlavy a je to fakt nepříjemný.
Tak už ve středu ráno drandíme, teda blíží se to rychlostí blesku, v úterý mám ještě kontrolu (UTZ a odběry krve), takže mně čeká víkend a pondělí plné práce, už začínám být dost nervozní. Tak jsem doufala, že nepojedem ve velkém vedru a na just se má od víkendu tolik oteplit, takže pojedeme v horku, což je mnohem únavnější.
To je hrůza poslední dobou mám pocit, že se můj mozek přestěhoval někam jinám, neustále něco zapomínám, třeba když jdu nakoupit, tak zá:,–(ně přinesu o 2-3 věci míň.
Jo se srázkem souhlasím kdekoliv, pouze moje orientační schopnosti, jsou poněkud omezené, jenom až do konce prázdnin již nebudu přítomna.
Jo ještě MARKÝSKU všechno nejlepší k svátku ![]()
Tak zatim PA TERKA
Tak teda se zapojím, protože co jsem Vás to objevila, tak pořád načumuju.
Je mi 28 let a máme doma už tři děti a to:holka 9 let, kluk 8 let a holka 4,5 roku.
TP mám 6.12 a 19.12, jen si vybrat.
V pondělí 16.7 jdu ráno na velký UTZ, 23.7 kontrola v poradně.
Na 24.7 jsem se objednala na 3D UTZ do Zlína, čistě ze zvědavosti.
Jinak jsem z Valašska.
Tohoto času už dva měsíce v prac.neschopnosti, ale jinak schopná všeho.
Tak ahoj a dobrou noc. Eva
Ahojky,
děkuji vám za tipy na fotaky..mám jeden vyhlídlej.je to ten panasonic-Lumix DMC LS60. Stoji asi 3 500,–na netu. tak uvidím..
Ahojky EvickoS
, jen se sem k nám taky přidej. A koukám, nějak mi uniklo, že máš už tři děti. Pane ve 28. Mně je taky 28 (ještě týden
) a čekám své první… ![]()
Jinak těch příspěvků je tolik , že vážně nestíhám
![]()
Já jsem s těma dětma začla už v devatenácti, ale nijak toho nelituju.
Jsou všichni skvělí. Metřík se mi konečně povedl. A koukám, že podle doktora jsem dnes 17+2 a podle metříku 19+1. Tak doktor počítá podle pozdějšího termínu.
Ahoj holky.
Tak jsem vás konečně dočetla.Uf,toho bylo.
Doktor mi dneska řekl,že mám vydržet,že mi nic jiného předepsat nemůže.Mám ditustat.A dneska (po 3 dnech užívání)jsem se dočetla,že se nesmí brát v těhu a při kojení.Tak snad dr.ví,co dělá.
parfumela
Ahoj Míšo.Buď na sebe a miminko opatrná. Jednou jsem se taky musela chovat jako penzista a dost mě to otravovalo.Ale šlo mi o život,tak jsem to vydržela.Bylo mi 19.Fakt opruz. Ty máš velikou motivaci.Raději se chovat,jako penzista,než zbytek těhu proležet ve špitále.Tak na sebe dej fakt bacha. ![]()
KalinkaIvča
Ahoj Ivčo.To je fakt blbé,že tě tak napínají.Ale neboj.Všechno bude jistě dobré. ![]()
Dechový monitor nebudu kupovat.Neměla jsem ho ani u jednoho prcka.Stejně bych ho zapomínala vypnout,když bych mimčo vytáhla z postýlky.
Když se mi narodil Kuba,tak jsem byla na nadstandartu (v porodce) a tam byl dech.monitor.A co myslíš? Samozřejmě,že jsem ho zapomínala vypnout.
A pak jsem se tak akorát vylekala,co se děje.Já děcko na rukách a monitor pípá.
A nejlepší to je,když jsi v noci rozespalá.
![]()
POHYBY : Já cítím mimčo pořádně.Hodněkrát za den.Včera celé odpoledne si asi nacvičovalo přemety a salta.
I na ruku jdou kopance cítit. A to jsem pořádně „obalená“,jako bych čekala příchod hladomoru.Takže buď to bude další takový malý ďáblík jaké už doma mám a nebo tělesná konstrukce při cítění pohybů nehraje roli. ![]()
Safira
Ahoj Moniko.V pohodě,jsem Jiřka. ![]()
Jitus1
Ahoj.Kuchyňka je super nápad.Děti ji od nás dostali loni k vánocům.A vaří skoro pořád.Nepovím ti,jak se jmenuje ani kdo ji vyrábí.Byla nejlevnější.
A z malé skříňky jsme jim udělali druhou.Tam mají schované nádobí apod.
bramburka81
Ahoj Báro.A nebyla by pro tebe lepší ta nemocenská?Když už nic,tak si budeš to svoje těhotenství pořádně užívat.
Markýsek
Doufám,že jsi dnes měla moooc pěkný den.Když jsi měla ten svátek.Gratuluju.(než to celé dopíšu,tak už asi bude sobota).
Závin byl moc dobrý.Ale nějak se mi na tom plechu roztekl.Takže byl moc široký a tavá placatější.
Ale na chuti mu to neubralo. ![]()
Jaká je Gabka?No,když má špatnou náladu,tak všechno maminka.Např.nejde ji něco oblíct a taťka ji chce pomoct,tak začne kňučet a říkat maminka mi pomůže…Je dost tvrdohlavá.Moc mazlivá.Je super,ale nevím,jestli bude super i vůči mladšímu sourozenci.Ale jak říkám…necháme se překvapit. Myslím si,že postupujeme dobře, při tom seznámení se s miminkem. Jdeme na to skokro stejně jako u Kuby.Tak snad to zabere.
Aluška
Ahoj cestovatelko.S nakupováním si nedělej hlavu.Já potřebuju (chci) sice jen pár věcí,ale taky na to nijak nespěchám.Však,kde je do prosince?To je ještě za dlouho. A že máš pocit,žes mmoc nepřibrala? Jéžiš.Buď ráda.Nemusíš přece přibrat 20Kg.
Prý je optimální 9Kg. No do toho se já jistě nevejdu.Teď mám asi 5 kg nárust.
A to se nijak nepřejídám. A měla bych přibrat co nejmíň abych se pak mohla hýbat.
Takže nevěš hlavu a raduj se z toho. ![]()
Knoflice
Ahoj Katko.Koukám,že by se nás sešlo na srazíku tři.Ale těch dětí
?Těch by bylo 8! Jé Vlastně ještě bramburka psala.Takže 4 maminy a 8 dětí. To by byla podívaná.Tak raději snad bez ratolestí? ![]()
Koukám,že máme další román od pisatelky jirabobes.
Už skoro na to nevidím.Pádím do sprchy a pak pěkně spinkat.
Pa pa J.
**Ahooooj těhulky ![]()
Na začátek hlásíme první ohlášení mimíse
.
Bramburko** barvičky super.Taky se mi moc líbí ta red flame
.Dneska jsem mluvila s kámoškou,která má tenhle kořárek a jen ho chválila
.
Aluško tak to si dovolený užvíáš jak se patří
.43 stupňů??No,upřímně nevim jestli tě mám litovat nebo závidět
.Ale k nám už se taky žene nějaké teplo,tak jsem na nás zvědavá holky
.Jinak s jména to máme podobně myslím,že u holčiček je mnohem větší výběr nebo jsme snad špatně hledali??
Jinak kdy se vracíte z dovči??S váhou já už mám asi 2 kila
.A bříško už se pomalu taky ukazuje ![]()
Ivčo Děkuju za přání k svátku
. Honzíkovi se asi není co divit že??No,ale hlavně jestli ti chutnalo
.A s kočárkem paráda jen jsem zapoměla jaký že to chceš??No,radost teda měli,už hledají náhradu,ale zatím to nevypadá moc vábně,ale o to se už nestarám to je jejich starost.Máš pravdu u dětí to utíká mnohem rychleji jsou to takový vděčný pacienti,ale někdy si tam uvědomíš strašně moc věcí.To co tobě přijde úplně normální a samozřejmí,tak za to oni tam jsou hrozně vděčný.Pamatuju si děti,který tam strávily týdny a měsíce pak konečně mohli jít domů a takovou radost a tu jiskřičku v očích,kterou měli.Prostě se to nedá popsat,ale asi víš o čem mluvím ne?
.Já si tam pamatuju na jednu holčinu,která se ošklivě vybourala na snowboardu strávila u nás skoro 2 měsíce,ale když odcházela tak nebylo poznat co všechno prodělala a když jsme se loučily tak mi řekla,že se ještě určitě potkáme a měla pravdu za rok jsme se potkali na horách už stála znovu na snowboardu
.Už v nemocnici se projevovala jako bojovník a tímhle to fakt dokázala.Opravdu jsem ji obdivovala,ale pak mi vysvětlila,že ta touha po snowboardu byla silnější než starch.Resustitace malých dětí je fákt hrozná,chápu,že na to nemůžeš zapomenout
.Zrovna asi předevčírem jsme taky napichovali flexilu,ale moc se nám to nedařilo,protože chlapeček se nedal udržet tak nakonec jsme museli poprosit tatínka a ten ho držel a mi jsme napichovali.Maminka to nesnesla tak musela z pokoje pryč.Vlastně se ji ani nedivim asi bych to taky neustála.
Já si monitor pořídím 100% to vím už teď.Teď jsem koukala do tabulky máme ve stejný den K.O
.Já už se nemůžu dočkat ![]()
Knoflice Taky jsem to myslím někde četla,že nejhorší je to v 5 letech,ale je to pořád jen a jen o přístupu.No,uvídíme jak to dopadne..třeba budou i ta sehraná dvojka
,ale hlavně si už myslím,že Jirka bude mít ten ochranitelský postoj
.Opravdu se nenervuj já třeba v prvním těhu cítila pohyby asi až kolem toho 20-21 týdne.Co máš vybráno za kočárek?
Leno Děkuju ![]()
**EvickoS Tak vítej u nás
.tak další mamina,která začala s dětma dost brzo
.Souhlasím stebou taky toho vůbec nelituju ![]()
Terko** taky moc děkuju
.No,však už se všechny nemůžeme dočkat tak ať už je víkend za náma
.
Já jsem se zase taky rozepsala ![]()
Tak dobrou noc
Markéta
Ahoooj Jiřko
Taky ti moc děkuju
. Dnešek jsem si užila úplně bezvadně.Dostala jsem od kluků krásnou kytičku a pak jsme šli na skvělou véču.A večer mi dal i mimísek krásný dáreček
.Tvrdohlavá slečna,ale zároveň mazel to je fajn kombinace
.Já s myslim,že je možná v tom věku kdy hodně napodobuje Kubu ne??Tak když uvidí,že se Kubík chová k miminku hezky tak bude taky tak
.Určitě to zvládnete
.S tim ditustatem si nejsem moc jistá,ale doktor snad ví co má psát a co ne.Tak hlavně ať ti je co nejdřív líp.
Tak teď už jdu fakt do postele.Tak dobrou ![]()
Markéta
Tak Inge byla v Bulharsku! Já koukám na deníčky, jsou tam zajímavé příběhy a tak koukám, že to psala „známá“. To mi asi nějak ušlo, jak jsem dočítala … Hodně zajímavé, Inge, jsi borka, já bych dostala hysterický záchvat a zlikvidovala bych becherovku těhotenství netěhotenství ![]()
Tak teď jsem si početla.
Monitor dechu má kamarádka a říkala nic moc. Když je v místnosti někdo, kdo se pohybuje, tak vnímá monitor pohyby a nereaguje na miminko. Třebas to taky závisí na značce a nevím, co má ona, ale vím, že já s touhle vědomostí bych naložila tak, že bych mimčo stejně kontrolovala neustále. První holka spala od 6 týdnů celou noc a já jsem stejně vstávala a když se mi zdálo, že nedýchá, tak jsem do ní prtala. Trochu
istické, já vím, ale uklidňující. A nakonec nám skončila v posteli. Ta mladší taky. Teď už se muž ptal dopředu, jestli budeme postýlku do ložnice vůbec chystat. ![]()
Kočárek jsem si zatím vybrala trojkolku Firkon. Ale teď jsem ňáká zviklaná … O čem ale přesvědčená jsem, je autosedačka s podvozkem. Nová se dá pořídit od 3000, na netu jsem našla jeté značkové kolem 2000.
Jo, s dětma jsem taky začala brzo, ta první se narodila než mi bylo 21, ale ten můj chlop prostě stojí za to.
Jiřko, taky jsem se pobavila, jak jsme na té SM plodní ![]()
Další spisovatelka, ale mám po dovče deficit ![]()
Ahoj holky,
Markýsku gratuluji k prvním pohybům
já je taky začla cítit nějak kolem toho týdne.Včera mímo už večer pěkně kopkalo,ale rukou to ještě nejde cítit mám velký špek a ten neprokopne zatím
.
Holky já jsem taky ze SM z Havířova,že bych sebou na srazík vzala všechny 4
to by jsme tedy byly tlupa
.Ale se mnou už ti nejstarší nikam nechodí
. A Kristýnka už taky někdy stávkuje,že se mnou nejde
.No jo no vyrostly dětičky moje
.
Evo vítám tě tady vidím, že za chvilku se celý prosinec s BC přestěhuje sem
. Já taky měla první v 19 no a poslední budu mít v 38
po 19 letech.
Monika
Ahojky všem, tak to mám radost, že je tady tolik děvčat, co měly děti takhle brzo. Když se narodil Akrimek tak mi bylo 21 a všichni mi říkali¨, že jsem blázen, když mám dítě takhle brzo a jestli jsem vůbec normální.
Vzhledem k tomu, že jsem se vdávala, už v 18letech, tak mi to tak divný nepřipadá.
Jednoho prcka jsem čekala už v 19, ale ještě jsem bydlela u rodičů a manžel někde jinde, tenkrát mě naši poslali na interupci. Do dneska jim to nemůžu zapomenout a asi jim to nikdy neodpustim, jenže tenkrát mi vyhrožovali, že mně jinak vyhodí na ulici. Jenže vzhledem k tomu, že je manžel cizinec a v té době zrovna neměl práci, tak mi nezbylo nic jiného než sklopit uši a poslechnout, i teď po tak dlouhé době se mi hrnou slzičky do očí, když na to myslim. Tenkrát jsem se cítila po zákroku taková prázdná. no už je to skoro 10 let, ale bolí to pořád.
Manžel by chtěl časem ještě jednoho prcka, tak nevim jestli to pak ještě zvládnu, no možná tak za 4 roky by mně to mohlo zase chytnout, ale zatím s tím spíš nesouhlasím.
Monitor dechu asi taky kupovat nebudem, jsem na tom asi tak jako KNOFLICE, Akrimek spal taky s náma v posteli a když se moc dlouho nehýbal tak jsem do něj taky občas šťouchla
nebo jsem mu dávala ruku před pusu jestli dýchá, i když to se tak často nestávalo, protože dost dlouho se v noci co dvě hodiny budil na kojení a tak to časem bylo taky z pohodlnosti, abych ho nemusela pořád vyndavat z postýlky. Prostě jsem vystrčila prso a spala dál.
páni to jsem se zase rozepsala Pa TERKA