Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, hlásím se z ultrazvuku. Tak vytoužený obrázek nemám, protože oni už to prý netisknou, takže jsem naštvaná. Ale nechám si jeden vytisknout za dva týdny na kardiologii.
Jinak mimi odpovídá stáří, je v pořádku, akorát placenta na přední straně a zasahuje do dolní strany, takže nic moc.
Ahoj holky,
snad dneska Ty vedra přežiju, včera mi bylo pěkně blbě, pořád se mi motala hlava a bylo mi všelijak ![]()
poraďte houbařky - já miluju sbírání hub a miluju je i jíst, ale hodně lidí mi říká, že by s v těhu jíst neměli
co Vy na to??
Alla - já houby miluju a nikde jsem nečetla, že by se v těhu jíst neměli. Naopak jsou zdravé a nízkokalorické. Dneska budu mít bramboračku a dušené bedly na másle, tak jsi mě trochu vyděsila, jestli se jíst nemají ![]()
ahoj holky,
teda musím říct, že s tím zapomínáním je to dost síla. asi si budu muset začít psát.
jinak vedro děsný, nevím zda to přežiju. jsem raději zalezlá
o houbách jsem neslyšela a myslím, že na nich není nic škodlivého.
Ahojky,
taky je u vás takovej pařák?Vevnitř vedro a venku ještě větší.
Dneska jsme byli na kontrole s Verčou,už je zdravá,tak konečně můžem ven.
Skřín v ložnici jsme přestěhovali,měla jsem toho večer plný brejle,tak ještě vymalovat a je hotovo.
O houbach jsem nic takového neslyšela,normálně je jim.Zrovna včera jsme měli řízky z bedel.
Blahopřeji ke kontrolam.
Evičko,co to znamená když Ti placenta zasahuje do dolní stěny?
Ivčo,dej nám vědět jak jsi dneska dopadla,držim palce.
Pa pa,jdu si dát sprchu.
Ahoj holky ![]()
Tak už mám po kardiologii, srdíčko máme v pořádku. Těhotenství teď vypadá na 21tt, tak možná budeme rodit už v listopadu. Ale ono se to pořád mění… Zítra mě čeká ještě poradna, asi půjdu i s manželem, ať se taky podívá
.
Jinak horko je tady šílené, v autě jsem se málem usmažila, takže asi zůstanu doma v chládku.
Mějte se B.
Ahoj holky.
Tak dneska mám po kontrole i s velkým ultrazvukem. Miminko váží 318g a je to kluk. Martinovi asi nebudu věřit.Říkal mi,že dělal holčičku.
Kupodivu necítím zklamání.Bála jsem se,že budu zklamaná
,ale naštěstí ne.
Jen mám z toho trochu strach.Kuba díky kolice skoro nespal (a snad ani neprděl.Pokud jsem mu nepomohli) a pokud se tím bude trápit i Ráďa,tak nevím,jak zvládnu další 2 děti.
Snad bude moc hodné miminko.Když už mě na začátku těhu,tak potrápil. ![]()
Jinak termín porodu,prý necháme tak jak je.Podle měření to vypadá od poloviny 20tt do konce 21tt.V průměru 20+6tt. A čím je těhotenství delší,tím je ten ultrazvuk méně přesný na určení stáří.
Tak teda nevím,jak si mám upravit metřík. Jaké datum tam zadat.
![]()
Za chvilku mi přijde návštěva.Tak se jdu oblíct.Sedím tu jen v kalhotkách.
Ještě se ozvu.A musím vás dočíst.
Pa pa J.
Ahoj těhulky!
Tak se hlásím z kontroly a velkého ultrazvuku. Honzík je v pořádku, srdíčko bije jak o závod, trávicí systém funguje, ledviny fungují, mozek je tak velký jak má být, váží už 338 g (jak malá štangle salámu
). S pohybama si nemám dělat hlavu, prý má čas a taky mám placentu na přední straně dělohy, a to prý jsou pohyby cítit později. Tak jsem v klidu, ať si brouček hoví, dneska na ultrazvuku zase spinkal
- no celej my
. Mám to všechno na CD, fotečky i videa, nejhezčí je to jak bije srdíčko
. No a nemáme žádný rozštěpy, srdíčko je taky bez anomálií, jen byla špatně vidět jedna ledvina, ale to je prý často, že to nejde od okolní tkáně rozeznat, ale fungují, protože byl naplněný močový měchýř. No a taky nám Honzík ukázal svoji chloubu, takže pořád je to kluk ![]()
Taky jsem se ptala na to tvrdnutí břicha, to je v pohodě, čípek má 4 cm - tzn. že se nezkracuje, takže si z toho nemám dělat hlavu. A z nevolností taky ne, prcek prospívá, tak prostě patřím k těm maminám, kterým je blbě celé těhu
. A od minulého měsíce jsem 1 kg přibrala.
Jsem se o tom našem prckovi rozepsala
, jsem ráda, nee, jsem šťastná, že je všechno tak jak má být. Ještě ty výsledky z amnia
, zase jsem tam volala, ale prý tím jak jsou tam ty červené krvinky (jak jsem krvácela), tak ty kultury rostou pomaleji, prý ve středu tak na 50 % budou vědět, což asi nebudu řešit a zavolám až v pátek ...... nebudu se nervovat, že to zase není ![]()
Ještě mám jednu novinku z domova - Milan teď bude s náma aspoň 14 dní doma, má PN, dnes dostal sádru na tenisový loket. Což mu v tomhle hicu nezávidím ![]()
Jiřko , gratulace ke klučíkovi
, manžovi se ta holčička nějak nevyvedla
, třeba na další pokus
![]()
Knoflice , gratulace k pohybům ![]()
Bramburko, Evicko , taky gratulace ke kontrole ![]()
Inge, Radko , vítejte z dovolenky ![]()
Vladi , prima, že malé už je dobře, v těch hicech, kdyby musela pořád tvrdnout doma
Jaká byla sprcha
![]()
Jinak houby taky jím, nevím, jak bych zvládla sezónu bez nich a neslyšela jsem, že by škodily ![]()
Tak, končím tento, zase dlouhý
, příspěvek, jdu hodit nohy nahoru a opatrovat toho mého maroda, loket ho bolí, tak se musím starat ![]()
Tak krásný zbytek dne! Pa I.
Jiřko , ještě jsem chtěla, tak co teda ten TP? Ono teď už to asi moc neurčí, viď, mě dr. taky říkal, že podle dnešního UZ to vypadá na 4.12., ale že nechá ten termín 30.11. podle toho dvanáctého týdne, prý je to přesnější. Tak to necháš podle toho dvanáctého
![]()
Ahoj holky,
tak gratuluji k UZ a testům, tak to vypadá na samé kluky! Kdo bude mít holčičku?
Tak já jdu na kontrolu zítra, jsem trochu nervozni, mám jen 2 kg navíc (nezvracím), tak mám strach, aby se malý dobře vyvíjel. Teď jsem si četla něco o porodnicích a o Apolinářovi v Praze toho moc pozitivního nebylo, naštěstí toho mého lékaře chválili
Prý jsou tam děsné sestry, tak kéž by to nebyla pravda.
Tak se mějte krásně
Ahojky všem, to horko je vážně k nevydržení, celý den nám svítí sluníčko do oken, díky Bohu za žaluzie, bez nich bych se tady upekla. Celý den sedím před větrákem a nic moc nedělám.
Zítra mámtaky konečně kontrolu, už se těšim jak malá. Tentokrát se jedeme podívat na mimčo celá rodinka, tak doufám, že se nám pořádně předvede.
Holky gratuluji ke kontrolám a ke klučíkům, tak doufám že si rozeberete chlapečky a na mně zbyde holčička
![]()
No za chvilku mně čeká žehlení, vůbec se na to netěšim, ale pozítří ráno už vyrážíme a tak musim ![]()
Už s těšim až budeme sedět v autě a všechno bude hotové, snad konečně přestanu být nervozní.
Zatim pa Terka
ivco , moc gratuluju k paradnimu ultrazvuku!!! vysledky amnia, to uz bude jen formalita
. mimochodem - taky jsme dnes byli - a mame presne o 100g vic jak vy, 438 ![]()
Ahoj,
holky, vás teda dneska bylo na kontrolách a užívaly jste si ultrazvuky
Gratuluju k chlapečkům a rostoucím miminkům ![]()
Terulko , ať se vám zítra vyvede „rodinný výlet“ a jsem zvědavá, jestli se předvede holčička nebo kluk ![]()
Radka75 , kontrola určitě dopadne dobře. Já mám taky jen 2 kg navíc a zvracela jsem jen jednou (ale to byla spíš střevní chřipka).
Ivčo , UTZ z 12tt je lepší pro určení TP? Tak to bych ho měla o 9 dní dřív. UTZ s měřením mi dr. dělala naposledy před měsícem, v pátek uvidíme, jak mimčo roste ![]()
Dobrou noc a zítra přežijte další tropický den
![]()
ahoj povidalky, tak jsem zase jen tak rychle prohlidla co jste psaly, znovu velke gratulace k svatkum, narozeninam, uspesnym kontrolam atd, zdravim nove prichozi … , koukam, ze uz mate ta miminka pekne velika .. pres 300g krasa … ja porad nevim, zda se mi,ze se mi bricho za poslednich 14 dni moc nezmenilo, pohyby citim jen nekdy a to ve mne vyvolava pochyby
… no a kolik jsem pribrala nevim, ale nezda se mi to moc, ale muzu se mylit, nesmim se tolik pozorovat, je mi dobre a nic me neboli, to je asi hlavni … takze tem z vas, ktere moc nepribraly, hlavu vzhuru, nejste samy a vsechno je urcite ok …
no a ad jidlo (me oblibene tema, doufam, ze jste za to tady nezavedly nejake tresty) … chut mam porad na vsechno, vlastne se na jidlo zacinam tesit domu
… dnes dame za chvili plnene ravioly z plechovky, zadna zdrava vyziva to tedy neni … ale mela jsem salat
… ted mimino koplo, asi na protest, nebo jsou to zarazene prdy
![]()
preju vam, aby to desne vedro brzy prislo, byla to asi ukazka toho, co je tady, ale mirime na sever, takze snad bude lip ..
jo a ad houby … houby v tehotenstvi preci neskodi, ne?
… ja bych si dala obalovane bedly … nebo hribecky …
mejte se, moc zdravim … jo a kde jsou ty holcicky??? sami kluci tady?
ahojky!
a.
ahojte......po dlhsej dobe,ale citam vas poctivo…
![]()
inak vsetkym co maju pred alebo po KO drzim palce alebo gratulujem k dobry vysledkom a k chlapeckum........
tak ja papam vsetko na com mam chut,este ze to nie je nic nezdrave..... ![]()
vcera som mala dokonca nealko pivo...... ![]()
vidim ze priberam,ale nevazim sa,cize toho 26.07 spadnem na prdel u sestricky ked ma bude vazit...... ![]()
je mi vyborne ako keby som vobec nebola tehu,pohyby uz citim asi nieco vyse tyzdna ale este nie tie poriadne kopance len take mini kopance len pre mna........uz sa tesim na tie poriadne:)
........obden bicyklujem na stacionarnom bicykli doma.......i ked teraz som to flakala lebo pohybu som mala dost doma...... ![]()
cez vikend som bola dokonca v Cechach tak sme so skoro svagrou obehali nejake detske obchodiky....... ![]()
vsetkym co mali sviatok vsetko naj,naj,naj..... ![]()
a vsetkym dovolenkujucim krasnu dovolenku prajem a tym co idu prajem vydarenu dovolenku..... ![]()