Poradna duly
Jana Čurdová
nepřihlášená Péťo - já jsem přibrala minule 21kg a fakt jsem se nepřejídala- ležela jsem v nemocnici a toho jídla moc nebylo… Je fakt, že pak byli vánoce a to bylo trochu jiné. Ale spíš jsem ujížděla na zelenině a na ovoci a z toho by se přibírat moc nemělo a přesto 21kg. Já si myslím, že to i na dispozicích záleží. Moje máti přibrala 30kg při mě i ségře a ségra zatím jeden porod a 31kg.
Petrusho, jj, bude to i o tom. Moje mamka nepřibrala nikdy víc než 10 kilo…
Já myslím, že je jedno, jestli se přibere tolik nebo tolik, hlavně když je mimi OK a ty kila pak jdou relativně lehce dolů
a taky si myslím, že tělo si tak nějak řekne, kolik je potřeba nabrat (teda pokud se fakt člověk nepřežírá). Mám kámošku, která se fakt nešetřila, ona nejedla, ale přímo žrala, a pak se divila, proč jí to po porodu všechno zůstalo. No už v těhu bylo vidět, že ty kila nemá jen v bříšku…
ale zase jiná kámoška, učitelka tělocviku, ta přibrala 24 kilo, nabrala fakt všude, navíc byla oteklá, no po 6tinedělí jí zůstalo 12 kilo. Vrhla se na spinning a posilování a po roce to všechno bylo dole. Té docela závidím, já bych neměla asi tu pevnou vůli…
Petrusho,
tak tlak z rozčilení chápu, to by zvedlo tlak i mě. Jestli ten utroš polykáš, tak to je asi fakt ono. Mě řekli polykat a pokud otěhotním tak už jen zavádět, jednak má lepší účinnost a jednak méně vedlejších účinků. Uvidíš, snad se to zlepší. Když jsem ho polykala, tak jsem ho polkla a šla si dát rovnou kafe, jinak se mi dělalo bílo před očima a nemohla jsem se trefit do dveří.
Přiznám,že mě nenapadlo Ti poradit, že ho máš zavádět, myslela jsem, že to tak děláš ![]()
Nepřihlášená Peťo, nemám strach, že bych se přecpávala, pokud se radikálně něco nezmění, spíš mám strach, že přiberu a už se toho nikdy nezbavím.Moje mamina měří to co já, tzn 158 cm a má víc než 100 kg, měla mě pozdě, ale já si jí takhle pamatuji od malička a takhle vypadat fakt nechci,ale je pravda, že se s jídlem nikdy nehlídala, takže je mi jasný, že to bude hrát velkou roli.
Vzhledem k tomu, že momentálně se nemůžu na jídlo ani podívat a když už něco sním,tak to jde ven,tak to zatím s tou váhou nebude tak žhavý, uvidíme co to udělá časem.
Venku je nádherně, tak přeji všem krásný den.
petrusho, tak to je mi líto, že kontrola proběhla takhle, člověk má pak opravdu pocit ztraceného času, ale 7.5. je už příští týten, tak to rychle uteče. Ten den jdu na krev a do poradny i já.
Co se týče kil…taky si myslím, že je to podle těla a podle toho jak moc změní holka život v těhu, pokud žije a jí stejně nebo jen poslouchá své tělo, tak je to vždy v normě a měla by se toho do roka po porodu jakž takž zbavit.
Já jsem hubeňour a přibrala jsem jen těch 10 kg a malá mě pak vykojila, že jsem nakonec měla míň než na začátku těhu. Jak jsem malou odstavila, tak jsem konečně trošku přibrala a začínám na stejné váze jako minule.
Tino ahojky, já jsem ten Utrog. zaváděla 2bobule na noc a ráno a odpoledne polykala. I já jsem nejdříve zaváděla vše, ale dr. pak řekla že stačí na noc. A teď zase změna . No uvidíme , co to udělá.
Jinak všechny bříška, maminky a jejich první ratolesti moc zdravím a anonymní Péťi moc gratuluju, že je to na dobré cestě. ![]()
Jinak zvedat miminka prý není problém, pokud má žena naprosto v pořádku těhu, pokud špiní měla by to omezovat. Dle mé Dr.....
Jí se to řekne , že ? ![]()
Jo a ptala jsem se na to očkování… priorixem. Nemám se tím tápit a dceru naočkovat.
Petrush, ty máš taky o hodně větší dávku toho Utrog. než já, já mám 1 ráno a 2 na noc.
To víš, doktorům se to mluví ![]()
Tino já jsem ještě zapomněla dodat, že mi tu dávku Utrouše taky snížila, že už zase nešpiním, a to na 1-1-1 , takže snad se to opravdu srovná… ![]()
Jo holky a s těmi grafy těhotenských kil, já raději nic nepíšu, nezakládám, protože bych byla na sebe ještě víc naštvaná, že jsem zase tolik přibrala…jak se znám. ![]()
ahojinky holky jakpak jste se vyhajali???Jakpak se cítíte těhulky???
Ahojky holky, mám dotaz a vy to možná budete vědět. Dá se při Utrogestanu krvácet a nebo špinit?
Jsem v 9tt+0 a absolutně se necítím těhotně. Jsem z toho nervózní. Všichni zvracej a cpou se jídlem a všechno jim smrdí a mě nic. Ba naopak skoro se mi jíst nechce, na nevolnosti netrpím a žádný smrady mi nevaděj. Nic mě nebolí. Může to být normální?
Jančo tak to Ti neporadím, ale někdo je těhu a přitom žádné příznaky nemá, takže pokud na kontrole bylo vše ok, tak si myslím, že máš zbytečné obavy. Ale utrogestan jsem nebrala a neberu, tak netuším.
Holky včera jsem nemohla vůbec usnout, protože jsem pořád přemýšlela, jak to vlastně udělám při porodu s Verunkou??? Nevím kam s ní a chci mít manžela u porodu. Ono hlídání by se dalo zamluvit, ale kdyby člověk věděl, kdy to přesně je, jinak většina lidiček, které by připadali v úvahu mají takovou práci, že asi nebudou moci říct, z hodiny na hodinu, potřebuju teď volno.
Taky by bylo možné ji odvézt k sestře, jenže to už je půl hodiny tam a půl zpátky a co když bude porod rychlý?
Už víte, jak to budete řešit?
Ahojky!!!
JančoK beru také utrogestan a při něm jsem už dvakrát špinila v období menzes…
a dnes jsem začala zase trochu …
mám mít klid na lůžku, ale nejde to tak úplně dodržet…
A já také nemám nějaké chutě nebo zvracení, jen motání hlavy a to je pravděpodobně z toho Utrouše. A taky jsem nafouklá jak balón, dle dr. také z něj.
Ty máš termín také v prosinci?
A že se necítíš jako těhulka, na tom nic špatného není, třeba budeš mít úplně ukázkové bezproblémové těhu. Co víc si přát!
![]()
Cancerko já bych chtěla také manžela u porodu, ale myslím si, že už chtít nebude… možná mu to jedenkrát stačilo… a to že přemýšlíš, kde Verunku uložit až budeš rodit, je v pořádku. Musíš to promyslet! Verunka bude mít kolem 20měsíců… nemohla by třeba být u babičky , před termínem několik dní? Já vím, že se děťátko může narodit i 14dní před termínem nebo tak, ale pro jistotu si to třeba domluvit, nebo u sestry… Těžko to některá z nás , za vás vyřešíme, musíte to fakt promyslet vy.
Já mám sestru 2minutky od nás, problém je v tom, že 2 dny dělá a 2dny má volno, nevím jestli se s porodem trefím
Babičku má Tina také asi 20min. autem… také to budem muset nějak vymyslet.
Juju bude mít dva roky a 1-2měsíce, takže si myslím, že na hlídání, to snad už bude ok. Jen se právě lidem trefit tak nějak do volna ![]()
ahojky holky,
tak jsem dnes byla u dr a viděla jsem PUNTÍK. Takový nic, ale něco tam je
další KO až za měsíc, to už bude srdíčko a když bude vše OK, dostanu průkazku.
Rtg prý je v pohodě, prý tak do 5tt kdyby byl nějaký problém, tak se mimi nechytne. No a já to absolvovala na konci 4tt a ještě to nebyl rtg mě, navíc jsem měla tu olověnou zástěru… takže z toho už strach nemám, asi nějaký hormony či co vytěsnily špatný sny někam do pozadí…
kam s prckem až budu rodit - no nevím. Taky může být náledí a bude to hodně zajímavý… Minule jsem rodila 36 hodin, teda napřed říkali, že to jsou poslíčci, ale vzhledem k tomu, že jsem se s nepravidelnýma kontrakcema dopracovala až k porodu, tak mi PA řekla, že to už od začátku byly ty porodní bolesti. Takže i kdyby to bylo u druhýho o něco rychlejší, tak já budu mít času dost
K babičkám je to hodina cesty autem a opačným směrem než do porodnice, tak se uvidí jak to nakonec dopadne. Další možnost je, že babička dorazí k nám, čímž se hodina ušetří… A nebo se dá prcek strčit k sousedům. Ovšem s mým termínem na Štědrý den, no nevím, není to zrovna ideální… Každopádně chlapa u porodu chci a myslím, že i on se už na to moc těší. Přecejen kdy se mu ještě naskytne možnost vyslíct si tričko a tělo na tělo přitisknout čerstvoučký miminko… Minule mám tohle vyfocený a musím říct, že ta fotka mě dojímá dodnes… Všem doporučuju - chlapa na sále vyslíct (teda boxerky nechat) a ať se ňuhňají… manža na to doteď vzpomíná a podezírám ho, že chce k porodu právě kvůli tomuhle zážitku.....
tak zatím pa
nepřihlášená Peťa