Poradna duly
Jana Čurdová
Petrus tak ve zkratce odjela jsem za tetou do Bruselu ze budu pracovat u ni v restauraci, naucim se francouzsky a proste ziskam zkusenost. O par dni pozdeji jeji pritel mel infarkt a prijel ho navstivit jeho syn. hned jsme se zakoukali a po asi deseti dnech presvedcovani me unes sem. tot muj manzel.
takze ani francouzsky neumim
zato italsky. zijem na jihu.
ten muj bobek vubec nemuze usnout furt tam knurka ach to bude jeste den. a ja bych tak spala. ale zatim je v postylce uz hodinu a pul aspon si trsku odpocine kdyz uz nic.
holky a z ceho vlastne ty afty jsou?
Peto ten dopis je uuuuuzasny uplne me dojal!!!! skoda ze jsem nevymyslela neco podobneho mamka mela mesicpred narozenim julci 50
Ahoj Anonymní Péťo!
Tak já vlastně ani nevím, co bych chtěla jestli sestřičku nebo bratříčka pro Tinu.
Je mi to asi jedno. Samozřejmě náš taťka by si teď přál syna a chápu to, samozřejmě mu to přeju. Já si však klidně představím mít 2 holky doma, navíc bych nemusela porůznu vyměňovat ty růžové věcičky (za modré), které jsem si za ty 2roky naší dcery nastřádala. Takže u nás buď 2:2 , ale pro mne klidně 3:1, co se pohlaví týče.
A kdy bych chtěla s pravdou ven? Až na konci května( to bych měla začít 2.trimestr), ale do té doby to neutajím, to vím, takže to budeme tajit, co nejdéle to bude možné. A vím určitě, že tak krásně, jako ty to asi prarodičům neoznámím, ale i tak myslím, že budou rádi.
Co se týče mého prvního dítka, tak to byla v rodině mého muže obrovská ohromující novina, protože to bylo první vnouče. Takže stačilo přijít a říct, já jsem těhotná a v dubnu se vám narodí první vnoučátko.
Za to švagr,oznámil narození svého prvního potomka na oslavě tchýniných 60let. Tak to byl nádherný „dáreček " k významnému jubileu.
A myslím si, že v tom "psaní“ nenarozených miminek, babičce a dědečkovi, klidně můžeš pokračovat, byl to bezva nápad a vlohy na to očividně máš. Tak až něco vymyslíš, a dáš to prvně přečíst prarodičům, klidně se pochval a napiš nám to i sem.. Už teď jsem zvědavá ![]()
Magdi, tak to je úplná love story
Takže žiješ v místech , kde se hovoří Italsky? Jestli jsem tomu správně porozumněla. ![]()
A vidíš , ty máš z nás největší pokoj, všichni už to ví. Nikdo nešťourá, kdy další dítě apod.
Julču trápí zoubky, to je opravdu děs.
Naše Tinka také nechtěla spávat před vyklubáním zoubku tak týden a pak se to postupně uklidnilo. A dáváš ji něco na bolest? Panadol nebo Nurofen, my jsme přes den nedávali až když nemohla večer usnout, tak jsme ji tam šouply dávku a spala jako dudek. Jen po tom panadolu , měla zase trochu potíže s bříškem( větry a asi zřejmě bolení ) tak jsme dávali už jenom nurofen. Ale vysoké horečky neměla nikdy při zoubku, vy máte teplotky?
Magdi - souhlasím, úplná love story ![]()
a zuby - jsme si užili taky svý. U toho prvního v noci nechtěl spát, nebyl k utišení a v 1 v noci vylezli nějací lidi vedle v baráku na balkon a do toho ticha zařvali „policajty na ně, když se neumí postarat!“ Bylo mi to strašně líto 1) že prckovi nemůžu pomoct a 2) že jsou lidi tak zlí…
tak jsem zkoušela vymyslet nějaký ten dopis, ale už to není ono
nicméně zkusím na tom ještě zapracovat…
asi na to budu mít ještě dost času, protože když to neřekneme teď v květnu, tak to taky asi odložíme na co nejpozděj… I když skorošvagrová se mě pokaždé ptá, jestli teda už plánujeme to druhý nebo ne…
tak pa, opatrujte sebe i bříška
nepřihlášená Peťa
PS jsem zvědavá, kolik tu bude kluků a kolik holek. Máte svoje tajný tipy? nebo je tu někdo, kdo se nechá překvapit až do porodu? Já jsem to minule vědět nechtěla, ale dr se prořekl. Napřed mě to mrzelo, ale pak jsem byla ráda.
ahojinky ted jsme vstali malý namá už tepltoku tak už začíná chodit a tahat hračky,,jujky magdi tak to jste se krásně zamilovali,,u nás to už taky všichni ví,,a já myslím že budeme mít kluka,,ale jméno opravdu nevím chjo,,a ty afty taky nevím z čeho to je,,
predstavte si moje segra mela prujem a zvracela a rikala ze byla u nas na oslavach a dr ji vzala stery a ze kdyt to dopadne blbe tak ze posle hygienu k nam a k nasim je to normalni??maji na to pravo?
luci tak to teda nevim ale jsou pekne sprosti copak to se tak dela?? a jeste to takhle rict, to bych ji poslala do pr…
dobra love story ze? sice jsem mu po mesici utekla protoze moc zarlil ale pak jsem se zase vratila ![]()
fajn ze uz nema broucek teplotu juli furt kvika ale zjistila jsem ze je pokakana a vubec jsem si toho nevsimla! uz se mi to stava treti den, nechapu to. a ja na ni ze je protiva protivna a ona ma chudacek uplne cerveny zadek
![]()
jo mluvi se tady italsky jsme hned u italie.
peto tak to je maras ti sousedi, bych byla vytocena jeste ted. my to taky tak mame tyden muka a pak klid. ale ted se v tom nevyznam, jeden uz vylez, dvojka je tak napul a nak nakrivo
a ted leze druha jednicka, ma to otekle ale furt se ne a ne prorezat
nic jdem koupat uz zas kvici ![]()
maly mi zase leží v tepltách už ma skoro 39 ,,bolí ho ta pusinka,,pořád se budí a pláče že ho bolí,,zítra hned povalím k dr,,jsem už z toho celá špatná,,už mě chytil i ten zoufalý pláč nevím jak mu pomoct,, ![]()
chudinky a dalas mu ten herbadent? kdyz tak mu dej cipek a kdyby porad plakal ja bych jela na pohotovost. ja mam homeopaticke cipky na bolest a celkove uklidneni a jsou vyborne VIBURCOL N zkouselas? at do nich furt necpem ty sracky ![]()
jo vlastne 39 ja blbec jasne zes mu dala cipek, tak snad se to srazi a usne broucek malinkaty. pohlad ho i za me ![]()
nee nezkousela celkvo vubec nevim co jsou to homeopatika,,nemam s tim zkusenost,,cipky jsem mu dala vcera,,dneska panadol sirupek,,tak uvidime ,,jinak jo pusinku mazu ,,nechce krici ale musim
Lucialinko, a nezkoušela jsi radši místo panadolu, který je sladký s cukrem a spíše jenom na teplotu, Nurofen-ten je proti horečce, není sladký( já nevím, ale nedělá i to sladké na afty zle, přece jenom proces kvašení cukru…) a hlavně působí i protizánětlivě. Ale jestli je to opravdu dost zlé, tak pak radši k dr. Když jsem ležela s Tinou v nemocnici, byla tam i holčička, která měla pusinku plnou aftů… málo pila. Takže úkolem její maminky bylo ji hodně zavodnit, donutit pít a vytírali ji pusinku fialkou, ale nejsem si jistá, ale dostávala možná i nějaká antibiotika, takže možná nebude od věci opravdu k dr. nebo ji aspoň hned ráno zavolat. S homeopatiky nemám také zkušenost. To je škoda, určitě nezasáhnou organismus tak jako ATB. Tak hlavně se oba držte, je to hrůza , když nám ty dětičky stůňou. Je mi líto, že vám neumím pomoct. Přála bych vám aspoň klidnou bezhorečnatou noc. ![]()
A s tou možnou infekční nemocí, ano jsou opravdu tak drsní, spíše vás ale pozvou na odběry do ordinace. Pouze, kdyby jste se nechtěly podrobit, tak možná vás nějak donutí. Aby třeba nedošlo k hromadné nákaze a případné pandémiii nebo tak… ![]()
Anonymní Péťo, někteří lidé jsou fakt zlí. Na to si ale také nemůžu zvyknout. Zrovna nedávno se mi stala, také nepříjemná věc. Byli jsme v Zoo a naší Tince se chtělo na záchod- čurat. Venku se mi to nezdálo dost vhodné, i když kdyby to nebylo zrovna v zoo, šlo by to na travičku. Tak jsme utíkali na záchod. To víte, malá trošku cvrnkla do gatí, ale přesto jsme tam dorazily a ona pořád „aa“. Jenže řada jak blázen a pouze 2 toalety. Tina přešlapovala a tak jsem si to razila dopředu a paní co byla první jsem požádala, zda by nás nepustila, že máme teprve 2 roky a rozhodně problém udržet moč. Na to mi bylo odpovězeno: " že tady je řada". Zůstala jsem mírně v šoku a věřte, že se neozval nikdo jiný , kdo by nás pustil… Chvíli jsem to zvažovala zda v řadě stát, ale to už „to“ teklo naší Tince po nožičkách. No tak moc se nestalo, ale nebylo zrovna moc teplo ještě a tak chvilku chodila v mokrém než jsme našli tatínka a tudíž náhradní oblečení. Byla jsem ráda, že to malá neodnesla rýmou nebo kašlem či teplotou…
A právě už před tím než jsem otěhotněla, jsem si řekla, že asi nebudu chtít vědět, co to bude teď..zatím si na tom trvám, ale zda mi to vydrží , to netuším.
Magdi, u těch zoubků se to stává, děti mají řidší stoličku a jsou náchylní na opruzení. My to měly taky tak… Ale musím říct, že se nám právě klube poslední zub-špičák. To jsem ráda ![]()
A můžu se tě ještě zeptat? Homeopatika- to slovo už jsem slyšela, ale co to přesně je. Nemám s nimi žádnou zkušenost… a mohou srovnatelně pomoci v nemoci nebo spíše jsou na prevenci
Možná blbý dotaz, že?
Ještě mi holky řekněte, kdy to míníte prozdradit okolí? jako rodině.
Já myslela tak v půlce května, to bude mít zrovna moje mamka a tchán narozeniny, tak by se to hodilo. Budu v 8tt. Ale na KO jdu až 28.5., tak to zase nechci zakřiknout. Minule jsme to řekli, když jsem byla 10tt, naši měli akorát 30té výročí svatby, tak to bylo hodně dojemný, naši brečeli štěstím a tak. Prostě se na to nezapomíná…
A budete to oznamovat nějak stylově? My minule měli napsaný tento dopis
Ahoj babi!
My dva jsme se ještě neviděli a já zatím netuším, jakýma očima budu pozorovat svět. Nevím ani, jestli budu kluk nebo holka. Ale mamce a taťkovi je to prý jedno, tak to neřeším
Ale vím jistě, že už se strašně moc těším na chvíli, kdy porve vykouknu na svět, omrknu mamku a taťku a pořádně si zakřičím, aby o mně všichni věděli.
A taky se těším na to, až mě právě Ty budeš držet v náruči a budeme si koukat z očí do očí.
Ještě to chvilku potrvá, mamka mě totiž dostane k narozeninám
A jen tak mezi námi - když se tak nad tím zamyslím, k narozeninám si mě vlastně dal i taťka
To jsem asi pěknej dáreček, že?
Tak ahoj v září
tož se pokouším vymyslet něco podobnýho, ale třeba máte lepší nápad…