PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
12.2.10 12:56

joooo a rikala sem vam ze jsme byli na avataru..a je to uplne uzasny super a beva…vsem doporucuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.2.10 13:06

Ahoj holky, počásko stojí za prd. Už mi to sluníčko pěkně chybí. Včera jsem vyrazila s holkama do města. Pro Andulku jsem sháněla masku na karneval, chtěla být za princeznu. No prochodily jsme celé město, až jsme konečně káply na něco, co nám bylo a co se nám líbilo. Ale Lucinka mi v obchodech řve horkem, tak jsem byla z té tůry na nervy.
Jo holky, dětskou Dr. máme ted dobrou, ale bohužel propaguje očkování proti všemu. Což já tedy zastánce nejsem. Magdi, to máš teda skvělého pediatra. Já když viděla v Německu ordinač. hodiny dětského Dr., každý den 8-12 hod. a 15-18 hod., v sobotu dopoledne na objednání, tak jsem nevěřila svým očím.Dalo se objednat na určitou hodinu, aby člověk dlouho nečekal. U naší Dr. je možné jít odpo akorát 1× v týdnu. To má do 15hod., ale máme tam chodit nejpozději do 14hod. :-( V Německu jsme tenkrát vyfasovali mastičky a v lékárně se nám ještě omlouvali, že tam byl doplatek 80centu!! Normálně se tam vůbec na děti nedoplácí. A v lékárně nám k tomu dali 18 ks cucavých bonbonů s hroznovým cukrem. To jsem nechápala. Máme tady hooodně co dohánět.

Mikit, máš pravdu, že tak malé děti ještě nemají ten správný cit, to vidím u naší Andulky a to má 3,5 roku. Ale prostě pořád po ní řvát nemůžeme, aby Lucinku neobjímala, netahala jí za ručku,nožku,.. 100× jí to řeknem, ale ona to potajnu stejně udělá. Nedávno mi hrdě hlásila, že Lucinku vysvlékla z kabátku. Jsem ani nechtěla vědět, jak to udělala. Neviděla jsem to, naštěstí Lucinka neřvala, přežila to, tak jsem to nekomentovala. Když člověk po nich řve a zakazuje, oni ty mršky to pak udělají na truc. Jo jo, je to podstatně jiné s dvěma dětmi. Vždycky si v duchu říkám, že Lucinka si musí zvyknout odmalička, lepší to nebude. :wink: A taky nechci v Aničce budovat blok, že na svou sestru nesmí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.2.10 13:09

Mikit, taky jsme Avatar viděli. Bylo to fajn, akorát na mě moc dlouhé, tu prostřední část, to mydlení, střílení bych podstatně zkrátila. To mě nebavilo a nedělalo mi to dobře. Ale celkově to bylo zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
12.2.10 15:44

mikit kdyz byla juli malinka neverila jsem nkomu ani snad nkterym dospelym kdyz ji drzeli a hlavne manzeluv syn ji chtel porad do naruce (8let) a ja nedovolila, ale pak jak mas vlastni dovolis mu vsechno :lol: nee vsechno ne ale ja ji drzim a ona ji tak krasne obejme.. :hug: pokousim se to natocit tak pak dam video, ale nemysli si ze ji ju dam na hrani, ja drzim a ona dve vteriny obejme pak uz ne.

zdenu tak tak tady to je taky tak, kazdy dela pro ‚klienta‘ ci pacienta uplne modre z nebe. strasne se mi to libi, at jdes kdekoliv. je ten zivot pak hned prijemnejsi pro vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
15.2.10 14:16

Ráno jsem volala jiný doktorce a řekla jí tak v kostce co a jak, a ona mi řekla, že v žádným případě jí nemám cpát násilím jídlo když nechce, že my dospělí prostě taky nemáme chuť k jídlu pořád a že ani my nejíme přesně po 4 hodinách. Mám jí nechat žít a když je veselá a v pohodě, tak se na nějaký velký váhový přírůstky mám vykašlat, že každý dítě je jiný a nemůžou se všechny zaškatulkovat do nějakejch tabulek, že žádný dítě nezapadá do všech tabulek, že každý je v něčem ujetý a mám být v klidu. Až bude Kačence 3 měsíce, tak přejdeme k týhle doktorce, už jsme domluvené. Dřív to nejde kvůli pojištovně. A že v žádným případě nemůže vypít litr, ale asi tak 150 ml na kilo váhy. To je úplně jiná domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
15.2.10 14:43

Holky, tak jsem dnes pořídila manducu. Jsem zvědavá, jestli to bude mít užití, když to stálo takové nehorázné peníze :-D Na Aničku jsem měla babyvak. Ale asi jsme s tím neuměli zacházet, tak jsem ho za 14 dnů nesla fungl nový nepoužitý do bazárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
15.2.10 21:24

janci tak ta dr. je super, tak to ma byt. a s temi 150ml na kilo jsem to taky hodnekrat cetla.

zdenu ja mam satek a momentalne eli spi porad a staci ji kdyz ji zavinu a chvili hustam v kocaru. ale verim ze se mi bude jeste hodit. manduka je urco supr! je to na delsi cesty ale starsi mimi. aspon co ja vim.ja myslim ze tobude fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.2.10 22:55

No vida, Jančo. A máš to vyřešený. Než se otravovat s takovou kravkou…

Zdenulino, to je teda náhodička, nám dnes přišel šátek. Jednou jsem to zkusila, ale nějak mi to nešlo a malej neměl náladu to moje snažení nějak dýl snášet, tak to vyzkouším zase zítra. A ta manduca je až dítě drží hlavičku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
15.2.10 23:53

Tynko, manduca je také od narození. Má tam všitou novorozeneckou vložku a dá se to rozepnout, takže dětátko má hlavičku zapřenou. Vlastně jak v šátku. Lucinku jsme tam dnes 2× dávali řvoucí, ale nějak se tam moc neuklidnila.KOčka jedna malá. Tak taky uvidíme, co na to „řekne“ zítra. Každopádně manžel do toho dal naši 15kg Andulku a říkal, že super, že je to lepší jak sedačka. Ta je do 15 kil. Manduca je do 20kg. Jinak mám půjčený šátek, ale ještě jsem ho nezkusila. Se toho nějak bojím. Ale je to určo o cviku, triku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
16.2.10 00:00

Holky, co to je ta manduca? To slyším prvně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.2.10 09:19

zdenu: doufej ze se ji tam bude libit…nase mala zatim nositko neocenila a to jsem ji koupila hned po narozeni ze se budeme nosit…venku to docela jde ale doma v tom rve jak tur :)

jani: manduca je ergonomicke nositko na mimi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
16.2.10 09:25

Haaaj grllls !!! :)

Po dešlí odmlce se hlásím :)

Batata: krásná fotečka dětí :)))))

JančaK: taky koupeme v kyblíku, moc vám to sluší. Jooo..Kačenka ti tam už udrží hlavičku ? My jsme teď zkusili koupat v plné vaně a jenom Kubovi držet hlavičku. Je z toho úplně hotovej…furt se protahuje a vrtí a asi si užívá ten prostor a lehkost tělička :)

Holky jak je to teda s tím proplácením dovolené, nějak jsem to teda nepochopila :cry: Normálně jsem zaměstnaná… takže když mi zbyla dovolená za loňský rok, mám nárok na proplacení (to asi každopádně).. a ta letošní, tu mi taky proplatí ? V plné délce nebo jen poměrná část za tu mateřskou ?

Jinak u nás nic moc nového…Kubík je moc hodnej, dokonce už i spí přes den..konečně se naučil nějaký rytmus (ten teda musíme triktně dodržovat jinak chytá nervy). Pláče jen tak hodinu před koupáním…tak jsem pořídila šátek a zkouším ho tam dycky narvat..je to dřina,ale aspoň chvíli to zabírá.
Jo s tou manducou..nevadí, že ty děti tam jasou na kolmo ? dyť to by neměly kvůli zatížení páteře ne ? Slyšela jsem, že nošení na kolmo může být až poleze (=bude mít pevná záda..prý se ty svaly zpevňují postupně od krku dolů).
Koníčky ještě moc nepase..jenom když si ho dám v pololeže na rameno, tak kouká a drží..ale otočit ho na gauči a doufat, že hlavičku zvedne, to nehrozí..řve a řve a řve :)))

Jinak já MS ještě nemám..naštěstí…furt sbírám odvahu zajít na gyndu..manžel (celkem oprávněně) loudí sex a já se vymlouvám, že musím k doktorovi :))) ale moc se mi nechec..ani sex ani doktor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.2.10 09:32

loli: moje info od nas z prace je ze az mi skonci materska (nebo cca tyden pred) musim podat zadost o proplaceni dovolene…je to ta co si nedovybrala v roce lonskem + ta za dobu materske (tedy jen pomerna cast z letosniho roku)

a s tema polohama a vsim jinym s mimi..kazdy odbornik rika neco jinyho..nejlepsi je asi nic nestudovat bo by se z toho covek zblaznil :lol:

chudak manzel teda ti reknu :lol: u nas je to naopak..loudim porad ja a furt mam malo :lol:

na gynde jsem taky jeste nebyla..a vubec se mi tam nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
16.2.10 11:16

Teda, tak my pasem koníčky jako o závod. Prakticky od prvního týdne malej udržel hlavičku i půl minuty a teď už drží hlavu celou dobu co je na břiše. Akorát si jí vůbec nepoloží, aby si odpočinul, takže za nějakou dobu se začne vztekat, že už ho to nebaví :lol: V kyblíku jí udrží s přehledem, ale voda ho dost baví a jak se v ní šmrdlá, tak mu musím dělat rukou pojistku, aby si neloknul. Ve velké vaně se koupal s taťkou a to se úplně řehtal blahem. Asi bude vodomilec po nás. Však jsme taky spolu sjížděli Sázavu, když jsem byla v pátém měsíci :wink: (já jsem se teda jen vezla a nepádlovala) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
16.2.10 18:47

Mikit jak nosíš malou v manduce venku? Zapneš ji do bundy? Se obávám, že bych se do ničeho, co jde zapnout s ní nevlezla.

V manduce je dítě taky stočené, nemá rovná záda,ale do kulata. Kolínka prý musí být vždy výše než zadeček. Takže to není klasická klokanka, kde je dítě jako prkno na stojáka. Na to jsem si dávala pozor. Musím se naučit vázat ten šátek.
Jinak já na gyndě byla včera, ale nějak do mě Dr. dost rýpal. Dnes z toho i trochu krvácím. Tak nevím, co řešil a kontroloval. :-? Jinak u mě chut na sex je mizerná. Po Andulce chut byla, to jsem nedodržela ani ten doporučený 8 týdenní klid po porodu kleštěma. Ted se vymlouvám na špinění po porodu, pak na menzes,.. ale manžel je fakt chudák, to si taky uvědomuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí