PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1520
12.5.09 19:00

Jojo magdi potřebujeme hajat,a malý taky chtěl jít tak jsme to využila,spali jsme až do pěti,,jinak mé udaje do tabulky Lucie 23…Zubří…Děti 1 ,filípek 2 roky,,,TP12.12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
12.5.09 22:11

Holky tabulku máme kompletní… :lol: :lol: :lol:
Magdi tulení máme zakázané zatím počas celého prvního trimestru. Stejně tak jako minulé těhu. Naše dr. je asi trochu přísnější :wink: No :) my zatím využíváme jiné alternativní metody :lol: :lol:

Lolinko zkontroluj údaje v tabulce a Lucialinko ty také!!

Držte se holky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
12.5.09 23:45

Holky, tak já jen v rychlovce píšu. Včera na ko vše OK, dostali jsme průkajdu a postaršil nás asi o 4 dny. Vypočítal termín na 6.12.
Ocet popíjím stále ( naleju si ho asi tak jako když si děláte šťávu, dám 3 lžičky cukru a doleju po půllitru vodou. Říkal doktor, že jsem prase, ale, že to mimínkovy nevadí.
Mám taky fotku z UTZ, ale u jinýho úhlu a nevypadá tak pěkně, ale ten náš Mimínek nám mával ručičkama. Byla to sranda.
Jo a dostala jsem vynadáno, že se cpu na screaning ve 12tt, že u mě vůbec není důvod. Ale já se tam necpu, mě tam objednala doktorka z CARu. Tak nevím jestli tam mám jít a nebo se omluvit. Prý se to i platí a to docela stojí pěknejch pár stovek. Tak nevím, jdete tam taky někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
13.5.09 07:39

Janci ja ti neporadim ani nevim co to ten screenig je, i kdyz uz tonekdo mozna vysvetloval… :oops: ja chodim na kontrolu jednou za mesic, udela mi pokazde ultrazvuk a testy a cus. hele a neni naky sprosty? ‚prase‘ ‚cpes se tam‘ .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
13.5.09 08:28

Jani ten screening stoji cca 1500 Kc. Udelaji ti podrobny UTZ, kde zkontroluji sijove projasneni, dal ti vezmou krev. Vysledky z UTZ a krve daji do pocitace a ten vypocita riziko vyvojovych vad, zejmena Downova syndromu.
Tyto testy ve 12tt jsou vyrazne spolehlivejsi nez 20tt ! Proto jsou dobre. Ovsem pojistovna je zatim nehradi, ty ve 20tt ano.
Takze je to volba, muzes v podstate drive vedet, pokud by byl problem. Takze nemusis stresovat do 20tt.
Osobne ja na ten screening jdu, pokud ma byt neco spatne, chci to vedet co nejdrive. Zaroven si slibuju, ze mi nekdo udela poradny UTZ. Muj doktor resi jen jestli srdicko bije nebo ne. Ac jsem v 10tt nevidela jsem zadny rucicky, nozicky, nic…ten doktor na to kasle. Proste na monitoru vidim jen jakousi bramoboru, ktera ma velikost asi 10% obrazovky..proste zadnej zoom, detail nic :(
Takze asi tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
13.5.09 08:33

to je blbe luci nechces zmenit dr.? nas dela utz pokazde protoze vi jak si to maminky uzivaji a navic chce sam detailne miminko videt kdyby nahodou zpozoroval neco co neni v poradku, ospravedlnuje to pojistovne ze to bylo pokazde treba, pac tady ti pojistovna hradi jen jeden nebo dva utz. ale u vas to je samo jinak. jen ten utz je skoda, urcite a staromodni pristroj, ja bych ho teda zmenila uz kvuli ultrazvukum na pamatku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
13.5.09 08:38

JJ, presne tak. Behem tehotenstvi mas narok na 3 UTZ (na zacatku, ve 20tt a ve 32tt). To se mi zda dost malo, kdyz vezmes, ze spravne bys sve mimco videla nekdy v 6tt a pak az ve 20tt..do te doby nikdo neoveri, ze je ok, ze mu bije srdicko atd. To je fakt blby :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.5.09 09:18

ahoj…me teda ultrazvuk udela pokazde…ale take si ho pokazde zapaltim…byla jsem tam teda zatim dvakrat…aaaale taky na nem nic nevidim…
LOLINKO - me ale bylo receno ze krz to ze mam delohu otocenou dozadu misto dopredu delsi dobu nic neuvidime…ani nejde podle UTZ urcit presne tyden. tak jestli na tom nejsi podobne :) jen srdicko je pry videt…ale ja at delam co delam nic nevidim :( zatim mam taky bramboru a to bych se mozna i hadala jestli je to brambora :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.5.09 09:20

a mimochodem…to s tim octem je vazne prasecky :) zkus aspon misto octa citronku…to pila moje svica kdyz byla mala ve velkym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
13.5.09 09:47

JančoK já nevím , ale mě to taky moje dr.na gyndě doporučovala už v prvním a teď i v druhém těhu. Říkala, že teda dost zaplatím , ale pro jistotu, že je mimi v pořádkututo částku obětuju. Dle ní, pokud opakovaně špiním a děťátko nebylo počato přirozeně- to za to stojí. Ty uvádíš, že ti to dr. v Caru doporučil, tak dej na ně a na toho co ti říká, že se někam cpeš, se vyprdni. On tvoje dítě nenosí!!! :lol:
Jestli tu částku obětuješ a nějak to nezatíží tvůj rodinný rozpočet rozhodně se objednej. Pro tvého doktora to znamená, vypsat žádanku a objednat tě a možná ho to stojí hodně sil! :evil:
A vše je přesně jak psala Lolinka, u nás to stojí 1400kč.

A já také chodím k mudře, co nemá utz, takže půjdu jen na ty 3základní+ ten screening.

Mikitaa -prosím kolik platíš za každý ultrazvuk navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
13.5.09 11:01

Mikitaa: no mame na sebe kliku :) co si pamatuji z minulosti, doktor mi rikal, ze mam zaklonenou delohu. Jenze ja chodim na UTZ jinam (ten muj ho nema), takze ten to zase asi ani netusi. Mozna to bude ten problem.
Ale zase se rikam, ze prece u vnitrniho UTZ to musi byt jedno ne ? To cidlo (nebo co) je vevnitr a kousek od mimina a jestli je deloha dopredu nebo dozadu, snad muze byt jedno ne ?
No a diky tomu, ze bych se taky dockala jen tech 3 utz, klidne si priplatim a podivam se zblizka :) budu pak lip spat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.5.09 12:20

ahoj holky, chvíli se hlásím…
zdravím všechno nové. dočetla jsem v rychlosti, opět mám zmatek, jak Vás nečtu denně, tak se mi ještě pletete :oops: snad se polepším…

pití octu, tak to je dobrý. ale když to nevadí, tak co… já teda piju zatím čaje, ale minule jsem mohla na začátku jen vodu, ze všeho se mi dělalo zle. Zatím nezvracím, ale navaluje se mi. takže si vlastně nemám na co stěžovat.

hrozně mi vyrostlo břicho!!! děs. Jsem teprve 8tt, ale ve srovnáním s minulým těhu (koukala jsem na fotky) jsem jak ve 14 tt. Zatím oblíknu všechno, ale za měsíc už 100% ne.

moje nepřihlášení - no, neměla jsem tady v jedné veřejné diskuzi štěstí na spolukecalky, takže teď si píšu s jinýma holkama v jedné uzavřené diskuzi, měli jsme i srazík, docela jsme se tam sešly dobrá parta. Tak se nezlobte, ale asi se nepřihlásím. Opravdu jsem měla špatnou zkušenost, přece jen internet je strašně zneužitelný a přečíst si to tu můžou všichni a hlavně v nejnevhodnější chvíli to použít proti Vá… tak snad Vám to nevadí. Jestli to někdy bude uzavřená diskuze s omezeným přístupem, nemám problém…

utz u mého dr - ty 3 jsou zdarma, každý další platím fotku za 50 Kč. Fotky mi dává i na izip, takže si je od tam můžu stáhnout.
Jinak bych poopravila info o NT screeningu nebo spíš o triplu. NT je v 11.-13. tt, co se tam dělá, to tu myslím psala Lolinka. Je výrazně spolehlivější než tripl, ale ten se dělá v 16 tt. Když je problém, jde se na odběr plodovky a to pak výsledky trvají dlouho. Takže já si NT 100% zaplatím, v Brně na Veveří to stojí 1450. Minule mi výsledky volali hned ten den odpoledne a opravdu mi ten den spadl kámen ze srdce. Neumím si představit, jak bych se trápila a pořád přemýšlela, jestli je vše OK a že jsem to už mohla vědět atd… Tripla jsem pak odmítla, dr mi to tak poradil.

Jinak na KO jdu až 27.5., takže do té doby o miminku nic nového nevím…

mějte se a já zas někdy nakouknu. Dnes tu mám mamku, tak šli s prckem na procházku, tak mám chvilku :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.5.09 12:21

jsem se zapomněla podepsat - nepřihlášená Peťa

• Citovat
  • Upravit
2978
13.5.09 12:28

ahoj holky

petrush
doufám,že bude vše OK :?
s tím taháním malé, mám taky obavy, snažím se to omezovat na co nejmíň, už jsem se jí dokonce snažila i vysvětlit jak si vlézt do otevřené postýlky, ale zatím to nechápe :)
Jo a s tím tulením, tou alternativní metodou jsi jistě myslela, sednout si spolu a pořádně se nadlábnout nějakou dobrotou že? :lol: :lol: :lol:

lucialinko
s tou únavou mi ani nemluv, mám pocit, že jsem jak chodící mumie :roll:

JančoK
s tím octem to je fakt mazec, ale ono je to v podstatě stejné, jako kdyby jsi do sebe ládovala lák z okurek :lol:
Na genetiku ve 12-13tt jdu taky a byla jsem i minule, hned na začátku diskuse jsme to probíraly, je to podle mě přesnější metoda, jak určit případný DS, zdarma se dělá tripple test, ale ten není přesný někomu určí,že je to špatné a není a někomu zas naopak. Ve 20tt se už kontroluje mnohem víc věcí, délky kostí, jednotlivé orgány jako srdce, močák, apod.
Jinak nechápu, proč to tvýmu dr vadí, co je mu po tom. Podle mě to, že se může jednat o DS nemá nic společného se způsobem zplození. Stačí vyšší věk či jiné faktory.

Moje Dr má v ordinaci menší UTZ, ale nedělá ho pokaždé, teď mi ho dělala 2× a pak myslím budu mít na te genetice 2× a mezi tím, by ho dělala, jen pokud se jí něco nezdá, srdíčko kontroluje echometrem či jak se to jmenuje, prostě to poslouchá přes břicho a já to slyším taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
13.5.09 12:34

anonymní Peťo
myslím, že s přihlášením nebo nepřihlášením, ono je to přece fuk ne? Tohle já třeba u nikoho neřeším, jestli se někde registruje či ne, každého věc, já se na netu nerada registruju, právě kvůli údajům, které je potřeba zadávat, ale tady jsem se zaregistrovala kvůli pohodlí, protože se mi pak snadno kouká na moje diskuse :wink:
Jinak se držím hesla, že každý tím, že se někam zaregistruje nebo že někam přispívá na internet nebo si někde na netu ukládá fotky , musí automaticky počítat s tím, že se mu to někdy někde může vymstít, proto je taky potřeba předem zvažovat, co ještě říct a co už ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí