PROSINEC 2009

• Fotoalbum (85)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
18.5.09 14:48

MAgdi tak to si mne teda celkem vystrašila, ale na druhou stranu , naší mudře celkem věřím, tak doufám, že nebudou nějaké komplikace. A je fakt, že nedávno měl angínu od švagra „vyženěný“ syn a bral již dvoje ATB, první mu teda nějak nezabraly a vrátilo se mu to hned zpátky. Ale je fakt , že jeho maminka je asi dost liberální v léčebných procesech. Protože při těch ATB lítal po venku jak ďas. A to on je fakt hypeaktivní.
A nebyla ta informace ve smyslu, že spíše by ty předchozí ATB (první či druhé) mohly posloužit někomu jinému a pak ta léčiva jakoby chybí. Nebo opravdu vinou mnoha užívaných nebo nesprávně zvolených ATB umírají lidé? :cry:
A s tím překvápkem ohledně pohlaví miminka, chtěla bych se nechat překvapit, ale musím to konzultovat doma s manželem. Je možné, že bude on chtít vědět, co je v bříšku. A na druhou stranu budu hóódně zvědavá :lol: :lol: Uvidíme, každopádně za překvapení by to stálo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
18.5.09 16:36

Petrusha: Děkuji za gratulace-a také gratuluji Tobě k druhému miminku v bříšku a samozřejmě držím pěstičky!-) Děkuji také za optání-jak už jsem psala, jsem zatím ze všeho spíše vyjukaná,protože je všechno úplně nové…Naštěstí nezvracím-a pevně doufám, že ani nebudu-ale zle mi je celý den,do toho ta příšerná únava, nálady a žravost…hehehe…ale tak to je asi normální. Ještě nemám ani průkazku-tu bych měla dostat snad zítra u dr. Byla jsem tam před třemi týdny a na UTZ už jsme měli bušící srdíčko,ale dr říkala, že mi průkazku dá až za 3 týdny, tedy UŽ ZÍTRA…-)))Tak se těším a hlavně jsem zvědavá,jestli je všechno v pořádku a ráda bych viděla mimíska zase „na živo"…Taky bych ráda požádala o fotku z UTZ,ale nevím jestli se to takto brzy už může?…A jak se cítíš ty?A hlavně jak to zvládáš ještě s holčičkou?

Magdicka: Tak to by bylo fajn,pokud se internet nespletl a bylo by to ještě „letos"…-) Zatím teda nemám termín určen dr a je to opravdu jen můj výpočet dle zápisků v kalendáři…-) Jsem zvědavá,jaký bude termín dle dr.,ani nevím kdy se určuje…-)))

Mohla bych Vás také poprosit o radu,jak mám dostat metřík do svého profilu?Vím kde ho najít,ale nevím proč se mi neobjevuje…děkuju!

Všem těhulkám přžeji pohodové odpolko!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
18.5.09 17:17

petrus promin nedes se urcite to tak horke nebude a treba jsem to spatne pochopila, pokusim se to najit na internetu a pak to vysvetlim

Leni klikni na muj metrik nebo jakykoliv a objevim se ti stranky a tam si to muzes vytvorit, jestli budes chtit poradit klidne napis. zitra si urcite uz o fotku rekni pujde to krasne videt takze je to uz jen hracka to stopnout a vytisknout. a dej nam vedet jo?

Internet se nespletl proste ti spocita 40 tydnu od data posledni menstruace. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
18.5.09 18:14

MAgdi fajn… :lol:
Leninko fotky mám také z tohoto období, nádhera, ale můj muž, pro kterého je to už druhé dítko, na „to“ hleděl vzhůru nohama a říkal, že tam nic nevidí…přitom miminko se tam tak krásně rýsuje. A nám při posledním UTZ bezvadně mávalo ručičkou. Mě až slzy vyhrkli do očí, jsem si v duchu říkala ať neblbnu, přeci nebudu řvát před doktorem… těhu citlivka :lol: :lol: A průkazku jsem dostala taky až v tom desátým týdnu. A jak to zvládám? Když nemá dcerka zrovna horečky a já nekrvácím , nešpiním, tak je to vlastně fajn. ALe jsem skoro pořád doma s nohama v luftě. :cry:
Návody na vložení metříku najdeš i tady
https://www.emimino.cz/modules.php?… , myslím, že by se to z toho dalo pochopit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
19.5.09 09:54

Petrusho taky jsem poprve bulela a manzel taky :lol: a bylo mi to trapne ale ja myslm ze jsou zvykli na ledaccos zvlast v tehu. A jeste porad krvacis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňda
19.5.09 10:07

ahoj holky,

Leninko, zkus tohle http://www.babyonline.cz/…tenstvi.html orientacne ti to vypocita TP, jinak ja jsem prukazku dostala az v 11.tt a urcite si o fotku rekni, drzim palce s KO :-)

Petrusko, me rikala moje gyndr. o noseni, ze bych to mela taky omezit, no i kdyz je Nikce 21 mesicu, stejne ji nosit musim, at uz jde o to ji dat do postylky, vany, kocarku nebo kdyz jsme dyl venku, tak se proste chce nosit a to nemluvim o tom, kdyz se nekde bouchne atd.. :roll:
Jinak vam drzim palce s tou nemoci, at se z toho Tinka brzy dostane.

A co se tyce pohlavi, to si urcite nechame rict, ja bych to nevydrzela.
Jo a Tomas bude urcite u porodu, u prvniho byl a chtel byt.

tak hezky den :-)

• Citovat
  • Upravit
9454
19.5.09 11:18

tak podle toho odkazu mi udelal termin na 21.12. a veci do porodnice si mam sbalit 16.11…ted uz vsechno vim :))))

jinak fotku z ultrazvuku si muzes koupit…nebo aspon u nas to je ze na vlastni zadost to stoji 300, ale ma to tak aji kamoska u jine dr. Me ale dr. dava fotku automaticky platim pokazdej jen 100 za ultrazvuk..uz mam dve..ale ani na jedne neni nic videt :)

mejte se krasne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
19.5.09 11:41

Ahoj holky, jsem se tu zas dlouho nedostala, jsme doma měli nějaké stavební práce, nu snad už poslední :)

Magdicko
díky za receptík, miluju tvarohové buchty :!

petrusho
Ptala jsi se jak malá poslouchá? Poslední dobou mám pocit, že mi dělá stále naschvály, prostě když něco chci tak, tak to schválně dělá naopak a ještě se směje a čeká na moje reakce. Bych ji někdy fakt přetáhla :evil:
A z toho zase pořád chodí, že se chce tulit :) Co se týče jídla s tím problém nemáme, ale začíná zlobit s kůrkama, dřív jedla chleba celej a teď se snaží kůrku házet na zem. Ovšem ví, že pokud hodí kůrku na zem, že další jídlo nedostane, takže snad mé nervy vydrží a výchova půjde správným směrem. Jo a vůbec mi nechce jíst banán, pokud jí ho nenamačkám do jogurtu, ale po jablíčkách a okurkách se může utlouct. Jo a taky miluje hroznové víno a to i s peckama. U sladkostí a nezdravých věcí, jako čipsy apod. jsem rázná a prostě to babičkám, tetičkám, strýčkům a všem zakážu a hotovo. Sem tam jí dám nestlé sušenku, teď třeba i nějakou tu doma dělanou buchtu, pokud není přeslazená, ale čokoládu nezná. Samozřejmě se všichni na mě tváří, jak jí nic nedopřeju, ale myslím, že toho do sebe narve za život i tak dost. Čištění zubů po ránu mi problém nedělá ani jazyk, ale moje mamka v těhu nemohla vůbec používat pastu, protože to nezvládala. Jinak s tím jazykem si ho nejprve před čištěním přejeď zubama a tím zeškrábeš dost a pak vyčisti zuby :wink:

mikitaa
u porodu chci manžela, u prvního jsem byla vdečná, že tam byl.Snad nám vyjde hlídání Verunky, aby u toho mohl zase být.

lolinko
Píchání v podbřišku mi taky už ustalo, až na výjimky. Unavená jsem pořád a náladová taky, ale to bude asi Verunčiným vztekáním a děláním naschválů. Čich se mi už taky uklidnil a špatně mi nebývá. Za to už začínám chodit několikrát za noc na záchod.

lenďo
Téééééda tak to je Nikolka šikovná, malá si sice často říká na čůrání, ale mezi tím se klidně několikrát vyčůrá do plínky. Kaká ráno hned po probuzení, takže jakmile mě vzbudí a já tam dojdu, tak už je po… Tak jsem zvědavá, kdy budeme bez plínek my. Spíš mám problém ji na některých místech vysvětlit, že teď ji čůrat nemůžu dát, protože tam není kam. :roll:

xxLeninko
gratuluju a vítám tě mezi nás

Holky mám dotaz, dřív se chodilo potvrdit těhu průkazku k zubařce, teď nově prý i na plicní. A pak je tam kolonka obvodní, tam si vůbec nepamatuju, že jsem minule šla, tam se taky musí? Já tam vůbec nechodím a vůbec se mi tam nechce.

Jestli uzavřít nebo neuzavřít diskusi, je mi celkem jedno, takže na mě neberte ohled :wink:

Pohlaví mimča chci vedět jakmile to bude možné. Fotky UTZ mi doktorka dává automaticky, když UTZ dělá.
Výbavičku jen doplním o to co mi bude chybět, případně o to, co jsem zničila u Verunky :o) Mám spoustu věcí poděděných z rodiny, takže toho moc kupovat nemusím ani teď ani minule jsem nemusela a je to fajn :)

Padím vařit oběd a pak vyrážíme na alergologii, to jsem zvědavá, jak dlouho tam zas budeme trčet, i přes o bjednání jsem tam minimálně hodinu…nu snad to malá vydrží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
19.5.09 11:52

Cancerka: jj, to je presne ono. Chodim na zachod nez jdu spat, potom mezi 2-3 h a hned rano. To je des, to jsem nezazila. Jsem spac a kdyz me neco budi, jsem desne vypruzena :))) prej holky v 8-9 mesici, chodi co 2 hodiny. Jeste si uzijem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňda
19.5.09 13:43

ahojky,

Cancerko, me gyndr. rikala, ze se mam stavit u zubare a u obvodni dr., tam uz jsem byla, delala mi EKG, tlak atd.. jo a to mi pripomnelo, ze jsem si dneska zapomnela zavolat na vysledky ze stitne zlazy, no tak zitra, ono se to nezblazni :-)

Holky, jeste si vas tu poradne nepamatuju, teda spis nemam vas zarazeny i k mistu bydliste, ale chci se zeptat, jestli jsou tu nejaky prazandy, jestli uvazujete, kde budete rodit?
Ja jsem Nikcu rodila u Apolinare, porod to byl desnej, ale jinak porodnice jako takova byla v pohode, ale v Podoli se mi vic libi, ze tam jsou oddeleny porodni saly a je na nich WC a sprcha, coz u Apolinare neni, tak nevim, jsem na vazkach, zda jit zase k Apolinari nebo do Podoli, tak kdyz byste mela nektera nejaky zkusenosti, sem s nima, diky moc :-)

• Citovat
  • Upravit
2748
19.5.09 14:03

ahojky
Magdi - nekrvácím, musím to zaťukat na dřevo :! ŠPINÍM sice dost, ale aspoň to není to krvácení. :roll:
Leňdo u nás se nosí ve stejných případech jako u vás… a nenadělám nic. Díky Tince už je lépe, co se týče teplot, ale pořád nechce papat, zřejmě ji ještě bolí mandličky. :cry:
Mikitaa - tak tebe alespoň zdravím.. :lol:
Zbytek až později volá mne ze spaní Tinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
19.5.09 14:37

Tak jsem zpět
CAncerko s těmi naschvály, já myslím, že i Tinka zkouší. A s těmi kůrkami, správný přístup i já bych to tak viděla, ale nejhorší je uplatňovat takovou výchovu u tchýně na návštěvě. Strašně se mi snaží vnucovat, že to nedělám správně a i tchán zastává názor, že dítě má jíst to, na co má chuť . Takže ji povoluje jíst samotné maso bez přílohy, párek bez chleba, atd. je toho spousty a na moje prosby, aby se u nich jídelníček Tinky neskládal jen ze sladkého nikdo nereaguje. Kdyby záleželo na mě, tak by sladké měla svátečně. Díky za radu ohledně čištění zubů a jazyka. A minulé těhu mi moje gyndr. říkala, že nemám zapomenout jít na zubní i k své obvodní lékařce. Ale o plicním mi teď nic neříkala :?:
A zase se musím vzdálit , manžel je dneska doma auž se tlačí kPC. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
20.5.09 09:39

ahoj holky tu to nak vazne co? :lol:

jeee holky ja chodim jeste do listopadatek a tam uz holky citi pohyby ja se tak tesim na pristi mesic :D

petrus fajn to spineni neni takova hruza, hematom musi nejak ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
20.5.09 11:36

Ahoj holky,
Jsem tu jeden nebyla a už je tu spousta nových vzkazíků-to je SUPER!
Taky moc děkuju za návod a linky na metříky,hned jak budu mít chvilku,tak se na to vrhnu!-)

Děkuju za podporu-) U dr v pohodě, všechno je v pořádku,jen jsem trochu zmatená z těch počtů-podle PM jsem dnes 11+0tt ale podle UZ 9+1tt-což vůbec neodpovídá početí…tak nevím…-) TP mám podle PM stanoven 10.12., uvidíme jak to bude podle UZ…Jsou to ale zmatky…teda…-)Fotku jsem si nechala vytisknout a platila jsem 50kč. Holky, já jsem v životě nic tak úžasnýho neviděla!!!Viděla jsem a slyšela také srdíčko a samozřejmě jsem se neubránila slzám-takže se připojuji k davu…-)Ale já myslím, že na to jsou zvyklí…-)Jsem z toho úplně vyplesklá…Takže toliko „k nám"…-)

Leňdo:Já jsem taky z Prahy (Vinohrady). O porodnici jsem už taky uvažovala a i s doktorkou jsme se shodli na Podolí. Tam je teda potřeba se zaregistrovat co nejdříve-to i právě říkala dr, protože když přijdeš později,tak už tě nemusí vůbec vzít. Já se tam chystám po příští kontrole.Mě se právě taky líbí, že tam mají sály samostatně a navíc tam mají také docela dost nadstandardních pokojů, kde jsou návštěvy neomezeně+tam může být partner/manžel 24h, kdežto na společných pokojích ( po 2 a 3) jsou návštěvy jen 15-16h a na chodbě 15-18h…Tak uvidíme, jestli se tam dostanu…-)

Petrusha:To mě mrzí, že máš trápení s dceruškou-ale pevně věřím že už mandličky bolet přestaly a je vše v pořádku. Stejně tak u Tebe-že se špinění vytratilo a můžeš si v klidu užívat těhu.

Cancerka:Já dostala průkazku včera, takže to mám ještě v živé paměti, nicméně o plicní nebyla zmínka…Pouze praktický lékař+EKG, zubař, a pak pediatr ke kterému budete chodit…O dalším nebyla zmínka, tak nevím…Jestli třeba nechce každý gyndr něco jiného…těžko říct…

Hezký den všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
20.5.09 12:01

Ahoj devčata, dnes to vypadá na kráááásný den.

Lolinko
no já doufám, že už častěji za noc chodit nebudu, pak si tam dám asi špunt :lol:

petrusho
Já už jsem si zvykla tchýni ignorovat a pokud chce dělat něco naopak, tak jí už i nadám a řeknu, jí, že pokud nehodlá dodržovat moje pravidla, tak jí s malou nenechám o samotě a budu si jí hlídat :! Ale je to boj, pořád to zkouší a já ji s ní samotnou nikdy nenechám, to vím jistě :! :evil:

magdicko
Tak na první pohyby si ještě pěkně počkám. Sice se říká, že u druhého je můžu cítit dřív, ale u prvního to bylo v 16. týdnu, tak pochybuju, že to bude dřív.Nadruhou stranu, když si vzpomenu finální kopání do žeber a kyčlý a do všech možných stran, tak si ještě užívám ten klid :lol:

Holky to jste mě nepotěšily, že musím i za obvodní, ale mám fakt pocit, že minule jsem byla jen u zubaře a na alergo. chjo no to mi zas nadá, kde mám kartu, kdysi jsem ji měla půjčenou,kvůli jednomu vyšetření a pak jsem ji vyzvedla, že ji vrátím, jenže u nás byl chaos po stěhování a rekonstrukci a kartu nemůžu najít…navíc se mi tam vůbec nechce mezi ty nemocné
S tím plicním, je to prý novinka, ale nevím, třeba je to jen regionální, minule jsem na plicní vůbec nešla, teď ani nevím co mi a jak mi budou kontrolovat, tak uvidíme.

Jinak pražanda sice nejsem, ale pokud bych věděla, že obě porodnice jsou na stejné úrovni a +- stejně ochotný personál, tak bych určitě dala přednost záchodu na porodním pokoji. To u nás nehrozí, ale dá se to i bez toho zvládnout :wink:

Hih tak si vzpomínám na porod, holky jak jste to dělaly u porodu? Já nějakou dobu ještě měla kalhotky a vložku, ale pak už mi říkali, ať si kalhotky už nedávám, že mě budou často vyšetřovat a tak jsem byla bez nich a držela si takovou skoro plínku mezi nohama, ale jakmile jsem šla do kontrakcí a tím i k zemi, tak jsem nevěděla jestli to mám držet nebo se chytat, abych nesletěla :lol: Naštěstí tam byl manžel a ten mi aspoň držel misku u pusy, když se mi chtělo pořád zvracet, jinak jsem měla pocit, že mám fakt málo ruk :lol:

Jak jste a tom s výtokem? Máte nějaký a jakou konzistenci? Já vím jsou divné dotazy, ale už si nepamatuju, jestli je ten co mám normální.
Jinak mě taky dost svědí bradavky, bych nejradši odstříkávala, protože tím se mi trochu uleví, ale nechci se ještě rozkojit :roll: :oops:

Něco pro pobavení:
Malá si poslední dobou vždy, když je bez dohledu sundá punčocháče a pak i plínku. Nu dneska jsem přišla zaní do postýlky plínka úplně suchá na zemi a punčocháče taky, ale postýlka počůraná a seděla si na plyšovém losovi a klidně si tam kakala, no já myslela, že ji snad uškrtím 8O :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí